Hur man utvecklar goda kommunikationsförmåga

Att ha goda kommunikationsförmåga är viktigt. De kan hjälpa dig med presentationer i klassen, under jobbintervjuer, när man hanterar argument, och i en mängd andra situationer. Lyckligtvis finns det några knep som du kan använda för att förbättra dina kommunikationsförmåga så att du stöter på som mer självsäker och vänlig.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå grunden för kommunikationsförmåga
  1. Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 1
1. Vet vilken kommunikation som verkligen är. Kommunikation är processen att överföra signaler / meddelanden mellan en avsändare och en mottagare genom olika metoder (skrivna ord, icke-verbala signaler, talade ord). Det är också den mekanism som vi använder för att etablera och modifiera relationer.
  • Bild med titeln utveckla goda kommunikationsförmåga Steg 2
    2. Har mod att säga vad du tycker. Var självsäker Att veta att du kan göra värda bidrag till konversation. Ta tid varje dag för att vara medveten om dina åsikter och känslor så att du kan tillfredsställa dem till andra. Individer som är tveksamma att tala eftersom de inte känner att deras inmatning skulle vara värt att inte vara rädd. Det som är viktigt eller värt att en person kanske inte är till en annan och kan vara mer än någon annan.
  • Bild med titeln utveckla goda kommunikationsförmåga Steg 3
    3. Öva. Utveckling av avancerade kommunikationsförmåga börjar med enkla interaktioner. Kommunikationsförmåga kan utföras varje dag i inställningar som sträcker sig från det sociala till den professionella. Nya färdigheter tar tid att förfina, men varje gång du använder dina kommunikationsförmåga öppnar du dig till möjligheter och framtida partnerskap.
  • Del 2 av 3:
    Engagera din publik
    1. Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 4
    1
    Få ögonkontakt. Oavsett om du talar eller lyssnar, tittar på ögonen på den person med vilken du pratar kan göra interaktionen mer framgångsrik. Ögonkontakt förmedlar intresse och uppmuntrar din partner att vara intresserad av dig i gengäld.
    • En teknik för att hjälpa till med detta är att medvetet titta på en av lyssnarens ögon och sedan flytta till det andra ögat.Går fram och tillbaka mellan twomores ögonen verkar gnista. Ett annat knep är att föreställa sig ett brev "T" på lyssnarens ansikte, med tvärstången som en imaginär linje över ögonbrynen och den vertikala linjen som kommer ner i näsens mitt.Håll ögonen att skanna den "T" -zonen.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 5
    2. Använd gester.Dessa inkluderar gester med dina händer och ansikte. Gör hela din kroppsspråk. Använd mindre gester för individer och små grupper. Gesterna bör bli större som den grupp som man adresserar ökar i storlek.
  • Bild med titeln utveckla goda kommunikationsförmåga Steg 6
    3. Skicka inte blandade meddelanden. Gör dina ord, gester, ansiktsuttryck och ton match.Disciplining någon medan leende skickar ett blandat meddelande och är därför ineffektivt.Om du måste leverera ett negativt meddelande, gör dina ord, ansiktsuttryck och tonen matchar meddelandet.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 7
    4. Var medveten om vad din kropp säger. Kroppsspråk kan säga så mycket mer än en munnen av ord. En öppen hållning med armarna avslappnad på dina sidor berättar för alla som du är lättillgänglig och öppna för att höra vad de måste säga.
  • Arms korsade och axlar hunched, å andra sidan, föreslår ointressen i konversation eller ovillighet att kommunicera. Ofta kan kommunikationen stoppas innan den börjar med kroppsspråk som berättar för personer du inte vill prata.
  • Lämplig hållning och en tillnöjd ståndpunkt kan göra jämnt svåra konversationer flyter mer smidigt.
  • Bild med titeln utveckla goda kommunikationsförmåga Steg 8
    5. Manifest konstruktiva attityder och övertygelser. De attityder du tar med till kommunikation kommer att ha en stor inverkan på hur du komponerar dig själv och interagerar med andra. Välj att vara ärliga, patient, optimistisk, uppriktig, respektfull och acceptera andra. Vara känslig för andra människors känslor, och tro på andras kompetens.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 9
    6. Utvecklas effektivt lyssnande Färdigheter: Inte bara om man kan tala effektivt, måste man lyssna på den andra människans ord och engagera sig i meddelandet om vad den andra personen talar om.Undvik impulsen att bara lyssna på slutet av sin mening så att du kan bluta ut de idéer eller minnena ditt sinne medan den andra personen talar.
  • Del 3 av 3:
    Använda dina ord
    1. Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 10
    1. Ange dina ord. Tala tydligt och mumla inte. Om människor alltid ber dig att upprepa dig själv, försök att göra ett bättre jobb med att artikulera dig på ett bättre sätt.
  • Bilden med titeln utvecklar goda kommunikationsförmåga Steg 11
    2. Uttala dina ord korrekt. Människor kommer att döma din kompetens genom ditt ordförråd. Om du inte är säker på hur man säger ett ord, använd det inte. Förbättra ditt ordförråd genom att läsa nya ord i daglig rutin. Titta i ordlistan som hjälper dig att lära dig hur man uttalar ett nytt ord.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 12
    3. Använd rätt ord. Om du inte är säker på betydelsen av ett ord, använd det inte. Ta en ordbok och starta en daglig vana att lära sig ett nytt ord per dag. Använd det någon gång i dina konversationer under dagen.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 13
    4. Sakta ditt tal ner.Människor kommer att uppfatta dig som nervös och osäker på dig själv om du pratar snabbt. Var dock försiktig så att du inte sakta ner till den punkt där människor börjar avsluta dina meningar för att hjälpa dig att avsluta.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 14
    5. Utveckla din röst. En hög eller viskande röst uppfattas inte om att vara en av auktoritet.Faktum är att en hög och mjuk röst kan få dig att låta som byte till en aggressiv medarbetare eller få andra att inte ta dig allvarligt. Börja göra övningar för att sänka tonhöjden av din röst. Försök att sjunga, men gör det en oktav lägre på alla dina favoritlåtar.Öva detta och, efter en tid, kommer din röst att börja sänka.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 15
    6. Animera din röst. Undvik en monoton och använd dynamik.Din tonhöjd ska öka och sänka periodiskt. Radio DJ är vanligtvis ett bra exempel på detta.
  • Bild med titeln Utveckla bra kommunikationsförmåga Steg 16
    7. Använd lämplig volym. Använd en volym som är lämplig för inställningen.Tala mer mjukt när du är ensam och nära.Tala högre när du talar till större grupper eller över större utrymmen.
  • Hjälpa till att kommunicera effektivt

    Kommunicerar effektivt med en älskad

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Kommunicera effektivt på jobbet

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Kommunikation fallgropar för att undvika

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En bra talare är en bra lyssnare.
  • För att förbättra ditt kroppsspråk, träna framför en spegel.
  • Använd lämplig volym för din konversationsinställning.
  • Redigera ditt tal på förhand. Det kommer att bli bättre.
  • Se till att du använder rätt grammatik.
  • Avbryt inte eller pratar över den andra personen - det bryter flödet av konversation. Timing är viktigt.
  • Vara praktisk och vara socialt stark. Detta ger dig tanken om hur man pratar med olika människor.
  • Försök att tala flytande och få dig att låta rätt till dina egna öron.
  • Ha förtroende när man pratar, det spelar ingen roll vad andra tror.
  • Gör ögonkontakt när du talar och lyssnar.
  • Om du stammar framför människor, övar paus . Lyssna mer och svara på färre ord. Försök att umgås mer med människor.
  • Få feedback och ställ frågor från din mottagare för att du ska förstås ordentligt under din konversation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande