Hur man är ärlig utan att skada människors känslor

Människor är oense om meningsfulla och triviala saker dagligen. Ibland vet du om du talar om du kommer att upprota någon. Men du måste ofta uttrycka din åsikt även om du vet att andra kommer att vara oense. Genom att välja dina ord försiktigt kan du undvika ett långsiktigt brott.

Steg

Metod 1 av 4:
Vara ärlig i allmänhet
  1. Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
1. Fråga folk om deras perspektiv. Innan du är ärlig om hur du känner det är viktigt att känna till deras perspektiv. Detta ger dig en chans att visa äkta intresse och ha en konversation. Detta kan också ge dig möjligheter att tala upp och vara ärliga. De kan till och med avsluta sin förklaring med en förfrågan att höra ditt perspektiv.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    2. Sätt dig i sina skor. Ett av de enklaste sätten att undvika att skada känslor är att föreställa sig hur de kommer att svara på dina uttalanden. Om de sa det till dig, skulle du vara upprörd? Öva föreställa sig hur de ser sin egen åsikt och din. Bara för att deras perspektiv är annorlunda betyder inte att det är fel.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    3. Styr dina ord och kroppsspråk. Var försiktig med din ärlighet. Du vill tala sanningen i vänlighet. Det betyder att undvika overtly ogillande beteenden som grimacing eller göra roligt med sina idéer.
  • Ibland kanske du inte känner till din ton av röst sänds av misstag. Detta kan vara svårt att förändras. Din vokal ton är ofta omedvetet skapad. Försök att tala i en neutral ton som motstår uppmaningen att låta dina känslor och känslor visa sant i din röst. Du kanske tror det här otänkta, men när du talar din åsikt, det är inte nödvändigt att förmedla misstag, inte verbalt.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    4. Vara artig I dina svar. När du försöker undvika att skada andra är det bäst att prata med vänlighet. Vanliga gester av vänlighet (i.e., artighet) gå långt. De förmedlar respekt och visar dig värdet den andra personen. Denna situation handlar inte om att du pratar. Det är om de känner sig värda.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    5. Uttrycka ditt perspektiv som åsikt, inte faktum. Även om du känner till fakta tillbaka, visar det dig att värdera sitt perspektiv. Om de har ett öppet sinne, kommer fakta att förändra sitt perspektiv. Om de inte har ett öppet sinne, kommer fakta att känna sig som personliga attacker. De har rätt att vara felaktig. Låt dem komma till sanningen på egen hand, inte din. Tvinga ditt perspektiv är ett enkelt sätt att skada känslor.
  • Kritisera eller fördöma inte. Det kan tyckas svårt men är viktigt. Tala din sanning på ett sätt som inte sätter sitt perspektiv nere. Uttalanden som "Du är fel där" och "Jag kan inte tro att du tycker det" ska undvikas. Istället är överens med dem när deras perspektiv är förenligt med sina motiveringar (e.g., "Jag kan se hur det följer"). Följ med ditt perspektiv (e.g., "Jag läste det..." eller "Jag tror...") så att ditt uttalande inte är direkt antagonistiskt mot deras.
  • Undvik hyperbola. Mycket, mycket sällan är saker "alltid" och "aldrig." Undvik ord och idiom som överdriver sanningen. Ditt mål är att vara ärligt och hyperboligt är sällan ärlig. Använd istället fakta och försök att undvika att dina känslor går högt.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    6. Ta inte oenigheten personligen. Tänk på att vara ärlig är inte densamma som att vara rätt. Du kan vara ärlig och faktiskt fel på samma gång. Du kan också vara ärlig, faktiskt rätt, och fortfarande skadade känslor. Var ödmjuk med ditt perspektiv. Lyssna på andras motiveringar för sina perspektiv och motstå uppmaningen att konvertera dem till ditt perspektiv.
  • Placera värde i ditt eget perspektiv. Du har rätt till ditt perspektiv och åsikt. Även om du valde att vara tyst, kom ihåg ditt perspektiv är lika giltigt som deras. Precis som de har rätt att vara ärlig, så gör du det.
  • Precis som du har rätt till din åsikt, har de rätt till deras. Även om deras åsikt är faktiskt fel eller inkonsekvent med sina egna övertygelser. Om du talar ditt ärliga perspektiv och de hör inte dig, vilket tvingar problemet, kommer att leda till skadade känslor. De är inte redo för det. Om de inte håller med dig, det är okej. Motstå frestelsen att få dem att hålla med dig.
  • Om det är viktigt, kan du behöva låta dem göra sina egna misstag. Men det betyder inte att du är fel, antingen när de är starkt oense med dig. Det betyder inte heller att de bryr sig inte om dig. Det betyder bara att de har ett annat perspektiv.
  • Metod 2 av 4:
    Uttrycka en meningsskiljaktighet
    1. Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    1. Bestäm om du behöver säga någonting alls. Ibland är det ärligt att vara tyst. Du kan hitta ett ärligt uttryck för din önskan om fred (jag.e., Återstående tyst) uppväger önskan att tala ditt sinne.
    • Människor känner sig tvungna att uttrycka sina starka åsikter. Ibland gör människor för att provocera en debatt eller ändra någon annans sinne. Detta leder vanligtvis till en konfrontation och oundvikliga skadliga känslor.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    2. Börja en diskussion med en uppriktig inbjudan att lyssna på sin åsikt. De kan ge dig hela historien eller de kan uttrycka de inte vill diskutera det. Var uppmärksam på deras reaktion och vad de säger. Detta hjälper dig att mäta hur de kommer att få även din ärliga åsikt.
  • Om de bestämmer sig för att inte diskutera frågan, hedra deras önskan. Kanske är det fel tid eller plats. Försök att fråga igen senare. Om de upprepade gånger rebuffar dig, kan du behöva uttrycka din åsikt oönskad eller undvika det helt och hållet.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    3. Identifiera källan till skillnaden i åsikt. Försök att förstå vad din åsikt är baserad på. Försök sedan förstå vad deras åsikt är baserad på. Vissa meningsskiljaktigheter är baserade på grundläggande politiska, religiösa och moraliska övertygelser. Att veta de baser du kan respektera uppfattningen och undvika skador.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    4. Vänta på att de antingen frågar din åsikt eller slutar ge deras. Var tålmodig, snäll och uppmärksam under hela sin historia. Detta visar att du respekterar dem och är genuint intresserade av dem.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    5. Diskutera ditt perspektiv som en fråga om mening. Om du vill undvika att skada känslor måste du tillåta möjligheten att de har rätt och du har fel. Du kan säga "Jag har tänkt det..." istället för "Du har fel."
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    6. Var uppmärksam på verbala och kroppsliga signaler. Om diskussionen vrider uppvärmd, sluta. Chansen är att du är på väg att skada sina känslor om du inte redan har det. Låt dem känna dig respekt och värdera dem.
  • Ber om ursäkt om du oavsiktligt sagt något som skadade sina känslor. Ursäkter är en signal som din respekt den andra personen.Gör det här tidigt kan du enkelt gå vidare. Vänta för sent och ont kan ta mycket längre tid att reparera.
  • Överanvänd inte ursäkter. Ordspråk "Jag är ledsen" För mycket - speciellt när du inte gjorde något fel - kan sänka värdet av en ursäkt. Målet är att identifiera när du har gjort något fel och vara uppriktigt om din ursäkt.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    7. Tacka dem för att dela och lyssna. Detta ger dig möjlighet att avsluta skillnaden i åsikten i en positiv anteckning. Var noga med att kommentera att du förstår var de kommer ifrån och hoppas att de förstår ditt perspektiv också.
  • Metod 3 av 4:
    Slå på en inbjudan
    1. Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    1. Fördröja ditt svar. Undvik att svara omedelbart på en förfrågan som du tror att du kommer att sänka. En snabb "Nej" kommer att råna dig för att formulera en snäll nedgång. En enkel "Låt mig kolla min kalender och komma tillbaka till dig" kommer ofta att fungera. Detta ger dig tid att skapa ett svar i ditt huvud.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    2. Kontrollera din kalender för konflikter. Om du har tur kommer du att ha en schemaläggningskonflikt. Du kan ärligt avvisa på grund av konflikten. Om konflikten är den enda anledningen till att minska, låt dem veta så att de kommer att veta att inkludera dig senare.
  • Om personen är beständig, kan de fråga dig om en bättre tid. Var beredd att svara med en mer direkt nedgång. När du ser din kalender är upptagen, ta lite extra tid i förväg för att tänka på en snäll nedgång om de ber om en bättre tid.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    3. Undvik att erkänna ditt schema är öppet. Det här är som att du är ledig för något som en manipulativ person väntar på att fråga dig. Vissa människor kommer att fråga om ditt schema innan du gör ett erbjudande eller en begäran. På så sätt har du lite ursäkt för att vända dem utan att vara meningsfull. Ännu viktigare, du offrar "Låt mig kolla min kalender" dags att formulera en artig nedgång.
  • Om någon börjar fråga om ditt schema, kan du helt enkelt svara, "Jag vet inte, varför frågar du?" och förbli artig. Det här är en bra övning även om du tänker acceptera.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    4. Identifiera exakt varför du vill minska. Om du vet att du vill minska innan du kontrollerar din kalender har du en anledning i åtanke. Tycker du inte om uppgiften? Planerade du att gå till den händelsen med någon annan? Tänk på anledningar att du kan avvisa det fokuserar på aspekter av erbjudandet eller begäran och inte aspekter av den person som erbjuder eller begär.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    5. Bestäm om du skulle acceptera under olika omständigheter. När du väl vet varför du sjunker kommer du att kunna föreställa dig hur omständigheterna kan vara olika. Kanske om de bad dig att göra något annat eller erbjöd mer pengar. Håll dessa i åtanke om den andra parten frågar varför du sjunker.
  • Var försiktig med anledningar till att minska en förfrågan. Om det är uppenbart att det uttömmande svaret skulle skada sina känslor, överväga ett vagt svar. Om det behövs kan du komma med med med "jag berättar helst inte."
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    6. Kom ihåg att svara. Du kanske har bestämt dig men du måste stänga av en förfrågan om att vara artig. Ignorerar begäran kan skada sina känslor eller sätta dig på en lista över "har inte svarat." Om du inte svarar kan de anta att du känner att de inte är viktiga. Svara på förfrågningar omedelbart. Betona icke-personliga skäl för att minska. Undvik att disparagera erbjudandet eller personen som gör begäran eller erbjudandet.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    7. Tacka dem för att inkludera dig. Tänk på hur lyckligt du är att den andra personen värderar dig. De kan bli besvikna men inte skadade. Var artig och du kan avvisa deras erbjudande eller begäran utan långsiktiga skador.
  • Metod 4 av 4:
    Bedömning av någons utseende
    1. Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    1. Le verkligen för att visa uppskattning. Om någon frågar efter din åsikt betyder det att de värderar dig. Använd den kunskapen för att producera ett genuint leende. Detta kommer att göra sting av missnöje verkar mindre personliga.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    2. Fråga dem vad de tycker om outfit eller stil. Detta ger dig möjlighet att höra deras synvinkel. Det ger dig också tid att försiktigt ordna dina kommentarer. Detta kommer också att ge dig en mätning av hur mycket de gillar, eller ogillar outfit eller stil. De kan till och med diskutera sina egna reservationer.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    3. Fokusera på outfit eller stil snarare än personen. Antag att personen under outfiten är vacker. Outfiten eller stilen gömmer bara det faktum. Försök att kritisera outfiten eller stilen bortsett från eventuella negativa egenskaper hos personen.
  • Vädja till någon ömsesidigt överenskommen standard för klänning för att säkerhetskopiera din åsikt om du kan. Använd till exempel affärsklänningstandarder om en ny frisyr, tatuering eller nagellack kan orsaka problem på jobbet. Använd godhet av passform för att markera hur outfiten skulle se bättre om det var bättre skräddarsydd.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    4. Undvik att komma överens med en negativ självbild. Att uttrycka någon meningsskiljaktighet kan leda till självavskrivningsdeklarationer (e.g., "Jag är bara för fet för denna outfit..."). Håller inte med dem. Även om du tror att de är korrekta, behöver vissa saker inte sägas. Var ärlig med dig själv - du försöker inte skada sina känslor, rätt?
  • I situationer som detta kanske du vill vara oense direkt med det negativa uttalandet. "Du är inte fet, den här klänningen bara misslyckas med att lyfta fram hur vacker du är."
  • Tyvärr, om du inte är oense med ett negativt uttalande kan talaren ta det som en antagning av ditt avtal. Var snabb att vara oense när du vet att detta är sant.
  • Bild med titeln vara ärlig utan att skada människor
    5. Diskutera hur andra stilar eller outfits fungerar bättre som alternativ. Detta gör att du kan vara produktiv på två sätt. Först erbjuder du alternativ för dem att försöka. För det andra ger det för dig att duscha dem med komplement. Detta visar dem du värdesätter dem trots den negativa feedbacken du just erbjudit.
  • I detta skede, var noga med att inkludera referenser till deras positiva egenskaper. Även om du undviker att referera personliga egenskaper före, markera positiva aspekter nu.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande