Hur lugnar du ner och var dig själv

Alla känner sig osäkra och ängsliga ibland. En vanlig missuppfattning är att sättet att bota den sociala ångest är att sätta upp en framsida och vara någon du inte är. Det kunde inte vara längre från sanningen. Att bosätta sig i sociala situationer måste du vara avslappnad och bekväm i din egen hud. Här är några enkla sätt att lugna sig och vara dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Avkopplande i sociala situationer
  1. Bilden med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 1
1. När du känner dig nervös eller ängslig, ta några sekunder att fokusera på din andning. Djup andning är den enda bästa avkopplingstekniken. Ta ett djupt andetag in genom näsan, håll den i tre sekunder och andas långsamt genom din mun. Upprepa tre gånger, och känna stressen smälta bort. Gör detta när du börjar känna sig orolig eller stressad.
  • Du kan även göra den här metoden i mitten av en konversation.
  • Öva själv. Det verkar enkelt nog, men djupt andning är en färdighet. Öva andning med ditt membran, som ligger precis under ribbburet och över magen. Membran andas är det mest avkopplande och lugnande sättet att andas.
  • Var uppmärksam på din andning. När du börjar bli nervös eller frustrerad, märker du att andningen är skarp och snabb, och ditt hjärta är pounding. Detta stör balansen av syre och koldioxid som leder till mer ångestproblem som yrsel och muskelspänning. När du är lugn är andan långsam och avsiktlig.
  • Meditera att fokusera på din andning. Sitta fortfarande på ett lugnt ställe och fokusera på din rytmiska andning tills alla dina tankar flyter bort.
  • Bild med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 2
    2. Fokusera på den nuvarande konversationen. För ofta bor vi på negativa sociala interaktioner eller vi fokuserar på vårt utseende. Detta distraherar oss från den nuvarande sociala situationen, och vi förlorar förtroende för att starta nya konversationer.
  • Kom ihåg att social ångest är knappast synlig. Andra människor kan inte berätta för dig nervös. Om du agerar självsäker och sällskaplig, kommer folk att tro att du är.
  • Lyssna noga och tänka på saker att säga medan någon annan pratar. Titta på dem i ögonen. Nicka. Ibland svara eller bekräfta saker de sa med en "Okej" eller a "Wow." Detta kommer omedelbart att göra dig till en bättre konversationist.
  • Var medveten om dina tankar när du är i en social situation. Om du befinner dig som bor på negativa tankar som "Jag var tråkig i den senaste konversationen" eller "Ingen ville prata med mig," Byt ut dessa tankar med positiva. Kom ihåg hur bra du minglar tidigare eller hur stark du presenterar konversation är. Trots allt är odds dina negativa tankar baserade på missuppfattningar.
  • Bild med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 3
    3. Sök ut sociala situationer där du är bekväm och långsamt bygga förtroende för sociala situationer där du inte är bekväm. Detta hjälper dig att bygga förtroende. Om du är bäst, spelar sport med vänner eller studerar i en grupp eller lounging på stranden, söker aktivt ut dessa aktiviteter. Om du är mindre bekväm i fester, börja med att gå till små partier som är värd av vänner och bara minglar med människor du vet. Långsamt, gå till fester där du är mer ut ur din komfortzon.
  • Göra en lista över båda sorters sociala situationer. Placera inställningarna och personer från mest bekväma åtminstone bekväma. På så sätt vet du dina styrkor. Gynna aktiviteterna längst upp i listan.
  • Långsamt gå till aktiviteterna mer mot botten av listan. Ha vänner kommer med dig, och låt dem veta om du är obekväma. De hjälper dig på väg.
  • Om det finns aktiviteter som du är övertygad om att du aldrig är bekväm att undvika dem helt.
  • Bilden med titeln lugna sig och var dig själv steg 4
    4. Identifiera din "säkerhetsbeteenden" och arbeta med att övervinna dem. Säkerhetsbehandling är de kryckor du använder i sociala situationer. Vanliga säkerhetsbeteenden dricker för att bygga förtroende, undvika ögonkontakt eller ofta ursäkter för att lämna konversationer. Medan dessa kan användas produktivt kan de också vara mycket ohälsosamma eftersom de låter dig undvika det underliggande problemet.
  • Skriv ner alla säkerhetsbeteenden du använder. Gå igenom din lista och se om du missbrukar något av dessa beteenden. Till exempel, om du måste dricka före någon social miljö där du är obekväm, är det missbruk och du måste sluta.
  • Sakta utifrån säkerhetsbeteenden som du identifierar som ohälsosam. Gör detta genom att vända mot din rädsla. Om du undviker ögonkontakt, gör ett försök att se människor i ögonen. Börja små och träna ögonkontakt med vänner. Arbeta långsamt upp till främlingar.
  • Identifiera när du använder vilka säkerhetsbeteenden. De situationer där du kompenserar mest är de situationer du är den mest rädda för. Möta dessa rädslor senast. Arbeta med mindre rädslor först och arbeta dig upp.
  • Bilden med titeln lugna sig och var dig själv steg 5
    5. Sluta försöka behaga andra människor genom att vara någon du är inte. Människor som du för att vara dig. Ingen gillar en poser. Om du böjer sig bakåt för att få folk som du eller att passa in, kommer folk att märka och du kommer inte vara glad. Fokusera på din egen lycka först, och det kommer att utstråla och göra andra människor glada också!
  • Om du tar dig själv och säger en fras bara för att andra säger det, klipp den frasen ur din ordbok.
  • Följ din intuition och undvik överdinkning. Overthinking kommer bara att bota dig. I stället verkar spontant. Spor av ögonblicket beslut är mer benägna att belysa dig själv än personens samhälle vill att du ska vara.
  • Uppspelar inte delar av en konversation igen om det inte kommer att komma ihåg något du gjorde det bra.
  • Kom ihåg att tystnaderna inte är ditt fel, och de är inte nödvändigtvis dåliga. Varje konversation har lulls. Båda parterna har ansvaret att hålla en konversation.
  • Bild med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 6
    6. Låtsas tills du lyckas. Detta är en försökt och sann metod. Även om du inte känner dig glad eller självsäker, le och bära din kropp på ett säkert sätt. Detta kommer att lura ditt sinne om att du är glad och självsäker, och för länge är du faktiskt glad och självsäker.
  • Le i spegeln. Försök att göra det varje morgon och även varje gång du går på toaletten. Studier visar att leende även när du inte är lycklig hjälper dig att lugna dig och vara glad.
  • På samma sätt gör du en "maktposition" i spegeln. Puff ut bröstet, sträck dina armar ut mot sidan eller lägg händerna på dina höfter och håll dig upp hakan. Detta kommer att lura ditt sinne för att tro att du är säker. Öva det här regelbundet och du kommer faktiskt att börja bli självsäker.
  • Öva korrekt hållning hela dagen. Håll dig axlarna tillbaka och din ryggrad rakt. Slåka inte och håll huvudet upp. Detta kommer att göra dig mer självsäker.
  • Agera sällskaplig och vänlig även när du inte avgift gillar det. Detta kommer att bygga en vana och få andra att se dig som mer vänliga och glada. Deras uppfattning kommer snabbt att bli en verklighet.
  • Bilden med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 7
    7. Träffa nya människor och visa dem din bästa sida. Varje ny person du möter är en chans att visa dem ditt sanna jag. Om de inte gillar dig, är det inte världens ände. Du behöver inte heller gilla dem. Vad som är viktigt är att du försökte. Ju mer vänliga eller igenkännliga ansikten du ser i ett rum, desto bekvämare och övertygelse kommer du att vara.
  • På fester eller sociala möten, gör en punkt att mingla och träffa nya människor. Ha en vän göra en introduktion.
  • Gå med i klubbar och grupper. Detta är det bästa sättet att träffa nya människor. Om du gillar segling, gå med i en seglingsklubb. Om du är en ivrig läsare, gå med i en bokklubb.
  • Växla siffror med gemensamma vänner och organisera en tid att träffas för kaffe eller lunch.
  • Hålla kontakten med personer du träffas genom att texta dem ibland.
  • Metod 2 av 3:
    Lära sig att vara dig själv
    1. Bilden med titeln lugna sig och var dig själv
    1. Hålla en journal. Kom i kontakt med dig själv genom att skriva ner dina tankar och skriva om händelser i ditt liv. Denna introspektion kommer att vara terapeutisk och få dig att vara bekväm med dig själv.
    • Skriv ner något och allt du vill ha. Du kan inte skriva något som är fel. Skriv det första som kommer till ditt huvud.
    • Skriv dina mest personliga tankar och idéer. Var inte självmedveten om vad du skriver. Du är den enda som någonsin kommer att se den.
    • Skriv om dig själv. Lär känna dina tankar och handlingar mer intimt. Istället för att gå igenom livet utan att tänka på vad du gör, var medveten om dina handlingar och varför du gör dem. Om du inte gillar vad du gör och tror, ​​lär du dig det om dig själv. Du hittar också områden av dig själv som du älskar!
    • Lista saker du gillar och saker du inte tycker om dig själv. För varje inträde, skriv ett sätt att fortsätta göra det positiva eller ett sätt att förbättra det negativa.
  • Bild med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 9
    2. Var medveten om dina tankar. En av de största utmaningarna att vara dig själv är långvariga negativa tankar. Dessa negativa tankar är nästan alltid baslösa och självförstörande. När du är medveten om dina negativa tankar kan du övervinna dem. Arbeta med att ersätta dem med positiva tankar!
  • Skriv ner dig negativa tankar som de händer. När de är skrivna ner kan du arbeta med att ändra dem.
  • Analysera de negativa tankarna. Varför har du dem? Är de till och med sanna? Finns det några motexempel? Är de produktiva eller destruktiva? Fixar du på dessa tankar? Besvara dessa frågor och mer om varje negativ tanke du har. Innan länge börjar du inse hur absurt och kontraproduktiva dina negativa tankar är.
  • Ersätta negativa tankar med positiva. Istället för "Jag är alltid borta från konversationer," tror "Jag hade en bra konversation tidigare" eller "Jag hade alla dessa intressanta och roliga saker att säga, men jag valde att inte." Istället för "Ingen tycker att jag är smart" Tänk på det en gång du gjorde en bra ord och alla knäckte upp. Göra en vana att fokusera på det positiva.
  • Skratta åt dig själv. Skratt är verkligen den bästa medicinen. När du väl kan identifiera dina negativa tankar börjar du inse hur oundvikligt de är. Efter ett tag kan dessa tankar vara roliga. När du väl kan skratta åt dina negativa tankar har du erövrat dem.
  • Bilden med titeln lugna sig och var dig själv
    3. Bygga positiva relationer och lära dig om dig själv genom andra. Aktivt söka nya relationer och arbeta med att bygga dina nuvarande relationer. Initiera möte med vänner eller främlingar. Slutligen, reflektera över dina relationer och dina kommunikationsförmåga och brister. Märkt mönster i de personer du väljer att umgås med och söka fler människor så. Notera hur du pratar och interagerar, och arbetar med att förbättra det.
  • Om du föredrar personer som gör aktiva saker med dig som skidåkning eller bowling, betyder det att du förmodligen är en aktiv person också. Fortsätt ha aktiva sociala möten.
  • Om du har problem med att upprätthålla relationer eller starta konversation, träna de färdigheter med vänner. ta sociala färdigheter klasser. Dessa erbjuds ofta på lokala vuxenutbildningscenter, och de kan vara enormt fördelaktiga.
  • Spela till dina styrkor. Om du hittar personer som skrattar på dina skämt, har du ofta ditt kommunikationscenter runt skämt.
  • Fråga dina vänner om dig själv. Ha en ärlig konversation med dem om din personlighet. Fråga vad du kan förbättra på och vad du redan är bra på. Ett av de bästa sätten att lära sig om dig själv är genom andra människor.
  • Bilden med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 11
    4. Kom i kontakt med ditt yngre själv. Över tiden blir du socialiserad för att vara någon du inte är. Detta händer med alla. Men när du är ung har sociala normer inte instantiated sig på dig. Kom ihåg vad det är som att vara ung och sorglös igen, och kanal den rena versionen av dig själv i sociala scenarier.
  • Inom anledning, försök agera på impuls. Dina intuitiva åtgärder är mer benägna att representera ditt sanna jag snarare än ditt socialiserade själv.
  • Oroa dig inte för att bli dömd. Gör bara vad du vill och glöm hatarna.
  • Uppskatta ögonblicket. Behöver inte det förflutna eller fokusera på framtiden. Älska varje ögonblick och bli upptagen i nutiden.
  • När du var ung bryr du dig inte om vad andra människor tyckte. Du lyssnade på den musik du ville, du läste vad du ville, du sa vad du ville ha, och du gjorde vad du ville ha. Försök att återta den mentaliteten.
  • Läs gamla böcker som du brukade tycka om eller göra saker du brukade tycka om som ett barn. Gör cartwheels eller bygga ett sandslott!
  • Metod 3 av 3:
    Blir bekväm i din kropp
    1. Bilden med titeln lugna sig och var dig själv steg 12
    1. Prova yoga och meditation. Ditt andetag och tanke i stor utsträckning bestämma ditt beteende. Vakna tidigt och gör 15 minuter yoga varje morgon. När du känner dig stressad, ta en paus och meditera. Detta kan vara enormt lugnande. Du kommer att känna dig mer bekväm och din kropp kommer att slappna av.
    • Lära yoga Genom att använda en video online eller gå till en lokal klass.
    • Lär dig hur man mediterar Genom att öva lugnande av andningsstekniker på ett lugnt ställe.
    • Du kan göra yoga eller meditation nästan var som helst, även i mitten av en konversation. Gör yoga sträcker sig på ett flygplan eller mediterar i några sekunder när du känner dig nervös under en fest.
  • Bild med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 13
    2. Övning! Fysisk aktivitet är vetenskapligt bevisad för att minska stress, bekämpa ångest och öka självkänsla. Övning frigör också glädje-inducerande endorfiner. Även bara 15 minuters träning om dagen kan hjälpa dig att slå sig ner och vara glad.
  • Övning behöver inte vara i gymmet. Du kan gå för en körning eller spela plocka upp basket med vänner. Faktum är att träna med vänner vara roligare och mer fördelaktiga än att träna ensam.
  • Ange en träningsplan och hålla fast vid det. Bestäm när och hur ofta du vill träna. Syfte att utöva betydligt fyra gånger i veckan, samtidigt som du får någon fysisk aktivitet varje dag.
  • Gå eller rida din cykel till jobbet snarare än att köra är ett bra sätt att arbeta i träning till din vardagliga rutin.
  • Övning har också enorma hälsofördelar som ökade energinivåer och ett starkare hjärta, som båda kommer att hjälpa dig att lugna dig och vara mer självsäker.
  • Bilden med titeln lugna sig och var dig själv steg 14
    3. Få gott om sömn. Läkare rekommenderar sju till nio timmars sömn varje natt. När du sover berövas, är du mer risk för ångest och depression. Men när du är väl vilad, är du mer benägna att vara lugn och sammansatt i sociala situationer.
  • Akta dig för att överla. Sova tio timmar eller mer kan göra dina problem värre.
  • Undvik koffein och choklad. Dessa kommer att hålla dig sent och självständigt fungera som stimulantanter som ökar ångestsymptom.
  • Bilden med titeln lugna sig och var dig själv steg 15
    4. Sluta röka och dricka endast i moderering. Nikotin är en stimulans som leder till större ångestnivåer och lägre självkänsla. Dricker verkar också som en ohälsosam kryp. Det kan verka som en bra lösning, men i verkligheten ökar alkohol dina chanser attack.
  • Göra en plan till sluta röka. Berätta för din familj och vänner vad du gör, och gå till möten. Använd nikotinfläckar och belöna dig själv för att gå utan en cigarett.
  • På samma sätt, gör en plan till sluta dricka eller skära tillbaka signifikant. Alltid vara medveten om hur mycket du dricker. Om du har problem, överväga att gå till alkoholister Anonym.
  • Bilden med titeln Lugna ner och var dig själv Steg 16
    5. Om dessa steg inte fungerar, överväga att gå till en terapeut eller ta medicinering. Omkring 13 procent av befolkningen lider av någon form av social ångest så att du inte är ensam. Självhjälp fungerar inte för alla, och vid någon tidpunkt måste du få hjälp.
  • Berätta för din familj och vänner om ditt tillstånd först. De vill hjälpa dig och de kan ge dig samma eller bättre hjälp som en terapeut skulle ge dig.
  • Självmedla inte. Sök en läkare först. De hänvisar dig till en specialist som kan ge dig beta-blockerare eller antidepressiva medel för att bekämpa symptomen på social ångest. De kommer inte att bekämpa den bakomliggande orsaken, dock. Om du slutar ta din medicin, kommer problemet sannolikt att komma tillbaka full kraft.
  • Försök alltid med självhjälpsmetoder först, men det finns inget att skämmas om att söka professionell hjälp. Faktum är att det kan vara otroligt svårt och modigt.
  • Tips

    Du kan lösa psykiska problem med kroppsliga lösningar. Övning och meditation kommer att ha stora fördelar på din mentala hälsa. En avslappnad kropp leder nästan alltid till ett avslappnat sinne.
  • Läs självhjälpsböcker, eller till och med bara vanlig fiktion. Läsning är terapeutisk och kan hjälpa dig att lära dig mycket om dig själv.
  • Leende kan få dig en lång väg i livet. Inte bara kommer det att göra dig lyckligare, men det kommer att göra andra människor som du mer.
  • Möt dina rädslor. Springa bort gör bara problemet värre.
  • Varningar

    Vänta inte med att berätta för någon om du har självmordstankar. Sök professionell hjälp och berätta för din familj.
  • Missbrukar inte alkohol eller antidepressiva ämnen. Du kan enkelt bli överliggande på droger. De hjälper aldrig dig att lösa dina problem. De gör bara situationen värre.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande