Hur man kommunicerar på ett assertivt sätt

Assertiveness är ett visst sätt att kommunicera med andra som är direkt och ärlig, men också respektfull. En assertiv kommunikator vet vad de tycker eller vad de vill, och de är inte rädda för att be om det direkt. De blir inte arg eller låt sina känslor dominera dem, men. Att lära sig självständig kommunikation tar tid, men om du övar uttrycka dina behov och förväntningar, beroende på fakta istället för skylla och visa respekt för andra när de talar, kan du så småningom behärska den här kraftfulla kommunikationsformen.

Assertiveness fusk lakan

Assertiveness tips och tricks

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Prov Assertive Svar

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

  • Om du är någon som håller dina känslor undertryckta och dina kroppsmuskler tar hela bruntet, är det viktigt att träna och sträcka dessa muskler för att stoppa det här.Du kommer att stå längre, andas bättre och känner sig starkare om du gör det här och motion hjälper till att frigöra dina känslor.

Steg

Metod 1 av 4:
Utveckla assertiv kommunikationsförmåga
  1. Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 1
1. Tydligt definiera och ange dina behov eller förväntningar. Passiva kommunikatörer tenderar att dölja eller kvalificera sina behov. Assertive Communicators beslutar om vad de vill och sedan ber om det eller säger det. Nästa gång du har möjlighet, försök att ge minst ett direkt uttalande för att kommunicera dina tankar eller uttrycka dina behov.
  • Du borde fortfarande vara respektfull för andras behov och scheman, men du bör inte undvika att göra egna behov eller bekymmer som är kända för att tillgodose någon annan. Till exempel, istället för att säga, "Jag skulle vilja prata med dig i några minuter om det inte är för mycket besvär", berätta för någon, "Vi behöver prata om en plan för vår uppgift idag. Vilken tid fungerar för dig?"
  • Etablering av gränser går hand i hand med uttryckliga behov. Försök att tydligt kommunicera dina gränser till andra. Till exempel, om någon på jobbet håller stör dig och stör din förmåga att slutföra uppgifter, säg "Jag har svårt att fokusera på de uppgifter jag behöver slutföra när jag är avbruten. Kanske kan du och jag träffas före lunch för att diskutera allt du vill berätta för mig."
  • Om ditt värdesystem och prioriteringar inte är raka i ditt sinne kan det vara svårt att formulera dem till andra. Se till att du räknar ut exakt vad du vill, behöver eller tror innan du uttrycker det till andra.
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt Steg 2
    2. Använd "I" uttalanden istället för "du" uttalanden. Att vara assertiv betyder att du värdesätter dina egna behov. Det betyder inte att vara aggressiv. Använd "I" -utlåtanden för att uttrycka vad du vill eller behöver i en situation. Försök att undvika "du" uttalanden, eftersom de tenderar att kasta skyll och visa ilska.
  • Till exempel, istället för att säga, "du gör det alltid svårt för mig att göra mitt jobb", försök att säga: "Jag behöver bättre resurser att göra mitt jobb ordentligt och effektivt."
  • Tänk på vad du vill och behöver, och försök att fokusera på det. Spendera inte tid att skylla på någon annan. Skyll på som mer aggressiv än självständigt.
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 3
    3. Öva att säga "No" respektfullt. Passiva kommunikatörer kan kämpa för att säga nej alls, medan aggressiva kommunikatörer kan vara respektlös i sina avslag. En assertiv communicator säger "nej" när de verkligen inte kan göra något eller tillgodose någon, men de är respektfulla för andra i processen. Försök erbjuda alternativ eller resurser om du inte kan ta på sig uppgiften eller utmana dig själv.
  • Om till exempel en klient frågar dig om ett projekt som är bortom dina arbetsuppgifter och expertis, berätta för dem, "Jag kan inte göra det för dig just nu, men jag känner till en specialist i en annan avdelning som kan hjälpa till. Låt mig få sitt telefonnummer för dig."
  • Medan det är trevligt att erbjuda en förklaring till varför du säger "nej", det är inte nödvändigt för att effektivt kunna kommunicera på ett assertivt sätt.
  • 4. Öva talar mer professionellt. Var uppmärksam på dina talvanor och mönster och försök att anpassa dem om de inte är assertiva. Undvik att använda vardagliga, oprofessionella ord, som "yup", "bokstavligen" eller "."Du kan upptäcka att du pratar för fort eller pratar med en stigande tonröst eftersom du inte är säker på om andra kommer att lyssna på dig eller du är inte säker på om det du säger är rätt. Dessa vanor är inkonsekventa med självförtroende eftersom de kommunicerar osäkerhet och osäkerhet. Arbeta med att ändra dem för att vara en mer självhäftande kommunikatör.
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 5
    5. Använd rätt kroppsspråk. Assertiv kommunikation är inte bara verbal. Se till att ditt kroppsspråk är stark, självsäker och avslappnad. Detta inkluderar att göra ögonkontakt med andra när de talar och håller en upprätt hållning.
  • Ögonkontakt är viktigt, men försök att inte stirra. Blinkande och blinkande någon annanstans är naturliga. Stirrar på någon, å andra sidan, kan komma av som aggressiv eller skrämmande.
  • För din hållning, behåll din rygg upprätt och dina axlar hålls lite. Du borde inte vara spänd, men du borde vara uppmärksam på din kropp och dess lugn.
  • Försök att inte stänga av dig själv. Håll dina armar och benen uncrossed, och håll ditt ansikte från furrowing eller scrunching så mycket som möjligt.
  • Var medveten om muskelspänning i din kropp. Sträcka något eller ta djupa andetag för att slappna av dina muskler.
  • Metod 2 av 4:
    Att öva sig självständigt talande
    1. Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 5
    1. Byt ut överdrifter för faktiska uttalanden. Öva med fakta i vardaglig konversation för att hjälpa dig att hålla dig på spår och undvika konfrontation när du är assertiv. Försök använda faktiska uttalanden istället för hyperboler, som kan kasta onödigt skyll.
    • Till exempel, om du pratar med någon om ett uppdrag som du inte vill göra, säger, "Jag tror att jag måste spendera en hel månad som förbereder sig för det här," istället för "kommer den här saken att ta evigt."
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt Steg 9
    2. Håll dina svar enkla. Ofta, de som saknar förtroende känner behovet av att förklara sig själva. För att hålla dig från att prata som någon som är osäker, öva med färre ord att kommunicera. Förenklat tal och assertivt tal är ofta ett och samma.
  • Till exempel, när du blir ombedd att gå ut för happy hour efter jobbet, undvika att säga något som, "Jag kan inte gå ikväll, jag måste gå till mataffären, sluta med min mammas hus för att låta sin hund ut, ta sedan min egen hund för en promenad och när jag äntligen kommer hem har jag lite städning att göra innan min favorit show kommer på."Istället, artigt och kort minskat genom att säga något som," nej tack. Ikväll fungerar inte för mig, men kanske en annan gång snart."
  • Detta kan också göra det lättare för andra att lyda dina önskemål. Håll dina uttalanden korta, direkta och relevanta.
  • Om du brukar använda fyllmedel som "som", "um," eller "ja", försök att ta små pauser i ditt tal istället. En paus är i allmänhet mindre urskiljbar för din publik än det är för dig, och det stör inte ditt tal så mycket som fyllningsord.
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt Steg 6
    3. Repetera vad du vill säga i förväg. Om du i förväg vet att du måste prata med någon om ett behov, oro eller mening, repetera vad du vill säga. Öva att hålla sig lugn, talar tydligt och gör positiva uttalanden som uttrycker dina behov. Vissa människor tycker att det är till hjälp att skriva ut ett skript eller ha en träningskonversation med en vän eller kollega.
  • Om du har någon att agera med din konversation med dig, fråga dem om feedback. Låt dem berätta vad du gjorde bra, och var du kunde förbättra.
  • Om du är obekväma med att fatta beslut på plats, har du några förskrivna svar som kommer att fungera i flera situationer. Till exempel, "Jag måste konsultera med min make, jag kommer tillbaka till dig."Eller" Det kommer inte att fungera för mig, jag har redan ett åtagande."
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt Steg 9
    4. Reflektera över dina dagliga interaktioner. Ta en stund i slutet av varje dag för att tänka tillbaka på dina interaktioner med andra. Erbjud dig beröm i områden där du gjorde det bra, och tänk på 1-2 sätt att du kan förbättra för situationer där du inte var så självständig som du skulle vilja.
  • Fråga dig själv frågor som var visade du självständig kommunikation? Var där chanser för dig att vara assertiv som du saknade? Var där gånger när du försökte vara assertiv men kom av aggressiv?
  • Metod 3 av 4:
    Hålla din självförtroende respektfull
    1. Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 8
    1. Validera andras känslor. När du talar säkert måste du också lyssna noggrant. Detta inkluderar att visa de människor du pratar med att du förstår sina känslor och åsikter. Du behöver inte hålla med dem, men visa dem att du lyssnar, och att du är villig att arbeta med dem.
    • Du kan till exempel låta någon veta, "Jag förstår att du är orolig för kostnaden för den här produkten. Men den tid det sparar oss i att förbereda våra rapporter kommer mer än att kompensera den ursprungliga kostnaden."
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 10
    2. Styr dina känslor. Bursts of Iger eller Crying kan vara offputing till andra människor och kontrastera de självsäkra och avslappnade egenskaperna av det självständiga talet. Prova ditt bästa för att styra dina känslor medan du arbetar med andra. Undvik att använda profanities eller olämpligt språk. Om du känner en svullnad av ilska eller tårar som kommer på, andas mycket djupt från magen, räknas till 3 mellan varje andas och andas ut. Fortsätt att göra det tills du känner dig lugn nog att fortsätta.
  • Om du kämpar för att lugna ner, ta en paus. Förfrågan att bli ursäktad så att du kan gå bort från situationen och återfå självkontrollen.
  • 3. Klart statliga konsekvenser när någon misslyckas med att tillgodose dig. Om dina negativa känslor är som svar på någon som ständigt bryter mot dina gränser eller respekterar dina önskemål, respektfullt avsluta förhållandet eller vägrar att hantera dem tills de respekterar dina gränser, och behovet. Försök att göra det utan att interjectera några känslomässigt laddade åsikter i din resonemang.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag har respekterat att du måste vara hemma vid 8:00 P.m. Att ta hand om dina barn, men många gånger har du misslyckats med att respektera mitt behov av att tillbringa morgnar ensam med min fru genom att komma till mitt hem så tidigt. Om du inte kommer att respektera mina önskningar är jag rädd att vi inte kommer att kunna spendera tid tillsammans längre."
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt Steg 11
    4. Express tacksamhet när någon rymmer dig. Om någon annan har gjort eller gör något för dig, låt dem veta att du är tacksam. Ge dem ett genuint tack, antingen skrivet eller personligen. Då, se till att du returnerar favören genom att lyssna öppet och ärligt för dem när de uttrycker sina behov eller bekymmer.
  • Låt någon veta, "Jag vet att det var svårt för dig att ge upp din helg för att avsluta det projektet. Jag uppskattar verkligen all den ansträngning du lägger in. Vi skulle inte ha kunnat göra det utan dig. Låt mig veta nästa gång du leder ett projekt och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa."
  • Metod 4 av 4:
    Kommunicerar självständigt i vanliga scenarier
    1. Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 14
    1. Ge någon ett alternativ till problematiskt beteende. Oavsett om du är på kontoret eller ut med dina vänner, ibland kommer någon att göra något som gör att du känner dig obekväma. Använd självständig kommunikation för att inte bara berätta för dem att du är obekväma, men för att föreslå ett alternativ.
    • Om till exempel din medarbetare fortsätter att ta tillgångar från ditt skrivbord utan att fråga, säg inte bara, "Jag önskar att jag hade fler pennor, men någon fortsätter att ta mina," När de är nära dig. Detta är ett passivt tillvägagångssätt.
    • Istället konfrontera dem direkt och säga, "Jag blir frustrerad när du tar mina leveranser eftersom det hämmar min förmåga att göra mitt jobb korrekt. Jag föredrar att du begär dina egna pennor från och med nu. Jag kan visa dig var leveransrummet är om du inte vet var du ska få dem själv."
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 13
    2. Ange dina behov och följ igenom med åtgärder med aggressiva advokater. En aggressiv telemarketer eller kampanjer på gatan kan vara svårt att skaka. Använd självständig kommunikation för att berätta vad du behöver från en situation och följ sedan igenom med direktåtgärd.
  • Om en telemarketer inte slutar ringa, till exempel, stoppa dem innan de kommer till sin försäljningshöjd och låt dem veta, "Jag vet att du gör jobbet, men jag är inte intresserad av din produkt. Jag skulle vilja tas bort från din lista omedelbart. Jag kommer att eskalera den här situationen om du ringer mig igen."
  • Då följ igenom med direkt åtgärd genom att skriva ner namnet och numret på den person och företag som kallas dig. Om de ringer igen kan du be att prata med sin chef eller rapportera företaget till en övervakande kropp som FCC.
  • Du kan också ta direkt åtgärd genom att blockera telefonnumret och / eller ignorera telefonsamtalet.
  • Bild med titeln kommunicerar på ett assertivt sätt steg 14
    3. Använd självständiga kommunikationsförmåga för att be om vad du verkligen vill ha. I vissa situationer, som att fråga din chef för en höjning, kan du proaktivt använda assertiv kommunikation. Låt den personen veta vad du vill och varför du vill ha det. Var fast, men håll dig öppen för konversation.
  • Om du vill be om en höjning, till exempel, berätta för din chef "Jag skulle vilja diskutera en löneökning. Mina mätvärden överträffar konsekvent alla andra i avdelningen med 30% och jag vill ha mitt hårda arbete som återspeglas i min lönecheck. Mitt mål är en ökning med 7%. Är det något vi kan göra hända?"
  • Ge den andra personen en chans att svara och gå in i en respektfull förhandling. Krävande snarare än att begära är ett enkelt sätt att förlora det du vill ha.
  • Tips

    Om konversationen blir för uppvärmd, be om time-out eller en paus. Förklara att det inte har något att göra med den andra personen, du behöver bara ett ögonblick, och du kommer att återuppta konversationen senare.
  • Att lära sig självständig kommunikation tar tid. Ge inte upp, fortsätt bara att träna i vardagssituationer.
  • Varningar

    Om du har någon form av våld, sök omedelbar professionell hjälp eller en tillflyktsort / skydd.Våld är inte kommunikation - det är dominans.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande