Hur man svarar på frågan "vem är du"

Definiera dig själv är en svår process, oavsett om du skriver en journalinmatning, svarar på en intervjufråga, eller försöker vara lyckligare och mer uppfylld i ditt liv. Men du måste definiera vem du är för dig själv först innan du kan göra det för en annan person. Vad exakt utgör en person skiljer sig beroende på vilken filosofi du följer, men du kan titta på några grundläggande delar av dig själv för att definiera vem du är. Till exempel kan du definiera din färdighetsuppsättning, dina lustar, din personlighet och dina värderingar som ett sätt att bestämma vem du är.

Steg

Metod 1 av 3:
Avkodning av din personlighet och kärnvärden
  1. Bild med titeln svara på frågan
1. Prova online personlighetstest. Medan inte alla personlighetsprov är skapade lika, kan vissa personlighetstest berätta mer om vem du är. Myers-Briggs är till exempel ett vanligt test som kommer att dela dig bland två alternativ i fyra kategorier. Du kan också prova det stora fem personlighetstestet.
  • Använd dina resultat. När du har fått dina resultat, hjälper det dig att förstå mer om hur du fattar beslut och vem du är som person. Det hjälper dig också att förstå hur du interagerar med andra människor och varför du kan svara på vissa sätt till specifika situationer.
  • Till exempel, om du är en introvert, vet det som hjälper dig att förstå varför du kan känna dig dränerad efter fester och hur du kan vidta åtgärder för att hantera din energi
  • Bild med titeln Svar på frågan
    2. Tänk på dina största prestationer. Skriv ner de tre sakerna du överväger dina största prestationer. Vad har dessa tider gemensamt? Tänk i sin tur vad som tror är dina största misslyckanden. Vad har de gemensamt?
  • Bild med titeln svara på frågan
    3. Identifiera vad du har lärt dig. Det är, med tanke på dina prestationer och misslyckanden, överväga hur du agerade för att komma dit eller hur du skulle agera annorlunda nu. Om en av dina största prestationer blev en examen, betyder det att du överväger hårt arbete och engagemang. Om en av dina största misslyckanden blev full och fusk på en flickvän, betyder det att du tror att du har haft problem med överindulerande och inte hålla löften och vill göra de saker som är annorlunda.
  • Bild med titeln svara på frågan
    4. Titta på människor du beundrar. Tänk på de personer du beundrar mest. Vad beundrar du om dem? Vilka egenskaper har de som du önskar att du gjorde? Vilka värderingar har de? Dessa värden är troliga som du önskar att du hade också.
  • Bild med titeln svara på frågan
    5. Fråga dig själv vad som är viktigast för dig. För att räkna ut dina värden måste du överväga vad som är viktigast i ditt liv. Kanske är det din familj, eller kanske är det dina vänskap.
  • Ett sätt att ta reda på vad du värdet är att fråga dig några frågor. Till exempel, vad skulle du utföra ditt hus om det var i brand (förutom din familj och husdjur)? Vad skulle du göra för att förändra världen, om du kunde? Vad gör dig passionerad? De återkommande teman som du hittar hjälper till att utgöra dina värderingar.
  • Bild med titeln svara på frågan
    6. Inkorporera vad du har lärt dig i värdeutlåtanden. Till exempel kan du ha insett att hårt arbete är viktigt för dig. Det betyder att det är ett av dina värderingar. Du har också märkt att moderering och trovärdighet också är viktiga för dig och en del av dina värderingar.
  • Bild med titeln Svar på frågan
    7. Använd dina värden för att styra dina beslut. Det är lätt att ha värden i ett vakuum. Men vad definierar du som person är hur du sätter dessa värden i åtgärd. Människor sägs ha integritet när de följer igenom sina värderingar, så om du vill vara en person av integritet, måste du följa igenom vad du tror.
  • Bild med titeln svara på frågan
    8. Låt dina värden definiera dig. Vem du är personlighet-klok och vilka värderingar du har definierat dina handlingar. Det är, säg att du värdesätter din familj över någon annan. Det betyder att du kommer att välja din familj över, säg ditt jobb eller andra skyldigheter. Men om du värdesätter ditt arbete kan du välja att inte ha en familj alls, vilket också är ett giltigt val. Vad du gör blir vem du är.
  • När du inser hur dina värden har definierat dig som en person, kan du lägga det i ord. Till exempel, om du värdesätter din familj framför allt, kanske du anser dig a "familjeperson," Medan du värdesätter du arbetar, kanske du säger "Jag är passionerad om mitt arbete."
  • Metod 2 av 3:
    Upptäck dina lustioner
    1. Bild med titeln svara på frågan
    1. Tänk på vad du älskade som barn. Till exempel, om du älskade att färga, kanske du har en latent passion för design. Om du var i byggleksaker, som att bygga tegelstenar eller byggloggar, kanske är din passion mer i linje med arkitektur eller konstruktion.
    • Tänk inte bara på vad du älskade. Du bör också överväga varför du älskade det. Till exempel kan du ta reda på att du älskade byggstenar eftersom du älskade de snygga raderna och färgerna, vilket betyder att du faktiskt älskade organisationen av den.
  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Tänk på vad du skulle göra om intäkterna inte var ett problem. Det är, om du plötsligt ärft tillräckligt med pengar som du inte behövde oroa sig för hyra eller mat, hur skulle du spendera din tid? Tänk utöver att sitta på soffan och titta på tv. Skulle du dyka in i en hobby? Volontär? Besök biblioteket eller museet? Vad du skulle göra poäng på vad du är mest passionerad om.
  • Bild med titeln Svar på frågan
    3. Var uppmärksam på när du förlorar dig själv. Du känner de här ögonblicken när du förlorar allt spår av tid eftersom du är så absorberad i vad du gör? Dessa ögonblick är de du behöver vara uppmärksam på att du självklart älskar vad du gör.
  • Bild med titeln Svar på frågan
    4. Tänk på vad du inte gillar. Lära sig vad du inte gillar är lika viktigt som att lära dig vad du älskar. För en sak kan det visa vad du behöver undvika när du söker dina lustar och när du söker ett jobb.
  • Börja med de aktiviteter du dricker. Vad fruktar du om dem? Varför fruktar du dem? När du har svarat på dessa frågor börjar du märka teman över aktiviteterna, som kanske du inte gillar att organisera eller kanske du inte är en folk person.
  • Bild med titeln svara på frågan
    5. Skapa ett mellanslag för saker som inspirerar dig. Oavsett om du använder en journal, en affisch eller ombord, gör ett utrymme att lägga upp de saker som inspirerar dig. Försök sätta upp citat, bilder och idéer. När du har börjat fylla i ditt styrelse börjar du märka teman, identifiera några av dina lustar.
  • Använd vad du kan få händerna på för ditt styrelse, från internet och skräppost till gamla tidskrifter.
  • Bild med titeln svara på frågan
    6. Göra nyfikenhet en del av din dag. När du hittar är du nyfiken på något, ta dig tid att göra lite forskning. Du kan hitta att du är passionerad om ett ämne som bara följer genom en idé. Använd Internet eller biblioteket för att börja följa din nyfikenhet.
  • Bild med titeln svara på frågan
    7. Svar "ja." När livet inbjuder dig att göra något nytt, följ det tillsammans för ett tag. Till exempel, när du får ett tillfälle att prova något nytt på jobbet, godkänna det. När din vän inbjuder dig till en ny upplevelse, gå med det med det. Du vet aldrig vad du kommer att älska.
  • Bild med titeln svara på frågan
    8. Utforska dina alternativ. Ett sätt att utforska är att prova olika saker. Gå till biblioteket och läs böcker om ämnen som intresserar dig. Försök att ansluta sig till olika samhällsklubbar eller ta klasser via dina parker och rekreationsavdelning. Men du behöver inte ens lämna hem för att utforska olika lustar. Försök doodling en eftermiddag eller leka i din trädgård. Lämna dig själv öppen för möjligheten.
  • Bild med titeln svara på frågan
    9. Låt dina lustar ge dig uttryck. Dina lustar är där du kan visa vem du är till världen. De definierar också vem du är som person för vad du är passionerad för att driva ditt liv. Därför är det så viktigt att ha dem. Om du är passionerad om konst kan du uttrycka dig själv genom det, antingen genom att skapa det själv eller stödja människor som gör det.
  • Metod 3 av 3:
    Upptäcka dina färdigheter
    1. Bild med titeln svara på frågan
    1. Tänk på de områden du har gjort bra i. Var har du gjort det bra i det förflutna? Tänk till exempel på de klasser du har fått bra betyg i. Tänk också på vad du gör naturligt för vänner och familj, vad de vänder mot dig att göra för att du är bra på det. Gör anteckningar om vad du är bra på att göra.
    • Dina färdigheter är en del av din identitet, eftersom många människor kommer att identifiera dig med vad du gör.
  • Bild med titeln svara på frågan
    2. Tänk på vilka färdigheter du har utvecklat i jobb. Vissa typer av jobb lär dig vissa färdigheter, oavsett om du tror att du lär dig dem eller inte. Till exempel, när du arbetar på en snabbmatrestaurang, lär du dig att hantera drama snabbt och effektivt.
  • Snabbmat jobb och detaljhandel jobb kan också lära dig människors färdigheter.
  • På samma sätt kommer människor också att associera vad du gör för att leva med vem du är. Du spenderar en bra del av ditt liv på ditt jobb, så det blir en del av vem du är.
  • Bild med titeln svara på frågan
    3. Prova online färdighetstest. Många webbplatser, särskilt jobbsökning webbplatser och frilans webbplatser, erbjuder dig chansen att ta kompetensprövningar. Dessa tester hjälper dig att bedöma hur Adept du är i synnerhet områden, vanligtvis relaterade till arbetsmarknaden.
  • Bild med titeln svara på frågan
    4. Fråga vänner, familj och kollegor. Dina kamrater kan bedöma hur bra du är på vissa färdigheter, och som du sätter dig där ute i världen, kan du begära recensioner om dessa färdigheter. Dina chefer, bör också också kunna berätta hur bra du gör i vissa områden. Du kan också fråga dina vänner och familj om de tror att du är särskilt bra på alla färdigheter.
  • Bild med titeln svara på frågan
    5. Definiera dig själv med dina färdigheter. När du växer längre in i vuxen ålder, kommer dina färdigheter att definiera dig i en professionell mening. När du letar efter ett jobb är du i huvudsak en lista över färdigheter och erfarenhet. Så är du representerad för världen. Även om det kanske inte är alla som du är, är det en del av det som gör dig som du är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande