Hur man gör något du inte gillar

Vi måste alla komma igenom saker som vi inte gillar i livet, vare sig det är litet eller stort. Kanske att behöva gå igenom en tuff uppsättning tentor, ett körprov eller en semester med någon du verkligen inte gillar. I många fall är det lite vi kan göra för att förändra externa faktorer, men vi kan säkert komma igenom allt på ett mindre stressigt sätt.

Steg

  1. Bilden med titeln gör något du don
1. Var medveten om uppgiften. Ofta, vad vi tycker är skrämmande visar sig inte vara så stor. Du kanske tror att det är för mycket att studera för dina offentliga tentor när du faktiskt kan hitta tid att njuta av dig själv. Skriv ner vad det är du måste göra, fråga folk som har gått igenom det innan och utvärdera hur illa det verkligen är.
  • Bilden med titeln gör något du don
    2. Identifiera vad det är att du inte gillar. Det finns några saker som är nära universellt obehagliga, men i vissa fall vill vi helt enkelt inte göra något baserat på en mindre faktor. Jag visste en person som hatade på skolresor på grund av hemlök, men hade inga problem att göra sömn med vänner. Det vilade helt enkelt i det faktum att han associerade en med "skola", medan den andra med "vänner". När han insåg att skolresor inte är värre än att gå på en lite strängare sömn, gick hans rädsla bort och han hamnade och njöt av dem.
  • Bilden med titeln gör något du don
    3. Förbered dig i förväg. När du har identifierat vad det är du måste göra, planera framåt och gör dig redo. Om det är offentliga tentor, skriv dig själv en tidtabell - om det är för att gå på en fruktad resa, hitta saker som kan göra det roligare. Se till att du är organiserad och känslomässigt redo för vad du måste göra - du kommer dit att känna sig mycket mindre stressad eller olycklig.
  • Bilden med titeln gör något du don
    4. Försök att njuta av det! Det låter Trite, men även de tråkigaste sakerna kan vara minimalt roligt om vi har en positiv attityd och öppet sinne. Försök hitta det goda i varje situation - till exempel, se examensstudie som ett tillfälle att spendera tid med vänner om du reviderar tillsammans - var medveten om att det du lär dig kommer att göra dig till en mer odlad person och hitta ett sätt att göra Ett tråkigt ämne intressant genom vittiga mnemonics eller bakgrundshistorier.
  • Bilden med titeln gör något du don
    5. Se mål / slutet. Vi måste alla gå igenom svåra tider i livet, men ofta kommer våra största glädje som en följd av vår värsta smärta. Visualisera prestationen du kommer att känna när du har avslutat uppgiften, tänk på vad du ska göra efteråt, och använd detta som ett incitament att fortsätta. Om i vissa fall inte finns någon övergripande prestation, försök att föreställa dig de goda sakerna du kan återfå när det är över.
  • Bilden med titeln gör något du don
    6. Var inte för hård på dig själv. Var inte alltför svårt på hur du klarar av uppgiften. Om du försöker ditt bästa, komma över ett förfall - är vi bara mänskliga. Självklart försök att se var du kan förbättra, men alltför höga standarder är bara kontraproduktiva. Du borde känna dig värre om perfektionistiska förväntningar än vad som går fel.
  • Bilden med titeln gör något du don
    7. Belöna dig själv. Ge dig själv godis där du kan - köpa den udda söta du har en gång i taget, titta på en rolig film, gör något du tycker om. Kanske kan du undvika att göra vissa saker du älskar i ditt vardag och spara dem för sådana stunder - gör dem ännu mer speciella.
  • Bilden med titeln gör något du don
    8. Omgiv dig med familj och / eller vänner. Det finns inget bättre än att ha en stödjande familj eller en grupp vänner för att hjälpa dig. Om du är i stället för att ha dem i närheten, ta tillfället i akt att prata och dela din erfarenhet. Om du är långt borta, tillåter Internet- och mobiltelefonernas härlighet att hålla kontakten, så använd dessa värdefulla verktyg! Och, om det inte fungerar, prova den goda gammaldags metoden för brevskrivning.
  • Bilden med titeln gör något du don
    9. Släpp ut det! Flaska inte upp dina känslor. Om du en dag känner dig som att gråta, ha en bra sob. Om du vill ropa, gå någonstans privat och blurt ut det. Det får inte göra problemet, men åtminstone kommer det att lindra dig av en del av stressbyggnaden uppifrån. I vissa studier har gråtande visat sig bidra till att minska ångestnivåerna.
  • Bilden med titeln gör något du don
    10. Se den större bilden. Att gå igenom en uppsättning offentliga tentor varar några månader, en fruktad resa är förmodligen inte mer än några veckor, ett dåligt jobb kan ta upp några år i ditt liv. Kom ihåg först och främst att du borde ha ett långt liv och vad du än måste göra kommer inte att vara för evigt, men också försöka påminna dig om att saker kan (nästan) alltid vara sämre. Medan du kan hata att sitta genom en stor uppsättning papper, tänk på människor som går igenom samma sak, men kan också lida av cancer eller ha familjeproblem. Notera de goda sakerna i ditt liv, och alltid, kom alltid ihåg att du aldrig är ensam.
  • Tips

    Om uppgiften sprids över en lång tid, kan du lyssna på musik du njuta av eller känna sig konstnärligt inspirerad ofta göra även de värsta sakerna verkar triviala.
  • Om uppgiften kräver en viss kontrollnivå (I.e. Förberedelser för en intervju / tentor), se till att behandla din kropp väl. Fixa vanliga sovmönster och försök att äta hälsosamt mest av tiden.
  • Vissa livsmedel / drycker är kända för att minska ångest - prova avokado, sparris, bär och mjölk. Kamille te är också en tidlös soother.
  • Titta på filmer eller läsa historier om människor som går igenom svåra tider, vare sig de är komiska eller dramatiska. Det kan få dig att känna dig lite bättre om vad du måste göra.
  • Om det är en lång aktivitet, försök att inte tänka på hur länge det är. Du kan också bjuda in en vän, eller försök att göra en ny vän där.
  • Försök och föreställa dig hur bra du kommer att känna efter erfarenheten, veta att du har övervinna din rädsla, eller den där du bara inte ville göra.
  • Varningar

    Men hoppa inte till slutsatser eller ge upp vid första ögonkastet - vänta ett tag, utvärdera allt och se om situationen går ur hand.
  • Om du känner att den här uppgiften konsumerar ditt liv i den utsträckning det ger dig svår stress, ångest, depression eller sämre, som påverkar din fysiska / psykiska hälsa, prata med en professionell - du vet aldrig, det kan hjälpa till.
  • Efter ovanstående, om du känner den olycka som orsakas är inte värt resultatet, utvärdera med någon annan om du ska gå eller fortsätta med det i första hand.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande