Hur är tacksam istället för ledsen

Känner förlåt är en naturlig mänsklig känsla, men den senaste psykologiska undersökningen tyder på att praxis som uttrycker tacksamhet och tack istället för sorg har en positiv inverkan på en persons övergripande välbefinnande. Byte av sorg med tack kan vara utmanande i ögonblicket, men i slutändan kan det ha starka känslomässiga och mentala fördelar. Att öva tack när du är ledsen, uttryckligen uttryckt tack vare dig själv och andra, hitta saker att vara tacksamma för i ditt dagliga liv och arbeta med att hantera din sorg på hälsosamma sätt när det kommer.

Steg

Metod 1 av 3:
Säger "Tack" istället för "Jag är ledsen"
  1. Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 1
1. Tacka människor för sina handlingar mot dig. I stället för att be om ursäkt för dina mindre än idealiska handlingar mot andra, tacka dem för deras förståelseåtgärder mot dig. Om du var sent, till exempel, säger "Tack för att du är tålmodig medan jag körde sent," snarare än bara ber om ursäkt.
  • Detta låter andra veta att du inte bara förstår att dina handlingar hade konsekvenser för dem, men tillåter dig att erkänna och uppskatta att andra gick ut ur deras sätt att tillgodose dig.
  • Ge tack vara uppriktig, precis som en ursäkt. Tänk verkligen på vad du uppskattar om andras handlingar mot dig i en situation där du känner behovet av att be om ursäkt. Då tack för den åtgärden.
  • Förstå att det finns några omständigheter där en ursäkt kan vara mer lämplig eller där både en ursäkt och uttrycklig tacksamhet kan vara lämplig. Till exempel, om du spill ditt kaffe på en främling, kanske du kan säga något som, "Jag är så ledsen att jag färgade din blus! Tack för att du är så förståelse och snäll om det."
  • Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 2
    2. Tack för kritik. I många fall, som i skolan eller arbetet, är kritik ofta avsedd att vara konstruktiv. Även om den person som kritiserar dig inte levererar sitt meddelande på det mest konstruktiva sättet, försök att tacka dem för deras feedback.
  • När någon kritiserar dig, berätta för dem, "Jag är tacksam för din feedback och kommer att försöka applicera den framåt."
  • Var inte rädd för att ställa frågor när någon kritiserar dig eller ditt arbete. Speciellt i en arbetsplatsmiljö, ju mer du förstår om varför en person kritiserar dig, desto mer kan du göra för att arbeta på problemet.
  • Vet att du inte behöver ta all kritik mot hjärtat. När någon erbjuder dig icke-konstruktiv kritik, tacka dem och sedan låta frågan gå och visa styrka och självförtroende.
  • Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 3
    3. Sluta be om ursäkt för dig själv. I stället för att tänka kritiskt om dig själv, försök tacka dig själv för vad du gjorde rätt, även i situationer som inte gick som planerat. Tänk på situationen, och låt dig veta, "Jag är tacksam att jag fattade detta beslut i den här situationen eftersom ..."
  • Även om du inte gjorde det bästa valet eller ta den bästa åtgärden under en viss omständighet, kan du fortfarande vara tacksam för ditt val eftersom det gav dig möjlighet att reflektera, lära och förbättra i framtiden. Försök att påminna dig om att du är ett pågående arbete och att misstag är möjligheter för dig att lära dig och växa.
  • Prata med dig själv i spegeln eller skriv ett brev som låter dig veta varför du är tacksam. Även om det verkar dumt vid den tiden, som kommunicerar med dig själv, varför du är tacksam.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta saker för vilka att vara tacksamma
    1. Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 4
    1. Ta inventering av vad du har. Att vara tacksam har föreslagits för att förbättra lycka och bygga starkare sociala obligationer. Börja hitta vad du är tacksam för genom att ta inventering av vad du har i ditt liv som du tycker om.
    • Skriv en lista med saker du uppskattar i ditt eget liv så att du kan se tillbaka och reflektera när du känner dig nere. Du kan också bjuda in vänner och familjemedlemmar för att hjälpa dig att skapa den här listan genom att lägga till sina egna saker till det. Detta kan hjälpa dig att se saker som du kanske inte har övervägt.
    • Tänk på allt du har, från större eller mer konceptuella idéer som möjlighet att tjäna sig eller driva en kvalitetsutbildning ner till de små saker som gör varje dag bättre, som ditt favorit mellanmål.
    • Inkludera människor som vänner och familj samt husdjur om du är uppskattande av dem i ditt liv.
    • Titta online för listor Andra har skapat att prata om vad de är tacksamma för att hjälpa dig att ge dig idéer.
  • Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 5
    2. Skriv en tidskrift. Journaling är ett särskilt effektivt verktyg för tider när du behöver jobba genom sorg till en punkt att vara tacksam. Ta lite tid och skriv om vad du för närvarande tycker om, men hittar också några specifika ögonblick i din dag som du är tacksam.
  • Försök att undvika att uttrycka tacksamhet mot samma saker varje dag. Istället, utmana dig själv för att hitta några nya och specifika saker varje dag för vilken du är tacksam.
  • Till exempel, istället för att säga att du är tacksam för att ha en vän i ditt liv, istället citera en specifik anledning att du är glad att ha den där vännen, till exempel hur de lyser ditt humör när de berättade för ett skämt den dagen.
  • När du är ledsen, läs över din tidskrift för att påminna dig om vad du måste vara tacksam för i ditt liv, även när tiderna är grova. Ett annat alternativ är att skicka din tacksamhetslista någonstans, du kommer att se det varje dag. Detta kan hjälpa till att hålla dig fokuserad på de saker du är tacksam för.
  • Bildbetaget är tacksam istället för ledsen steg 6
    3. Öva mindfulness. Mindfulness är en övning genom vilken man försöker vara fullt medveten om nutiden istället för att fokusera på det förflutna eller framtida. Öva mindfulness genom att ta lite tid varje dag för att bara sitta och observera världen runt dig. Sätta allt ditt fokus och energi att veta vad som händer runt dig, snarare än att ge in för att bekymmer om det förflutna eller framtiden.
  • När du övar uppmärksamhet kan du märka vad du har omkring dig. Du fokuserar mindre på vad du saknar, och börjar bygga tacksamhet mot världen runt dig.
  • Börja träna mindfulness genom att lägga undan små mängder tid, bara tio till femton minuter om dagen, för att märka världen runt dig. För att komma igång, stäng dina ögon och fokusera på vad du hör, luktar och känner dig omkring dig. Öppna sedan ögonen och försök att se om du märker något du aldrig har märkt tidigare. När du tar ditt sinne att vandra, ta det försiktigt tillbaka genom att fokusera på något som händer runt dig.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera din sorg
    1. Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 7
    1. Låt dig lura. Om du verkligen har något som du är ledsen, ignorera inte känslan. Istället, tillåta dig själv att reflektera och tyvärr förlåt. Avlägsna en tidsperiod varje dag där du tillåter dig att bara känna sig ledsen och klara dina känslor.
    • Om du känner dig själv övervunnen av sorg utanför den här perioden, försök att påminna dig om att du får tid att korrekt klara av dina känslor.
    • Utanför din angivna sorgstid, arbeta på din tacksamhet. Försök hitta den positiva i tiden som inte specifikt avsatts för din sorg.
  • 2. Prata med någon om hur du känner. Att prata med en pålitlig vän eller familjemedlem kan hjälpa dig att bearbeta dina känslor. Försök att ringa upp någon som kommer att vara stödjande och en bra lyssnare. Dela ärligt om hur du har känt och lyssna på vad din älskade har att säga om det.
  • Du kan börja med att säga något som, "har jag självklart varit mycket ledsen för _____ och det har haft en negativ effekt på mig."
  • 3. Ta reda på om det finns något du kan göra för att göra förändringar. Att göra förändringar för det du tycker är ledsen för kan hjälpa till att få dig att må bättre och göra det lättare att förlåta dig själv. Försök att fråga den person du kan göra för att göra det upp till dem, eller överväga situationen och vad som kan vara ett lämpligt svar.
  • Till exempel, om du bröt en värdefull prydnad som tillhörde en av dina kontorsmates, kan du göra förändringar genom att köpa dem en ny.
  • Bild med titeln Var tacksam istället för ledsen steg 8
    4
    Prova meditation. När du känner dig övervunnen av sorg, försök meditation för att rensa ditt huvud. Om du är ny på meditation, välj en sak helt orelaterad med din sorg som du kan fokusera. Stäng dina ögon, slappna av din kropp och fokusera på den enda saken att flytta dig från sorgen.
  • Du kan fokusera din uppmärksamhet på en mantra som, "Jag kan positivt hantera några negativa känslor som kommer min väg," eller på en mental bild som gör dig lycklig eller tacksam, som en nära vän eller specialdjur.
  • Du kan välja att meditera när du känner dig särskilt nere eller sorglig, eller du kan välja att göra meditation en del av ditt dagliga liv för att hålla sorg borta.
  • Bildbeteckningen är tacksam istället för ledsen steg 9
    5. Hitta en fördel. När saker blir grova är det viktigt att inte bara tillåta dig själv att känna igen din sorg, men också att hitta något positivt för att hjälpa dig att gå vidare. Ta en titt på din situation och leta efter en positiv aspekt, även om den är liten.
  • Om du till exempel får dåliga märken på en tentamen eller en dålig prestationsöversyn på jobbet, kan du försäkra dig om att du har fördelen med vänner eller familj för att hjälpa dig att trösta dig.
  • Tips

    Att vara tacksam kommer inte lätt och är inte lämpligt i alla situationer. Låt dig själv erkänna dina känslor och bygga tack runt dem, snarare än att ignorera dem.
  • Tacksamhet och tack bör praktiseras dagligen för att hjälpa till att odla en tacksam tankegång. Göra rum i ditt dagliga liv för journaling, tacka andra, eller andra tacksamma praxis.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande