Hur man är ärlig utan att vara hård

Mastering konsten av ärlighet utan att skada andras känslor betyder att du effektivt kan kommunicera och bygga starkare relationer med dem runt dig. Tänk på den andra människans känslor och syftar till att ta ett vänligt, icke-hotande tillvägagångssätt. Använd konstruktiva ord, speciellt om du ger råd eller frågar någon att göra en förändring. Validera hur de känner, undvik skulden och håll dina domar till dig själv. När du lär dig att minska din hårdhet, kommer folk sannolikt att svara bättre för dig och känna dig mindre defensiv med din feedback.

Steg

Del 1 av 3:
Göra dina interaktioner positiva
  1. Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 1
1. Skapa en tydlig avsikt. Om du säger något betyder då följer det med att säga. "Jag är bara ärlig" eller "Jag säger dig som en vän" Det är troligt att du döljer din genomsnittliga kommentar som ärlighet. Tänk på avsikten med din kommentar och om du bara säger något att vara meningsfullt.
  • Detta inkluderar att bita kommentarer som "Jag trodde att du aldrig skulle bli av med de jeans!"Eller," Jag är förvånad över att du överväger din vikt."
  • Som det gamla ordspråket säger, "Om du inte har något trevligt att säga, säg inte någonting alls."
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 2
    2. Neutralisera dina känslor. Du kan säga nästan vad som helst utan att komma över hårt så länge du tar bort dig emotionellt från situationen. Det betyder inte att det är kallt eller stoic medan du berättar för någon att du inte älskar dem eller att de gör fruktansvärt arbete. Det betyder att inte låta dina känslor driva din interaktion så att du beter sig i ett genomsnittligt, arg eller spiteful sätt.
  • Till exempel, om du har en vän som alltid är sen, lås inte ut på dem om de är sent, än en gång. Istället, säg, "jag vaknade tidigt för att vara redo och träffa dig, men stod här och väntade på dig i 20 minuter. Tänk på min tid när vi håller med om att träffas."
  • Om du behöver prata med personen men vet att du inte är lugn, ta lite tid att neutralisera. Ge det en timme, en dag eller ett par dagar beroende på vad du behöver. Säg, "Jag är upprörd nu, men jag skulle vilja prata med dig om det här senare så vi kan bättre förstå varandra."
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 3
    3. Hitta rätt utrymme och tid att prata. Berätta inte personen något potentiellt skadligt eller pinsamt framför andra människor - talar till dem ensam som det bästa alternativet. Om du behöver ha ett ärligt tal, sikta på de rätta förhållandena. Välj en plats som är tyst och borta från andra människor och prying öron. Välj en tid när du kan tala, inte när någon av er måste rusa ut till något annat.
  • Ansikte mot ansikte är bäst - det hjälper båda människor att läsa varandras kroppsspråk och svara på icke-verbala signaler.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 4
    4. Göra en förfrågan, inte en efterfrågan. Bli inte bossig eller krävande i ditt tal. Kanske gillar du inte något som någon annan gör och du vill att de ska sluta. Istället för att kräva att de ändras eller gör något annat, gör en förfrågan istället. Frågar istället för att säga visar att du överväger personens känslor och inte krävande någonting av dem.
  • Till exempel, om någon fortsätter och om ett ämne är du inte intresserad av, fråga dem snyggt att prata om något annat. Säg, "Jag hör vad du säger. Låt oss flytta på något annat "eller" Jag förstår din åsikt och vill inte prata om detta ytterligare."
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 5
    5. Sträva efter att vara hjälpsam, inte skadlig. Medan sanningen kan ställa in du fri, det kan också skada någon annans känslor. Om du känner dig som ett ärligt ögonblick behövs, se till att ärligheten är verkligen hjälpsam. Det finns tillfällen när du behöver vara ärlig med någon och sanningen kan skada. Men gör ditt bästa för att göra det konstruktivt och inte destruktivt.
  • Hitta sätt att prata vänligt för människor och erbjuda för att hjälpa dem. Till exempel, säg, "Jag har märkt att du har lagt upp på vissa tidsfrister. Finns det något jag kan göra för att hjälpa dig att få dessa uppgifter gjorda i tid?"
  • Fråga dig själv, "Kan det skada personens känslor?"Eller" Kan jag säga detta på ett snyggt, mer konstruktivt sätt?"
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 6
    6. Låt dem välja att diskutera frågan. Kanske har du starka övertygelser du önskar att andra skulle se som sanning. Du kan vara helt korrekt eller på högre moraliska grunder på dina sätt, men du kan inte tvinga ett problem på någon annan. Om de gör det klart vill de inte diskutera det, släpp samtalet.
  • Till exempel kan du ha starka religiösa värderingar eller moraliska övertygelser. Om du försöker konvertera någon till din sanning, ära deras val att inte engagera sig i diskussionen, även om du vet att dina ord är sanna.
  • Ofta gör kraftfulla diskussioner i stället för att låta dem uppskatta ditt perspektiv.
  • Del 2 av 3:
    Att vara hänsynsfull av den andra personen
    1. Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 7
    1. Var känslig för den andra personen. Gör inte utbytet allt om dig. Lyssna på den andra personen och överväga sina känslor. Om de låter obekväma eller chockade, skräddarsy dina ord för att vara mjukare eller mer mild. Var medveten om sin kommunikation och hur dina ord tolkas.
    • Lyssna inte bara på sina ord, var uppmärksam på deras kroppsspråk också. Om de undviker ögonkontakt, korsar kroppen, eller ser ut som de vill lämna konversationen så snart som möjligt, överväga att ändra din ton.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 8
    2. Validera sina känslor. Var medveten om hur den andra personen känner (eller kan känna) medan du talar med dem. Men personen handlingar eller svarar är giltig. Om de är förolämpade eller upprörd, förstår det att det är okej för dem att reagera, även om du inte gillar det. Låt dem veta att du förstår och är känsliga för sina känslor.
  • Glöm att säga "bör" som i ", du borde försöka detta" eller "du borde göra det här istället."Detta ogiltigförklarar den andra personen och gör det låter som om du är expert.
  • Till exempel säga, "Jag kan se att du är upprörd av mig och säger det här, och det är förståeligt. Jag vill få något till din uppmärksamhet, men jag vill inte heller skada dig."
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 9
    3. Se positiva, inte bara negativen. Kanske du tenderar att vara kritisk i ditt tillvägagångssätt till livet. Även om detta kan vara en användbar skicklighet, är det ofta mindre användbart när man arbetar med människor. Fokusera inte enbart på vad du ogillar om en person eller vad de gör fel. Balansera ditt negativa tänkande med några positiva saker de gör eller säger. När du pratar med dem om något du inte gillar, ta upp några saker du gillar.
  • Till exempel, till en flakig vän kan du säga, "du är en så stor vän och jag älskar verkligen att hänga med dig, och ändå blir jag också frustrerad när du avbryter sista minuten."
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 10
    4. Hålla tillbaka dina domar. Talande sanning betyder inte att du har fri regering att dela dina domar med personen. Kanske är du missnöjd med de beslut de gör. Vägra att berätta vad de gör fel och istället fokusera på din oro. Var känslig i vad du adresserar och hur du adresserar det.
  • Till exempel, om du har en vän som gör droger, säger inte, "droger är dåliga för dig, jag kan inte tro att du gör dem."Istället, säg," Jag är oroad över dig sedan du har börjat använda droger. Jag har märkt förändringar i ditt beteende och jag är bekymrad att saker kanske inte går bra för dig."
  • Del 3 av 3:
    Förbättra dina färdigheter
    1. Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 11
    1. Undvik att skylla på personen. Du kanske arbetar med någon och är sen på en deadline. I stället för att skylla på någon, hitta sätt att arbeta tillsammans istället för att försöka hitta någon att skylla på. Kanske någon släppte bollen, men om du arbetar tillsammans betyder det att hitta lösningar tillsammans.
    • Om du befinner dig, "ja, någon måste säga det" som ett sätt att uttrycka ilska mot någon, du använder sannolikt din ärlighet som ett sätt att skylla på andra.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 12
    2. Använd en tilltalbar ton. Det är en skillnad i tonen av röst när du skriker på någon eller pratar med någon casually. Syfte att använda en avslappnad ton eller professionell ton när du pratar med någon. Hårdhet kan komma ut genom tonen, så undvik att svara för snabbt, med skarpa ord eller tal, eller talar högt.
  • T.ex. tala mjukare för att undvika att låta aggressivt.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 13
    3. Använd humor. Kanske har en vän en dålig vana som driver dig nötter. Förlora inte din coola över det. Lägg i stället lite humor för att närma sig ämnet försiktigt. Detta gör att du kan säga vad du behöver säga men gör inte en stor sak över den. Humor kan också bidra till att diffusa spända eller svåra situationer.
  • Gör ett litet skämt eller säg något dumt för att få din poäng över.
  • Bild med titeln Var ärlig utan att vara hård steg 14
    4. Undvik frågan, om det behövs. Kanske någon frågar dig en fråga som gör dig obekväma att ge ett ärligt svar. Till exempel kanske de frågar, "gillar du min pojkvän?"Eller" Vad tycker du om dessa byxor?"Medan du kanske vill svara ärligt, kan ditt svar också skada personens känslor. Sikta på att vara allmän eller svara på något angående det ämne de tar upp. Detta gör att du kan vara ärlig men ändå snäll och ojämn.
  • Till exempel, om någon frågar om du gillar deras hemska mat, säg, "det här är en unik smak till skillnad från allt jag någonsin har ätit tidigare!"Eller" Min favorit del av måltiden är potatisarna."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kortfattat, Var inte oförskämd. Det finns andra sätt att informera någon om något utan att direkt skada hans eller hennes känslor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande