Hur man klagar i en restaurang

Skrämmande i en restaurang kan göra skillnaden mellan att skapa en scen eller vara flippig och korrigera ett misstag för att återuppta en trevlig natt ute. Att agera omedelbart, stanna lugnt, vilket förklarar klagomålet, och begär en chef är alla sätt att klaga i en restaurang utan att vara oförskämd, besvärlig eller svår.

Steg

Del 1 av 2:
Rapportering av mat och service
  1. Bildbetat klagar i en restaurang Steg 1
1. Agera omedelbart. Nyckeln till framgångsrik klagande är att markera problemet genast, vilket ger restaurangen möjlighet att lösa problemet med minsta väsen. Ju tidigare du varnar personalen i ditt klagomål desto snabbare kan det lösas.
  • Klaga inte om en måltid efter att du har ätit hälften av det om du inte stöter på skadlig eller farlig matlagning.
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 2
    2. Få din server uppmärksamhet. Om du har ett klagomål något höja din hand, gör artigt ögonkontakt för att kommunicera med din server som du behöver uppmärksamhet, diskret ring servitören över, förklara problemet och fråga honom eller henne att lösa situationen. Om din server är ouppmärksam, eller inte är medveten om dina försök att få sin uppmärksamhet, försök att uppmärksamma en annan server och förklara din fråga.
  • Försök att undvika att lämna din plats för att hitta din server. Det borde finnas gott om möjligheter att uppmärksamma en annan server eller chef.
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 3
    3. Var tydlig och kortfattad. Den tydligare du kan handla om det problem du vill ha löst det enklare restaurangen kommer att kunna hjälpa dig. Tala tydligt och undvika att mumla när du adresserar personalen om ett klagomål.
  • Försök inte överdriva problemet genom att säga saker som "Jag hatar det här", "Detta är äckligt," eller "Jag kan inte äta det här."Försök istället att ange problemet så tydligt som möjligt", min mat är underkokt, "" Jag bad om inget mejeri "eller" Det här är inte vad jag beställde."
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 4
    4. Rapportera omedelbart några sjukdomar.Om du, när du har lämnat en restaurang, blir du sjuk från matförgiftning Orsakad av dålig livsmedelshantering, rapportera det omedelbart till restaurangen och den lokala hälso- och sjukvårdsverket.
  • Del 2 av 2:
    Konsultförvaltning
    1. Bildbetat klagar i en restaurang Steg 5
    1. Be om att prata med en chef. Den högsta majoriteten av problem i en restaurang stam från dålig organisation, utbildning eller rekrytering. Att fråga att prata med en chef kommer att hjälpa alla att hitta källan till problemet så snabbt som möjligt, oavsett om det kan vara din server, köket eller ledningen.
    • Behöver du prata med chef När du har slutat ge ditt klagomål till din server, som i "Jag skulle vilja prata med din chef, tack."
    • Chefer tenderar också att ha en mer omfattande bild av hur restaurangen kör den dagen och kan ge dig en anledning till varför tjänsten eller maten inte är tillfredsställande.
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 6
    2. Pry inte för fri ersättning. Det är i slutändan upp till restaurangen att bestämma hur de kommer att kompensera ditt klagomål. Varje anständig restaurang vet att de kan göra något klagomål eller kritik till en positiv och trevlig upplevelse. Men om du tror att du inte fick vad du betalat för, till exempel rå mat eller ignorerar en matallergi, talar artigt med en chef om eventuell ersättning.
  • Vänligen fråga chefen om det finns möjlighet att kompenseras av återbetalning eller en kupong om din måltid var otillräcklig, som i "Min mat serverades till mig rå och jag undrar om det finns något du kanske kan göra."
  • Kom ihåg att deras mål är inte bara kundservice, men kundlojalitet. De skulle vilja se dig igen så deras ersättning kan överraska dig.
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 7
    3. Hålla sig lugn. Att hålla sig lugn kommer att hjälpa till att lösa oavsett fråga som det kan vara så snabbt som möjligt. Ju mer oförskämd eller flippig du är mindre sannolikt kommer hanteringen att hjälpa dig. Skyll inte automatiskt på servitören - kom ihåg att en lång väntan på mat eller en maträtt som inte är kokta till din tillfredsställelse är förmodligen kockens fel i stället för servern.
  • Det borde inte finnas någon anledning att höja din röst. Förstå att misstag händer.
  • Bildbetat klagar i en restaurang Steg 8
    4. Undvik hot. Hotar att lämna en dålig recension på Yelp eller TripAdvisor kommer inte göra mycket mot att lösa ditt klagomål. Personal och chefer på en restaurang förstår värdet av konstruktiv kritik inom servicebranschen. Hotar dem med en dålig recension kommer att göra att du verkar flippig och arg och kommer inte att inspirera personalen att försöka göra din upplevelse längre.
  • I stället för att vända till Yelp eller Tripadvisor skriver du ett mail till restaurangen som uttrycker din besvikelse. Du kommer bli förvånad över hur lyft de kan vara.
  • Tips

    Om du har haft en dålig resa till restaurangen innan, klagar inte till din nya servitör om tidigare tjänst.
  • Varna din server till allergier. Om någon av de angivna ingredienserna är närvarande i din måltid, informera din server och vänligen be om en ersättare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande