Hur man är diplomatisk

Kanske är du en chef som vill skapa en mer positiv arbetsmiljö eller kanske du bara vill lära dig bättre konfliktupplösningskunskaper.Diplomati innebär att utvärdera en situation innan du talar eller agerar och tar den bästa handlingen. Medan diplomati kan vara svårt i vissa situationer, kan du förbli klar genom att vara taktfull, defusing svåra situationer och bygga relationer med andra.

Steg

Metod 1 av 3:
Kommunicera effektivt
  1. Bild med titeln Be diplomatic Steg 1
1. Välj dina ord noggrant.Kom ihåg att om dina intentioner kan vara bra, ibland kan dina ord skada andra.Innan du talar om ett känsligt ämne, fråga dig själv om vad du ska säga är sant, hjälpsam och snäll.Använd "I" -utlåtanden för att beskriva dina egna tankar istället för att gissa på vad andra tycker eller känner.
  • Till exempel kan du säga "Jag känner mig obekväma med det beslut som gjorts i dagens möte" istället för "Du borde vara upprörd över det beslutet idag."
  • Gör alltid uttalanden från din egen synvinkel och perspektiv.
  • Undvik att vara defensiv eller skylla på andra.
  • Om du behöver diskutera något seriöst med någon, träna dina ord på förhand.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 2
    2. Anpassa din kommunikationsstil baserat på situationen.Vet alltid din publik innan du levererar ett meddelande.Detta kommer att bidra till att det är väl mottaget och förstått.Bestäm om e-post eller personkommunikation fungerar bäst eller om nyheter bäst levereras i grupper eller i en-till-ett-inställningar.
  • Till exempel, kanske du behöver berätta för din personal att det kommer att finnas budgetnedskärningar.Tidigare kan du ha använt e-post för att leverera känslig information, men har funnit det som orsakade förvirring.Ring ett personalmöte istället och leverera fakta samtidigt som du tillhandahåller tid för frågor.
  • Planera enskilda möten efter behov eller begärt.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 3
    3. Var öppen för nya idéer.I stället för att alltid fatta beslut på egen hand, lyssna på andras perspektiv.Tack för att du berättar hur de känner så att de alltid känner sig bekväma att göra det.Ta dig tid att överväga andras åsikter, men stå fast med dina egna beslut när du känner att du har gjort det bästa valet.
  • Säg "Tack för din ärlighet, Jason.Jag tar vad du sa om universell sjukvård i beaktande och jag gör mer forskning."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 4
    4. Vara assertiv med dina ord och kroppsspråk.När du talar till andra, var inte aggressiv, men var säker.Tala långsamt och medvetet.Sitta med dina ben och armar uncrossed och se människor i ögat när de talar.
  • Du borde fortfarande erkänna när du inte vet något. Till exempel säga, "Jag är inte säker på det ämnet och vet inte svaret just nu, men jag kommer säkert att titta på det vidare."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 5
    5. Använd indirekt språk.Istället för att vara alltför direkt om dina tankar och känslor, lägg till lite fluff.Göra förslag istället för att berätta för folk vad man ska göra.En diplomatisk person barkar inte ut order, men finner sätt att inspirera andra till handling istället. Ditt mål bör vara att samarbeta med ditt lag och uppmuntra dem att göra sitt bästa.
  • Om du till exempel hanterar en konflikt mellan dina barn, kan du säga "du två kanske vill överväga ett bättre sätt att dela upp utrymmet i ditt rum så att du kämpar mindre."
  • Du kan säga till en anställd som ofta är sen "har du övervägt att ta interstate att arbeta istället?Det är lite snabbare i min erfarenhet."Om du väljer att säga det, säg det till någon som du har ett bra förhållande med.Det kunde uppfattas som passivt aggressivt i vissa sammanhang.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 6
    6. Uppför dig.Att ha bra sätt är nyckeln till diplomati.Vänta på att tala och aldrig avbryta andra.Var uppmuntrande och undvik att kasta förolämpningar.Håll din röst på en naturlig och neutral nivå och undvik förbannning eller skrik.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 7
    7. Styr dina känslor. Kanske måste du jobba med människor som du verkligen inte gillar eller vars handlingar du överväger. Men att vara diplomatisk är inte bara för de du kommer överens med. Öva djup andningsteknik för att lugna dig när andra stressar dig. Om du känner att du ska gråta eller skrika, gå ett ögonblick för att använda toaletten.
  • Överväg att prova en meditationsapp som Insight Timer för att hjälpa dig att hantera dina känslor.
  • Alternativt kan du försöka grunda dig själv i ögonblicket. Fokusera din uppmärksamhet på hur fötterna känner sig mot golvet eller hur dina skinkor känns mot din stol.
  • Metod 2 av 3:
    Adressera svåra situationer
    1. Bild med titeln Be diplomatic Steg 8
    1. Välj en icke-stressig tid att prata.Om du behöver en konversation med någon över något seriöst, gör det när du är lugn.Detta kommer att bidra till att du kan få en rimlig konversation.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 9
    2. Börja med en positiv kommentar när du ger dåliga nyheter.Innan du levererar upprörande information, lindra humör med viss positiv feedback eller nyheter.Detta kommer att hålla den andra personen lugn och upprätta förtroende.
  • Kanske faller du en bröllopsinbjudan.Istället för att bara svara "nej", skicka ett kort som säger "Grattis på ditt kommande bröllop!Jag vet att det blir en vacker dag.Tyvärr har jag en arbetshändelse, men jag önskar dig inget annat än det bästa och kommer att maila min gåva till dig."
  • Var noga med att göra detta när du ger konstruktiv kritik, liksom.
  • Bild med titeln Be diplomatic steg 10
    3. Fokusera på fakta om situationen.Innan ett stort samtal, överväga fakta.Du vill inte gå in i konversation som bygger för mycket på känslor eller åsikt, men på grund av anledning och logik istället. Under ditt samtal, undvik att skylla på andra eller bli defensiv. Du borde inte ta saker personligen.
  • Kanske genomgår ditt kontor en omstrukturering.Snarare än att gå till din chef och säga "Jag gillar inte dessa ändringar" säger "Med vår avdelning har ökat vår försäljning genom dubbelt under det sista kvartalet, vilket gör nedskärningar här kommer allvarligt att påverka vår förmåga att göra en vinst."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 11
    4. Hitta sätt att kompromissa med andra.Bestämma både ditt mål och andras mål.Tänk på vad du vill få såväl som vad din motsvarighet vill ha och leta efter sätt som dessa intressen överlappar varandra.
  • Till exempel, kanske din make vill flytta så att barnen kan gå till en bättre skola.Du kanske vill stanna eftersom det är nära ditt kontor.Överväga privata skolor eller flytta bara en stad över.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 12
    5. Uttrycka dina gillar och ogillar att skapa fördelaktiga situationer för alla.När du väl har talat om var och en av dina mål, hitta sätt att förhandla.Diplomati involverar ofta att ge upp några saker så att du kan få andra saker som du önskar.Vara villig att göra det för kompromissens skull.
  • Kanske skapar du en chore lista för dig och din rumskompis.Du kanske inte har något emot att göra disken men hatar att arbeta utomhus.Kanske har din rumskamrat den motsatta känslan.Erbjuda att ta på sig disken på arbetsplatsen.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 13
    6. Reagera lugnt när de ges dåliga nyheter.Kanske din chef berättar att du är avfyrade eller din make säger att de lämnar dig.I stället för att skrika, kasta förolämpningar eller smälta, visa mognad genom att vara lugn.Ta flera djupa andetag in och ut.Svara positivt och steg bort som behövs för att samla dig själv.
  • Till exempel, till din chef kan du säga "Jag är mycket ledsen att höra det här.Finns det en särskild anledning och är detta ett slutgiltigt beslut?"
  • Numrera inte dina känslor eller fly från dem med saker som droger eller alkohol. Istället, prata med en vän, engagera dig i en rolig aktivitet, eller få lite motion. Om du verkligen kämpar, se en terapeut eller rådgivare.
  • Bild med titeln vara diplomatisk steg 14
    7. Tala bra för andra.När andra är skvaller, lägg inte bränsle till elden.Du kan arbeta i en giftig miljö där rykten ofta sprids, men var inte en del av det.Avstängning från skvaller visar till andra att du har karaktär och integritet.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 15
    8. Var ärlig och visa människor ditt sanna jag.Ett stort element i att vara diplomatisk är verklig.När de har dessa tuffa konversationer är det viktigt att vara sanningsenligt med andra.Om inte, kommer du inte att kunna få det du vill och människor kommer inte att kunna bilda äkta relationer med dig.
  • Kanske gjorde du ett fel på ett projekt som har påverkat ditt lag.Istället för att skifta skulden, säg "Jag gjorde ett fel på rapporten och det är därför vi har fått så många samtal idag.Jag ber om ursäkt och jag arbetar för att fixa det.Låt mig veta om du alla har frågor eller behöver hjälp."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 16
    9. Ta ett steg tillbaka från konversationen. Undvik att göra svåra beslut på plats.I stället för att fatta beslut som du kommer att ångra, gå för ett ögonblick att tänka.
  • Du kan till exempel vara en handledare som arbetar med en anställd som ber att arbeta hemifrån en dag i veckan.Innan du säger nej omedelbart, överväga deras behov och resonemang.Hitta ett sätt att kompromissa om möjligt och erbjuda denna flexibilitet till annan personal också.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga rapport med andra
    1. Bild med titeln Be diplomatic Steg 17
    1. Gör små prat för att skapa komfort.En stor del av diplomati hjälper andra att känna sig bekväma med dig.I stället för att hoppa direkt in i ett allvarligt samtal, skapa en nivå av vänlighet med andra.Prata om varandras helger, makar, barn eller hobbyer.Diskutera de senaste nyheterna eller tv-program som du tittar på.Hjälpa dem att känna sig lugna genom att visa ditt intresse för sina liv.
    • Injicera humor där du kan.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 18
    2. Spegla sitt kroppsspråk.Visa empati för dem genom att efterlikna sina gester och hållning.Om de sitter med sin hand som vilar under hakan, gör detsamma.Detta visar att du är engagerad i konversationen.
  • Le på dem när du först ser dem först,.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 19
    3. Använd deras namn i konversation.Människor svarar ofta positivt på användningen av eget namn.Använd så ofta deras namn medan du pratar.
  • Det kan vara något enkelt som "Var vill du ha lunch, Kyle?"Eller något mer allvarligt som" Andrea, jag är så ledsen att höra om din mamma."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 20
    4. Var en uppmärksam lyssnare.När du pratar med någon, undvik att använda din telefon eller dagdrömmer.I stället lyssnar du aktivt på dem så att du kan förstå deras perspektiv.Relä tillbaka vad de sa till dig att bevisa att du hör dem.
  • Till exempel kan du säga "det låter som att behöva ta hand om din mamma och ditt lilla barn tar verkligen en vägtull på din hälsa."
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 21
    5. Fråga dem frågor.Visa att du lyssnar på dem genom att lära dig mer om vad de diskuterar.Fråga dem öppna frågor som kräver tanke och mer än ett "ja" eller "nej" svar.
  • Fråga något som "Wow, du gick till Grekland?Vad fick dig att bestämma att åka dit och vad tyckte du bäst?"
  • Tips

    Många bra böcker erbjuder tips om diplomati. Till exempel, "Hur man skaffar vänner och påverkar folk," Skriven av Dale Carnegie, erbjuder mycket utmärkt råd om detta ämne.

    Varningar

    Var försiktig med användningen av ordet "Nej." Du bör försöka lyssna bra mot andras synvinkel och hålla med Att du förstår deras synvinkel, men inte nödvändigtvis överens med vad de sa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande