Hur man utvecklar riktlinjer för lagbyggnad på arbetsplatsen

Välutvecklade riktlinjer för teambyggnad på arbetsplatsen bidrar till att öka måluppkomsten, process effektivitet och arbetstagarens tillfredsställelse. Förtydligande gruppmål, inrätta tydliga strukturer och roller, och etablering av tydliga kanaler för kommunikation och uppgift är viktiga steg. När arbetstagare har klarhet om sina roller och känns säker på sina bidrag till det övergripande målet, tenderar arbetsplatsuppgifterna mer effektivt och effektivt. Här är några strategier för att utveckla riktlinjer för lagbyggnad på arbetsplatsen.

Steg

Metod 1 av 5:
Välj dina mål
  1. Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 1
1. Skapa ett tydligt mål och uppdrag. Ditt lags mål kan vara att släppa en ny version av en produkt med ett visst datum. Eller målet kan vara att genomföra marknadsundersökning för att skapa en marknadsplan. Vara så specifik som möjligt om det eventuella målet.
  • Distribuera målet skriftligen till alla lagmedlemmar. Helst kommer du att göra det personligen i ett lagmöte så att du kan svara på några frågor och problem. Ett målmöte hjälper också gruppen att utveckla konsensus i riktning mot laget eller företaget.
Metod 2 av 5:
Ställ in effektiva kommunikationssystem
  1. Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 2
1. Upprätta kommunikationsregler för lagmöten. Regler kan innehålla lyssna när andra lagmedlemmar pratar, bidrar med lagmöten, talar ärligt och avstår från att använda belittling eller offensivt språk.
  • Bestäm hur man ökar individuella bidrag under teamdiskussioner. Oavsett om du är e-post, under konferenssamtal eller personligen, måste lagmedlemmarna känna att deras åsikter är viktiga. Du kan ringa på individer för att bidra under möten, eller maila dem före tid för att be att de förbereder och levererar en lagrapport.
  • Definiera alla relevanta språk och terminologi. Till exempel kan du komma överens som en grupp att använda akronymer för att öka effektiviteten i kommunikation. Ge lagmedlemmar från olika avdelningar en chans att ställa frågor och få klarhet om okända uttryck och terminologi.
  • Förhindra samma 1 eller 2 personer från dominerande lagmöten. Ställ in tidsgränser för hur länge varje person talar, eller specifikt frågar tystare lagmedlemmar att presentera eller leda en diskussion.
Metod 3 av 5:
Upprätta tydliga strukturer och roller
  1. Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 3
1. Utveckla en uppgiftslista. Klargöra alla processer och planer skriftligen och specificera rollerna och ansvaret för varje enskild.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 4
    2. Rotera roller för att öka kompetensbyggnaden och lagansträngningen. När lagmedlemmarna arbetar i en ny roll, får de en uppskattning för andras ansvar och lär sig nya färdigheter. Till exempel, när man arbetar i små grupper, kan en annan person underlätta gruppmöten varje vecka eller närvarande till den större gruppen.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 5
    3. Klargöra deadlines. Varje lagmedlem måste ha tydliga riktlinjer när specifika uppgifter är förfallna.
  • Metod 4 av 5:
    Uppmuntra samarbete
    1. Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 6
    1. Inspirera lagmedlemmar att arbeta tillsammans. Par upp arbetare med kompatibla arbetsstilar för att uppnå en viss uppgift inom en angiven tidslinje. Fråga lagmedlemmar som kan lära av varandra för att arbeta tillsammans.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 7
    2. Minimera konkurrensen genom givande gruppinsats. Undvik överdriven markering av individer i ett lag. Minska enskild konkurrens genom att etablera gruppincitament för att slutföra ett projekt. Exempel är belöande lag med en halv dag eller distribuerar gruppträdescertifikat vid framgångsrik slutförande av en projektfas.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 8
    3. Öka motivationen för grupparbete. Planera sociala aktiviteter för laget att öka gruppkamraterna.
  • Metod 5 av 5:
    Upprätta mekanismer för problemlösning
    1. Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 9
    1. Ramkonflikter och problem som ett tillfälle att växa och innovera. Betona det övergripande lagmålet och förklara att ett koll på synpunkter är användbart eftersom det ofta tillåter rika och innovativa lösningar att dyka upp.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 10
    2. Institut obligatoriska brainstorming sessioner. Som problem uppstår eller på ett veckovis grund, samla lagmedlemmar för att diskutera lagkonflikter, skillnad mellan åsikter och snubblar.
  • Bild med titeln Utveckla riktlinjer för Team Building på arbetsplatsen Steg 11
    3. Ge lagmedlemmar en paus när de når en dödsfall. Om gruppen inte kan utforma en lösning, uppmuntra lagmedlemmarna att tillfälligt gå bort från problemet. Lösningar uppstår ibland för människor när deras sinnen är på andra saker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande