Hur man kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev

Att berätta för dina föräldrar att du är gay, lesbisk, bisexuell, trans eller genderqueer är en stor livshändelse. Att skriva ett brev eller e-post kan vara det bästa alternativet om du är orolig för deras reaktion eller vill undvika att få tunga. Var säker, skriv i enkla termer som du är, berätta för dem lite om din självupptäckt process och be om deras acceptans och support. Försök att ha tålamod och ge dem tid att bearbeta nyheterna. Sätt din säkerhet först, och om du är bekymrad över ditt välbefinnande, kan det vara bäst att skicka ditt brev när du är på egen hand och ekonomiskt oberoende.

Steg

Metod 1 av 3:
Skriva ditt brev
  1. Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 1
1. Bestäm om att komma ut till en eller båda föräldrarna. Först, ta reda på om du ska adressera ditt brev till båda dina föräldrar eller börja med att komma ut till en. Du kan känna dig mer bekväm att skriva ditt brev till en förälder, som då kan hjälpa dig att komma ut till den andra.
  • Om du adresserar ett brev till båda dina föräldrar kan det vara en bra idé att göra en kopia av ditt brev, skriv ut två kopior eller skicka var och en av dem ett mail. På det sättet kommer de att ha sin egen kopia att läsa i sin egen takt och i sin egen tid.
  • Innan du kommer ut till dina föräldrar, hitta en betrodd vän och kom ut till dem först. Fråga den här personen för stöd under hela processen så att du har någon du kan lita på om du behöver det.
  • Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 2
    2. Använd enkelt, tilltala språk. Var tydlig och direkt, men använd villkor som du är mest bekväm med och det blir lättast för dina föräldrar att smälta. Ibland är det lättare att säga, "Jag är gay."
  • Vidare är ibland de mest specifika termerna svåra för föräldrar att förstå. De kan till exempel kunna förstå att du är transgender, men du kan förvirra dem om du börjar med att beskriva din specifika transidentitet med hjälp av termer som de aldrig hört.
  • Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 3
    3. Förklara att du vet vem du är. Var säker, och låt dina föräldrar veta att upptäcka vem du har varit en process. Berätta för dem att du vill vara ärlig med dem, men du frågar inte deras tillstånd att vara dig själv.
  • Till exempel kan du skriva, "Jag hoppas att du förstår att det inte bara är en fas, och att det tas lite tid för mig att upptäcka och acceptera mig själv."
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 4
    4. Berätta för dem vad du behöver från dem. Efter att ha skrivit om vem du är och hur du har kommit för att acceptera dig, bör du inkludera specifika, handlingsbara steg som dina föräldrar kan ta. Låt dem veta exakt vad du vill och behöver från dem.
  • Låt dem till exempel veta att du vill ha ett ärligt förhållande med dem. Skriv att du hoppas att du kan fortsätta att lita på dem för stöd och vägledning.
  • Om du skriver till en förälder, berätta för dem att du skulle vilja att de hjälper dig att komma ut till din andra förälder.
  • Du kan också be dem att hålla detta till sig själva och nämna att du skulle vilja komma ut till andra familjemedlemmar på egen tid.
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 5
    5. Föreslå sätt att fortsätta samtalet. Om du föredrar att fortsätta konversationen skriftligen, be dem att svara med egna bokstäver. Om du skriver till en förälder som bor långt borta, be dem att skriva tillbaka till dig eller att lägga undan en tid för att prata i telefon.
  • Om du inte har en preferens kan du skriva, "Jag är inte säker på vilka steg vi borde ta nästa. Du kan skriva ett brev om det skulle hjälpa dig att ge mening om allt detta, eller vi kunde prata ansikte mot ansikte."
  • Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 6
    6. Läs om och ändra ditt brev. Efter att ha komponerat ditt brev, ställ det åt sidan på ett säkert ställe och ta lite tid bort från det. Få en god natts sömn, läs den tillbaka till dig själv. Leta efter fläckar där du kan vara tydligare, mer självsäker, eller mer respektfull och revidera den därmed.
  • Metod 2 av 3:
    Ge brevet till dina föräldrar
    1. Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 7
    1. Välj en stressfri tid för att ge dem ditt brev. Att komma ut är tillräckligt svårt, så undvik att ge dina föräldrar ditt brev under ett argument eller under en krisperiod. Försök att inte använda att komma ut som ett vapen eller ett sätt att chocka dem och undvika att använda alkohol eller droger innan de ger dem brevet eller diskuterar det med dem.
    • Till exempel, om en släkting är sjuk eller din syskon, kom bara i stora problem, kanske du vill vänta tills sakerna bosätter sig innan du ger dem ditt brev.
  • Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 8
    2. Ge dem utbildningsresurser. Om du skickar dem ett mail kan du bifoga länkar till online-resurser som kan informera dem och hjälpa dem att bearbeta nyheterna. Du kan också skriva ut information och inkludera den med ditt tryckta eller handskrivna brev.
  • Föräldrar är ofta rädda för att deras LGBTQ-barn kommer att möta fördomar, våld, kontraktsjukdomar eller aldrig leva ett lyckligt liv. Att ge dem information kan lindra sina rädslor och hjälpa dem att förstå att du blir lyckligare om du kan vara öppen och ärlig om dig själv.
  • Du kan hitta massor av utmärkta webbplatser online. Kolla in universitetet i södra Kaliforniens resurser för föräldrar och familj. Pflag (tidigare känd som föräldrar, familj och vänner av lesbiska och gays) erbjuder också massor av hjälpsam information.
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 9
    3. Ge dem tid och utrymme för att bearbeta ditt brev. Ge dem ditt brev i person, maila det, eller skicka din e-post, låt dem smälta nyheterna på sina egna villkor. Vara tålmodig och förstå att de kanske behöver lite att bearbeta och förhoppningsvis acceptera vad du har skrivit.
  • När du ger dem brevet, berätta för dem, "Jag hoppas att du kan läsa detta med ett öppet sinne, och jag hoppas vi kan hantera det jag har skrivit om tålmodigt och ärligt. Vänligen ta hela tiden du behöver bearbeta det."
  • Bild med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 10
    4. Försök följa upp med en konversation. Du och dina föräldrar kan upptäcka att utbyte av några bokstäver är det bästa sättet att hantera situationen. Så småningom, försök att få ett ansikte mot ansikte konversation med dem. När du har brutit isen skriftligen, kan det hända att det är lättare att prata med dem personligen.
  • Om din förälder lever långt borta, prata med dem i telefon. Nästa gång du ser dem, har du ett ansikte mot ansikte konversation.
  • Metod 3 av 3:
    Sätta din säkerhet först
    1. Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev Steg 11
    1. Försök att förutse deras reaktion. Var uppmärksam på hur dina föräldrar svarar på LGBTQ-problem i nyheterna. Notera om de gör homofobiska kommentarer eller pratar negativt om frågor som äktenskapsekvivalenter och adoption. Att få en känsla för deras grundläggande utsikter kan hjälpa dig att förutse hur de skulle reagera om och när du kommer ut till dem.
    • När och om du berättar för dem, förstår att dina föräldrar kan känna sig chockade, ledsna, arg, skyldiga eller rädda. Det kan ta vissa människor mer tid att bearbeta nyheter än andra. Försök att respektera sitt emotionella svar, och ha tro på att deras känslor kan förändras över tiden.
    • Om dina föräldrar reagerar arg eller om de inte har den reaktion du ville, försök att inte förlora hoppet. Kom ihåg att de inte kan definiera vem du är, och du har rätt att leva ditt liv som du vill.
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 12
    2. Hålla av om du tror att de skulle orsaka fysisk skada. I en perfekt värld skulle ingen behöva bo i garderoben. Men din säkerhet bör vara ditt nummer ett problem. Om en eller båda dina föräldrar någonsin har hotat att skada dig eller någon medlem i LGBTQ-gemenskapen, överväga att hålla fast tills du vet att du kan komma ut säkert.
  • Till exempel, om du verkligen behöver vara ärlig med dem, men är oroliga över din säkerhet, kan du vänta tills du bor på egen hand eller annars är ute av skada innan du skickar dem ditt brev.
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 13
    3. Vänta tills du är ekonomiskt oberoende om det behövs. Förutom fysisk säkerhet, ta hänsyn till ditt ekonomiska välbefinnande när du bestämmer hur, när, och om du ska komma ut. Om du bor hemma eller beror på dina föräldrar ekonomiskt, kan det vara i ditt bästa intresse att komma ut när du är ekonomiskt oberoende.
  • Fråga dig själv, "gör mina föräldrar homofobiska kommentarer eller annars ange att de inte skulle acceptera mig för vem jag är? Skulle de fortsätta att låta mig leva hemma, eller betala för min college? Vad är mina alternativ om de sparkade mig ut ur huset?"
  • Bild med titeln kommunicerar med döva Steg 14
    4. Hitta användbara organisationer och resurser för support. Det finns andra som har gått igenom en liknande process att komma ut. Om du känner dig frustrerad, rädd, ensam eller förvirrad, kan du kontakta en av dessa organisationer för råd, hjälp och support. Några användbara nationella grupper och organisationer inkluderar:
  • Pefla
  • Queer folk av färg och allierade (qpoca)
  • Mänskliga rättigheter kampanj
  • Trevorprojektet
  • Bilden med titeln kommer ut till dina föräldrar via e-post eller brev steg 14
    5. Luta på ditt supportsystem. Innan du kommer ut till dina föräldrar, identifiera familj, vänner och någon annan du kan lita på, som rådgivare eller lärare. Om du tror att du kanske behöver en plats att bo, be någon att stanna med dem ett tag. Åtminstone, att ha någon annan att lyssna och låna emotionellt stöd, hjälper dig att komma igenom en svår kommande process.
  • Tips

    Gör en backupplan om du är orolig för ett starkt negativt svar. Ha en plats att gå om dina föräldrar vill sparka dig ut. Packa en väska med några dagar av kläder och några toalettartiklar, mat, vatten och pengar du kan behöva. Kom ihåg att din säkerhet är din första prioritet.
  • Försök att inte bli arg om de inte omedelbart accepterar dig för vem du är. Var tålmodig och förhoppningsvis kommer de att lära sig att acceptera dig i tid.
  • Om de inte håller med din sexuella läggning, försök att inte oroa dig. De kan inte ändra vem du är. De är dina föräldrar och älskar dig. Förhoppningsvis en dag snart kommer de att lära sig acceptera du för vem du är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande