Hur man motiveras på morgonen

Vad du gör på morgonen sätter tonen för dagen. När din morgon är kaotisk och stressig, kommer resten av din dag förmodligen också att vara. Att vara motiverad på morgonen tar planering. Få människor är naturliga tidiga fåglar. Med några enkla förändringar kan du skapa en organiserad och en lugn morgonrutin. När du är motiverad på morgonen är du mer produktiv hela dagen.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla hälsosam kost och sovande vanor natten innan
  1. Bildtiteln motiveras på morgonen steg 1
1. Förbered din frukost och lunch natten innan. Med dig själv redo, vårdar du husdjur och barn eller jonglering före arbetssysslor, packar du i många aktiviteter på morgonen. Ljusa lasten genom att förbereda frukost och lunch kvällen innan. När allt du behöver göra är att ta din måltid och gå, är du mindre benägna att hoppa över frukost eftersom du är i rush och du kommer att undvika att ta tag i ohälsosam snabbmat till lunch.
  • Håll dina energinivåer höga. Den energi du fick från att äta middag natten innan är utarmad av morgonen. Att äta en högfiber frukost stabiliserar ditt blodsocker, vilket hjälper dig att känna dig energiserad och mer fokuserad. Du behöver energi för maximal motivation på morgonen och hela dagen. Undvik raffinerade kolhydrater som munkar eftersom de skapar en blodsockerspik och sedan en krasch.
  • Håll din frukost enkel och näringsrik. Koka ägg och kyl så att de är praktiska för upptagna morgnar. Njut av ett hårdkokt ägg med en engelsk muffin och en banan för en balanserad frukost. Ett annat alternativ är att laga havregryn över natten i en crockpot. Njut av varm havremjöl och frukt på morgonen och kylde rester för en snabb frukost resten av veckan.
  • Packa en balanserad lunch. Använd en bredmunad masonburk för att göra en högprotein sallad. Placera salladsdressing längst ner på burken. Nästa, lager grönsaker som gurkor, körsbärstomater, morötter och kikärter. Lägg till magert protein, såsom grillad kyckling. Slutligen lägg till lummiga gröna på toppen, stäng locket och kyl. Salladen kommer att vara fräsch över natten eftersom greenerna är separerade från förbandet. När du är redo för lunch, skaka bara burken för att sprida dressingen och häll sedan i en skål.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen Steg 2
    2. Ät en hälsosam middag. Din kropp använder mat från middag som bränsle medan du sover. Du vaknar med mer energi och motivation när du driver din kropp med rätt mat natten innan. Ät magert protein som grillad kyckling, fisk eller bönor. Lägg till grönsaker och komplexa kolhydrater som brunt ris eller quinoa.
  • Din kropp använder mycket energi för att smälta mat. Att äta en tung måltid nära sänggåendet gör det svårare att somna. Ät två eller tre timmar före sänggåendet. Detta ger din kroppstid för att avsluta matsmältningen innan du slår på säcken. Undvik söta eller oljiga livsmedel eftersom de kan leda till ett blodsockerspike eller halsbränna. Båda gör det svårare att somna.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen Steg 3
    3. Stäng av elektronik före sänggåendet. Tabletter, smartphones, datorer och tv, aktiverar alla din hjärna. Du är i tänkande läge istället för avkopplingsläge. En aktiverad hjärna gör det svårt att somna. När din sömn störs, har du svårt att bli motiverad på morgonen. Stäng av alla elektroniska enheter minst en timme före sänggåendet.
  • Det konstgjorda ljuset från elektroniska enheter stör din cirkadiska rytm. Det undertrycker sömnhormonmelatonin, vilket får dig att hålla sig vaken längre. Störd sömn betyder att du är trög och irriterad på morgonen.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen steg 4
    4. Undvik koffein före sänggåendet. Koffein gör att du känner dig varning i flera timmar. Du tar längre tid att somna och ha rastlös sömn när du konsumerar koffein på natten. Du kommer att vakna med groggy istället för att energiseras. Undvik koffeinfria drycker som kaffe, te eller läsk i minst fyra timmar före sänggåendet.
  • Drick icke-koffeinfria drycker istället, såsom koffeinfri te eller varm mjölk. Dessa har en lugnande effekt. Du har en lättare tid att falla och somna.
  • Bildtiteln är motiverad på morgonen Steg 5
    5. Hoppa över alkohol nära sänggåendet. Att ha en nattklapp före sängen är inte så avkopplande som det verkar. Alkohol är en depression så det får dig att känna dig sömnig först. När alkoholen slits av har den en stimulerande effekt. Du vaknar och har svårt att gå tillbaka och sova.Alkohol stör också dina sömncykler, så du får inte den typ av sömn som du behöver känna dig vilad.
  • Begränsa alkohol till en eller två drycker om dagen. Ha din sista drink minst två timmar före sängen.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen steg 6
    6
    Skapa en sängtidsrutin. Bedtime rutiner är inte bara för barn. Träna ditt sinne och kropp att somna och sova. En god natts sömn är avgörande för att börja din morgon känner sig energiserad och fokuserad.
  • Läs en gammaldags bok eller tidskrift. Du kommer att trötta din hjärna och somna lättare när du läser. Undvik att läsa från en elektronisk apparat eftersom ljuset från enheten kan hålla dig vaken. Plus, du kommer att bli frestad att kontrollera dina meddelanden eller appar.
  • Koppla av dina muskler. Att ta ett varmt bad eller göra mild stretching är några sätt att släppa spänningen från din kropp. Dina muskler är täta från din livliga dag. Ett bad eller sträckning hjälper dig att varva ner och lättare somna.
  • Syfte för sju till nio timmars sömn varje natt. Detta belopp låter dig flytta igenom alla sömncykler. Det finns fyra faser av sömn som upprepar ungefär var 90: e minut. Om du sover i mindre än sju timmar, kan du inte cykla igenom alla faser.
  • Erkänna att sömnen är viktig för din övergripande hälsa. Sömnbrist leder till minnesförlust, brist på koncentration och trötthet. Konsekvent sovande väl ökar ditt immunsystem och hjälper dig att styra din vikt. En god natts sömn förbättrar din energi, motivation och övergripande välbefinnande.
  • Del 2 av 3:
    Att ta hand om din morgon
    1. Bildtiteln motiveras på morgonen Steg 7
    1. Undvik att slå snooze. När du är varm och mysig i sängen och ditt larm går av, är din första instinkt att slå Snooze. När du snooze ditt larm och drifter tillbaka till sömn, återställer du din sömncykel. Nästa gång ditt larm låter kommer du att vara groggier eftersom du avbryter en ny sömncykel. Det här kallas "sömn tröghet." Komma i vana att vakna upp första gången ditt larm låter. Du kommer att vara mer uppmärksam och motiverad för att komma med din dag.
    • Håll dina gardiner delvis öppna. När ljus fyller ditt sovrum på morgonen är det lättare att vakna. Ljus på morgonen berättar att din kropp naturligt vaknar. Det hjälper dig att komma in i ett lättare stadium av sömn, så när ditt larm låter är det lättare att komma ur sängen.
    • Ställ in ditt larm i 10 eller 15 minuter tidigare. Du kan lindra i din morgon mer lugnt i motsats till att rusa runt. Sitt upp långsamt i sängen och gör några sträckor.
    • Göra ett försök att gå och lägga sig på samma gång varje natt, även på helger eller dagar. Konsistens är nyckeln till hälsosamma sömnmönster. Din cirkadiska rytm stannar i synkronisering när du har samma sängtidsrutin varje natt.
  • Bildbeteckningen motiveras på morgonen Steg 8
    2. Förenkla att klä sig. Har två eller tre färdiga kläder i din garderob. Till exempel, ha din tröja, byxor och bälte på en hängare, med matchande skor nedan. Detta tar gissningen ut ur att välja en outfit för morgonen.
  • Sova i dina träningskläder. Om du vill träna först på morgonen, får du en mindre sak att göra om du redan är klädd för att slå på gymmet.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen Steg 9
    3. Rehydrera din kropp. Du är dehydrerad när du vaknar sedan du har fastat hela natten under sömnen. Drick ett glas vatten eller en liten kopp juice med din frukost. Detta vaknar cellerna i din hjärna. Det är ett ögonblick att känna sig mer alert och motiverad.
  • Drick koffein måttligt. En kopp eller två kaffe eller te hjälper dig att känna dig mer alert. Undvik överbelastning av koffein. Mer än tre koppar kan få dig att känna sig jitterig och distraherad. Det kan faktiskt minska motivationen eftersom du inte kan fokusera.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen steg 10
    4. Få fysiskt aktiv på morgonen. Inte alla drar nytta av en full träning första sak på morgonen. Om du passar i ett träningspass, kommer du att skära in i dina sju till nio timmars sömn, och sedan träna senare på dagen kan vara bättre för dig. Men att göra korta belopp fysisk aktivitet på morgonen hjälper dig att känna dig mer vaken och energis.
  • Flytta runt till musik medan du gör dig redo för dagen. Lyssna på musik och dansa medan du borstar tänderna eller gör ditt kaffe. Även två eller tre minuters rörelse går långt.
  • Ta en snabb promenad ute i fem minuter. En snabb promenad får ditt blodpumpa och aktiverar din hjärna. Du kommer att vara mer motiverad att börja din dag.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen Steg 11
    5. Placera en vit kartong och korg vid din dörr. Håll saker som organiseras så att du kommer ihåg alla dina väsentliga saker som tar tag i dina nycklar och matar din hund. Lista de saker du behöver göra innan du lämnar huset på morgonen på en torr radera bräda. Håll också en korg vid dörren och lägg de saker du behöver för din dag.
  • Sätt dina nycklar, transportpass, plånbok, handväska, solglasögon och ryggsäck i korgen. På morgonen vet du exakt var alla dina väsentliga saker är så att du kan ta och gå.
  • Skriv en checklista med saker du måste göra innan du lämnar huset på den vita brädet. Skanna styrelsen varje morgon så att du kan lämna huset och veta att du har minnt allt. Till exempel, lista "matkatt, grabba lunch, ta kaffe."
  • Del 3 av 3:
    Bygga din motivation i ditt liv
    1. Bildtiteln motiveras på morgonen steg 12
    1. Bygga optimism. Att ha en positiv utsikt hjälper din motivation. Du ser önskningar och mål som uppnås när du har en optimistisk, kan-göra attityd. Brist på optimism kan leda till procrastination, eller lägga av saker du vill eller behöver göra. Du undviker att göra något som är bra för dig eftersom det verkar för hårt. Bygg din optimism med journaling. Du kan träna dig själv för att vidta åtgärder på morgonen och hela dagen.
    • Tänk på något du har lagt ut, som att gå tillbaka till skolan.
    • Gör två kolumner i en journal.I den första kolumnen skriv ner de utmaningar du känner är att hålla dig från att uppnå din dröm (i det här fallet, gå tillbaka till skolan). Till exempel, "Jag har inte pengar att gå tillbaka till skolan.Jag har inte tid."
    • I den andra kolumnen skriv ner hur målet gynnar dig. Vad skulle ditt liv vara som omedelbart efter, ett år efter och fem år efter att du har uppnått det? Till exempel, "Jag har kvalifikationerna för mitt drömjobb. Jag kan tjäna mer pengar. Jag kan köpa ett hus."Känna igen känslorna av glädje och stolthet som följer med dessa prestationer.
    • Bygga på dina känslor av glädje och stolthet. Ta ett litet steg mot ditt mål. Till exempel kan du undersöka högskolans program, eller kontakta skolor för att ta reda på det ekonomiska stödet.
    • Skriv i din tidskrift varje vecka och notera dina prestationer såväl som dina utmaningar. Gör anteckningar om hur du kan övervinna de svårigheter du mötte från veckan innan. Du kan hålla din motivation hög genom att erkänna dina framsteg och använda problemlösning För svårigheterna.
  • Bilden med titeln motiveras på morgonen steg 13
    2. Belöna dig själv för att nå dina mål. Incitament hjälper till med motivation. Precis som när du belönar ett husdjur med en behandling för att göra något bra, måste du belöna dig själv. Ange belöningar för varje litet mål du når. Till exempel, spela ett 10-minuters spel på din surfplatta om du får dina sysslor.
  • Monetära belöningar är ofta de mest motiverande. Till exempel, om ditt mål är att gå i 20 minuter varje dag med din vän, ge din vän $ 20.När du dyker upp och slutför din promenad, ger din vän dig dina pengar tillbaka. Om du inte dyker upp, behåller de dina pengar. Du hittar att du är mycket motiverad att gå varje dag.
  • Bildtiteln motiveras på morgonen steg 14
    3. Skapa gränser. När du är sträckt i många riktningar, har du lite tid för att nå dina egna mål. Att ha för många skyldigheter skymmer din motivation. Säg "nej" till onödiga åtaganden. Om du inte tar hand om dig själv, kommer ingen annan. Ta bara på skyldigheter som är nödvändiga och säger "nej" till resten.
  • Undvik att komma överens om åtaganden eftersom du känner dig skyldig. Om du håller med om att göra något helt enkelt för att spara en annan persons känslor, kommer du att sluta känna sig irriterande och bitter.
  • Gör en lista över dina prioriteringar. Fokusera på vad som är viktigt för dig och hur du vill spendera din tid. Om något faller utanför dina prioriteringar, minskade artigt.
  • Vara kort än fast. Du behöver inte ge någon en lång förklaring. Vara kortfattad, ärlig och artig. Helt enkelt säga, "Nej, jag kan inte organisera fundraiser i år. Tack för att du tänkte på mig. Lycka till med din händelse."
  • Bildtiteln motiveras på morgonen steg 15
    4. Omgiv dig med motiverande människor. När du omger dig med positiva och drivna människor, är du mer benägna att vara motiverad och hålla fast vid dina mål. Du håller varandra ansvariga. Positivitet är smittsam. När de runt du är optimistiska och motiverade, kommer din egen positivitet att växa.
  • Anslut med en mentor. Till exempel kanske du vill gå tillbaka till skolan, men ingen omkring dig verkar stödja dig. Kontakta en skola och be om att få kontakt med en student som framgångsrikt avslutat programmet. Prata med dem om sina tips för framgång.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande