Hur man hanterar en inkompetent chef

En inkompetent chef saknar kompetens, kunskap och / eller motivation att göra sitt jobb effektivt. För att hantera dem kan du bara kunna sätta huvudet ner och tänka på ditt eget arbete, eller du kan känna behovet av att rapportera dem eller till och med sluta ditt jobb. Ofta kan du dock analysera sin inkompetens och komma med strategier för att arbeta runt dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Arbetar runt deras inkompetens
  1. Bild med titeln Undvik romantiska entanglement på jobbet Steg 10
1. Bedöma arten av deras inkompetens. Det finns gott om olika sätt att vara inkompetenta, så ta lite tid att räkna ut exakt vad du har att göra med. Under spänningen på några dagar eller till och med ett par veckor, notera de specifika sätten på vilka din chef misslyckas med att mäta upp till grundläggande standarder.
  • Leta efter egenskaper som går utöver din tarm känner att de bara är elaka på vad de gör. Är de inte kunniga nog om fältet, marknaden, produkt, etc.? Saknar de de kommunikationsförmåga som behövs för att ansluta till och inspirera arbetstagare?
  • Använd den här bedömningsperioden för att se till att du är rättvis mot dem också. Har du dömt dem för hårt eller orättvist på grund av ett missförstånd eller några misstag? Gör de bara saker annorlunda än vad du skulle, eller är de verkligen oförmögna att göra jobbet?
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag på jobbet Steg 2
    2. Basera dina hanteringsstrategier på sina brister. Du vill hantera en inkompetent chef som är en hemsk motivator annorlunda än en som inte kan hantera tryck. När du har analyserat uppgifterna om deras inkompetens kan du börja ta reda på om du kan ignorera dem, gå in för att fylla luckorna eller arbeta runt dem kreativt, om du måste konfrontera dem direkt.
  • En enda chef kan vara inkompetent på flera olika sätt, så du måste strategisera för att bekämpa varje komponent i deras otillräcklighet.
  • Bildbetaget märks på jobbet Steg 8
    3. Sök råd från en mentor eller pålitlig källa. Inkompetenta chefer är inte en sällsynt råvara, så det är förmodligen inte svårt att hitta andra människor som har behandlat en. Om du har en mentor i ditt fält, tala till exempel med dem om deras erfarenheter med olika typer av chefer. Att prata med vänner och familjemedlemmar som arbetar i helt olika fält från dig kan också vara till hjälp, för vissa aspekter av inkompetent ledarskap överstiger gränserna för olika arbetsbeskrivningar.
  • Till exempel, även om du arbetar för en teknisk start som fokuserar på självkörande cyklar och din farbror är en pensionär murare, kan han ha visdom att dela om att hantera en narcissistisk chef.
  • Bild med titeln Skapa en social kommitté på din arbetsplats Steg 14
    4. Koordinera strategier med dina medarbetare. Om du är övertygad om att vissa (eller alla) av dina medarbetare delar dina känslor om din chef, vilket diskret ger upp frågan och byt ut tankar om att hantera problemet. Du kan kanske ordna ett system för att arbeta runt din chefs specifika misslyckanden.
  • Till exempel, om din chef är en dålig motivator, kanske du kan komma med ett system för ömsesidig motivation bland de anställda.
  • Gripa inte bara om din chef med dina medarbetare. Var specifik med dina bekymmer och med dina idéer om hur man hanterar dem.
  • Tänk på vem du borde dela dina bekymmer med också. Vissa medarbetare kan använda din missnöje till deras fördel (till exempel genom att "rattar dig" till chefen).
  • Bildbeteckningen blir ett sjukförsäkringsagent Steg 15
    5. Gör varje kommunikation med din chefsräkning. Varje interaktion med en inkompetent chef kan vara irriterande eller dränering, så försök att se till att de alltid fördjupar dina mål på något sätt. Om din chef är hopplöst oorganiserad, gör dina meddelanden eller konversationer som organiserade som möjligt. Om de saknar väsentlig kunskap om den produkt eller tjänst du säljer, leta efter sätt att subtilt lär dem något nytt om det varje gång du interagerar.
  • I det bästa fallet kan du hjälpa din chef att bli mer kompetent över tiden. Mer realistiskt kan du dock helt enkelt minska antalet interaktioner som slutar vara fruktlösa eller infuriating.
  • Bild med titeln Hantera känsla av plats på jobbet Steg 1
    6. Fokusera på vad du kan styra. Du har sannolikt inget att säga över att välja din chef, och du kan förmodligen inte bli av med dem heller. Det är helt enkelt ur din kontroll. Så, om du upptäcker att du är besatt över din chefs misslyckanden istället för att utvärdera dem så att du kan arbeta runt dem, ta ett steg tillbaka för ditt eget bästa.
  • Överdriven oro över saker som du inte kan styra-som en inkompetent boss-kan vara skadlig för din mentala och fysiska hälsa.
  • Utnyttja Stressavlastningsstrategier För att hjälpa dig att fokusera på vad du kan styra - i det här fallet, din egen prestation på jobbet.
  • Bild med titeln Stayciplined när du arbetar på distans steg 4
    7. Vänta dem och hoppas de utsätter sin egen inkompetens. Inkompetens kan inte döljas för alltid, så så småningom kommer dina chefs brister att bli tydliga för sina chefer. Så länge som deras inkompetens är mer av en irritation än en stor nackdel för jobbet, kan du välja att fokusera på ditt jobb och se fram emot den dag då en ny person upptar chefs stol.
  • Naturligtvis är vissa chefer redan kända för att vara inkompetenta av sina överlägsna (er) och hålla sin position på grund av nepotism eller andra band. Men i det här fallet kan du upptäcka att du kan vänta tills din chef främjas längre uppför stegen!
  • Metod 2 av 3:
    Konfrontera problemet mer direkt
    1. Bild med titeln Arbeta med Millennials Steg 8
    1. Prata med dem om dina behov istället för sina brister. Marching in i din chefs kontor och säger "Du är inkompetent, och här är varför ..." kommer nästan säkert att göra sakerna värre. Istället för att direkt berätta för dem vad de gör fel, fokusera på dina perspektiv och behov genom att använda "I" uttalanden. Till exempel:
    • "Jag har haft några problem att få fart på den nya försäljningsstrategin. Finns det ett sätt att ytterligare förtydliga detta?"
    • "Jag känner att Moral har sjunkit nyligen, och jag tror att det skadar vår övergripande prestanda."
    • Om du har tur kan du kanske sporra din chef mot minst mindre förbättringar.
  • Bild med titeln Kope med en dålig dag på jobbet Steg 7
    2. Dokumentbevis för inkompetens eller felaktighet. Om din chef gör något olagligt eller mot företagspolicy, vill du definitivt samla in bevis på detta och rapportera det till HR eller Övre ledning. Om deras inkompetens inte stiger till den här nivån men skadar företagets prestanda (och / eller din prestanda) på konkreta sätt, bygga ett solidt fall genom att samla in dokumentation.
  • Håll kopior av olämpliga memos, spår när din chef kommer sent eller lämnar tidigt, samlar försäljning eller annan data från före och efter att de tog ansvaret, och så vidare.
  • Även om du inte planerar att rapportera dem just nu är det bra att få beviset om du ändrar dig senare.
  • Bild med titeln Undvik romantiska entanglement på jobbet Steg 11
    3. Rapportera dem till HR eller deras chefer, faktiskt. Om och när det kommer dags att tala om sin inkompetens, hålla fast vid fakta så mycket som möjligt. Om du presenterar vaga eller känslomässigt tömda anklagelser som "han är hemskt", "hon kan bara inte leda" eller "han har ingen aning om produkten", du kan komma av som en missnöjd anställd med ett grudge.
  • Istället, presentera ditt samlade bevis och skildra dig som en anställd som är oroad över din egen prestation och ditt företags hälsa.
  • Bild med titeln Svar Mänskliga resursintervjufrågor Steg 13
    4. Be om en överföring eller sluta, om det behövs. Ibland, för ditt eget bästa, är det bästa sättet att hantera en inkompetent chef, sluta vara deras underordnade. Överföring kan vara ett alternativ i vissa fall, men ofta kan du behöva överväga det mer drastiska steget att sluta.
  • Om deras inkompetens skadar din prestation i en sådan grad att ditt jobb kan vara i fara ändå, kan sluta vara det bästa alternativet. Eller, om hanteringen av dem helt enkelt är för skadlig för din känslomässiga eller till och med fysiska hälsa, kan en förändring av landskapet vara nödvändigt.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera särskilda typer av inkompetens
    1. Bild med titeln vara en bra chef Steg 18
    1. Ge din bästa ansträngning medan humöring en narcissistisk chef. Det kan vara extremt frustrerande om din chef bidrar till inget annat än tar kredit för dina prestationer, särskilt om de inte kan fokusera på någon annan än sig själva. Sabotera inte dina egna ansträngningar ur ilska, dock. Istället, fortsätt göra ditt bästa jobb även om du inte får den kredit du förtjänar, och tryck inte tillbaka när dina chefsglödlar om sina prestationer.
    • Du kan hoppas att, så småningom, någon högre upp i livsmedelskedjan känner igen dina bidrag.
    • Eller, om du är ivriga att flytta upp stegen själv (och kan tolerera din inkompetenta chef), kan du upptäcka att du kommer att komma som en av dina chefs "go-to killar" när de blir befordna.
  • Bild med titeln vara en bra chef Steg 8
    2. Ta tillfället i akt att "leda upp" om din chef aldrig är runt. Om din chef lämnar ett gapande ledarskap tomrum på ditt kontor, omfamna chansen att fylla en del av detta gap. Du kan förmodligen inte ta hand om öppna sätt som att skicka ut memos eller ge direktiv - men du kan bli en erkänd källa till ledarskap och vägledning på ditt kontor.
  • Uppmuntra dina medarbetare, volontär att hjälpa till eller samordna ansträngningar och bli en mellanhand mellan dem och din ofta frånvarande boss. Så småningom finns det en bra chans att någon annan i företaget kommer att ta del av dig.
  • Bild med titeln Bli en mobiltelefon återförsäljare Steg 1
    3. Be om ärlig feedback från en chef som försöker vara allas vän. Denna typ av chef - som försöker så svårt att vara din pal att de inte kan ge dig den vägledning du behöver - är inte den värsta typen av inkompetens du kan hantera. Men att bli ärlig, hjälpsam feedback är viktigt för din karriär framgång och framsteg.
  • Ge dem tillåtelse att vara kritisk efter behov: "Jag vill ha din ärliga åsikt om detta, snälla, vårtor och allt."
  • Om du har en uppfattning om områden du behöver jobba med, kan du leda dem till att ge feedback med hjälp av "I" Språk: "Jag känner att jag har problem med att ansluta med klienter via telefon. Har du märkt det?"
  • Bild med titeln Bli en finansiell rådgivare Steg 3
    4. Ge korta, frekventa uppdateringar till en "whirlwind" chef. Denna typ av inkompetent chef kan vara frånvarande, scatterbrained, allmänt oorganiserad, och / eller helt enkelt för upptagen för sina egna bra (och din). För att hålla kontoret körs åtminstone halvt smidigt, kan du behöva behandla dem lite som ett barn, det är, genom att ge dem frekventa och bettstorlek påminnelser om vad du gör och vad de behöver göra.
  • Till exempel skicka dem snabba memos i hopp om att hålla dem på rätt spår: "Jag är på väg ut i morse för att ge presentationen till klienten X, och jag kommer tillbaka vid middagstid för vårt schemalagda möte för att diskutera strategi för kunden Y."
  • Som med barn kan det dock finnas en fin linje mellan hjälpsam påminnelse och "nagging" som orsakar ett negativt svar. Du måste noga engagera dig i ett försök och fel för att hitta det lyckliga mediet i ditt fall.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande