Hur man utvecklar en humoristisk känsla

Din känsla av humor har utvecklats sedan du föddes. Den har utvecklats i strid med all din kognition, och har formats av din uppfostran. Du kan skratta på samma saker som dina föräldrar gör, och du kan ha svårt att förstå humor utanför utbudet av din familjär och social bakgrund. Även inom ditt familjära sammanhang kommer du inte att vara i varje skämt. Du kanske behöver extra sammanhang för att förstå några humoristiska referenser, eller du kan uttrycka din humoristisk känsla annorlunda än andra. Att utveckla din humoristisk känsla hjälper dig att kommunicera med andra, och det kan hjälpa dig att bli lättare på dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera och svara på humor
  1. Bild med titeln utveckla en känsla av humor Steg 1
1. Lär dig att berätta när någon gör ett skämt. Lyssna på fel, för överdrifter och för absurditet. Inkongruösa uttalanden är ofta skämt. Kontrollera efter fysiska tecken, till exempel en utplattad eller alltför animerad röst, plötsligt överdriven accent eller uttrycksfulla gester och ansiktsuttryck. Någon som ser från ansikte mot ansikte i en grupp kan berätta ett skämt och kontrollera efter förståelse.
  • Indikatorer som någon kan göra ett skämt beror på den typ av skämt. Någon som använder sarkastisk humor kan rulla eller bugga sina ögon. De kan agera särskilt avslappnad, men säg motsatsen till hur de känner.
  • Någon som använder ironisk humor kan använda överdriven slang, tala i en monoton, eller bekänner att man bryr sig djupt om ett nonessential utfall.
  • Människor använder ofta humor för att göra roligt med sig själva, eller andra, på ett vänligt sätt. Om någon beskriver en pinsamt situation, kan de försöka få dig att skratta istället för att fråga om medlidande.
  • Bild med titeln utveckla en känsla av humor Steg 2
    2. Lär dig att svara när någon annan berättar ett skämt. Hur svarar du på humor? Tenderar du att skratta, eller le? Inte alla skrattar när de är roade, och det kan leda andra att tro att de inte har någon känsla för humor. Försök att skratta eller ler när något är roligt, men tvinga inte det. Om ett leende inte känner sig naturligt, kan du bara säga "det är roligt."
  • Lär dig att bantera. Om du förstår skämtens tenor kan du försöka göra samma slags skämt i gengäld. Detta är ett vanligt uttryck av vänlighet och flirta.
  • Bild med titeln Utveckla en känsla av humor Steg 3
    3. Lär dig att ta ett skämt. Du kanske vill utveckla din humor, om du befinner dig lätt förolämpad eller upprörd. Om du är retad, försök att skämta tillbaka istället för att bli arg. Om du inte är säker på huruvida du är retad, fråga dig själv "är det troligt att den här personen skulle vilja uppröra mig? Är det lika troligt att de försöker vara vänliga?" Om du inte kan säga kan du fråga.
  • Om något menade att vara vänliga störningar du, fråga dig själv vilka dåliga känslor det ger upp. Humor kan hjälpa dig att upptäcka dolda osäkerheter och rädsla.
  • Om ett skämt gör ont på dina känslor, behöver du inte låtsas att du tycker att det är roligt. Alla har känslighet, och alla har känsliga stunder. Om du är ihållande retas på ett sätt som gör ont, förklara att du inte tycker om att reta och skulle vilja att det ska sluta.
  • Bilden med titeln utveckla en känsla av humor Steg 4
    4. Lär dig vad skämt korsar linjen. Om ett skämt är rasistiskt, sexistiskt, homofob eller på annat sätt bigoted, borde du gärna gärna artigt stänga den. Fråga "Kan du förklara humor, här?" eller säg "Jag kan inte åka dit med dig." Du är förmodligen inte den enda personen som är förolämpad, så du gör en bra gärning genom att tala upp.
  • Människor som berättar för offensiva skämt försvarar ofta sig genom att säga "det är bara ett skämt." Du kan retort "ja. Det är en sexistisk / rasistisk / islamofobisk (etc.) skämt."
  • Metod 2 av 3:
    Att lära sig att skämta runt
    1. Bild med titeln Utveckla en känsla av humor Steg 5
    1. Lär dig att berätta vilken typ av skämt du hittar roligt. När du har lärt dig vilken typ av du humor du tycker om, försök med det i dina samtal med vänner. Försök att berätta skämt du har lärt dig, och var inte för besviken om de inte gör dina vänner skratta. Försök att berätta för ditt skämt som om det kommenterar vädret. En avslappnad leverans är ofta den roligaste delen av en absurd kommentar.
    • Sminka skämt. Leta efter absurditeten i en situation du är i, eller ett illogiskt beslut du gjort, och försök att berätta det som en rolig historia.
    • Skriv dumma bildtexter för de fotografier du tar. Gör objekten i dina fotografier att göra något annat än vad de gör? Säger att de gör något de är uppenbarligen inte ett enkelt sätt att skämta.
  • Bilden med titeln utveckla en humoristisk känsla
    2. Skämt om delade erfarenheter. De flesta konversationshumor fokuserar på gemensamma omständigheter, oavsett om det är väder eller arbetsbelastning. Skämt om gemensamheter behöver inte vara särskilt roliga: deras första funktion är att öka en känsla av koppling. Om det snöar ute, säg att det är en bra dag för en picknick.
  • Bilden med titeln utveckla en känsla av humor Steg 7
    3. Skämt vänligt och försiktigt. Skämt om bekanta bör inte visa den bekanta i ett dåligt ljus. Om du gör det roligt med en gemensam vän, försök att skämta om en positiv aspekt av den personen, snarare än en svaghet. Om en kollega alltid är i tid, säg att du sätter din klocka av dem. Om ditt barn skriver ett bra papper för skolan, säg att de kommer att främjas till lärare nästa.
  • Undvik skämt som kommenterar utseendet på andra, även positivt. Vägverket utvärderas är oundvikligen radikaliserat, klassat och könsgard. Skämt om någons utseende är sannolikt att sätta dem i en obekväm position, och kan se ut som en kraftflytta på din sida.
  • Bild med titeln utveckla en känsla av humor Steg 8
    4. Skämt med dig själv. Skämt med dig själv är ett utmärkt sätt att koppla av och gå vidare från stress. Det är också ett viktigt verktyg för att hantera livets viceitudes. Lär dig att ta dina problem lätt och skratta åt dina misstag. När du gör ett misstag eller ha en besvikelse, skratta åt dig själv och tänka på hur man gör det till en historia senare.
  • För att se humor i en situation måste du ta ett steg tillbaka. Denna bit av kritiskt avstånd kan sätta saker i perspektiv.
  • Att utveckla en humoristisk känsla hjälper dig att utveckla motståndskraft, och kan lindra dig genom dina mörkaste tider.
  • Metod 3 av 3:
    Lära dig din humor
    1. Bild med titeln Utveckla en humoristisk sinne Steg 9
    1. Ta reda på vad du tycker är roligt. Din känsla för humor är speciellt för hur ditt sinne fungerar, och har mycket att göra med hur du socialiserades.Nästa gång du hittar något roligt, tänk det över. Vad är roligt om det? Var det överraskande? Bekant? Överdriven? Skriv ner alla element om du kan. Vilka element kan ändras eller tas bort för att humor ska gå vilse?
    • Du kan till exempel skratta på en video av någon som faller när man försöker imponera på någon. Du skulle förmodligen fortfarande skratta om de föll och försökte inte imponera på någon, men du skulle skratta mindre. Om de föll och blev dåligt skadade, skulle du förmodligen inte skratta alls.
    • Bestäm huruvida du delar en humor med någon du vet. Vet bara din syster hur man får dig att skratta? Fråga henne vad som får henne att skratta.
    • Din känsla av humor är sannolikt att skjuta mot dina andra förmågor. Är du en matematisk tänkare? Du kan hitta ordspel roligt. Är du en storbildstänkare? Du kan ha en stark känsla av ironi. Tänk på dina styrkor och hur de ansluter till de saker som roar dig.
  • Bild med titeln utveckla en känsla av humor Steg 10
    2. Ta reda på vad du inte hittar roligt. Nästa gång du inte får ett skämt, förtvivla inte. Tänk igenom det. Förstod du inte att det var tänkt att vara ett skämt? Trodde du att det var ett seriöst uttalande, eller trodde du att det var ett misstag? De flesta skämt beror på socialt sammanhang för att förstås. Studera dina vänner och kollegor när de hittar något roligt. Vad reagerar de på?
  • Om du förstår att något är ett skämt, men du är förolämpad, fråga dig själv vilka dåliga känslor som skämtet tog upp. Det är ofta svårare att ta humor som handlar om våra svagheter och sår.
  • Kontrollera om du saknar socialt sammanhang. Be en vän att förklara deras skämt om du inte förstår det. Du kan hitta skämtet roligt när du förstår varför din vän gör det.
  • Bild med titeln utveckla en känsla av humor Steg 11
    3. Utforska komedi. Titta på olika komedier och videor av stand-up komiker för att lära sig de typer av humor som vädjar till dig. Om videor inte någonsin får dig att skratta, försök att lyssna på inspelning av en komiker och läsa humoristiska romaner och serier. Du kan hitta att du svarar mer på skrivna ord än till röster, eller till illustrationer än för ansiktsuttryck.
  • Mest komedi är inte rolig för de flesta, så ge inte upp om det tar ett tag att hitta något du gillar. Om du inte gillar Adam Sandler, prova Maria Bamford.
  • Om du har problem med att hitta en komiker eller komedi tycker du om, letar efter arbete som produceras av personer med en bakgrund som liknar din egen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande