Hur man definierar framgång

Att definiera framgång kan vara svårt eftersom termen själv är så abstrakt. För att definiera framgång, ta en titt på dina egna personliga mål, intressen och lustar. Då formulera en definition av framgång som är personligen meningsfull för dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Definiera karriärsucces
  1. Bild med titeln Tänk som en advokat Steg 10
1. Acceptera det finns många sätt att definiera karriärsucces. Karriärsucces behöver inte ha en styv, bestämd definition. Medan många insisterar på att definiera karriärsucces baserat på mätbara egenskaper, som lön och rankning, finns det många sätt att definiera framgång i din karriär baserat på dina mål.
  • En del av det som gör det svårt att exakt definiera karriär framgång är att det finns så många faktorer på spel. Ditt förhållande till dina medarbetare, ditt rykte i ditt fält, din lön, dina fördelar och mer spelar en roll i om du kan betrakta dig själv. Många människor känner sig överväldigade av de många faktorer som påverkar deras känsla av framgång.
  • För att undvika att känna sig stressad om huruvida du lyckas i traditionella villkor, försök att se din karriärsucces på ett personligt sätt. Känner du dig att uppfylla ditt jobb? Är du glad att gå in på jobbet på morgonen? Mycket av framgång är tyvärr bortom din kontroll. Du måste acceptera att det finns olika definitioner av framgång och vad i slutändan är din egen känsla av värt och uppfyllelse.
  • Bild med titeln Tänk positivt steg 7
    2. Definiera dina lustar. Om du vill definiera framgång, definiera först dina prioriteringar och lustar. Oavsett om din karriär hjälper dig att uppfylla dina lustar är en stor avgörande faktor om du känner dig lyckad.
  • Tänk på när du var yngre. Vad ville du vara när du växte upp som ett barn? Vad var dina mål på college? Använder du din examen? Varför eller varför inte? Oftast faller människor i en karriärväg och förlorar spår av sina sanna lustar och intressen. Omvänt känner människor som känner sig stressade över sin karriär framgångsrik när de inser att deras arbete verkligen återspeglar sin passion.
  • Frukta inte förändring. Ibland kan definiera sina lustar hjälpa till med en personlig definition av framgång. Erkänna vad du gör i det aktuella ögonblicket är inte, med dina standarder, framgångsrik är läskigt. Det kan också vara ett tillfälle att växa. Om du alltid ville vara lärare, till exempel och arbeta i marknadsföring, överväga att återvända till skolan för en undervisningsexamen. I vissa stater kan gemenskapskollegier låta dig lära dig med en grundutbildning.
  • Bild med titeln lyckas i livet steg 4
    3. Undersök faktorer som är viktiga för dig. Vad är verkligen viktigt för dig? Anger du prestige och ära? Klättrar företagsstegen, gör anslutningar och stänger erbjudanden låter som en idealisk karriär? Eller är du mer idealistisk orienterad? Inser tanken på att göra en skillnad och hjälpa andra inspirera dig? Det finns inget fel sätt att kräva framgång, men erkänner vilka faktorer som verkligen är viktiga för dig som individ kan hjälpa dig att definiera framgång.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 9
    4. Definiera karriärsucces i dina egna villkor. Det är viktigt att du undviker externa definitioner av framgång. Forskning visar de lyckligaste, mest uppfyllda människorna över alla karriärer är de som definierar framgång baserat på personliga mål, lustar och önskemål.
  • Försök att skriva ner din definition av framgång och sätta på en plats där du kan se den varje dag. Påminnelse om dina mål kan hjälpa dig på väg till framgång.
  • Din definition av framgång bör vara något vag. Så mycket framgångsrik är bortom din personliga kontroll, håll din definition som alla omfattar. Något liknande, "Jag vill känna mig uppfylld i mitt arbete varje dag och gör ett jobb som är intellektuellt stimulerande för mig."
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 21
    5. Visa livet som en kontinuerlig resa snarare än en serie mål. Många människor ser framgång som en serie av mål. Du får din examen, då ett jobb, då en kampanj, och så vidare. Ofta hittar folk sin mätbara framgång för att vara lite ihålig och nedslående. När du har nått ett mål kan du känna dig besviken över att du inte är så glad eller uppfylld som du trodde. I stället, se ditt liv som en kontinuerlig resa där du försöker göra lite bättre varje dag. Detta kommer att hålla dig stimulerad och känslomässigt och intellektuellt aktiv långsiktig.
  • Metod 2 av 2:
    Definiera personlig framgång
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 23
    1. Definiera familjesucces genom kärlek. Familjens framgång är svår att definiera eftersom det är så immateriellt. Att bryta ner familjens framgång i uppnåbara mål kan vara svåra som, ännu mer än karriärsucces, så mycket är bortom ett individs direkta mål. I stället, se familje framgång när det gäller att kunna älska och älska i gengäld.
    • Att ställa in fasta mål för familjesucces är svårt. Om du vill, säg, ha 3 barn när du är 35 finns det många faktorer som kan komma i vägen. Du kanske inte uppfyller en betydande annan tills du är äldre. Din man, fru eller långsiktig partner kan bara ha 1 eller 2 barn. Det kan ta längre tid att tänka eller anta eller vilken process du tittade på. Ställa fast mål för ditt familjeliv betyder att du ställer dig själv för besvikelse.
    • Istället försök att odla bättre relationer med dem omkring dig. Göra mål som är något vaga men fortfarande viktiga. Framgång bör vara en fråga om att vara öppen för kärlek genom att lära sig att be om ursäkt, kommunicera och dela. Dina mål borde vara att hålla sig nära din familj och hålla kommunikation stark under hela ditt liv.
  • Bild med titeln Ange mål och uppnå dem steg 1
    2. Reexaminera dig själv och dina prioriteringar. Kontinuerligt ompröva dig själv och dina prioriteringar kan hjälpa till att garantera personlig framgång. Människor ändras hela tiden och vad du ville ha på 25 kanske inte är detsamma som vad du vill ha på 30.
  • Vad du vill ha av vänskap och romantiska relationer är föremål för att utvecklas med tiden. Vid 22 kan du värdera ditt oberoende, men vid 28, länge för ett mer engagerat förhållande. Det är okej om din definition av framgång ändras lika länge som du är villig att byta med det.
  • Om du hittar dina personliga mål, och behov har skiftat YouMight måste ändra din livsstil lite. Säg att du alltid var bekväm att vara lite överviktig men du vill plötsligt arbeta med att få en smalare figur. Du kan behöva ändra hur du äter och din fysisk aktivitet. Var öppen för att byta baserat på eventuella skift i dina värden. Ta regelbundet en dag att ompröva vad du vill ha från livet.
  • Bild med titeln Lär dig att acceptera din näsa steg 10
    3. Jämför inte dig själv med andra. Att mäta personlig framgång är en mycket individuell och därför subjektiv sak. Att jämföra dig med andra kan vara giftiga för en hälsosam definition av framgång. Var inte uppmärksam på hur andra människor är i vänskap och romantiska relationer. Det som är viktigt är dina önskemål och behov och huruvida du förföljer dem på ett sätt som gör att du känner dig personligen uppfylld.
  • Bild med titeln Tänk positivt steg 12
    4. Definiera personlig framgång på ett sätt som är meningsfullt för dig. Mycket som karriärsucces, hur du definierar personlig framgång bör återspegla dina värderingar. Det finns inget fel sätt att känna sig personligen uppfyllt. Vissa människor ser personlig framgång som att ha 4 barn och vara en vistelse hemma förälder. Andra ser framgång som inga barn och ha frihet att semestra i några veckor varje sommar. Båda målen är lika giltiga och viktiga. Definiera personlig framgång på dina egna villkor, baserat på dina egna värderingar.
  • Varningar

    Ingen kommer någonsin att vara en perfekt framgång. Du måste känna igen en viss nivå av misslyckande i någon framgångshistoria som en del av den mänskliga naturen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande