Hur man fixar ojämn abs

När du arbetar mot kärnkonditionen kan du märka att din nya sexpaket abs är lite ojämn. Om en sida av dina AB-muskler ser större ut än den andra, eller om din övre abs är synlig än din lägre abs, det finns steg du kan ta för att justera fett och muskler i buken så att musklerna verkar jämnare storlek. Abs som är synligt förskjutna, men är ett resultat av ett ovanligt genetiskt mönster som inte kan ändras. Hur som helst kan du förbättra din bukstyrka, göra varje sida även i storlek och avslöja skönheten i både symmetriska och ojämn abs med en handfull fettjusterande tekniker och riktade övningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Arbeta din abs jämnt
  1. Bild med titeln fixa ojämn abs steg 9
1
Lägg till kardio in i din rutin för att bli av med ojämn bukfett. Om din underliv har fettavlagringar som täcker dina muskler, medan din övre abs är väldefinierad, kan du bränna fettet med kardio. Fett samlar i din underliv naturligt, och detta område är en av de mest resistent mot förlust av fett, men kardio hjälper.
  • Försök lägga till 20 till 30 minuters cykling, med en elliptisk maskin, jogging, trappa klättrar eller simning av varv i en pool till ditt träningspass.
  • Bild med titeln fixa ojämna ABS steg 10
    2. Gör crunches och sit-ups sparsamt för att undvika att betona din övre abs. Om din kärnrutin fokuserar på crunches, kan du sluta med stark abs i bara den övre delen av buken. Om du försöker ens ut de övre och nedre halvorna av din ABS, försök byta crunches med övningar som riktar sig bara en sida, som en väpnade plankor och bröstpressar, eller drar övningar som pall av pressar och enarmade rader.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 11
    3. Testa plankor som fokuserar på ena sidan i taget, som sida eller väderkvarnplankor. Med tillräckligt med kärnstyrka är det möjligt att byta från raka plankor till de som stärker ena sidan i taget. Tryck på en underarmsida av din kropp på marken och lyft upp så att sidan av en fot och en underarm och fot är på marken och resten av din kropp är i luften. Balansering i denna position är en stor ensidig kärnövning.
  • Du kan vila din fria hand på din uppåtvända höft för att hjälpa till att balansera.
  • Försök hålla detta i några sekunder först, flyttar upp till 30 sekunder eller några minuter när din kärnstyrka förbättras över tiden.
  • En mer intensiv version av sidoplanken är att "väderkvarn" en sida upp i en rak planka, genom att lyfta en sida i luften och återvända den till marken och byta sidor.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 12
    4. Gör bröstpress med en arm för att isolera musklerna på vardera sidan. För att göra en en-arm bröstpress, lyft en hantel i luften med en arm medan du lägger på en bänk med fötterna platt på marken. Var noga med att använda en lägre vikt än vad du skulle för en vanlig bröstpress, eftersom för mycket vikt kan få din arm att ge ut och falla till ena sidan eller den andra.
  • Börja med 3 uppsättningar av 5 till 10 reps, med 1 minut lång vilar mellan.
  • Bild med titeln fixa ojämn abs steg 13
    5. Prova en Pallofpress eller en-armrad att arbeta båda sidor av din kärna. Både kabelkärna eller "Pallofpressar" och en-arm rader låter dig stärka en sida av din kärna med en enkel dragning. Pallofpressen innebär att du drar en bundet kabel mot mitt bröstområde med handtaget som hålls i sidled, medan en enstaka rad kan göras på en roddmaskin genom att dra handtaget mot kroppen med en arm.
  • Försök att göra 3 uppsättningar 10 till 15 reps, med 1 minuters långa vil. Om du kan göra fler reps med bra form, bör du göra det.
  • För dessa övningar är det viktigt att hålla armarna helt raka vid den utökade delen av rörelsen, utan att låsa dina armbågar och dra sedan kabeln med en enkel böjning på armbågen.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 14
    6. Bära en vikt i en arm när du går för en "resväska bära."Du kan använda en hantel för att stärka en sida av din kärna genom att hålla den i ena handen och ta långa, långsamma steg över gymmet. När du arbetar upprepetitionerna och vikten av denna övning börjar du känna en bränning i din kärna.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta orsaken till din ojämna abs
    1. Bild med titeln fixa ojämn abssteg 1
    1. Titta i en spegel för att se om din abs är förskjutna. Förskjutna bukmuskler kommer att visas feljusterade, med ena sidan synliga muskler placerade ovanför de andra. I sådana fall, där dina AB-muskler är ojämna i sitt arrangemang, är det väldigt lite du kan göra.
    • Den övergripande formen och positionen för musklerna, som många andra aspekter av din kropp, bestäms av din genetiska kod och kan inte ändras.
    • Även om det inte är särskilt vanligt, finns detta genetiska mönster i människor runt om i världen.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 2
    2. Kontrollera om din lägre abs verkar skjutas ut. Om din övre abs verkar bra, men din lägre abs verkar sticka ut, kan du ha ett problem med hållning eller fettfördelning. När du märker det i en spegel, vänd dig till sidan utan att ändra din hållning för att se om du står upp rakt, eller om dina axlar är knäppta.
  • Om din hållning verkar bra kan du ha ojämn fettfördelning. De flesta har en ojämn mängd fett mellan deras övre och nedre buk, även om motion kan hjälpa till att bränna fettet.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 3
    3. Genomföra ett böjtest för att se om du har en kurva i din ryggrad. I sällsynta fall är ojämn abs orsakad av en krökt ryggrad eller feljusterad ryggkotor, inklusive fall av skolios. Ett sätt att kontrollera efter en krökt ryggrad är att böja framåt som om du rör på tårna och se om dina armar hänger på olika längder.
  • I en un-böjd ryggrad kommer dina armar att hänga ner till ungefär samma plats.
  • Om du märker en böjning eller kurva i din ryggrad, bör du se en läkare för att bekräfta om din ojämna ABS är relaterad och hitta behandling.
  • Förutom att vara medicinskt nödvändig kan behandling för skolios och andra ryggförhållanden korrigera din ojämna ABS.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 4
    4. Utvärdera din träning och atletiska rutiner för att se om de gynnar en sida. Om en sida av dina AB-muskler verkar större än den andra, är det troligt en anledning till skillnaden. Att inte isolera varje sida i dina kärnutövningar och spendera år som spelar en sport som betonar en sida över den andra kan få dina muskler att utvecklas ojämnt.
  • Sport som kan leda till detta inkluderar golf, tennis, badminton, softball och baseball.
  • Detta kan ändras genom att göra justeringar till din träningsrutin.
  • Metod 3 av 3:
    Håller din hållning även
    1. Bild med titeln fixa ojämn abssteg 5
    1. Öva att hålla ryggen direkt om du tenderar att slinga. Om du tenderar att slinga när du sitter eller går, spendera tiden medvetet med att stå eller sitta rakare. Att komma in i en rutin för att kontrollera din hållning varje gång du sätter dig ner eller står upp kan du få chansen att rätta till din hållning hela dagen.
    • God stående och sittställning handlar om att hålla huvudet upp utan att nacken sticker ut, håller dina glutes under dina höfter och har din rygg i en liten men inte överdriven kurva.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 6
    2. Stärka dina rygg- och kärnmuskler för att förbättra din hållning. Dålig hållning orsakas ofta av svaga eller ojämna tillbaka muskler, som hamnar ännu svagare när du slår eller står felaktigt. Planking, broar, Back Extensions, och sidovängen kan alla hjälpa dig att lyckas med framgång när du förbättrar din hållning.
  • Planking innebär att du håller en förhöjd, rak position med tårna och underarm eller händer som vilar på marken.
  • Broar kräver att du lägger på marken med knäna böjda och fötterna platt på golvet. Lyft buken uppåt i luften tills du bildar en broform med din kropp.
  • Tillbaka tillägg är en annan på-våningen övning där du sparar benen i luften och försöker hålla dem upp så vertikalt som möjligt, hålla dina axlar spola med marken.
  • Bild med titeln fixa ojämn abssteg 7
    3. Massage dina axlar för att fixa täta muskler och ojämnhet. Om du har några knutar i axlarna, massera dem med fingrarna eller en rulle. Ha täthet i dina axelmuskler, så många lyftare och allvarliga gymnare, kan höja ena sidan av din kropp mer än den andra, vilket ger utseendet av lopsided abs. Om din ryggrad verkar rakt men en axel ser upp, överväg att få en massage eller använda en back roller för att lossa dessa muskler.
  • Bild med titeln fixa ojämn abs steg 8
    4. Besök en kiropraktor om du kämpar för att förbättra din hållning. För många människor har dålig hållning blivit så inblandad att de har svårt att försöka rätta till det på egen hand. Om så är fallet för dig, överväga att göra ett möte med en kiropraktor, som kommer att kunna ge råd om hur du förbättrar din hållning.
  • Om du föredrar en professionell utanför det kiropraktiska fältet kan du besöka en fysioterapeut för liknande råd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande