Hur man undviker drama

Tyvärr är drama ett faktum i livet. Så småningom kommer någon konflikt eller annan att flamma upp med upphöjda röster, skada känslor, eller ännu värre. Det finns dock gott om steg du kan ta för att göra drama en exceptionell händelse i ditt liv i stället för en dag-till-dag verklighet.

Steg

Metod 1 av 3:
Minimera ditt eget drama i momentets värme
  1. Bild med titeln Undvik drama Steg 1
1. Identifiera källan tidigt. När du befinner dig tid och gång igen i situationer som alltid verkar eskalera i drama, ta ett steg tillbaka. Betrakta varje situation på egen hand. Jämför sedan det med de andra. Identifiera vad som är liknande eller konstant från en situation till nästa så du vet exakt när och var du ska förbättra din attityd när nya situationer uppstår. Fråga dig själv:
  • "Förekommer dessa situationer alltid mellan mig och specifika personer?"
  • "Tenderar de att hända samtidigt (t.ex. stressiga perioder som finaler i skolan, arbetslösheten eller semestern)?"
  • "Är jag den enda vanliga faktorn i alla dessa fall?"
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 2
    2. Tänk innan du agerar. I ögonblicket i ögonblicket, undvik att göra en scen över ingenting (eller förlora trovärdighet genom att överreagera något som verkligen behöver hanteras). När någon stör dig, ta ett andetag eller två innan du svarar på dem. Tänk på dig själv i den tredje personen, som om du tittar på dig själv från utsidan. Undersök anledningarna till att denna händelse har stört dig så att du kan hantera det på ett tankeväckande sätt istället för att agera impulsivt. Fråga dig själv:
  • "Skulle jag vara lika upprörd över detta om andra delar av mitt liv (skola, arbete, familj, etc.) var inte så stressande för tillfället?"
  • "Jag är verkligen så upprörd över den här händelsen, eller är jag redan arg på den här personen över något annat helt?"
  • "Skulle den här personen göra samma sak för mig om de visste hur mycket det skulle störa mig, eller skulle de avstå i framtiden om jag helt enkelt förklarade varför jag inte uppskattar detta?"
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 3
    3. Tyg i dina känslor. Du är inte en robot, så låt dig en stund att känna sig upprörd och arg. Ge den känslan en chans att tvätta över dig och sedan återgå lite innan du reagerar. Motstå uppmaningen att attackera den andra personen (känslomässigt, fysiskt eller båda), vilket bara kommer att göra situationen mycket mer stressande. Undvik följande fällor:.
  • Engagera sig i en tit-for-tat utbyte i ett försök att skada den andra personen så mycket som de skadade dig.
  • Insisterar på att du får det sista ordet i.
  • Plottar invecklad hämnd (eller till och med bara vanlig gammal hämnd) för att komma tillbaka till dem.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 4
    4. Lag konstruktivt. Rid dina första känslor ut lite. Identifiera anledningen till att du kände dig upprörd till att börja med. Tänk sedan på vilka steg du kan ta för att faktiskt förbättra situationen, snarare än att bara förlänga den. Välj åtgärder som kommer att lösa saken här och nu och minska chansen att det händer igen i framtiden. Överväga huruvida:
  • Att dela dina tankar och känslor på ett lugnt, enkelt sätt kommer att göra den andra personen ompröva sina egna handlingar.
  • Att försäkra dem om att de är säkra att kommunicera ärligt med dig, kommer också att minska risken för framtida incidenter.
  • Gå bort från situationen helt är det enda riktiga sättet att decalate det.
  • Metod 2 av 3:
    Förebyggande ytterligare drama i ditt liv
    1. Bild med titeln Undvik drama Steg 5
    1. Göra realistiska åtaganden. Oavsett om du handlar med vänner, familj, betydande andra eller medarbetare, motstå tvången att behaga alla hela tiden. Bara lova tid och hängivenhet för människor om och när du vet kan du leverera. Eftersom drama kan byggas upp när människor tror att du är "misslyckande" dem, definiera tydligt din tillgänglighet från fall till fall direkt från början. Låt varje person veta exakt hur mycket de kan förvänta sig av dig och när, och inte mer.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 6
    2. Balansera folket i ditt liv. Ju fler personer du inkluderar i ditt liv, desto mer konflikt får du när det gäller att schemalägga din tid. När du gör nya åtaganden till nya människor, införlivar dem i ditt schema så att ingen annan känner sig lättad av någon uppfattad brist på uppmärksamhet. Det kan innebära att du är mindre tillgänglig för en viss person, så var noga med att du fortfarande gör tid för dem regelbundet, om inte så ofta som du har tidigare.
  • Vet också när man ska göra undantag från ditt vanliga schema för speciella evenemang som födelsedagar, bröllop, examen, etc.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 7
    3. Avstå från att göra antaganden. Många drama resulterar från felkommunikation eller ingen kommunikation alls. Det är självklart omöjligt att veta allt hela tiden, så när någon stör dig, känner dig fri att fundera på orsakerna till att de agerade som de gjorde. Var noga med att tydligt dela upp vad du vet säkert mot vad du bara spekulerar. Bara agera på vad du definitivt vet att vara faktum. Om du kommer att anta någonting, antar du alltid att dina antaganden kan visa sig vara platta fel i slutet.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 8
    4. Var försiktig med skvaller. Lägg inte för mycket lager i vad andra säger om händelser som du inte har bevittnat för dig själv. Människor kommer inte nödvändigtvis att ljuga för dig, men erkänna att "sanningen" kan mutera från en person som berättar för nästa. Acceptera andras versioner som sina egna tolkningar av det som verkligen hände, men motstå att passera din egen dom baserat på andras konton.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 9
    5. Vet när du ska behålla mamma. Även om drama är så ofta resultatet av dålig kommunikation, är överskott sanningen vara lika illa. Var ärlig och kommande när du talar med människor, men vet när du ska hålla sanningen tillbaka. Om du förutser att någon skulle bli skadad av vad du måste säga, fråga dig själv om det hörs det skulle vara till nytta för dem på lång sikt. Om inte, behåll det till dig själv.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera andra människors drama
    1. Bild med titeln Undvik drama Steg 10
    1. Ge människor fördelarna med tvivel först. När någon i ditt liv kommer till dig att lossa, låna dem ett öra. Motstå frestelsen att omedelbart avskriva sitt behov av att dela allt som stör dem som enkla "drama" (vilket självklart tenderar vi att betrakta som en "dålig" sak). Även om den andra personen har en historia att vara melodramatisk, uppskatta det faktum att detta inte hindrar dem från att uppleva verkligen galna stunder i livet eller behöver verklig hjälp från tid till annan..
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 11
    2. Spåra hur en persons drama påverkar dig. När samma person kommer till dig igen och igen med ett drama efter en annan, fråga dig själv om det är acceptabelt för dig. Dela dina egna problem med dem för att se om det här är en tvåvägsgata eller om de verkligen bara förväntar dig att du är en publik för sina egna woes. Ta ett steg tillbaka och bedöma om deras negativa attityd är infekterar din egen outlook. Räkna antalet gånger när deras olika drama har lett dig till situationer som du skulle ha undvikit.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 12
    3. Vet när nog är tillräckligt. Om du känner att någon annans drama påverkar ditt eget liv negativt, överväga din historia med den personen. Överväga om ditt engagemang i sina tidigare dramas gjorde något för att förbättra saker för dem. Om det har, väga hur begått du känner dig verkligen mot den här personen, och huruvida du känner dig skyldig att fortsätta att vara en supportkälla för dem. Men om ditt deltagande i deras drama inte gör dem något bra, var försäkrade på att du kan sluta delta i det utan att göra saker värre för dem.
  • Bild med titeln Undvik drama Steg 13
    4. Rita en linje i sanden. Vägra att delta i sina drama. Om du vill behålla ditt förhållande, förklara artigt men ärligt talat hur alla dessa drama verkligen bara förorenar det förhållandet. Försäkra dem om att du vill hålla dem i ditt liv, utan att göra det, måste de hålla sitt drama för sig själva. Eller, om du känner att de inte kan hantera sådan förrän ärlighet, bara vägra att engagera sig i sina drama alls tills de äntligen får meddelandet och hantera dem på egen hand.
  • Om den andra personen inte spelar någon roll för dig till att börja med, är lösningen mycket lättare. Helt enkelt nix dem från ditt liv helt och hållet för att undvika att sugas in i ännu ett drama (eller högst se dem väldigt sparsamt).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande