Hur man är glad på skoldagar

Skoldagar betyder läxor, studerar, tentor och sociala interaktioner - för att inte tala upp tidigt varje morgon. Det är förståeligt om du inte alltid känner din lyckligaste går till skolan under veckan, men det är också något du helt kan förbättra! Följ tipsen på den här listan för att känna dig mer glad på skoldagarna. Och...vem vet? Kanske börjar du ens se fram emot dem!

Steg

Metod 1 av 15:
Fokusera på de goda sakerna om skolan.
  1. Bild med titeln Motivate Teenagers Steg 8
1. Ett litet positivt tänkande kan gå långt för att förbättra ditt humör. Tänk på den större bilden och hur din utbildning kommer att ha en positiv inverkan på ditt liv på lång sikt. Om du har en dålig dag, berätta för dig själv att du bara måste vara i skolan för en relativt kort period av ditt liv. Därefter är himlen gränsen!
  • Om något i synnerhet stör dig, som en dålig klass, ett argument med en vän eller inte gör ett sportlag, sluta oroa dig och försöka lägga det i ett större sammanhang. Chansen är det här dåliga klassen, argumentet eller avslaget kommer inte att ha en stor långsiktig inverkan på ditt liv.
Metod 2 av 15:
Gå ut i några minuter.
  1. Bild med titeln Sov längre (för barn och tonåringar) Steg 14
1. Spendera tid utanför naturligt får dig att känna dig lyckligare. Även om det bara är i 5 minuter mellan klasserna, gör ett försök att gå ut när du kan. Gå en kort promenad eller granska dina anteckningar för en tentamen utanför under lunch eller på en paus.
  • Om du kan ta antingen en inomhus eller en utomhusväg mellan klasser, välj utomhusalternativet för att få lite frisk luft och hjälpa till att öka ditt humör!
Metod 3 av 15:
Träna lite.
  1. Bild med titeln Gå till skolan steg 12
1. Fysiska aktiviteter släpper ut endorfiner, ökande känslor av lycka. Gå en promenad eller göra lite sträcka under din lunchpaus för att flytta under skoldagen. Ta en fysisk utbildningsklass om du kan spendera en hel bit av din dag som spelar sport för att få lite fysisk aktivitet i!
  • Du kan också förbättra dina övergripande stämningar under veckan genom att träna efter skolan och på helgerna.
  • Om du inte är en atletisk person, försök lyfta vikter, göra yoga eller anmäla sig till en kampsportklass. Du behöver inte vara bra på sport för att träna och må bra!
Metod 4 av 15:
Lyssna på optimistisk musik.
  1. Bild med titeln Gör dig själv koppla av steg 3
1. Musik på ett snabbt tempo får dig att känna dig glad och energisk. För att komma igång, gör en spellista av din favorit optimistisk musik. Lyssna på det på morgonen när du gör dig redo för skolan, på väg till skolan och mellan klasserna.
  • Om optimistisk musik inte är din sak, gör bara en spellista av vilka låtar du älskar som får dig att må bra!
Metod 5 av 15:
Gör något trevligt för någon.
  1. Bild med titeln vara den söta och heta tonåren (tjejer) Steg 6
1. Att göra andra människor att le kan öka din egen lycka. Ge en annan student en komplimang eller lite positiv uppmuntran. Eller tack en lärare för en rolig aktivitet eller en intressant lektion.
  • Kom ihåg att du förmodligen inte är den enda som kämpar för att känna sig glad i skolan hela tiden.
  • Om du ser någon annan som ser ut som de kan känna sig, berätta för dem som deras outfit eller ge dem en komplimang på en presentation som de gav i klassen.
Metod 6 av 15:
Le oftare.
  1. Bild med titeln har en fantastisk sista dag i skolan steg 3
1. Det är vetenskapligt bevisat att leende omedelbart förbättrar ditt humör. Försök att le mer på de personer du interagerar med i skolan. Även om du inte känner det, "Fake det tills du gör det" och tvinga ett leende när du passerar någon du känner i korridoren eller när någon gör ett skämt i klassen.
Metod 7 av 15:
Använd feedback för att förbättra dina betyg.
  1. Bild med titeln Study Steg 21
1. Du är tvungen att känna dig om du tar feedback från lärare dåligt. När du inte gör det så bra på ett uppdrag eller ett test, lyssna på lärarens feedback istället för att komma ner på dig själv för en mindre än-stellar-klass. Då, implementera den återkopplingen på din nästa uppgift eller tentamen för att förbättra ditt arbete.
  • Om du får en lågkvalitet utan feedback eller känner att du graderades orättvist, be att prata med din lärare privat för att ta reda på varför de gav dig den klassen.
Metod 8 av 15:
Prata med en vän om något stör dig.
  1. Bild med titeln vara den söta och heta tonåren (tjejer) Steg 2
1. Att få saker av ditt bröst hjälper dig att må bättre. Om något är i ditt sinne, flaska inte upp det. Om du är stressad om en kommande uppgift, upprörd med någon i ditt liv, eller besviken över en dålig klass du fick, prata om vad du känner med en vän.
  • Om du betonar hur mycket arbete en stor uppgift är, prata med en vän i samma klass om hur man bryter upp tilldelningen ner i delar över tiden.
  • Om du är upprörd med en vän, gå till den personen direkt och prata med dem om vad som hände med att försöka lösa problemet.
  • Om du är besviken över en betyg, fokusera på nästa uppdrag. Prata med din vän om idéer för hur man förbättrar, till exempel genom att studera tillsammans eller utbyta anteckningar.
Metod 9 av 15:
Journal dina tankar.
  1. Bild med titeln studera en vecka före ett examen steg 10
1. Ett av de bästa sätten att bearbeta tankar och känslor är att hålla en tidskrift. Det spelar ingen roll vad du skriver i din tidskrift - skriv bara ner allt du tänker och känner för att få allt ut. Därefter granska vad du skrev ner för att hjälpa dig att bearbeta det och må bättre.
  • Hitta en cool anteckningsbok som du gillar och försök att skriva i det en eller två gånger under din skoldag.
  • Försök att skriva ner en sak du är tacksam för varje dag förutom några negativa känslor du har att hjälpa dig själv känna dig mer positiv.
Metod 10 av 15:
Behandla dig en gång i ett tag.
  1. Bild med titeln Förbättra dig Steg 12
1. Att vara snäll mot dig själv kan få dig att känna dig omedelbart lyckligare. Ät en favoritmat till lunch eller ta med ett favorit mellanmål med dig till klassen för att uppmana dig. Eller ge dig själv något att se fram emot efter skolan, som att gå och se en film på en teater eller titta på din favorit TV-serie på soffan.
  • Börja din dag med något du tycker kan hjälpa till att förbättra ditt humör före skolan också.
  • Till exempel, sitta och njut av en kopp av ditt favoritte innan du börjar bli redo för dagen.
Metod 11 av 15:
Försök att inte ta negativitet från andra för hårt.
  1. Bild med titeln studera en vecka före ett examen steg 18
1. Om någon inte är snäll mot dig i skolan är det förmodligen inte ditt fel. Försök att komma ihåg att ingen är perfekt och tänker på vad som kan komma på i sina liv som får dem att agera negativt mot dig. Försök ditt bästa att borsta av ett smutsigt utseende eller en otäck kommentar och fortsätt med din dag istället för att bo på den och bli arg och upprörd.
  • Om det finns någon i skolan som mobbar dig och / eller gör att du känner dig dålig och olycklig, är det här en större fråga än en enstaka kommentar eller åtgärd.
  • Om du känner att du är mobbad eller har en stor fråga med en annan student, tala med en lärare eller en annan vuxen du litar på vad du kan göra för att lösa problemet.
Metod 12 av 15:
Acceptera att det kommer att bli dåliga dagar.
  1. Bild med titeln vara den söta och heta tonåringen (tjejer) Steg 10
1. Om du lär dig att ta dåliga dagar i strid, kommer du att känna dig lyckligare. Kom ihåg att det alltid kommer att bli små saker som går fel och hinder för att hoppa över i skolan, men de varar inte för evigt. Om du har en dålig dag, gör du bara ditt bästa för att komma igenom det!
  • Till exempel, om du känner dig dålig eftersom du gillar någon och de tycker inte om dig, kom ihåg bara att det här inte är den enda personen du någonsin kommer att ha känslor för. Det finns gott om fisk i havet!
Metod 13 av 15:
Undvik procrastination.
  1. Bild med titeln Study Steg 23
1. Skolarbetet är mindre stressigt när du slutför det i förväg. När du får en stor uppgift, bryta den upp i små bitar och ge dig själv mini-deadlines för att få allt gjort i tid och i en hanterbar takt. Om du har ett test som kommer upp, vänta inte att studera tills natten innan. Istället studera 20-30 minuter per natt i dagarna som leder upp till det.
  • Försök att ta bort eventuella distraktioner när du gör skolarbete. Gå till ett lugnt ställe där du kan arbeta, till exempel ett bibliotek, en kafé, eller till och med bara ett tyst rum i ditt hem.
  • Använd en planerare för att hjälpa dig att hålla dig på spår med din arbetsbelastning. Hitta en design med tillräckligt med utrymme för att schemalägga allt du behöver för att stanna på toppen av.
Metod 14 av 15:
Fråga lärare för olika uppdrag om du är uttråkad.
1. Ibland kan du vara mer avancerad i vissa ämnen. Om ditt skolarbete verkligen är tråkigt eftersom det är för lätt, fråga dina lärare för hårdare uppdrag. Eller be om extracurricular projekt att göra.
  • Till exempel, om matematik kommer verkligen naturligt till dig, kan du be din lärare att tilldela problem från nästa klass upp eller ens för att flytta dig till nästa klass.
Metod 15 av 15:
Se en skolrådgivare om du känner dig väldigt olycklig.
1. Arbetet med din skolrådgivare är att hjälpa till att göra din upplevelse bättre. Sluta med sitt kontor och be om att prata om du inte kan hålla koll på skolarbetet eller om du känner att du är mobbad av andra studenter. Var ärlig om dina känslor med rådgivaren och be dem att hjälpa dig att komma med lösningar för att göra din tid i skolan bättre.
  • Skolrådgivare har tillgång till alla typer av resurser för att hjälpa dig. Till exempel, om du kämpar i ett visst ämne, kan de ställa upp dig med en handledare för att hjälpa dig att förbättra.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande