Hur man tröstar någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröst

En av de värsta känslorna i världen är att veta att någon du älskar är att skada, och det finns inget du kan göra. Vad säger du när du står där hjälplöst och tittar på din älskade att begrava hennes huvud i hennes armar och kamp med viktlivet har behandlat? Kanske kan du inte ta smärtan eller frustrationen borta. Men du kan visa din oro och medkänsla. Tror aldrig att du inte kan göra någonting - för, ibland kan en liten vänskap gå långt.

Steg

Del 1 av 3:
Erbjuder tröst i person
  1. Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 01
1. Ge en kram, om det är okej. Touch är ett universellt språk, och den allra första för människor. Om en älskad går igenom en tuff tid, erbjuda din beröring och ge den här personen en stor kram. Det kan låta enkelt men för någon som är bekymrad, rädd eller upprörd, varm beröring kan lugna och till och med lugn kardiovaskulär stress. Som ett resultat av ett sänkt spänningssvar visar forskning att kramning av din vän kan minska hennes mottaglighet för sjukdom.
  • Fråga först att krama är ett lämpligt sätt att trösta din vän - vissa människor gillar inte sådana fysiska gester.
  • Håll din vän nära och gnugga henne tillbaka. Om hon gråter, låt henne gråta i dig.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 02
    2. Uppmuntra personen att uttrycka känslor. Om du märker att din älskade verkar försöka svårt att hålla tillbaka vad hon känner, berätta för henne att det är okej att visa känslor. Många människor känner sig skyldiga att uttrycka negativa känslor. Andra är rädda för att de kommer att dömas för att inte "hålla det ihop". Tala om för din vän att du vill att hon känner vad hon känner, och att du inte kommer att döma henne för det.
  • Säg något som "Det verkar som om du har svårt just nu, och jag vill att du ska veta att jag är här för att lyssna om du vill ventilera" eller "Om du behöver gråta, går du direkt".
  • Psykologer insisterar på att uppleva negativa känslor är lika viktigt som att känna sig positiva stater. Negativa känslor lär oss så mycket om de naturliga upp- och nedgångarna i livet. Därför, som uttrycker negativa känslor, i motsats till att undertrycka dem, kan bidra till övergripande mental hälsa.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröst 03
    3. Erbjuda att spendera tid på att göra vad som helst. Din vän kanske vill lounge runt hela dagen och titta på verkligheten TV eller tummera genom skvaller tidningar. Din vän kanske vill prata om vad som stör henne, eller hon kanske vill prata om allt annat än det. Hon kanske vill shoppa, eller helt enkelt ta en tupplur. Plotta några timmar av distraktion-fri tid att fokusera helt på din sårvän.
  • Kom inte med en viss agenda- Var närvarande. Din vän kanske inte känner för att göra någonting eller kan känna sig överväldigad att göra några beslut. Men det är smart att få några idéer redo om hon vill göra något.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröststeg 04
    4. Ta över en pick-up. Om du vet att en viss sak tenderar att ta ett leende till din väns ansikte, ta det till att heja henne upp. Förstå att hon kanske inte känner sig bättre på grund av detta, men hon kommer att känna igen att du försöker få henne att känna sig bättre och sannolikt uppskattar gesten.
  • Till exempel kan du ta med en bekväm filt för din vän att curl up under, en trevlig distraktion i form av en boxad uppsättning av dina favorit DVD-skivor (om hon känner som att titta på) eller en halv gallon av hennes favoritglass att dela när hon vents till dig.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 05
    5. Var hjälpsam. Om din vän är sorgande eller upprörd, kanske hon inte har haft energin att städa upp huset, hämta matvaror, eller ta sin hund ut på en promenad. Gå framåt för att slutföra sysslor eller ärenden som dessa, och du kan ta bort ytterligare stress för din vän. Dessutom, tänk praktiskt och ge nödvändigheter att din vän och / eller familj kan behöva under den här tiden av behovet.
  • Eller du kan ringa över och fråga "Jag vet med allt som händer, du har förmodligen inte haft tid att få matvaror eller hushållsartiklar. Vad kan jag ta med dig från affären?"
  • Listartiklar kan innehålla engångsplattor och servetter om de kommer att vara underhållande besökare såväl som ansiktsvävnader och örtte som kamomill.
  • Del 2 av 3:
    Erbjuder tröst från fjärran
    1. Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröststeg 06
    1. Nå ut. Ring din vän och uttrycka din sorg för vad hon går igenom. Bli inte upprörd om din vän inte omedelbart returnerar samtalet. Hon kanske inte känner till att prata, eller kan behöva trösta sin egen andel av människor. Hon kommer tillbaka till dig när hon kan. Under tiden, förläng bara dina väl önskemål i ett röstmeddelande.
    • Din röstbrevlåda kan låta som "Hej, jag är verkligen ledsen för vad som hände. Jag förstår att du kan vara upptagen eller inte vill prata just nu. Men jag ville ringa och berätta att jag tänker på dig och jag är här om du behöver något."
    • Många människor har ofta ingen aning om att säga till en vän som är sorgande eller upprörd, så de väljer att säga ingenting. Även om du inte har alla rätt ord, kommer din vän att uppskatta att du tänker på henne och erkänner att det hon går igenom är viktigt.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröststeg 07
    2. Erbjuda att checka in. Ofta, när människor är sorg, säger alla "ringa mig om du behöver mig". Den här personen kan känna att hon är en börda om hon ringer dig, och därför ringer hon aldrig. En bättre metod är att vara specifik om när du ringer så att hon vet att hon kan räkna med din tröst.
  • Lämna ett meddelande eller bekräfta med din vän att du ofta kommer att kolla på henne. Till exempel, säg något som "Jag kommer att ringa tillbaka på tisdag efter jobbet för att kolla på dig."
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröststeg 08
    3. Öva reflekterande lyssnande. Ibland behöver alla människor att känna att någon lyssnar på dem. Ge gåvan att lyssna på din vän. Verkligen ta i vad hon säger - ton av röst, ord och vad som inte sägs. Koncentrera och låt inte ditt sinne vandra. Fråga att klargöra frågor under pauser för att visa att du följer med.
  • När din vän har slutat prata, sammanfatta vad du har hört och sedan göra ett uttalande som kommer att lugna henne att även om du inte kan vinka en trollstav och läka allt, du var lyssna och kommer Var där för henne. Även ett reflekterande uttalande, som "Jag hör att du är ledsen om ___. Jag känner mig hemsk att det här händer med dig, men jag hoppas att du vet att jag är här för dig," kan göra mycket för någon.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 09
    4. Skicka ett vårdpaket. Så kanske du inte kan släppa av din väns hus, men du kan fortfarande försöka lyfta hennes andar - eller åtminstone göra den här tiden lättare för henne - genom att skicka några saker som hon behöver. Det du skickar beror på situationen och personen.
  • Till exempel om din vän går igenom en uppbrytning, kan du skicka några komfortmat och trashiga tidningar för att tänka på det. Om hon har förlorat en älskad, kan du skicka en samling upplyftande citat eller bibelvers eller en bok om att hitta hopp efter en förlust.
  • Del 3 av 3:
    Undvik att vara stötande
    1. Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 10
    1. Låtsas inte du förstår. Erkänna att olika människor reagerar på livssituationer annorlunda. Även om du har gått igenom en liknande situation som din vän, undvik att säga något som "Åh, det kommer inte att känna så dåligt efter ett tag. När jag gick igenom det här, jag ___ "Din vän vill att hennes känslor erkänns inte minimerade. Visa empati istället.
    • Empati innebär att erkänna den andra människans smärtsamma känslor genom att försöka sätta dig i hennes skor. Även om du tror att du vet hur det är, avstå från att generalisera vad erfarenheten är för din vän, det här är nytt, rå och smärtsamt. Att erbjuda support och empati, säg "Jag kan se att du skadar. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra."
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröstet 11
    2. Håll ditt råd till dig själv. När vi ser folk vi älskar att skada, är en gemensam reaktion att rusa för att hitta en lösning. Men i vissa fall är de enda faktorer som kan minska smärtan tid eller hopp. Ja, du kan känna dig maktlös om att inte kunna erbjuda någon praktisk hjälp till din vän, men hon kommer att uppskatta din närvaro mycket mer än ditt råd.
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom tröstet 12
    3. Svälja dina tomma klichéer. Under svåra tider leder folk till ohjälpliga platituder som ingen komfort, men bara gör omständigheterna värsta. Undvik dessa icke-stödda, rakt från-hälsningskort Kommentarer:
  • Allting händer av en anledning
  • Tiden läker alla sår
  • Det var menat
  • Det kunde ha varit värre
  • Det som är gjort är gjort
  • Ju fler saker förändras desto mer blir de samma
  • Bild med titeln Komfort någon när det inte finns något du kan erbjuda förutom Solace Steg 13
    4. Fråga Hur andlig tröst kommer att tas emot av din vän. Erbjudande att be för din vän eller berätta för henne att be, kan verka som en ofarlig gest. Men om din vän är en ateist eller agnostisk, kanske hon inte är lugnad av religiösa metoder. Försök att träffa din vän där hon är och erbjuder din närvaro och komfort på ett sätt som är bekvämt för henne.
  • Tips

    Tryck inte på dig själv. Håll dig stark för den här personen - det hjälper inte om du dras ner också. De behöver stöd, inte någon annan att gråta med.
  • Ta inte för mycket. Om du inte tar hand om dig själv kan du inte ta hand om någon annan. Väg dig inte ner eller däck dig med någon annans liv. Balansera det så att du hjälper dem med hjälp, men också tillåter dem att återhämta sig i sina egna steg.
  • Var försiktig med din formulering, eftersom människor i dessa situationer kan vara extra känsliga. Saker att se upp för borstar över människors känslor eller kämpar, är för styv eller besvärligt eller inte lyssnar bra.
  • Lugna och berätta för dem hur mycket de är älskade.
  • Döm inte personen. Även om du tycker att det är något de kan "snap ut ur". Låt din vän ta dig tid att hitta helande på sitt eget sätt.
  • Varningar

    Ibland människor inte vill krama, prata eller vara nära någon. Om så är fallet, låt personen svalna och ha någon ensam tid. Medan de gör det kan du tänka på det bästa sättet att närma sig dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande