Hur man uttrycker sympati

Tyvärr upplever nästan alla en viss nivå av sorg och obehag i sitt liv. Detta kan vara med förlust av en älskad, ett brutet äktenskap, eller en mängd andra livsförändrande händelser. Eftersom den personen kommer till villkor med den situation de är i, kan de luta sig på sina vänner och familj för support, och du kan förväntas sympatisera med dem. Du kan lugna någon som du bryr dig om dem och sympatisera med sin situation genom att prata med dem eller hjälpa dem under den svåra tiden i sitt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Demonstrera sympati verbalt
  1. Bild med titeln Express Sympathy Steg 01
1. Vara direkt. Berätta den person du bryr dig och är ledsen för den oroliga tiden de upplever. De flesta människor känner sig besvärliga i situationer där de känner sympati, och så är de osäkra på hur man tröstar sin älskade. Att berätta för dem att du bryr dig är ett bra första steg, och det öppnar dörren för dem att fråga dig om de behöver.
  • Säg något som "Jag är så ledsen."Försök sedan erbjuda hjälp på ett konkret sätt. Istället för att säga, "Låt mig veta om jag kan hjälpa till," Föreslå ett visst sätt på vilket du kan hjälpa till. Prova, "Jag kan titta på barnen medan du träffas med begravningsplaneraren," eller "Låt mig ta med dig middag ikväll."
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 02
    2. Erkänna deras smärta. Undvik att jämföra deras smärta mot någon annan smärta. Även om du har upplevt en liknande situation, antar du inte att de känner samma sätt som du gjorde. Låt personen känna sig smärta på det sätt som de behöver arbeta genom det. Säger saker som "Jag vet hur du känner" kan vara stötande.
  • I stället för att ta saker som, "Jag vet hur jag känner," försök säga något som "jag kan se att du är skadad. Vill du prata?"
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 03
    3. Stanna på ämnet. När du uttrycker dina sympatier till en älskad, undvik rambling. Om din älskade går igenom en svår tid, kan hoppa från ämne till ämne vara svårt att följa, eller de kan förlora helt och hållet. Istället lugna dem att du är där för dem, och sedan ge dem det utrymme de behöver.
  • Se till att det är väl förstått att de kan öppna upp till dig så mycket som de vill / behöver.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 04
    4. Undvik att ge råd. I försökstider, få välkomna att höra om vad de borde göra. Utgå inte råd om grova tider om personen specifikt frågar dig om din inmatning. Annars, säger saker som "det kommer att träna, bara ge det tid," innebär att du tror att du vet mer om deras situation än de gör.
  • Syfte för att helt enkelt vara tillgängligt. Säg saker som "Om du behöver något alls, ring mig bara."
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 05
    5. Undvik att prata om tro. Människor vill ofta interject tro på svåra tider. Medan din tro kan ge dig komfort eller styrka, den person du sympatiserar med maj eller får inte dela samma synpunkter på tro. Antag att de delar dina åsikter kan komma ut som offensiv och oförskämd, och du bör undvika att trycka dem för att diskutera vad de gör eller inte tror under svåra tider.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 06
    6. Sänka din ton. Om din ton är hög och hög, kommer du att bli förvirrad eller upphetsad. Ingen av dessa bidrar till att uttrycka sympati för en annan person. När du talar, tala tyst och i ett lägre register för att förmedla din sympati.
  • Metod 2 av 3:
    Uttrycka sympati icke-verbalt
    1. Bild med titeln Express Sympathy Steg 07
    1. Göra fysisk kontakt med personen. Att göra fysisk kontakt kan lugna någon som du bryr dig och är tillgängliga för dem. Lägg din hand på axeln, eller ge dem en kram. Om du inte är så bekväm med den person du sympatiserar med, skaka handen.
    • Upphöra med någon oönskad fysisk kontakt. Om personen verkar flytta sig eller obekväma att ta kontakt med dig, tvinga det inte.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 08
    2. Var medveten om dina ansiktsuttryck. Hur du säger något är lika viktigt som vad du säger. Se till att dina ansiktsuttryck matchar de medkänslor du erbjuder i en dålig situation. Till exempel borde du inte säga "Jag är så ledsen för din förlust / lycka," med ett stort leende.
  • Ett neutralt uttryck är vanligtvis bäst. Det betyder avslappnade ögonbryn, vilket gör ögonkontakt och en neutral mun (inte leende eller frowning).
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 09
    3. Skicka dem en gåva. Den gåva du skickar behöver inte vara dyr eller utarbeta. I många fall skulle bara skicka ett kort vara tillräckligt för att uttrycka dina sympatier. Du kan också skicka blommor till någon för att uttrycka din sympati för sin nuvarande situation.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 10
    4. Samordna människor att skicka dem måltider. Ett annat sätt att visa din sympati och hjälp på en tuff tid är att få personens måltider. Detta kan frigöra dem av behovet av att laga mat i flera dagar eller veckor, och tillåta dem tid och utrymme att klara av sin situation. Ju fler personer du kan få att delta, desto lättare är det att ge stadiga måltider.
  • Det finns webbplatser som gör det möjligt för människor att anmäla sig till specifika måltider på specifika datum, vilket kan göra det lättare för dig att organisera måltidsleverans. På så sätt kan måltiderna vara åtskilda och du kommer inte göra misstaget att föra flera måltider på samma dag.
  • Metod 3 av 3:
    Fortsätter att visa din sympati
    1. Bild med titeln Express sympathy Steg 11
    1. Incheckning varje vecka. När en person går igenom en svår tid, till exempel förlusten av en älskad eller arbetsförlust, har de vanligtvis en support. När tiden går, fortsätter andra människor och fortsätter sina liv och lämnar personen i nöd för att försvara sig själva. Du bör checka in varje vecka med den person du sympatiserar med för att vara säker på att de fortfarande går bra.
    • Detta behöver inte vara en besvärlig checka in. Du kan helt enkelt ha kaffe med dem en gång i veckan och säga saker som "så hur gör det den här veckan?"
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 12
    2
    Vara en bra lyssnare. Din vän kan behöva prata om vad de upplever. Låt din vän veta att du är tillgänglig för att lyssna, och klargöra att de har din odelade uppmärksamhet. Sätt bort elektronik som din telefon och stäng av tv: n eller andra distraktioner. Göra ögonkontakt, nick och gör ljud där så är lämpligt (t.ex "Uh va," eller "Jag förstår,") för att visa att du lyssnar. Lägga undan dom och tänka inte på ditt svar eller vad du tycker att de borde ha gjort / borde göra. Låt dem prata och inte avbryta.
  • Rusa inte personen. De kanske inte är redo att prata, eller det kan ta dem ett tag att artikulera sina tankar.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 13
    3. Undvik dom. Människor dömer ofta andra hårt om de inte tar bort sig från en dålig situation (till exempel ett fientligt förhållande) eller "komma över" en tragisk händelse (som en död i familjen) i en viss tidsram. Tänk på att alla kämpar sina egna strider på egen tid, och det är inte din plats att bestämma när eller hur någon annan flyttar till nästa fas i sitt liv. Förbli omsorgsfull och medkänsla mot den person du sympatiserar med och reservera dom för hur affären med sin situation.
  • Det betyder inte att du måste fördöma något beteende som de uppvisar. Du är fri att skära slipsar med personen om / när anslutningen blir ohälsosam för dig.
  • Bild med titeln Express Sympathy Steg 14
    4. Gör dig tillgänglig för att hjälpa. Bortsett från frekventa incheckningar, bör du klargöra att du är tillgänglig för den andra personen när de behöver någon att luta sig på. Besvara sina samtal, texter, e-post, etc. och vara villig att hjälpa dem att göra sysslor eller andra dagliga uppgifter. Om det finns ett stort projekt som ska göras, till exempel ombyggnad av ett rum efter en make, frivilligt, frivilligt att hjälpa till.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Uttrycka dina känslor så gott som möjligt, men prata inte den andra personen till döds. Det bästa sättet att visa sympati är att lyssna uppmärksamt medan den andra personen pratar.

    Varningar

    Överreagera inte!! Exempel: Om den andra personen berättar att de misslyckades med sitt matteprov, gråter inte hysteriskt och faller till golvet "Herregud!!!"
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande