Hur man är en oberoende kvinna

Känsla som kan hantera ditt eget liv kan vara mycket bemyndigande. Som en kvinna kan du känna att du måste jobba lite svårare att vara riktigt självständigt. Verkligt oberoende innebär att kunna ta hand om dig själv, både känslomässigt och fysiskt. Det finns flera steg du kan ta för att bli en oberoende kvinna. Och kom ihåg - att vara oberoende betyder inte att du inte kan luta på andra när du behöver. Det betyder bara att det är ditt val.

Steg

Metod 1 av 3:
Blir emotionellt oberoende
  1. Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 1
1. Lär känna dig själv. Att vara oberoende innebär att vara ansvarig för ditt eget liv och göra egna beslut. För att göra det framgångsrikt måste du förstå vem du verkligen är. Att veta och älska dig är det första steget mot att vara oberoende.
  • Var uppmärksam på dina humör. Dina känslor är viktiga faktorer i hur du fattar beslut, så övervaka dem. Var medveten om vad som gör dig lycklig och vad som är otillfredsställande.
  • Vet hur din miljö påverkar dig. Lägg märke till hur du reagerar i olika inställningar eller situationer.
  • Praxis som meditation, andningsövningar och tacksamhet Journaling kan hjälpa dig att lära dig mer om dig själv medan du blir en mer positiv person.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 2
    2. Gör dina egna val. Att göra viktiga beslut på egen hand är en viktig del av att vara en oberoende kvinna. För att känna sig säker på att göra detta, använd noggrant övervägande när du gör stora val. Kom ihåg, det bästa sättet att göra ett stort beslut är att balansera vad ditt hjärta vill ha med vad ditt sinne tycker är bäst.
  • Gör en lista över de risker och belöningar som är inblandade. När du undersöker listan över alla potentiella belöningar mot riskerna, bestämmer om oddsen är till din fördel eller mot dig.
  • Var inte rädd att be om råd. Du är fortfarande den som fattar beslutet, även om du lyssnar på inmatning från någon du litar på.
  • Tänk på hur du skulle känna om ditt beslut sändes på de nattliga nyheterna. Är detta ett beslut som du skulle vara stolt över?
  • Kompromissar beslutet, karaktären eller integriteten? Du kanske måste göra ett impopulärt beslut, men gör vad du känner är rätt en i linje med dessa saker.
  • Förstå vad du kan och kan inte kontrollera. När du accepterar detta kan du hjälpa till att fokusera på de saker du kan ändra i någon situation. Fokusera på saker som du inte kan kontrollera kan få dig att känna dig orolig och överväldigad.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 3
    3. Lär dig själv-sova. Att vara en oberoende kvinna innebär att man kan ta hand om dig själv emotionellt. Lär dig att erkänna dina känslor. Var snäll mot dig själv under stresstider eller olycka. Du förtjänar ditt eget tålamod.
  • Detta kommer att vara annorlunda för alla, så hitta något litet som du kan göra för att lugna dig själv om du behöver. Om du är på jobbet, försök att gå tillbaka och ta en minut för dig själv. Gå till toaletten och stänk lite kallt vatten på ditt ansikte. Eller logga ut ur ditt e-mail i en minut och text en vän.
  • Husdjur är bra för att hjälpa dig att lugna dig själv. Om du har en katt, sällskapsdjur honom. Detta hjälper dig att hantera din stress.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 4
    4. Var bekväm själv. Att lära sig att njuta av ditt eget företag är en stor del av att vara oberoende. Du behöver inte alltid bero på andra för att njuta av en aktivitet. För att vänja sig till ditt eget företag, öva att spendera tid själv - med avsikt.
  • Gå till en film själv. Du behöver inte oroa dig för någon som pratar under förhandsgranskningarna eller hogging popcornen.
  • Äta ensam. Att gå till en restaurang själv kan vara skrämmande. Men du kan upptäcka att det är väldigt roligt. Du får välja tid och plats, utan att behöva oroa dig för en andras aptit. Om du är rädd för att du kan bli uttråkad, ta en bok eller tidning med dig.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 5
    5. Skapa positiva relationer. Att vara i ett beroende förhållande kan i stor utsträckning förringa din förmåga att vara oberoende. Utvärdera alla dina relationer (personliga, romantiska, professionella) och se till att det finns en ge och ta i varje relation. Se till att dina behov är uppfyllda i var och en av dina relationer.
  • Försök att vara mer självhäftande i dina relationer. Tala upp om du känner att du inte värderas.
  • Försök att göra mer tid för dig själv och göra några av de saker du älskar, även när din partner inte har något intresse för dessa saker. Detta gör det möjligt för dig att balansera vara oberoende i ditt förhållande med tiden tillsammans.
  • Metod 2 av 3:
    Tar ansvar för din ekonomi
    1. Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 6
    1
    Spåra dina utgifter. Finansiellt oberoende är en viktig del av att vara en oberoende kvinna. Det första steget att lyckas hantera dina pengar är att räkna ut hur mycket du spenderar varje månad. Håll reda på dina utgifter i minst två månader för att få en klar uppfattning om din produktion.
    • Hålla reda på mindre utgifter såväl som stora. Diagram hur mycket du spenderar på hyra, kreditkortsbetalningar, mat och transport. Du vill också notera hur mycket du spenderar på underhållning och socialisering.
    • Försök använda en app eller ett online banksystem för att spåra din ekonomi enkelt och korrekt.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 7
    2. Hitta motivation. Ta reda på varför det är så viktigt att du blir oberoende. Vill du äga ditt eget hem? Var säker som du leder till pensionering? Skriv ner vad dina finansiella prioriteringar är. Visualisering av din motivation hjälper dig att hitta entusiasmen för att starta en stadig finansiell behandling.
  • Om du inte är säker på vad som motiverar dig, begå att spendera 1 vecka där du märker allt som gör att du känner dig upphetsad, förlovad eller upplyst. Skriv var och en av dessa saker, oavsett hur liten. Då kan du gå tillbaka och titta på den listan för att se de saker som verkligen får dig att känna dig lycklig och motiverad.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 8
    3. Göra en budget. Fördela dig själv en viss summa pengar att spendera i varje område i ditt liv. Till exempel, faktor den om du vet att du gillar en film en gång i veckan. Ta reda på en bekväm summa pengar för att spendera och spara varje vecka eller månad.
  • Bygg lite flexibilitet i din budget. På det här sättet kommer du inte att hitta dig själv helt spärrad om gaspriserna går upp eller din katt behöver göra en resa till veterinären.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 9
    4. Lär dig om att investera. För att vara verkligt ekonomiskt oberoende måste du göra lite forskning och planering. Lär dig om investeringar och besparingsmöjligheter. Om du känner att det hjälper, söker hjälp av en professionell finansiell planerare eller rådgivare.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 10
    5. Öka din inkomst. Kvinnor gör vanligtvis mindre pengar än män för att göra samma jobb. Utvärdera ditt professionella värde och avgöra om det är en lämplig tid att be om en höjning. Det finns en bra chans att du förtjänar en.
  • Göra en plan. Planera ett möte med din chef för att diskutera dina karriärmål och ersättning. Var mycket tydlig om vad du ber om.
  • Vara öppen för förhandlingar.
  • Förbli lugn och självsäker under mötet.
  • Metod 3 av 3:
    Få förtroende för dig själv
    1. Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 11
    1. Var dig själv.En nyckelkomponent som är en oberoende kvinna är övertygad om vem du är. En del av det medför att vara sant mot dig själv. Försök inte vara en spegelbild av andra kvinnor. Ta reda på dina egna styrkor och intressen och fokusera på dem.
    • Falla inte offer för dåliga modetrender. Ser ditt bästa hjälper dig att känna ditt bästa. Klä i en stil som är smickrande och gör att du känner dig bekväm och självsäker.
    • Undvik trycket att överensstämma med ditt kön. Många kvinnor känner vissa press att se och agera på vissa sätt helt enkelt för att de är kvinnliga, men du behöver inte om du inte gör eller är något som anses "feminin" Om du inte vill. Du behöver inte bära smink eller klä på ett visst sätt. På samma sätt behöver du inte tycka om stereotypa kvinnliga aktiviteter som shopping eller romantiska filmer.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 12
    2. Möt dina rädslor. Kanske finns det en specifik rädsla som håller dig från att vara oberoende. Kanske är du nervös för att bo ensam eller ha allmänna ångestfrågor. Du är inte ensam, och det finns steg du kan ta för att övervinna dina rädslor.
  • Prova exponeringsterapi. Exponera dig själv till din rädsla i små doser har visat sig vara mycket effektiv. Till exempel, om du har ångest när du möter nya människor, be en vän att gå med dig till en ny social händelse. Gradvis arbeta upp nerven för att delta i dig själv.
  • Sök professionell hjälp. Om dina ångor håller dig från att bli självständig eller uppnå ett annat mål, försök att se en psykisk hälso-professionell. Rådgivning kan bidra till att minska ångest.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 13
    3. Acceptera hjälp. Att vara oberoende innebär att man kontrollerar dina val, men det betyder inte att du inte kan lita på andra. Kvinnor bildar starka obligationer med vänner och familjemedlemmar. Var inte rädd att be om och acceptera hjälp när du behöver det.
  • Var specifik när du frågar om hjälp. Var ärlig om vad du behöver, och låt någon ge dig hjälp.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 14
    4. Tänk positivt. En positiv attityd hjälper dig att stöta på andra som en självsäker kvinna. Det hjälper dig också att må bra om dig själv, och ge dig den styrka du behöver vara oberoende. Undvik negativa tankar. Istället ta tid att komplimangera dig själv varje dag.
  • Bild med titeln vara en oberoende kvinna Steg 15
    5. Ta ansvar för dig själv. Du är den enda som verkligen kan förändra ditt liv. Bekräfta att du är ansvarig för dina egna val. När du inser att du är i kontroll, kommer du att känna dig mer självsäker. Detta kommer att leda till ökat oberoende.
  • Tips

    Expandera din sociala cirkel - olika människor kommer att vädja till olika delar av dig.
  • Be om hjälp när du behöver det - från en vän, familj eller en terapeut.
  • Gör nya saker - lära en sport, ta upp matlagning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande