Hur man hanterar irriterande kollegor

Vid någon tidpunkt i din karriär kommer du sannolikt att hitta en kollega vanor som är irriterande eftersom du är mänsklig. Först måste du ta reda på hur du bor med problemet om du kan. Om du inte kan, försök att konfrontera personen. Om det fortfarande inte fungerar kan du närma dig din chef med problemet.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera kollegor dag-till-dag
  1. Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 1
1. Ta den höga vägen. Vara extremt artig för personen oavsett vad de säger. Om du engagerar, gör du bara problemet värre. Plus, du kan komma in i ett argument med den person som får dig i trubbel med din chef.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 2
    2. Ignorera problemet. Ett sätt att hantera någon irriterande sak i ditt liv är att bara ignorera det om du kan. Naturligtvis är det inte möjligt, eftersom problemet påverkar ditt liv för mycket. Men alla har lite irriterande i din dag, så försök att komma med ett sätt att ignorera problem om du inte vill göra vågor med medarbetare.
  • Till exempel, om din medarbetare talar för högt i telefon, kanske du kan försöka sätta in buller-avbryta hörlurar med lite mjukt, instrumentalmusik för att dränka honom ut.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 3
    3. Undvik problemet genom arbete. Det är, om du behöver sluta prata med en kollega, skylla på det faktum att du har en tidsfrist. På samma sätt, om du behöver fråga en medarbetare för att stänga av en sång (eller konversation!), du kan skylla på det faktum att du behöver ringa ett telefonsamtal.
  • Försök dock göra förslaget artigt. Till exempel kan du säga, "Jag hatar att springa, men jag har en deadline som kommer upp vid 5. Kan jag fånga dig senare?" eller "Jag gillar att ha musik på, men skulle du tänka på att det är lite? Jag behöver verkligen ringa ett telefonsamtal."
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 4
    4. Hitta gemensam mark. Om ditt huvudsakliga problem med en kollega är motstridiga personligheter, arbetar du med att hitta saker du godkänner eller saker du har gemensamt. Ett sätt som du kan arbeta med detta steg är att fråga personen om hennes hobbyer eller vilka husdjur hon har hemma. Att hitta gemensam mark kan hjälpa till att lindra lite friktion.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 5
    5. Se till att du inte är problemet. Du har pet peeves precis som alla andra. Men ibland kan du ta det lite långt. Titta på situationen, och se om vad den andra personen gör riktigt motiverar din ilska. Du kan inse att det är verkligen inte så stort av en affär, och du borde hitta ett sätt att arbeta runt det.
  • Del 2 av 3:
    Konfrontera kollegor om problemet
    1. Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 6
    1. Vänta tills du är lugn. Om du befinner dig irrationellt arg på något, gör en kollega, det är inte dags att konfrontera henne. Vänta tills du har lugnat ner och har ett tydligt huvud. Du kan bestämma att du inte ens vill konfrontera personen.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 7
    2. Närma inte personen offentligt. Du vill inte ta upp ett problem i närvaro av tjugo medarbetare i brytrummet. Men om du tror att konfrontationen kan gå illa, kanske du vill ta med någon annan för att hjälpa till med att förmedla eller åtminstone bevittna konfrontationen.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 8
    3. Närma sig din medarbetare med problemet. Du måste vara artig men assertiv. Det vill säga att du inte vill sätta upp problemet, men du vill inte att din medarbetare ska känna att du attackerar honom.
  • Till exempel, om problemet är en kollega spelar musik för högt, försök närma sig det här sättet: "Kan jag prata med dig en minut? Jag är ledsen att störa dig om det här problemet, men din musik är så högljudd, oftast distraherar mig från mitt arbete. Är det möjligt att vi kan hitta en lösning på detta problem?"
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 9
    4. Hålla det professionellt. Dra inte i allt du tycker är fel med personen. Hålla fast vid fakta. Namn inte heta ringa eller försämra den andra personen, eftersom de åtgärderna inte är professionella och reflekterar dåligt på dig.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 10
    5. Prova lite humor. Du kan också sänka spänningen av situationen genom att knäcka ett skämt. Vanligtvis är det bäst att göra skämt på egen bekostnad, typ av att sätta dig och den andra personen på samma spelplan. Det är, när du tar upp något negativt om en annan person, skapar du en negativ spänning mellan dig två. Genom att knäcka ett skämt kan du hjälpa till att radera lite av den spänningen.
  • Till exempel, om du har märkt att de lämnade en röra igen i köket, kan du säga något som "Jag märkte att du lämnade en röra i köket. Skulle du tänka på att städa upp det? Oroa dig inte, jag är lika dålig. Jag är en sådan slob ibland - de kan behöva skicka in ett utgrävningsgrupp för mina smutsiga rätter hemma, haha."
  • Dricks: Se till att skämt inte är på deras bekostnad. Detta kan återfyra ​​och uppröra dem. Ditt mål är att göra dem slappna av och känna dig mottagliga, så se till att de inte känner sig attackerade.

  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 11
    6. Boka konversationen med positiva anteckningar. När du behöver ta upp något negativt, försök börja och sluta positivt. På det sättet går din medarbetare inte på defensiv när du börjar prata med honom, och han kommer inte att lämna konversationen med en sur smak i munnen.
  • Till exempel, om din kollega inte kommer att vara tyst om politik, kanske du kan säga, "Jag älskar hur entusiastisk du handlar om dina politiska övertygelser. Men du gör några människor obekväma som inte delar dina åsikter. Kan du kanske rädda den konversationen för efter arbete? Det är fantastiskt hur passionerat du är - få människor bryr sig så mycket."
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 12
    7. Inte bara kräva. I varje relation måste du ge så mycket som du tar. Därför, om du kräver att din medarbetare ger upp något, försök att erbjuda något i gengäld. Till exempel, om du frågar din medarbetare att vända sin musik ner, försök att säga att du också bär hörlurar för att hjälpa problemet.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 13
    8. Retalisera inte. Försöker att irritera den andra personen kommer sannolikt att sluta dåligt. Till exempel, om du inte gillar att någon spelar sin musik för högt, kommer att öka volymen på din musik inte lösa problemet. Plus, det kommer att få andra medarbetare irriterade på dig.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 14
    9. Ta en sidleds tillvägagångssätt. Om direktkonfrontation inte är din sak, kan du fortfarande hitta bort för att närma sig problemet. Ett bra sätt att göra det är att ta upp det i ett arbetsmöte som ett allmänt kontorsproblem.
  • Till exempel kan du säga, "Jag har märkt att ljudnivån på kontoret har gått upp dramatiskt på sistone. Kan alla vänligen uppmärksamma hur mycket ljud du skapar?"
  • Del 3 av 3:
    Diskutera problemet med din chef
    1. Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 15
    1. Vet om du ska involvera din chef. Fråga dig en fråga först: "Är vad personen påverkar negativt mitt arbete?" Om det inte är, får du inte din chef inblandad. Om det är, ta reda på hur det är på ett visst sätt, såsom "Bullernivån påverkar min förmåga att träffa deadlines eftersom jag tycker att den distraherar."
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 16
    2. Välj den bästa tiden. Försök att välja en tid när din chef inte har en stor tidsfrist eller är dashing mellan möten. Ibland är det omöjligt eftersom din chef alltid är upptagen. Om så är fallet, försök att skjuta henne ett mail för att fråga när en bra tid att chatta skulle vara. På det sättet kan hon skapa en bra tid.
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 17
    3. Fokusera på att hitta en lösning. Chefer här klagomål hela dagen. Om du kommer med ett klagomål kan det gå i ett öra och ut det andra. Försök istället att fokusera på att hitta en lösning i stället för att göra ett klagomål. Det är, ramma det på ett positivt sätt.
  • Till exempel, säg att du klagar på att din kollega tenderar att prata mycket högt utanför ditt kontor, vilket gör det svårt att koncentrera sig. Man skulle kunna säga, "Jag hatar att ta med dig med dig eftersom jag vet att du är upptagen. Jag är inblandad i en konflikt med en annan kollega. Jag vill inte klaga - snarare, jag vill hjälpa till att hitta en lösning. I grund och botten har vi en konflikt över hur mycket buller som ska tillåtas i huvuddelarna av kontoret. Jag hoppades kanske du kunde hjälpa oss att hitta en lösning eller kanske förmedla mellan oss två. Vi har försökt att lösa det, men vi har inte hittat den rätta lösningen än. Tack för att du hörde mig."
  • Bild med titeln Deal med irriterande kollegor Steg 18
    4. Fråga om att skapa tysta områden. Om ditt företag har skapat en boisterous, bullriga miljö, kanske din chef kanske inte känner behovet av att berätta för någon att tysta ner. Försök dock fråga om du kan ställa upp tysta områden för personer som känner att du gör det. På det sättet kan du ha ett lugnt ställe att samla dina tankar.
  • Tips

    Glöm inte att undersöka dina egna vanor. Du kan vara irriterande någon annan utan att ens inse det.

    Varningar

    Om någon får dig att känna sig osäker på arbetsplatsen (antingen fysiskt eller sexuellt), bör du definitivt närma dig din chef om det först.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande