Hur man klarar av människor

Att komma med med människor kan vara tuffa. Vissa människor kan inte göra vänner, vissa människor tycker om att bli arg på allt, och vissa människor har en massa vänner de inte vill ha. Oavsett vad dina hinder är, hittar du några råd som kan hjälpa till med det här . Kom bara igång med steg 1 nedan eller hitta en sektion som anges ovan som verkar täcka ditt problem.

Steg

Metod 1 av 4:
Förstå människor
  1. Bild med titeln Komma med människor Steg 1
1. Acceptera mänsklig natur. Människor gör misstag. Människor är inte alltid trevliga. De säger fel, de blir distraherade, de glömmer. Du måste komma ihåg: Alla de problem du har i ditt liv just nu, all din smärta, de har det också. Alla har att göra med sin egen uppsättning problem. Detta är viktigt att komma ihåg när du försöker komma överens med människor som är mycket svåra eller verkar ignorera dig - alla gör det bäst att de kan.
  • Bild med titeln träffas med människor steg 2
    2. Försök hitta sympati eller empati för dem. Sympati är när du förstår eller försöker förstå varför någon känner det sätt de gör. Empati är när du har varit där själv och du vet hur de känner. Båda är stora känslor att ha mot en annan person. När någon är svår eller de ignorerar dig, försök att förstå deras känslor. Förstå det bara för att du inte delar dem, de känslor och erfarenheter som de har är fortfarande giltiga. Kom ihåg att de gör det bästa att de kan och att de kämpar med sina egna problem. Tänk på hur dina problem ibland gör dig menare än du vill eller få dig att göra saker som du ångrar. Detta kommer att få dig att må bättre och borde göra dina interaktioner med dem bättre.
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 3
    3. Sätt dig i deras ställe. Tänk på vad folk gör och sedan tänka på vad du skulle göra i sin position. Ta bort så mycket av din personliga bias som möjligt och kom ihåg att de kanske inte är lika emotionellt utvecklade eller känsliga som du är. Skulle du göra samma val som de gjorde? Var sanningsenlig med dig själv. Svaret kommer ofta att vara ja, så försök att skära människor en paus.
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 4
    4. Respektera att det finns många giltiga val. Människor är alla väldigt olika: det är det som gör livet intressant. Och precis som människor är alla olika och inte bara svarta och vita cookie cutter tecken, är världen också mycket komplex. Varje situation är annorlunda, alltid. Bara för att någon inte gör det val att du skulle göra eller bara för att de tar en mindre effektiv eller smart väg att komma dit de går inte gör dem fel. Livet är inte ett test med ett svarblad: Det är bara något som vi måste göra för oss själva och vi kan inte hålla andra människor till våra standarder.
  • Bilden med titeln Komma med människor Steg 5
    5. Tänk på hur barn agerar och tänker. När du verkligen har en tuff tid med människor, tänk på barn. Barnen säger ofta fel saker och gör fel saker eftersom de fortfarande lär sig. Det tuffa om livet är att det är väldigt komplext. Det är mycket att lära. Vissa människor kanske inte har lärt sig alla sina lektioner än. Försök att behandla dem med samma tålamod som du skulle behandla ett barn, utan att vara nedlåtande. Vi är alla i färd med att växa upp, hela våra liv.
  • Metod 2 av 4:
    Hantera dina frustrationer
    1. Bilden med titeln träffas med människor steg 6
    1. Fixa problem som kan och bör lösas. När du har problem med människor, bör du börja med att identifiera vad dessa problem är exakt. Om problemen är allvarliga problem som måste åtgärdas, till exempel någon som är en ryck eller gör något farligt, så är det något som du ska ringa och arbeta för att fixa. Du bör inte acceptera eller ignorera dåligt beteende. Men om någon bara är irriterande eller annorlunda och det gör dig obekväma, så är det en bra idé att gå vidare till andra försäljningsställen.
  • Bild med titeln träffas med människor Steg 7
    2. Kom ihåg att det här är tillfälligt. Utveckla ditt tålamod för att hjälpa dig att hantera människor som pissar dig. En bra utgångspunkt är att komma ihåg det, som den stora Joseph Campbell tyckte om att citera, "Detta kommer också att passera". Allt är tillfälligt i den här världen, inklusive den irriterande killen på ditt kontor. Du måste lära dig att inte låta dig bli upptagen i de negativa känslorna du har och istället skjut dem åt sidan så att du kan fokusera på att skapa mer positiva känslor.
  • Försök distrahera dig själv med jobbet om du kämpar med det här steget.
  • Bild med titeln träffas med människor steg 8
    3. Sjung en sång i huvudet. Om någon är irriterande, försök att sjunga en sång i ditt huvud för att hålla dig lugn och hålla ditt beteende lämpligt. Du kan sjunga någon låt du gillar! "Släpp det" Från Disneys frusna är en bra start, förutsatt att sången inte redan har drivit dig galen.
  • Bild med titeln träffas med människor Steg 9
    4. Föreställ dig att du är någon annanstans. En annan taktik är att låtsas att du är någon annanstans medan du har att göra med frustrerande människor. Låtsas att alla som kör dig galen är en katt som bara är meowing ständigt. Ibland blir katter irriterande men de är vanligtvis söta senare, rätt? Du kan också föreställa dig att du är någon annanstans helt, som att flyta ner en flod på sommaren. Tänk bara ljudet av cikaden och bubblandet av vattnet...
  • Bild med titeln Komma med människor steg 10
    5. Belöna dig själv senare. Ett bra sätt att hålla dig coola i svåra situationer om du måste koncentrera dig för mycket för att distrahera dig själv är att bara lova dig en belöning för att vara en bra sport. Till exempel, berätta att om du är artig får du en glass. Om du hjälper personen, trots att de kör dig galen, så får du en dubbel skopa av de goda grejerna!
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 11
    6. Öva förlåtelse. Förlåt människor när de gör misstag. Ibland måste du bara sluta och ge människor fördelarna med tvivel. De kan verkligen vara ledsna eller de kanske verkligen inte vet att det de gjorde var dåligt. Du måste förlåta dem så att du kan flytta på dig själv till lyckligare känslor. Ingen vill fastna tänka på hur galen de är på någon.
  • Metod 3 av 4:
    Kommunicera bra
    1. Bild med titeln träffas med människor steg 12
    1. Ha ett öppet sinne. Ibland måste du ge människor fördelarna med tvivel: du kanske tror att de hatar dig, men de kan vara ärligt försök att vara trevliga för dig. Till exempel, när människor bjuder in dig till fester, överväga verkligen att gå istället för att bara borsta inbjudan åt sidan eftersom du inte tror att de är allvarliga.
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 13
    2. Tacka människor, även när de gör dig arg. Även när någon gör dig arg, tacka dem för deras ansträngningar att hjälpa eller deras förslag. De brukar betyda bra och att vara en jerk eller otålig kommer inte att få dig att känna dig bättre. Var bara snäll och vänta tills de går på väg. Verkligen, ibland tackar någon är det snabbaste sättet att få dem att hålla käften.
  • Bilden med titeln träffas med människor steg 14
    3. Säg vad du menar. När du försöker ansluta till människor, börja med att vara ärlig. Säg vad du egentligen menar istället för att försöka dansa runt ämnet eller vara passiv aggressiv.
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 15
    4. Sätta gränser. Om du är obekväm med människor, ställer du gränser för dina interaktioner för att hålla dig skyddad. Till exempel, om de alltid vill göra saker, men du är inte så social, berätta för människor som du bara är tillgänglig vid vissa tillfällen och på vissa dagar (inga undantag). Om någon som du måste spendera tid med är att diskutera ämnen som gör dig obekväma, låt dem veta när du inte vill prata om ett ämne.
  • När du försöker ursäkta dig från ett ämne, använd ord som "jag känner". Folk kommer vanligtvis att vara mer respektfulla när du direkt säger hur något gör att du känner dig dålig.
  • Bilden med titeln träffas med människor steg 16
    5. Känna igen människor. Ibland behöver människor bara ses och känna att du verkligen förstår dem. Om någon fortsätter att störa dig, låt dem säga vad de verkligen vill säga. Låt dem prata om vad som stör dem. Detta kan ge dem den release de behöver för att gå tillbaka till affärer som vanligt.
  • Bilden med titeln träffas med människor Steg 17
    6. Tänk på vad dina ord verkligen säger. Ibland säger vi saker utan att verkligen tänka på vad dessa ord verkligen betyder eller hur de kan få någon annan att känna. Har någon någonsin sagt något till dig som gjorde dig väldigt upprörd? Det kan känna sig ganska dåligt och hålla fast med dig under en lång tid. Det är ännu värre när de inte känner sig dåliga om det! Tänk på de saker du säger innan du säger dem, och försök att tänka på hur dessa ord påverkar andra.
  • Till exempel kan ett skämt vara roligt för dig, men till någon annan kan de vara extremt skadliga för mycket goda skäl. Att säga att dessa skämt kan vara det som ger dig problem med så många människor att börja med, för att du oavsiktligt gör så många människor skadade och obekväma.
  • Metod 4 av 4:
    Bindning med människor
    1. Bild med titeln Komma med människor Steg 18
    1. Vara en känsla av positivitet. Människor gillar inte att vara runt människor som är riktigt negativa, gillar att klaga, eller prata om våldsamma saker. Det gör dem oroa att du inte är riktigt i huvudet! Istället för att vara lite Eeyore, var den som ser bra överallt i världen. Se den ljusa sidan av negativa situationer. Var den person som ser lektionen som kan tas bort. Var den person som har hopp, oavsett omständigheten. När du har en överväldigande positiv ande, särskilt i kölvattnet av hemska omständigheter i ditt eget liv, kommer människor att dras till dig eftersom du kommer att inspirera dem när de har svårt att tillämpa detta råd till sitt eget liv!
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 19
    2. Bidra till alla dina relationer. Kom ihåg att du inte bara har rätt till någons vänskap eller kärlek. Vi måste alla arbeta tillsammans och ge lika i alla våra relationer. Både vänskap och romanser är partnerskap. Om någon du bryr dig om verkar vara att dra bort eller saker mellan dig blir väldigt svårt, tänk på om du verkligen bär din vikt. Gör du de saker du förväntar dig om dem? Ger du dem så mycket fördel som de ger dig? Om inte, det kan vara dags att arbeta med ditt tillvägagångssätt.
  • Se till att du uppskattar dem och gör trevliga saker för dem då och då.
  • Ser inte detta som en direkt transaktion. Till exempel, bara för att du ger din flickvän en gåva betyder inte att hon är skyldig att ha sex med dig. Istället, gör saker för att du tror att folk verkligen förtjänar dem, inte för att du vill få något i gengäld.
  • Var en aktiv lyssnare. Ibland, vad någon verkligen behöver i sitt liv är någon som verkligen kommer att lyssna på dem. Om du känner att du inte har mycket att erbjuda, är åtminstone en bra lyssnare och en axel att gråta när deras liv är svårt.
  • Bilden med titeln Hämta med människor Steg 20
    3. Hjälp människor. Att hjälpa människor är ett bra sätt att ansluta och göra vänner. Du kan hjälpa folket runt dig med de grundläggande sakerna i sina liv, som handledning eller arbete, eller du kan hjälpa människor som verkligen är i behov och ge dig en större känsla av uppfyllelse och syfte.
  • Överväga allvarligt frivilligt arbete. Du kan prova habitat för mänskligheten, som bygger hem för människor i nöd, eller prova stora bröder stora systrar, som låter dig mentorera en risk för att. Sätt din visdom och älskar att använda bra!
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 21
    4. Gör något tillsammans. Att göra saker tillsammans är ett annat bra sätt att knyta med människor och göra vänner. Du kan arbeta tillsammans på ett projekt för skolan eller arbeta (eller ens arbeta tillsammans på något trevligt för grannskapet). Du kan också prova en ny aktivitet tillsammans. Anslutande klubbar är ett bra sätt att träffa människor och göra vänner som delar dina intressen. Dessa aktiviteter ger dig mer att prata om och massor av chanser att interagera och lära känna varandra.
  • Bild med titeln Komma med människor Steg 22
    5. Klaga ihop! Det är inte det mest positiva eller till och med det bästa valet, men att klaga tillsammans kan vara ett riktigt snabbt sätt att binda med människor. Börja inte klaga ut ur ingenstans men! Titta och lyssna på dem och uppmärksamma deras reaktioner på situationer. Detta hjälper dig att hitta något som de inte gillar. Du kan då kommentera och klaga på vad du redan vet stör dem, istället för att riskera att förolämpa dem. Ta inte klagomål för långt men, istället, använd den för att starta en konversation och gå vidare till andra ämnen!
  • Tips

    Ge saker tid. Att ändra ditt beteende är svårt!

    Varningar

    Ibland kan problem med andra människor vara för att du har problem med hur din hjärna fungerar. Om du känner att du har mer problem än andra människor, försök att prata med en läkare. De kan kanske hjälpa dig och hitta dig specifik hjälp för dina behov.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande