Hur man utvecklar ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram

Ett bra förvaltningsutbildningsprogram kommer att ställa in nya chefer för framgång och göra allas jobb enklare, men vad exakt är ett bra program? Denna artikel bryter ner hur man sammanställer ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram steg för steg, från att välja en träningsstruktur för att skapa träningsmaterial för att faktiskt genomföra programmet. Stegen nedan hjälper dig att sammanställa ett program som verkligen fungerar och är i linje med ditt företags mål.

Steg

Del 1 av 3:
Etablering av grunderna i ditt träningsprogram
  1. Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 1
1. Utveckla en förståelse för ledarskapsutbildning. Innan du skapar ett förvaltningsutbildningsprogram måste du få en grundläggande förståelse för hur sådana program fungerar. Forskning Befolkningsutbildningsprogram som är tillgängliga online för att få en uppfattning om hur de är strukturerade, det som lärs, och andra aspekter av träningen. Läs artiklar om ledarskapsutbildning i online nyhetskällor, handelspublikationer och industridagningar.
  • Om du behöver ytterligare vägledning finns det ledningsprogramverkstäder som kan ge dig de verktyg du behöver för att skapa ditt eget program.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 2
    2. Bestäm målen för ditt träningsprogram. Identifiera de saker du vill att dina chefer ska kunna göra när de slutför ditt träningsprogram. Dessutom tänk på vilka egenskaper eller värderingar du vill att dina chefer ska odla till följd av din ledningsutbildning. Dessa värden, precis som de färdigheter du undervisar, bör vara specifik för ditt företag. Det finns ingen standarduppsättning värderingar och färdigheter som kommer att vara till nytta för alla chefer, så utveckla din egen baserat på din verksamhet och specifik företagskultur.
  • Till exempel lägger Disneys ledningsutbildningsprogram mest vikt vid förbättring av interaktioner mellan anställda och kunder.
  • Men annat ledningsutbildningsprogram kan fokusera på att öka samarbetet mellan anställda eller ett annat mål.
  • Oavsett mål du väljer, se till att de är realistiska. Annars kan du alienera dina ledningstraktor.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 3
    3. Välj en träningsstruktur. Din träning kan vara struktur på flera olika sätt, var och en med sina egna unika fördelar. Till exempel kan du välja ett självstyrt träningsprogram eller en klassrumsstil. Medan klassrummet stil kan ge dig mer kontroll, en självstyrd kommer att ge praktikanter möjlighet att hantera sitt eget lärande och kan leda till mer framgångsrik absorption av kunskap.
  • Ett annat strukturval involverar programmets formalitet. Om ditt program bäst utförs formellt eller informellt kommer att bero på den specifika kulturen i ditt företag och utbildningen som tillhandahålls.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 4
    4. Bygg ett team av ledningsutbildare. Om du kör en mycket liten organisation, kan du behöva utföra ledningsutbildningen själv. Annars har du val för vem som ska lära dina praktikanter. Till exempel kan du välja att utbildning ska drivas av befintlig förvaltning och chefer. Detta skulle dock ta bort dem från sina andra uppgifter i företaget. Ett annat alternativ är att anställa en utbildningsutbildare, utbildningskoordinator eller förvaltningsutbildningsorganisation.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 5
    5. Identifiera dina ledare. Din Management Trainee-klass kan bestå av anställda som främjas inom eller utanför anställningar. Att identifiera vem som ska främja och hyra för dessa roller kan dock vara svåra. I vissa fall kan dina bästa medarbetare inte sänkas för förvaltningsuppgifter. En möjlig lösning är att tillåta anställda att skugga en chef för en kort tid, som en dag eller en vecka. Detta gör det möjligt för arbetstagaren att få en känsla av de berörda uppgifterna och ge dig chansen att bedöma deras prestanda.
  • Del 2 av 3:
    Bestämning av träningsspecifikationer
    1. Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 6
    1. Identifiera materialet du vill täcka under hela ditt träningsprogram. Även om det finns grundläggande färdigheter borde varje chef ha, det finns också specifik information som du kanske vill täcka under din träning. Förutom de färdigheter som anges nedan, identifiera grundkännedom dina chefer behöver som att lära sig hur vissa processer fungerar inom din organisation (e.g. vänder sig i kostnadsrapporter).
    • Ledarskapsförmåga involverar gjutningsvision, inspirerande andra och utvecklar relationer med dina anställda.
    • Kommunikationsförmåga inkluderar konflikthantering, offentligt talande, affärskommunikation och ledande en-mot-ett möte med sina lagmedlemmar.
    • Övervaknings- eller ledningsförmåga innehåller uppgifter som att rikta andra, lösa omedelbara problem och se till att arbetet blir färdigt i tid.
    • Tekniska färdigheter Hjälphanterare vet hur man använder den teknik som är tillgänglig för dem, oavsett mobila enheter, datorprogram eller andra datorapplikationer.
    • Taktiska färdigheter inkluderar tidshantering, stresshantering och ledande möten.
    • Etik och efterlevnadsutbildning innebär att man undervisar chefer om ditt företags etiska kod och hur du förväntar dig att de bedriver sig som en del av din organisation.
    • Arbetsrätt hjälper chefer att förstå och tillämpa lagen till specifika omständigheter, specifikt diskriminering, trakasserier och uppsägningslagar.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 7
    2. Välj ett format för ditt träningsprogram. Använd det format som fungerar bäst för dig och dina chefer och förblir sant mot dina organisationers värderingar och uppdrag. I allmänhet bör träningen göras i stil som det är tänkt att undervisa. Det innebär att om du undervisar samarbetsförmåga, bör ditt träningsformat vara lika samarbetande. Vissa specifika formatalternativ inkluderar:
  • Datorbaserad inlärning eller online-lärande. Det här är både kostnadseffektiva format och kan vara mycket användbara verktyg för individuell studie.
  • Levande träning med en facilitator. De kan presentera bra information medan de är där för att svara på frågor eller visa specifika färdigheter.
  • Fallstudier erbjuder praktiska tillämpningar. Dessa kan införlivas i något format av träning.
  • Fysiska aktiviteter som tillverkning och simulering.
  • Gruppforskning.
  • Gruppuppgifter.
  • Föreläsningar / avläsningar.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 8
    3. Markera din träning i verkliga applikationer. Förvaltningsinstruktion är användbart om chefer visas hur man integrerar den utbildningen i sitt arbete. Stödja dina utbildningsinsatser med real-world-observation och demonstration. Se till att du använder aktuella operationer för att visa applikationer, snarare än irrelevanta eller föråldrade exempel. Har ledare från varje avdelning assistent i instruktionen som är relevant för vad de gör.
  • Ett alternativ är att rotera ledningstraktor genom olika roller inom företaget under en tidsperiod. Detta gör det möjligt för dem att bli bekanta med varje del av din organisation.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 9
    4. Skapa träningsmaterial. Ditt träningsprogram kommer att sammansättas åtminstone delvis av material som är utformade för att förmedla specifikationer om ditt företag och dess processer. Till exempel kan du välja att tillhandahålla användarhandböcker eller en hanteringshandbok som lägger fram kritisk information som praktikanter kanske vill hänvisa till vid ett senare tillfälle. Dessutom kanske du vill skapa kalkylblad eller datorkurser som tillåter praktikanter att arbeta genom problem. Slutligen kan fallstudier vara ett effektivt sätt för praktikanter att binda i sin träning med verkliga händelser.
  • Dessa material bör utformas för att stödja och förbättra föreläsningar, gruppdiskussioner och gruppuppgifter.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 10
    5. Institut ett mentorprogram. Par praktikanter med ledande ledarskap hos företaget under träningsprocessen. Mentorskap tillåter varje chef att få personlig feedback från den mer erfarna chefen. De som tränar kan ställa frågor eller lyssna på historier om tidigare chefer, inse att de inte är ensamma i några problem som de stöter på. Låt praktikanten och cheferna individuellt träffas och ställa villkoren i deras relationer, inklusive kontaktnivå utanför formell utbildning.
  • Låt dem spendera tid att lära känna varandra utanför ett företagskontext. Detta kan hjälpa till att bygga förtroende som leder till mer effektivt lärande.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 11
    6. Hitta en lämplig tidsram för träning. Bestäm hur länge träningsprogrammet kommer att vara. Det kan vara en pågående process, där programmet upprepas vartannat år eller så för att tillåta chefer att granska informationen och fortsätta lära sig. Eller det kan vara en mer kortfattad process Nya chefer går igenom individuellt. När du har en tidsram kan du börja konfigurera ett specifikt träningsplan. Kom ihåg att tillåta regelbundna raster, måltider och utförandet av andra arbetsansvar, om det behövs.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 12
    7. Välj en plats. Din träningsplatsval beror på dina budget- och träningsmål. Du kan träna ledningen på din arbetsplats eller någons hem gratis eller du kan hyra ett utrymme från ett kongresscenter, reträtt eller annan lokal institution. Gör ditt val baserat på de specifika behoven i ditt träningsprogram och antalet praktikanter du har.
  • Del 3 av 3:
    Genomförandet av träningsprogrammet
    1. Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 13
    1. Ställ in ett system för att övervaka programsucces. För att framgångsrikt genomföra ditt program behöver du ett sätt att bedöma hur bra det fungerar. Du kan spåra närvaro, deltagande, prestanda och efter träningsresultat som sätt att bedöma hur bra ditt program gör och om praktikanter drar nytta av det. Detta kan innebära att tränare eller praktikanter fyller formulär för att bedöma lärarupplevelsen eller en analys av praktikanten före och efter programmet.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 14
    2. Tillåt för misslyckande. Ditt program ska innehålla bestämmelser för ledningstraktor att släppa ut eller misslyckas programmet. Inte varje praktikant kommer att skäras ut till bli en chef, och ditt program behöver en mekanism för att erkänna det. Till exempel, om du inkluderar test eller utvärderingar som en del av ditt program, kan du rosa dem som gör låga märken. För att hålla trainee nivåer upp kan du kontinuerligt rekrytera ytterligare praktikanter för att fylla luckorna kvar av dropouts.
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 15
    3. Utvärdera effektiviteten i ditt träningsprogram. Bestämma i förväg hur du bestämmer om din träning är effektiv eller inte. Ett sätt att göra detta är att se tillbaka på dina mål. Om dina mål identifierade vad du ville att dina chefer skulle veta kan du prova sin kunskap formellt (E.g., test) eller informellt (e.g., vardaglig konversation). Eller, om du angav hur du ville att dina chefer skulle agera, observera deras beteende när de interagerar med kunder och anställda.
  • Samla feedback från praktikanter om programmet. Vad känner de kan hanteras eller lärt sig bättre?
  • Bild med titeln Utveckla ett omfattande förvaltningsutbildningsprogram Steg 16
    4. Omvärdera ditt träningsprogram. Använd vad du lär dig genom dina utvärderingar för att göra ändringar i ditt förvaltningsutbildningsprogram. Liksom dina praktikanter är ditt program ett pågående arbete och måste behandlas som sådant. Om något inte lägger till värde, klipp det ut. På samma sätt, om praktikanter rapporterade en aktivitet som mycket informativ, utöka de användbara aspekterna av den aktiviteten till resten av ditt program. Gör ofta ändringar, var noga med att uppdatera dina material och programplan när du går med.
  • Tips

    Göra träningsansökanbaserad. Allmän information är till hjälp, men träningen är bäst när det hjälper cheferna att förstå vad de hör och tillämpa det på sin egen arbetsmiljö.
  • De flesta människor lär sig bäst från en kombination av läsning, lyssnande och praktisk erfarenhet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande