Hur man hanterar en perfektionist på jobbet

Att arbeta med en perfektionist kan vara en utmaning. Människor som är perfectionists kan av extremt detaljorienterade, sticklers för reglerna eller negativa mot andra människor. Du kan vara frustrerad av en anställd, kollega eller chef som har dessa tendenser, men det finns sätt att hantera dessa typer av människor.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera en perfektionist underordnad
  1. Bild med titeln Förbered dig för ett jobbintervju Steg 4
1. Tänk på att det finns olika typer av perfektionister. Perfectionists tenderar att märka detaljer och de har höga krav, så du kan bli frestad att placera dem i en ledningsroll. Men i vissa fall kanske det inte fungerar på grund av de olika formerna som perfektionism kan ta. Några av de olika typerna av perfektionism inkluderar:
  • Neurotisk perfektionism. Dessa typer av perfektionister längtar efter andra och de kan oroa sig oupphörligt att de inte kommer att få det. Till exempel kan en neurotisk perfektionist spendera timmar på ett relativt obetydligt email till hans eller hennes chef och agonize över varje ord och fras.
  • Narcissistisk perfektionism. Dessa typer av perfektionister är beroende av andras åsikter för deras känsla av överlägsenhet. De är också förtjust i regler och ordning. Till exempel kan någon som är en narcissistisk perfektionist visa sin kunskap om ett förfarande eller en regel för att få godkännande av sina medarbetare eller överordnade.
  • Principiell perfektionism.Dessa perfektionister drivs av moral och etik. De kan till och med försöka införa sin moral och etik på andra människor på arbetsplatsen. Till exempel, en principiell perfektionist som motsätter sig att äta kött kan skämma bort andra medarbetare för vad de äter under lunchtid.
  • Hyper-uppmärksam perfektion. Dessa perfectionists fokuserar på mindre detaljer i en orimlig grad, och de kan vara störd av externa stimuli. Till exempel kan en hyper-uppmärksam perfektionist bli orimligt upprörd om en kollega frågar henne en fråga medan hon komponerar ett mail och bryter hennes fokus.
  • Bild med titeln Delegate Steg 6
    2. Undvik att ge projekt som är för stora i räckvidd. Många perfektionister är hårda arbetstagare, som är beundransvärda egenskaper för en anställd att äga. Men vissa perfectionists har en tendens att trivas in på små komponenter i ett projekt snarare än att titta på den stora bilden. Därför kan det vara till hjälp att välja uppgifter noggrant för dessa typer av anställda.
  • Ge dem uppgifter som är detaljorienterade och begränsade i räckvidd, så de får inte ett stort projekt boggat av för många detaljer. Vissa perfektionister kanske inte är villiga att delegera till andra, så det är bäst att låta dem arbeta självständigt på projekt som kräver en enhetlig vision att lyckas.
  • Bild med titeln Delegate Steg 8
    3. Vädja till deras känsla av empati och fåfänga. Om din anställd är en neurotisk eller narcissistisk perfektionist, kommer han eller hon att ha en stark körning för att behaga andra.Förklara hur deras arbetsstil påverkar lagets övergripande prestanda kan därför vara ett effektivt sätt att motivera personen. Fras det i termer som visar att du inser att de har höga standarder, och att du uppskattar de höga standarderna.
  • Till exempel kan du säga något som, "Du har hög standard, precis som jag, och det är vad den här organisationen behöver. Kom bara ihåg, god moral är kritisk för god produktion. En bra tumregel är att ge två komplimanger för varje kritik."
  • Bild med titeln Delegate Steg 3
    4. Vädja till deras självintresse. Vissa perfektionister är ganska ambitiösa och kan till och med vilja vara perfekta, vilket beror på intern motivation eller yttre motivation. Om personen behandlar andra människor på arbetsplatsen dåligt, kan du förklara för den person som chefer som demoraliserar sina underordnade kamp för att förflytta på arbetsplatsen. Ju högre en person går framåt i företagshierarkin, desto mer måste de kompromissa med det bästa av det hela.
  • Försök säga något så här: "Du försöker alltid se till att alla detaljer är närvarande, och att varje liten sak är gjort exakt rätt. Det är fantastiskt, för att människor måste få de små sakerna strax innan de kan få de stora sakerna rätt. Du är väl på väg till stora saker. Kom bara ihåg, Övre ledning handlar om den stora bilden. Den stora bilden är att förstå att fokusera på att förbättra från 95% framgång till 100% framgång vanligtvis myrar dig ner. Tunnelsynen kostar dig mer än det gör att helt enkelt gå vidare till nästa projekt."
  • Metod 2 av 3:
    Hantera en perfektionistisk kollega
    1. Bild med titeln övertyga din chef för att låta dig arbeta hemifrån Steg 4Bullet1
    1. Välj dina strider. Det är viktigt att bestämma när du ska ta ställning och när du ska låta något gå. Det kan vara svårt, men ta ett ögonblick att överväga hur viktigt problemet kan hjälpa dig att bestämma när du ska ta ställning eller inte.
    • Tanken här är att hålla perspektivet. Eftersom det här är en medarbetare och inte en chef, är det inte nödvändigtvis nödvändigtvis att du faktiskt måste följa sina förslag. Även om det kan tyckas alltför passivt, bara säga "ja" och gå vidare med ditt liv kan minska konflikten mellan dig och din kollega och minska stressen från din sida.
    • Kom ihåg att ensig med personen inte ger dem makt över dig. Det gör det motsatsen, eftersom det frigör dig från att fokusera på personens krav.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    2. Fråga vad de vill att du ska göra annorlunda. Ibland kan en perfektionist gömma sina osäkerheter genom att använda kritik. Detta kan vara störande, men det kan hjälpa till att påminna dig om att det här är en försvarsmekanism. Personen kan bara snurra ut på dig eftersom han eller hon känner sig osäker på något.
  • Genom att fråga din kollega om hur de föredrar något att göra, kan du avväpna dessa osäkerheter. Försök att signalera dem att du är en person som bryr sig om sina känslor. När de förstår att du värdesätter sina känslor, får de dem att känna sig säkrare, vilket gör dem mindre benägna att kritisera dig i framtiden.
  • Till exempel kan du säga något som, "Det verkar som om du är upprörd om resultatet av detta projekt. Vill du prata om det?"
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruingenjör Steg 6
    3. Hålla fast vid dina pistoler. Om problemet är viktigt för dig, då är du rätt att hålla fast vid dina vapen. Det är osannolikt att dina handledare och medarbetare inte är medvetna om din kollegas perfektionistiska tendenser. Om något är viktigt för dig och du är oense, har du rätt att säga det.
  • Olikt betyder inte att argumentera. Ange din oenighet och fortsätt. Motståndet behöver inte definiera förhållandet om du inte släpper det. Försök säga något som, "Jag respekterar vad du säger, jag tror att vi bara kommer på det från olika perspektiv."
  • Om de verkar avsikt att ha ett argument med dig, gå sedan bort. Det är osannolikt att dina kollegor och handledare är omedvetna om din medarbetares sätt. Därför är det osannolikt att du kommer att bli skylld för att inte vilja bli dras in i ett argument med dem.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 2
    4. Håll dig på avstånd. Detta enklaste sätt att undvika konflikter är ibland att undvika den person du står i konflikt med. När du måste arbeta tillsammans, påminna dem om att alla har sitt eget jobb, och att du måste göra din till chefens tillfredsställelse, och inte deras.
  • Du kan alltid koppla ur. Om din otäcka medarbetare pågår om en ojämn detalj, förbli bara icke-sekommittal.
  • Börja med "ok," "Jag förstår," eller den gamla standby, "va."
  • Gör sedan din flykt--"Jag visste inte att du kände det här sättet. Så intressant. En av dessa dagar, vi måste göra lunch och du kan berätta allt om det. Måste gå."
  • Metod 3 av 3:
    Hantera en perfektionistiska handledare
    1. Bild med titeln Välj en Rollmodell Steg 2
    1. Hantera din chef. Detta är en teknik som heter "hantering." Tanken är att identifiera dina chefer personlighetsfrågor, styrkor och svagheter och skräddarsy din kommunikationsstil till deras.
    • Perfectionists önskan att vara i kontroll. Det kan tyckas självklart, men det rätta svaret är inte. Om du har en chef som är ett kontrollfreak, använd den till din fördel. När de ger dig en uppgift, fråga direkta, detaljerade frågor som definierar gränserna för uppdraget.
    • Fråga om din chefs förväntningar. Detta kan ge din chef en förbättrad känsla av kontroll, men det skyddar dig också från ett godtyckligt svar på deras sida. Även om perfektionism kan vara orimligt, människor - även perfektionistiska människor - försök att inte vara. Om de har gett dig en utgångspunkt, en slutpunkt och gränserna för en uppgift, om du fyller i det enligt deras specifikationer, minskar sannolikheten för att de kommer att bli arg på dig.
  • Bild med titeln Förbered dig för ett jobbintervju Steg 2
    2. Skjut in informationen på väg. När du har ett bra handtag på vad de letar efter, vänta inte på att de ska fråga dig, eller "dra ut det" av dig. Tryck det på deras sätt.
  • Ju mer du ger dem den information de letar efter utan att fråga, desto mindre troligt är de att tänka på dig och dina ofullkomligheter. Det låter dig undvika konflikter genom att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, vilket i det här fallet är ute av sikte och ur sinnet.
  • Bild med titeln Visa anställda Din uppskattning Steg 1
    3. Göra fred med det faktum att det bara är så mycket du kan göra. I det begränsade förhållandet som du har som underordnat är det mycket osannolikt att du kommer att ändra din chefs grundläggande personlighetsprofil. De kan alltid vara kritiska, och de kan alltid vara alltför kritiska.
  • Det kan dock vara möjligt att tjäna din chefs respekt. Den dåliga nyheten är att du kanske måste uthärda många tröttsamma interaktioner i processen. Den goda nyheten är att andra underordnade har förmodligen fått respekten för din chef, din chef har antagligen rekommenderat andra för kampanjer, och din chef har förmodligen gett goda anställningsreferenser till tidigare anställda. Det finns ingen anledning att han eller hon inte kan göra detsamma för dig.
  • Bild med titeln Excel i ett detaljhandelsjobb Steg 4
    4. Söka mentorskap och stöd på andra ställen. Eftersom perfektionister har orimligt höga krav, kommer det alltid att vara svårt att tjäna sina beröm. De gör mycket dåliga mentorer, så förvänta dig inte att de fyller den rollen.
  • Vi behöver alla stöd och vägledning, men om du söker det från din perfektionistiska chef kommer det sannolikt att sluta göra lite men skadar din självbild. Lägg inte dig själv i stånd att få ditt självvärt bestämt av någon som tycker att alla är ovärderliga. Perfectionist Boss är en situation att hantera och komma igenom. Gör ditt bästa för att göra det så kort som möjligt.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    5. Hoppa skepp om och när du måste. Eftersom den perfektionistiska chefen är en situation som ska hanteras och anpassas till, och ingen accepterad på obestämd tid måste du veta när du ska skära sladden.
  • Om chefen är osannolikt att lämna sin position, då när du har tjänat sin respekt för att få en bra rekommendation, hitta ett sätt att flytta. Det kan innebära en överföring inom företaget, och det kan innebära att man hittar ett jobb utanför företaget.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande