Hur man hanterar en krävande värd vid familjeevenemang

Familjevenemang är tänkt att vara roliga och avkopplande sammankomster, men ibland kan värdarna fråga lite för mycket av sina gäster. Om du har en familjemedlem som är en överdrivande värd, kanske du inte är säker på att hantera sitt beteende utan att störa hela evenemanget. Det är möjligt att förhindra konflikter genom att vara så tydligt som möjligt med dina förväntningar och villighet att hjälpa. När du talar till värden kan du minska risken för konflikt genom att använda positiva kommunikationstekniker. Om det verkar som en kamp är bryggt, kyla situationen ner genom att hantera den på ett lugnt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Defusing spänningen
  1. Bild med titeln Tala med din fru eller flickvän om oralsex steg 20
1. Ange dina förväntningar upp framför. Låt din värd veta vad du kan och inte kan göra för den kommande händelsen. Om det finns något du ser fram emot, se till att de vet. Att vara så tydlig som möjligt tidigt kan det uppmuntra värden att låta dig njuta av dig själv under evenemanget.
  • Till exempel, om du är orolig att du kommer att bli ombedd att titta på barnen, kanske du säger, "Jag ser verkligen fram emot att se alla. Jag har inte sett mina farbröder för alltid, och jag hoppas att jag kan sitta bredvid dem på middag."
  • Om du vet att värden kommer att förvänta sig något från dig som du inte kan ge, låt dem veta så tidigt som möjligt, särskilt om det är en uppgift att de har bett dig att göra innan. Du kanske säger, "Jag har haft tillbaka problem. Jag vet att du brukar vilja att jag ska hjälpa till att sätta upp borden på picknicken, men jag är inte säker på att jag kan hjälpa till i år."
  • Om du är osäker eller inte vill begå, berätta för din värd, "Låt mig komma tillbaka till dig på det."
  • Bild med titeln Tala med din fru eller flickvän om oralsex steg 9
    2. Fråga i förväg för dina uppgifter. Om du kommer till en händelse där du kommer att förväntas bidra med något, se till att du vet i förväg vad det blir. Kontakta värden. Fråga dem om det finns något du kan göra eller få till att minska stressen.
  • Till exempel kan du ringa värden i veckan eller två i förväg och säga, "Jag ser fram emot festen. Finns det något jag kan få till att hjälpa till?"
  • Var mycket tydlig om vilken typ av hjälp du är villig att låna ut. Till exempel kan du säga, "Jag är inte säker på att jag har tid att laga mat. Vill du att jag ska ta med tallrikar eller drycker?"
  • Berätta för din värd exakt när du planerar att anlända så att du kan bidra med något användbart. Du kan säga, "Jag kommer inte att kunna komma fram till 8:00, så jag tror inte att jag kommer att kunna hjälpa till med prep i år." Om din tillgänglighet ändras, berätta värden så snart som möjligt.
  • Bildbeteckningen är en bättre flickvän Steg 5
    3. Gå med strömmen. Det är ibland bäst att hålla freden på familjesamlingar för att förhindra större konflikter. När det gäller en krävande, kontrollerande eller överdrivande värd, bör du välja dina strider. Försök att kompromissa med några problem och låt andra glida.
  • Till exempel, om din värd förväntar dig att hjälpa till med att städa upp, kan du bestämma dig för att göra det så att du inte har något argument. Men om din värd naggar dig om vissa livsstilsval av din, kan du besluta att konfrontera dem om det.
  • När du bestämmer om du ska prata med värden, fråga dig själv vad du planerar att komma ut ur det. Förväntar du att värden återläde? Finns det en risk som detta kan orsaka en större familjekonflikt? Eller är det ett sätt att du kan fråga värden att respektera dina personliga gränser?
  • Medan det kan vara frustrerande att hantera en krävande värd, om det enda som är på spel är din stolthet, kan det vara bättre att vara tyst. Ta en paus genom att gå utanför eller genom volontärarbete för ett ärende.
  • Bild med titeln vara rolig utan att berätta skämt Steg 5
    4. Använd humor för att minska stressen. Ibland kan spänningar springa högt på familjeevenemang. Din värd kan betonas på grund av deras ansvar eller på grund av andra saker som händer i sitt liv. Humor kan koppla av situationen. Om du känner som om du är på gränsen till konflikt, försök spricka ett skämt för att lätta humöret.
  • Självförstörande humor är det bästa sättet att knäcka ett skämt utan att förolämpa någon. Det här är humor där du poke kul på dig själv. Till exempel, om värden stör dig om att vara singel, kan du säga, "Åh, jag har träffat mig ett tag, och jag måste säga, jag tror att jag är den."
  • 5. Uppskatta värden. Kasta en familjehändelse, särskilt under semestern, kan vara stressande på värden. Använd små gester för att tacka värden. Detta kan öka sitt humör och förbättra sitt beteende mot dig.
  • Komplimanger värden på hur bra de satte upp festen. Till exempel kan du säga, "Dessa dekorationer är fantastiska! Du gjorde ett fantastiskt jobb."
  • Du kanske vill ta med en liten present till värden. Detta kan vara ett ljus, en flaska vin, ett blomma mittpunkt eller till och med ett vänligt kort.
  • Efter evenemanget, skriv värd A Tack notera. Detta kan uppmuntra dem att fortsätta att behandla dig snyggt på evenemang.
  • Bild med titeln Kope med Stigma Steg 19
    6. Behålla ditt avstånd. Om din familjemedlems krav stör din mentala hälsa eller orsakar otillbörlig stress, kanske du vill överväga att hålla utrymme mellan dig och dem under evenemanget.
  • Om det är en stor händelse, som en semesterfest eller återförening, kanske du kan sitta dig bredvid olika familjemedlemmar. Du kan bestämma dig för att inte volontär för några uppgifter. Medan du inte bör ignorera värden, undvik tråkiga ämnen och situationer.
  • Om det är en liten händelse, till exempel en familjen middag, kanske du inte kan undvika dem helt. Låt din värd veta i början när du måste lämna. Detta kan hjälpa dig att ställa in en fast gräns för hur länge du kommer att se den problematiska värden. Till exempel kanske du säger, "Vi skulle gärna stanna, men vi betalar en barnsitter ikväll, så vi måste vara tillbaka med tio."
  • Om du får ta med en gäst kan det hjälpa till att lägga utrymme mellan dig och värd. Värden kan vara på sitt bästa beteende framför gästerna, och du kan kanske undkomma värdens krav eftersom du är underhållande någon annan.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicera på ett fredligt sätt
    1. Bild med titeln vara mogen steg 14
    1. Använd "I" uttalanden. När du talar till värden eller andra familjemedlemmar är det viktigt att undvika att använda anklagande språk eller skyller på andra. Medan du kanske är stressad, upprörd eller irriterad av värdens krav, kan du förhindra ytterligare konflikter genom att använda uttalanden som börjar med "jag" istället för "du."
    • Till exempel, istället för att säga, "håller du mig också för att göra alltför mycket. Varför kan du inte fråga någon annan?"Du kan säga," Jag har mina händer fulla för tillfället. Kanske kan jag se om någon annan kan hjälpa dig?"
    • Du kan använda "I" -utlåtanden för att deklarera dina känslor och dina tankar. Till exempel, "Jag känner som om jag är tas för givet när jag förväntas göra allt detta arbete utan att fråga."
    • Du kan också använda "I" -utlåtanden för att aktivt lyssna på andra. Aktivt lyssnande innebär omformat vad den andra personen sa att visa att du förstår sina känslor. Till exempel kan du säga, "Jag förstår att du är stressad. Jag vet att den här middagen är ett stort ansvar för dig."
  • 2. Ledsamtal. Om du är orolig för att värden kommer att monopolisera konversationer eller ta upp obekväma ämnen, försök att leda diskussionen själv. Kom förberedd med några ämnen att diskutera. Detta kan hjälpa dig att hålla koll på konversationen.
  • Du kanske vill ha några ämnen för att engagera varje familjemedlem för att minska din interaktion med värden. Till exempel kan du fråga din kusin Hur högskolan går eller pratar med din mamma om hur hennes trädgård gör.
  • Bild med titeln vara mogen steg 16
    3. Ange varför du inte kan göra något. Istället för direkt vägrar din värdens krav, kan du försiktigt förklara varför du inte kan göra något. När du anger något, kan du följa upp den med en fras som börjar med "eftersom."Detta kan hjälpa till att uppmuntra din värd att backa av.
  • Du kanske säger, "Jag kan inte stanna länge eftersom jag har ett möte den eftermiddagen."
  • Om värden eller en annan familjemedlem stör dig om vissa val i ditt liv, kan den här taktiken också hjälpa till. Till exempel kan du säga, "Jag vill inte ha barn just nu för att jag behöver fokusera på min karriär innan jag kan starta en familj."
  • Det sagt, om du hellre inte förklarar dina val eller skäl, behöver du inte. Du kan helt enkelt säga, "Jag skulle hellre inte prata om det."
  • Bild med titeln vara mogen steg 26
    4. Avleda oönskade råd. Vissa familjemedlemmar kan försöka kommentera eller trycka dig i beslut som du inte vill göra. Du bör sluta samtalet snabbt och artigt med ett lugnt tack. Avsluta konversationen där. Delta inte med deras råd.
  • Om någon försöker ge dig råd om ditt kärleksliv, karriär eller familj, kan du helt enkelt säga, "tack. Jag håller dina förslag i åtanke."
  • Om någon frågar obekväma frågor om ditt personliga liv, kan du försöka säga, "Jag har inget att klaga på" eller "Det finns inget att säga."Om de försöker trycka på dig för ett svar, svara med" Jag ska låta dig veta om något ändras."
  • Bild med titeln vara mogen steg 6
    5. Undvik defensiv kritik. Det kan tyckas lätt att reagera på en kontrollerande eller krävande familjemedlem med ett snyggt svar. Du kan till och med vilja konfrontera dem direkt om deras beteende. Detta kan starta ett stort argument. Försök istället gå tillbaka. Kom upp med ett diplomatiskt svar som inte skyller eller anklagar dem. Fokusera istället på ett fredligt svar.
  • Istället för att säga, "tog jag den bästa gåvan jag kunde. Jag tror att du bör uppskatta vad jag köpte dig, "Du kan säga," Jag är ledsen att du är besviken. Jag trodde du skulle ha velat det."
  • Om det är svårt att tala eller interagera med värden utan att bli emotionell, arg, eller upprörd, kanske du bara behöver ursäkta dig själv.
  • Metod 3 av 3:
    Att lösa konflikter med värden
    1. Bild med titeln kommunicera effektivt steg 11
    1. Ta värden åt sidan. Om det finns en allvarlig fråga som du måste lösa med värden, är det bättre att göra det privat än framför resten av familjen. Vänta tills värden har en fri minut. Om de är upptagna med att försöka springa, kan de vara frustrerade och irriterade att du stör dem, vilket ökar dina chanser att kämpa.
    • Om du känner att något är på väg att spränga, berätta för värden som du vill gå åt sidan. Du kanske säger, "Se. Låt oss inte diskutera detta här. Om du vill prata, låt oss gå utanför."
    • Om du kan vänta tills händelsen har viks upp. Innan värden lämnar, kanske du frågar dem, "Hej, kan vi diskutera vad som hände ikväll?"
    • I många fall är en familjeevenemang inte det bästa stället att hantera en sådan konflikt. Även om du kan vara upprörd eller frustrerad, kan det vara lättare och mer produktiv att vänta en dag eller två innan du tar upp den till värden. Detta gör det möjligt för dig att förbereda vad du vill säga utan att bli känslomässig.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    2. Behålla lugnet. Att hålla din lugn är viktigt för att lösa konflikter. Genom att bli upprörd kan din värd vara defensiv, arg eller skyldig. En lugn, jämn röst och en mild ton kan hjälpa din värd att känna sig lugn när du tar upp frågan.
  • Om din värd säger något att uppröra dig, kan du försöka räkna till tio innan du svarar.
  • Djup andning kan hjälpa till att återställa en känsla av lugn. Koppla av musklerna i din kropp som du gör det här.
  • Dra en annan familjemedlem åt sidan, och prata med dem om du känner som om du behöver ventilera.
  • Bild med titeln Utveckla ett perfekt talande röst Steg 9
    3. Hitta gemensam mark. Om du och värden börjar argumentera, istället för att hävda ditt olika perspektiv, försöka hitta något gemensamt med vad de säger. Genom att fokusera på dina gemensamheter minskar du risken för argument, och du hjälper till att hålla dem lugna.
  • Till exempel, om det finns argument om menyn, kanske du säger, "Jag tror att vi alla kan komma överens om att vi borde ha gott om olika alternativ."
  • Du kan också omdirigera konversationen mot ett mindre omtvistat ämne. Du kanske säger, "Är det inte bra att alla kunde komma idag?"
  • Om du är oense om hur man gör något, försök hitta en kompromiss. Du kanske säger, "Jag vet att du vill ta en vandring efter återföreningen, men jag tror att det blir svårt på några av de äldre familjemedlemmarna. Vad sägs om jag stannar med dem medan du går på vandringen med alla andra?"
  • Bild med titeln vara en tuff kille Steg 7
    4. Kom upp med olika alternativ. Din värd har förmodligen spenderat mycket tid på att planera evenemanget, och de kanske vill se till att sakerna går så smidigt som möjligt. För att hjälpa till, ge förslag att lösa problem när de kommer upp. Ange inte bara problemet eller försök att argumentera för ett perspektiv.
  • Till exempel kan du säga, "Tja, eftersom det inte verkar vara många alternativ för vegetarianerna i familjen, vad sägs om jag lagar några vegetabiliska rätter för dem på sidan? Eller vi kunde hämta något upp från en restaurang."
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 6
    5. Undvik att känna sig skyldig. Vissa människor kan använda skuld mot sina familjemedlemmar som ett sätt att tvinga dem att göra saker. Kom ihåg att medan det är trevligt att hjälpa till med din familj, kan du vägra sina önskemål. Var inte rädd för att hävda dina gränser. Du kan låta personen veta att du förstår varför det här är viktigt för dem, men du bör också förstärka att du inte är oförmögen eller ovillig att göra något.
  • Du kanske säger, "Jag förstår hur viktigt det här är för dig, och jag skulle vara kärlek att kunna spendera mer tid med dig, men jag kan bara inte komma dit fram till dagen före bröllopet."
  • Om du är osäker, om du ska vägra värdens krav, fråga dig själv hur du kommer att känna dig om några dagar. Tror du att det kommer att få dig att ångra värden, eller kommer du inte att bryr dig på lång sikt?
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett förhållande Steg 9
    6. Ber om ursäkt och förlåt. Om du förlorat din coola, bör du be om ursäkt till familjemedlemmen så snart som möjligt. Alternativt, om de har blivit arg på dig, borde du försöka förlåta dem. På så sätt kan du reparera ditt förhållande, och det finns en chans att du båda kan njuta av evenemanget.
  • Försök att ta itu med problemet på ett artigt, icke-konfronterande sätt. Ange varför du kände dig så upprörd så att värden kan undvika det i framtiden. Du kanske säger, "Jag är så ledsen för att snappa på dig. Jag tror att jag bara var stressad av allt arbete som behövde göras. Jag tror att jag kanske behöver en paus för att svalna."
  • Berätta inte för någon du förlåter dem tills de ber om ursäkt till dig. Om de ber om ursäkt, kan du säga, "Det är inget problem. jag förlåter dig. Jag förstår familjehändelser kan vara stressiga."Om de inte ber om ursäkt, försök att svälja din ilska och gå vidare. Berätta för dem att du förlåter dem utan ursäkt först kan ses som förmodigare.
  • Det är ok att ta lite tid att förlåta värden. Du behöver inte förlåta dem omedelbart. Fokusera på att komma igenom evenemanget. Efteråt kan du arbeta med försoning.
  • Tips

    Försök att njuta av evenemanget. Kom ihåg att du är där för att se familj och komma ikapp. Om du kan göra det till en positiv upplevelse kan det vara lättare att hantera värden.
  • Om du har konsekventa problem med familjemedlemmar som påverkar varje samling, bör du prata med dem separat. Vänta tills efter händelsen eller för en tid då ingen är upptagen.
  • Om det är din make eller betydande andras familj kan du be dem om hjälp med att förmedla någon konflikt.
  • Varningar

    Undvik berörda ämnen som du vet kommer att upprota din värd.
  • Om värden förolämpar dig eller muntligt missbrukar dig, försök att förbli lugn. Gör vad du kan för att lösa problemet fredligt, men förstå att vissa människor kanske inte svävar av fredliga kommunikationstekniker.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande