Hur uppmuntrar du din hund att sova i din säng

Många tycker om att ha sina husdjur sova i sängen med dem. Det kan känna sig bekväm och säker att sova med din hundkompis. Vissa hundar kan vara skitiska om att sova i sängen och det kan ta ett tag att få din hund som används för din sömnschema. Men med en tid kommer du att sova med din hund varje natt.

Steg

Metod 1 av 3:
Introducerar din hund till sängen
  1. Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 1
1. Låt din hund sova i rummet. Bjud inte in din hund i sängen med dig direkt. Av flera anledningar är det här en dålig idé. Du måste lätta din hund till att sova i din säng. Börja med att låta honom i ditt rum på natten.
  • För att börja, flytta din hunds säng i ditt rum. Koaxera honom till sängs med dig när du går och lägger dig på natten. Låt honom ta lite tid att vänja sig på ditt sovrum.
  • Hundar kan bli stressade av nya rutiner. Om din hund används för att sova i sin egen säng i vardagsrummet, är du att sova i din säng ett helt nytt beteende. Detta kan vara stressigt och din hund kan vara tveksam först.
  • Du måste också klargöra att du är ansvarig. Om din hund tycker att sängen är hans, kan han bli territoriell om den. Detta kan leda till att han tar upp för mycket utrymme eller whining när han inte kan komma i sovrummet. Dessa typer av beteenden bör inte uppmuntras eller förstärkas.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 2
    2. Belöna din hund för att märka sängen. Börja små. Vissa hundar kommer villigt att hoppa på någon bekväm mängd möbler. Men andra hundar kan vara försiktiga om något som inte är bekant. Om din hund är osäker på din säng, börja med små belöningar. Om han blickar i sängen, närmar sig det, eller sniffar det, belöna honom.
  • Hundar bor i omedelbar. Belöna åtgärden så snart det händer. Det kan vara till hjälp att hålla en liten väska med godis i sovrummet. På så sätt kan du belöna din hund så snart beteendet uppstår.
  • Det finns många sätt att belöna en hund. Vissa människor köper träningspassar på en lokal djuraffär. När hunden beter sig klickar de och ger honom en liten behandling. Hunden kommer att lära sig att ett klickljud betyder att han har gjort något rätt. Men om du inte vill gå den vägen kan du helt enkelt erbjuda hunden beröm när du ser honom märker sängen och ger en liten behandling också. Hundar tenderar att svara bra på mat som en belöning.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 3
    3. Lär din hund att vänta på en inbjudan innan du hoppar på sängen. Om du vill att din hund ska sova i din säng, träna honom för att vänta på en inbjudan först. Hundar behöver en viss mängd struktur. Om din hund hoppar på och utanför sängen på egen önskan, kan han bli territoriell om sängen. Se till att han vet att det är din säng och han är tillåten när du säger det.
  • Lär din hund att sitta före sängen. Om han börjar försöka hoppa i sängen, säg, "Nej" och sedan ha honom sitta. Vänta några ögonblick och säg något som, "Gå och lägg dig!" Medan du klappar sängen för att beteckna att det är dags att sova.
  • Gör några träningssessioner varje dag medan du fortfarande etablerar reglerna. Du kan använda positiva förstärkningar, som beröm eller godis, när din hund fullbordar beteendet framgångsrikt.
  • Så småningom vill du att din hund kommer att sitta vid sängen och vänta på en inbjudan innan du klättrar i sängen med dig varje natt.
  • Bild med titeln uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 4
    4. Förstärka det önskade beteendet med ett kommando. Det kan vara till hjälp att ha ett kommando som berättar för din hund, det är dags för sängen. Detta kan göra sänggåendet mjukare för båda. Till exempel, när du är redo att visa lamporna kan du säga något som, "Gå och lägg dig." Detta berättar din hund, det är dags att hoppa i sängen och ligga ner. Varje natt, som du slingrar ner, säger, "Gå och lägg dig" Strax innan du slår ut lamporna. Du vill att din hund ska associera detta kommando med sömntid.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 5
    5. Var tålmodig om du har en försiktig hund. Vissa hundar är mer skittiga än andra. Om din hund är nervös av naturen, kan det ta ett tag att få honom van vid din säng. Försiktiga hundar är i allmänhet långsammare för att lära sig nya beteenden. De kan behöva fler belöningar som uppmuntran. Om du har en försiktig hund, gå långsamt och belöna ofta. Det kan ta några månader för att få din hund att sova i sängen med dig om han är generellt nervös.
  • Metod 2 av 3:
    Uppmuntra gott beteende
    1. Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 6
    1. Ge positiv förstärkning. Hundar behöver mycket positiv förstärkning att uppträda. När din hund är bekväm i din säng, ge positiv förstärkning. Varje natt, när din hund kommer i sängen med dig, ge honom beröm eller en behandling för att visa honom, han beter sig ordentligt.
  • Bild med titeln uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 7
    2. Skapa positiva föreningar med sängen. Om din hund är en långsam elev, kan den hjälpa till att skapa positiva föreningar med sängen. Din hund kommer att bli mer ivriga att gå med dig i sängen varje natt om han tycker om sängen som en plats där glada, roliga saker händer.
  • Försök mata din hund på eller nära sängen. Du kan lägga en handduk över sängen för att förhindra en röra.
  • Sätt några saker som din hund gillar i sängen med dig. Låt honom ha några av sina leksaker och filtar i sängen.
  • Tillbringa lite tid bara sitter i sängen med din hund. Titta på tv eller läs en bok och låt din hund hoppa upp på sängen med dig. Periodiskt sällskapa honom eller beröm honom.
  • Var försiktig, men inte att lära honom att associera alltför störande med sängen. Du vill att han ska sova genom natten och inte störa dig. Därför kan leka med din hund i sängen vara en dålig idé.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 8
    3. Avskräcka oönskade beteenden. Hundar svarar bra på negativ förstärkning också. Vissa beteenden kan vara störande för sömn.
  • Hundar kanske inte svarar bra på straff eller skäller. Det är ibland lättare att helt enkelt ignorera dåligt beteende. Om din hund ser han inte får ett svar, kan han sluta. Till exempel, om din hund är whining eller skäller på natten, ignorera det bara. Yelling på honom kan få honom att känna att du skäller tillbaka, uppmuntrar honom att hålla upp det.
  • Om din hund fortsätter att uppträda dåligt, är det också ett effektivt sätt att avskräcka till beteendet. Ibland agerar hundar för att få din uppmärksamhet, bra eller dåligt, och skriker kan bara uppmuntra dåligt beteende. I stället för att skälla din hund när han är störande på natten, överväga att sätta honom på golvet. Låt honom inte tillbaka i sängen tills han är lugnad. Så småningom kommer din hund att inse att vissa beteenden resulterar i att han tas bort från sängen. Han kommer sluta engagera sig i dessa beteenden.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 9
    4. Respektera din hunds komfortzon. Det är kul att få din hund att sova i sängen med dig. Det borde dock vara en positiv upplevelse för dig och din hund. Många ägare tycker om att snuggla med sina husdjur, men vissa hundar kan ogillar att hanteras, speciellt om de försöker sova. Om din hund gräver eller fidgets som svar på att krama, avstå från beteendet. Låt din hund sova i sitt eget utrymme.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätta ett sömnschema
    1. Bild med titeln uppmuntra din hund att sova i din säng steg 10
    1. Utöva din hund runt sänggåendet. Om du delar en säng med din hund är det viktigt att han sover genom natten. På så sätt får du både en god natts sömn. Ett sätt att uppmuntra din hund att sova är att utöva honom några timmar före sänggåendet. Ta din hund en promenad på sen kväll. Tillbringa lite tid med honom i vardagsrummet med sin favoritleksak. På det här sättet kommer din hund inte att anslutas när du stänger av lamporna.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 11
    2. Hålla fast vid ett vanligt sömnschema. Du är höjdpunkten i din hunds liv. Han vill vara vaken när du är vaken och nära dig när du sover. Om du vill se till att din hund får tillräckligt med sömn, håll dig till ett vanligt sömnschema. Om du går och lägger dig på ungefär samma gång varje natt, kommer både dig och din hund att ha högre sömn. Det kommer att bli mindre kasta och vända på natten.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 12
    3. Ta din hund ute precis före sänggåendet. Din hund kan ha svårt att sova om han behöver använda badrummet. Ta din hund ut precis innan du går och lägger dig. Om du går och lägger dig sent, behöver du inte gå din hund runt kvarteret. Låt honom bara gå ut på trottoaren eller bakgården för att få en snabb kissa. Han blir bekvämare när han sover och mer sannolikt att somna snabbt.
  • Bild med titeln Uppmuntra din hund att sova i din säng Steg 13
    4. Lämna isbitar i din hunds skål. Din hund kan bli törstig under natten. Att dricka för mycket på natten kan dock sätta stress på blåsan. Om han behöver gå ut, blir det svårare för honom att sova. Du kan lägga några isbitar i sin hundskål på natten. Om han blir törstig, kan han slicka isbitarna. På det här sättet blir han lite vatten men dricker inte tillräckligt för att störa hans sömn.
  • Tips

    Om din hund är för liten för att komma på sängen själv, överväga att köpa dem en hundramp. Du kan också få några trappor som viks ut.
  • Om du har sömn sömnlöshet, se till att din hund blir sömn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande