Hur man kommunicerar tydligt inom arbetsplatsen

Tydlig och effektiv kommunikation är nyckeln till framgång på arbetsplatsen. Det är på grundval av varje e-post, presentation och möte. Kämpar för att interagera med din chef, medarbetare eller kollegor kan orsaka ångest, och det kan påverka ditt arbete negativt. Men om du använder dina ord, använder du rätt kroppsspråk och utvecklar ditt självförtroende, kommer du att njuta av bra kommunikationsförmåga för resten av din karriär.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda dina ord
  1. Bildbeteckningen blir ett kreditreparationsspecialist Steg 10
1. Tala tydligt och självständigt. När du engagerar i direkt konversation med dina medarbetare, använd aktiva verb och enkelt språk för att se till att alla är på samma sida.
  • Undvik fyllnadsord som "uh" eller "um" och mumla inte.
  • Vara kortfattad. Medan det kan vara frestande att säga saker på ett komplext sätt att göra dig själv som är mer kompetent, är det för ordfattat kan dölja din mening. Gör inte saker mer komplicerade än de behöver vara.
  • Bildbeteckningen blir ett thailändskt bosatt Steg 9
    2. Lyssna på dina medarbetare. God kommunikation är en tvåvägsgata. Fråga öppna (istället för ja eller nej) frågor om de personer med vilka du arbetar och noterar deras svar. Följa upp med dem och förbli engagerade i pågående samtal.
  • Följ uppgångsfrågor med mer direkta frågor. Detta kan bidra till att du och dina medarbetare förstår varandra tydligt.
  • När en medarbetare eller handledare kommunicerar något komplext för dig, försök att upprepa eller sammanfatta de stora punkterna tillbaka till dem. Detta hjälper dig att vara säker på att du har förstått vad de försöker berätta för dig.
  • Personliga konversationer kan ge en bra grund för bekvämare interaktioner om arbete. Din chef kan berätta att deras dotter deltar i en fotbollsturnering. Några dagar senare, ta dig tid att checka in på hur turneringen gick.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 12
    3. Undvik skvaller. När du är en del av en grupp människor som vet saker om varandra, kan det vara frestande att prata om andra bakom ryggen. Detta kan bara skapa negativa känslor på arbetsplatsen, och det kommer nästan säkert att göra det svårare att kommunicera med dina medarbetare på ett positivt sätt. Om du får ett rykte för att vara en skvaller, kommer folk att sluta lita på dig, och kan välja att undvika att kommunicera med dig helt och hållet. Kommunikationen bör handla om att bygga broar mellan människor, snarare än att bryta ner dem.
  • Bild med titeln Köp ett företag med ägarfinansiering Steg 7
    4. Se till att noggrannheten ska bygga förtroende. Ta dig tid att korrekturläsa ditt skrivning och dubbelkontrollera din information. Stavning och grammatiska fel kan vara ett tecken på latskap eller brist på vård, medan felaktigt misshandlar fakta kan leda till pinsamt resultat för dig och dina medarbetare. Om du utvecklar ett rykte för felaktighet, kan dina medarbetare sluta lita på ditt arbete.
  • Detta är särskilt viktigt för skriftliga kommunikationer och visuella presentationer. När misstag skrivs ner är de enklare för din publik att fånga och svårare för att de ska glömma.
  • Om du skriver ett riktigt viktigt meddelande eller ett dokument, be en eller flera personer att korrekturläsa ditt skrivande och kontrollera det för noggrannhet.
  • Bild med titeln Köp ett företag med ägarfinansiering Steg 15
    5. Dela information som är specifik och detaljorienterad. Oavsett om du skriver ett mail till din handledare eller uppdaterar din chef på statusen för din senaste uppdrag, vill dina medarbetare tillgång till den mest aktuella och tydliga kunskapen som är möjlig. Om dina kollegor vet att de kan lita på dig för att ge specifikationer, kommer de till dig först med frågor.
  • Det kan vara svårt att veta hur specifikt är tillräckligt specifikt. Ta en kritisk titt på dina interaktioner, och fråga dig själv om du lämnar dina medarbetare med fler frågor än svar. Säg inte bara att ett projekt går bra. Informera istället din chef som du har nått eller överträffat dina försäljningsmål och ge dem exakta siffror.
  • Bild med titeln Köp en franchise Business Steg 13
    6. Håll din kommunikationskort. Det gamla ordspråket den tiden är pengar gäller för alla vinstdrivna organisationer. Se till att din talade och skriftliga kommunikationer ger information så fort som möjligt. Medan du ska dela relevanta detaljer, gör det utan att göra dina kamrater sikt genom onödig eller överflödig information.
  • Tänk på din publik och som behöver vilken information. Din chef får bara vara intresserad av de nedre raderna av ditt arbete, medan medarbetare på egen nivå kan behöva känna de utmaningar du träffade på vägen.
  • Bild med titeln Köp en radiostation Steg 18
    7. Svara snabbt på e-postmeddelanden. På dagens arbetsplats sker en stor mängd kommunikation via e-post. Svara på e-postmeddelanden inom en till två arbetsdagar, och låt inte din inkorg gå tillbaka. Om dina medarbetare vet att de kan lita på dig för ett snabbt svar, kommer de att bli mer benägna att nå ut med frågor eller kommentarer.
  • Du bör också hitta ett effektivt system för att svara på samtal och röstbrevlådor. Du behöver inte alltid vara tillgänglig eller returnerar samtal direkt. Men du bör utse en vanlig tid för att hantera telefonkommunikation och vara konsekvent om det.
  • Bild med titeln Kontrollera applikationsstatus för US Immigration Steg 3
    8. Följ viktiga konversationer skriftligen. Om du har en viktig arbetsrelaterad konversation via telefon eller personligen, skicka ett uppföljnings-e-post eller memo. På det sättet kommer du att ha en skriftlig rekord av vad som bestämdes eller diskuterades under den verbala konversationen.
  • Bild med titeln Ändra ett namn på ett Texas-körkort Steg 2
    9. Fråga frågor. Om du inte förstår något, särskilt om det är något som gäller att göra ditt jobb, tveka inte att be om förtydligande.
  • Till exempel, om din chef bara har gett dig en komplicerad uppgift och du är inte säker på att du förstår dina instruktioner, fråga om de specifika delarna av processen du behöver hjälp med. E.g., "Kan du snälla berätta lite mer om vad jag behöver göra efter att ha arkiverat rapporten?"
  • Metod 2 av 3:
    Använda din kropp
    1. Bild med titeln Avbryt en postanvisning Steg 6
    1. Underhålla ögonkontakt. När du har ett ansikte mot ansikte konversation med en kollega, fokuserar du på ögonen och ansiktet det bästa sättet att låta dem veta att du lyssnar. Om du utökar dina tjänstemän kommer de att göra detsamma för dig.
    • Vissa människor kan finna det svårt eller obekväma att titta direkt i andras ögon. Försök att träna på vänner och familj, eller fokusera på en plats på din medarbetares ansikte som ligger mycket nära sina ögon.
  • Bild med titeln Jämför skuldavräkning mot konkurs Steg 13
    2. Upprätthålla god hållning. Slouching stänger inte bara av din kropp, men det är också förknippat med latskap och oprofessionalism. Försök rulla axlarna tillbaka några gånger och öppna bröstet när du sitter och står. Du kommer att se mer till nytta, och din rygg kommer inte att skada så mycket i slutet av arbetsdagen.Anklagelse
  • Om du är osäker på vad du ska göra med händerna medan du talar till en annan person, försök att vila dem bekvämt på ditt knä eller på bordet eller skrivbordet framför dig. Om du står, försök casping dem framför dig.
  • Alltid kvadrera dina axlar och ansikte direkt mot den person du kommunicerar med.
  • Bild med titeln återhämta sig från Tillbaka till Work Blues Steg 5
    3. Dike elektroniken före och under personliga möten. Om du väntar på ett möte att börja, överväga att jaga ner några anteckningar istället för att begrava näsan i din telefon. Detta gör det enkelt för dig att omedelbart engagera andra i en konversation när de går in i rummet. Håll alltid uppmärksamhet på de personer som du kommunicerar.
  • Kontrollera inte under några omständigheter din elektronik medan andra talar. Detta är det snabbaste och enklaste sättet att stänga av ömsesidig respekt, och det kommer säkert att påverka dina framtida interaktioner med dina medarbetare.
  • Bild med titeln Ansök om arbetslöshetskompensation i Florida Steg 25
    4. Smile för att uppmuntra öppen interaktion. Leende kommer att göra att dina kollegor känner sig mer bekväma runt dig, och psykologer tyder på att det gör dig lyckligare på en daglig basis. Medan du inte ska klistra in ett falskt leende på ditt ansikte varje gång du går in på kontoret, kan du le när du hälsar och tackar, eller när de frågar dig hur du gör det. Detta kommer att injicera positivitet och öppenhet i din arbetsplats.
  • Bild med titeln Undvik romantiska entanglement på jobbet Steg 3
    5. Använd aktivt kroppsspråk när du lyssnar. Nicka och luta ditt huvud när andra talar för att ge dem konstanta visuella signaler som du följer med och engagerar sig med materialet. Du kan också ta anteckningar, se till att regelbundet titta upp från din anteckningsbok.
  • Bildtiteln blir en sopkollektor steg 6
    6. Klänning för framgång. Medan alla har rätt till sin egen personliga stil kan det leda till formell klädsel på jobbet till bättre kommunikation mellan medarbetare. Din överordnade, i synnerhet, kan vara mer benägna att ta dig allvarligt och interagera med dig som en lika om du dresserar med omsorg medan du är på jobbet.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla förtroende på jobbet
    1. Bild med titeln Återställ från Tillbaka till Work Blues Steg 14
    1. Titta runt på andras arbetsvanor. En av de svåraste aspekterna av att vara självsäker på jobbet känns som att du inte mäter upp. Observera medarbetare på din nivå och notera vad de gör. Fråga dig själv om du lägger liknande vård och ansträngning i dina egna uppgifter.
    • Om du är, försäkra dig om att du gör vad du behöver göra för att bidra till framgången för din organisation.
    • Om du är rädd för att du inte sätter i tillräckligt med ansträngning, välj en förebild eller mentor bland dina kollegor och modellera ditt arbetsprestanda efter deras. Fråga dem om råd, om de är öppna för det.
  • Bild med titeln Förbered din ekonomi för ett jobb Lämna steg 16
    2. Tro de komplimanger du får. De flesta handledare ger inte beröm fritt. Om de ger dig utmärkelser för ditt arbete, tveka inte att de känner att du förtjänar det. Var noga med att inte minska det du har åstadkommit genom att ge någon annan eller säga att uppgiften "var inte så svårt."
  • Bild med titeln ger referenser steg 20
    3. Gör en lista över dina styrkor och framgångar. Skriva ner de saker som du excel kommer att påminna dig varför du erbjöds ditt jobb i första hand. Detta hjälper dig också att komma ihåg vad du måste erbjuda dina kollegor. Att vara beväpnad med denna kunskap gör det lättare för dig att interagera med dem som medarbetare till ditt företags uppdrag.Anklagelse
  • Gör en punkt att fira dina framgångar. Det behöver inte vara något utförligt. Du kan behandla dig själv med en drink med vänner eller en trevlig efterrätt efter jobbet, eller bara markera tillfället med en positiv anteckning i din tidskrift eller kalender.
  • Bild med titeln Håll ett jobb med ADHD-steg 4
    4. Gör en annan lista över dina svagheter. Det är lika viktigt att vara ödmjuk om hur du kan förbättra eftersom det är att känna igen dina möjligheter. Om du är medveten om de uppgifter och färdigheter som du hittar utmanande, kan du ta itu med dem med en känsla av lugn beredskap. Om dina medarbetare ser att du är självmedvetna om dina fel, kommer de att vara mer benägna att dela med sig av en återkoppling med dig - och att framkalla det så att de också kan förbättra sig själva!
  • Prata med dina medarbetare om de mål du ställer in för dig själv. Du kan till och med fråga dem om feedback om dina framsteg.
  • Bild med titeln Hitta ett civilteknik jobb steg 10
    5. Lär av dina misstag. Under din karriär är det nästan oundvikligt att du gör ett misstag eller har en dålig dag. Snarare än att bo på dessa misstag, lägg dem till din lista över framtida fläckar för förbättring och se dem som inlärningsmöjligheter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande