Hur man antar ett husdjur från ett skydd

Om du har bestämt dig vill ha ett husdjur, kan du gå till ett skydd för husdjur adoption. Att anta ett husdjur från ett skydd kan spara ett djurs liv förutom att förbättra ditt liv. Animal Shelters bedömer de djur som kommer in för att bestämma deras temperament och hälsotillstånd, och de kommer att göra allt för att matcha dig med rätt husdjur. Att gå igenom adoptionsprocessen på ett skydd kan vara en givande upplevelse och det kommer att leda till det spännande äventyret att ha ett nytt husdjur.

Steg

Del 1 av 4:
Plocka ut ett husdjur
  1. Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 1
1. Bestäm vilken typ av husdjur du vill ha. Vill du ha ett husdjur att ta på promenader? Vill du ha ett vaktdjur, eller ett husdjur som kommer att sitta i ditt knä och krama? Alla dina önskningar bör övervägas när man tänker på vilken typ av husdjur som ska få.
  • Vissa typer av husdjur du kan överväga inkluderar: hundar, katter, kaniner och fåglar, som parakiter och cockatiels.
  • När du tänker på vilken typ av husdjur som ska få kan du vara så specifik eller allmänhet som är nödvändig. Det kan vara att du räknar ut att du vill ha en hund, men du är ok med ett brett utbud av raser. Å andra sidan kan det vara att du vill ha en mycket specifik ras och du behöver också vara en viss ålder.
  • 2. Separations ångest. Det är ganska vanligt att se separationsangst i skyddshundar. Fortfarande behöver inte alla skyddshundar lida av separationsangst. Om du gillar en hund som verkar ha separationsangst, ge inte upp honom / henne, det är bara en beteendemässig utmaning som du enkelt kan övervinna. Även om separationsangst låter som en stor psykisk sjukdom, men det är något som du enkelt kan besegra med kärlek, kärlek och den viktigaste ingrediensen av alla, jag.e., förtroende.
  • Separationsangst är bara ett tillstånd av sinnet att hunden utvecklas på grund av några dåliga tidigare erfarenheter, varav hunden utvecklar en rädsla för att överges varje gång det är kvar ensam och börjar med panik.
  • Om du är orolig för din hund som skäller när du lämnar ensam, kan du överväga att kontakta en vän eller granne för att se om de kan checka in på din hund under dagen.
  • 3. Ta hela din familj tillsammans med dig. Eftersom du planerar att lägga till en ny familjemedlem är det absolut nödvändigt att ta hela din familj med dig till adoptioncentret, speciellt om du har barn i din familj eftersom det kan finnas fall där en hund kan vara super söt och vänlig runt vuxna. Ändå kan det visa tecken på aggression runt barnen på grund av några dåliga tidigare erfarenheter med barn.
  • Om du redan har en hund eller något annat husdjur, försök sedan ta det med dig till adoptioncenteret, så att du kan se till att den nya familjemedlemmen följer med alla dina familjemedlemmar.
  • Många djurhyllor tillåter andra djur i ditt hushåll att komma och hälsa på det nya (möjligt) tillägget. Faktum är att det i Kalifornien rekommenderas att detta händer så att det finns en mindre chans att ett djur returneras.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 2
    4. Prata med en husdjursrådgivare. Beroende på storleken på skyddet i ditt område kan du kanske göra ett möte för att prata med en husdjursrådgivare där. Ta med en lista över dina önskemål för ett husdjur med dig. En husdjursrådgivare kan vägleda dig när du väljer rätt typ och ras av djur för att bäst uppfylla dina behov.
  • Inte alla skydd kommer att ha en utsedd husdjursrådgivare. Men många skyddsarbetare är bra på att diskutera behoven hos specifika husdjur och vad som krävs för att ta hand om dem ordentligt.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 3
    5. Gör en online-sökning efter husdjur i ditt område. Du kan titta på webbplatser för stora skyddsorganisationer för listor med tillgängliga husdjur. Det finns också webbplatser på Internet som mindre skydd och räddningsorganisationer använder för att annonsera sina tillgängliga husdjur. Att göra en online-sökning som innehåller den typ av husdjur du vill, den stad du bor i, och orden "skydd" eller "rädda" kommer vanligtvis att ge några träffar.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 4
    6. Kontakta ett skydd direkt. Om du inte hittar potentiella husdjur på nätet, kan du kontakta ett skydd direkt och berätta för dem vad du letar efter. I vissa fall, om du berättar för ett skydd vilken typ av husdjur du letar efter, kommer de att hålla en titt på dig och kontakta dig om man kommer in.
  • Även om ett skydd inte har den typ av husdjur du letar efter just nu kan det ha en imorgon!
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 5
    7. Besök skyddet och träffa olika husdjur. Pet adoption kan ta tid, men du vill vara säker på att välja rätt djur. Ge dig gott om tid att välja rätt djur när du antar ett husdjur och fråga skyddspersonal om personligheter och historier av potentiella husdjur för att hjälpa till med ditt beslut.
  • Ibland hålls katter i ett gemensamt rum där du kan gå in och umgås med dem. Detta kan hjälpa dig att räkna ut vilka katter som har den typ av personlighet du letar efter.
  • Ofta kan du ta hundar på promenader för att lära känna dem bättre.
  • 8. Ta din hund för en promenad utanför fosterhemmet. När du har valt hunden för adoption är det viktigt att förstå hundens faktiska beteende innan han tar hem hemma. Även om det finns goda chanser att fosterhemen inte kan låta dig ta hunden ur fosterhemmet innan du antar, men ger det ett försök och ta din furry vän på en promenad någonstans utanför fostermiljön.
  • Det finns en mängd olika hundar i fosterhem. Vissa skäller lyckligt, och vissa gråter eftersom de saknar sin ägare. Denna typ av miljö kan ha en viss psykologisk inverkan på din furryvän, som kan maskera hundens faktiska beteende.
  • En hund kan känna sig rädd inuti fosterhemmet eftersom det inte är vanligt för denna typ av miljö och kan visa aggression, medan det är utanför fosterhemmet, när det är säkert, skulle det vara vänligt.
  • Del 2 av 4:
    Slutföra antagningsprocessen
    1. Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 6
    1. Komplett adoption pappersarbete. Shelters vill se till att de antar sina djur till en familj som kommer att ge ett bra hem. Ta reda på vilken typ av pappersarbete djurskyddet kräver och ta med all nödvändig dokumentation.
    • Ta med ett bild-ID med din nuvarande adress.
    • Om du bor i en hyreslägenhet eller ett hus, ger du bevis på att du har ditt hyresvärds tillstånd att äga ett husdjur, till exempel ett leasingavtal eller ett brev.
    • Det kan också finnas frågor om dina arbetsvanor, schema, husdjursvårdfilosofi och ekonomisk förmåga att ta hand om ett husdjur.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 7
    2. Ha en intervju med skyddspersonal. När du vill anta ett husdjur från ett skydd, vill de verifiera att du kommer att ge det husdjuret ett bra och varaktigt hem. Vanligtvis vill de intervjua dig om dina motivationer för adoption, vården du kommer att ge ditt husdjur, och om du är beredd att ta med ett husdjur hem.
  • Skyddspersonalen kan fråga dig om din historia av husdjursägande, oavsett om du har en veterinär kantad, detaljerna i din bostadssituation och ditt arbetsschema.
  • Du kan komma ihåg att skyddet sannolikt kommer att ge dig referenser för hundvandrare, doggy dagcare-centra, veterinärer, och mer om du behöver det.
  • Förvänta dig att skyddet ska organisera en husinspektion för att se till att ditt hem är lämpligt för husdjuret. Även om inte alla skydd kommer att göra det, är det en vanlig del av adoptionsprocessen.
  • 3. Omregistrera mikrochipet. De flesta av skyddshundarna kommer med en mikrochip installerad. När du antar en hund från skydd, se till att du raderar detaljerna i den tidigare ägaren och matar i dina uppgifter så att om din furry vän går vilse, kan räddningscentret hitta dina uppgifter och återförenas dig och ditt husdjur.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 8
    4. Betalningsavgifter. Ha en check, kreditkort eller kontant redo att anta ett husdjur. Animaliska skyddsavgifter kan kosta mindre än att köpa ett djur från en uppfödare eller en butik, men priserna varierar. I många fall kommer avgifter för mer populära typer av husdjur, som kattungar, att vara högre än de för mindre populära husdjur, som gamla eller funktionshindrade djur.
  • Det kan finnas tider på året eller perioder vid varje skydd när avgifterna minskas. Till exempel, på vintern, erbjuder ASPCA försäljning på sina valpar och kattungar.
  • Innan du betalar, fråga om vad avgiften täcker och om du kan returnera husdjuret under vissa omständigheter. I vissa fall kommer adoptionavgifter att täcka spaying eller neutralisering och en viss preliminär veterinärvård.
  • Del 3 av 4:
    Ta ditt husdjur hem
    1. Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 9
    1. Köp leveranser. När du antar ett husdjur, gör du ett åtagande att ta hand om det för resten av sitt liv. Du måste börja detta engagemang genom att köpa alla objekt som ditt husdjur behöver. I allmänhet behöver alla husdjur mat, vatten, leksaker och sängkläder. Du måste köpa dessa före tid, och behållarna som används för att leverera dem till ditt husdjur.
    • Katter kräver också en repor och en kattlitterbox.
    • Hundar behöver en krage och en koppel så att du kan ta dem utanför för att gå på toaletten och på utflykter.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 10
    2
    Förbereda ditt hem för ett husdjur.Pet-Proof ditt hem genom att lägga bort objekt som kan vara farligt för ditt husdjur, såsom giftiga städkemikalier. Du bör också skapa ett speciellt område för ditt nya husdjur, med antingen en säng eller en bur som kommer att hysa husdjuret.
  • Att ha ditt hus alla satt upp innan du tar med ditt husdjur hem kommer att underlätta övergången ditt husdjur kommer att göra. Det låter dig fokusera din uppmärksamhet på husdjuret, istället för logistiken för att skapa sitt område.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 11
    3. Ta med ditt husdjur hem. När du har avslutat ditt pappersarbete och har betalat några adoptionsavgifter, kommer du att vara fri att ta ditt husdjur hem. Beroende på typ av husdjur, kommer du att använda olika sätt att transportera det hemma. En hund måste gå in i en bärare eller vara fastspänd i en sele i bilen. En katt måste gå in i en bärare. Ett mindre husdjur, som en hamster eller mus, kommer att transporteras i en liten resebur.
  • Många bostäder kommer att ge små reseburar för små husdjur. Men du måste köpa en researrangör för att ta hem en katt eller hund.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 12
    4. Ta ditt antagna husdjur till en veterinär för en hälso-screening. Har sin hälsa bedömd, se till att den är uppdaterad på vaccinationer och planerar alla veterinärprocedurer som ditt husdjur kan behöva i framtiden. Ibland ingår ett gratis Vet-besök, inklusive vaccinationer, med PET-antagandet.
  • Animal Shelters arbetar för att lösa problemet med PET-överbefolkning. Om djuret inte är neutraliserat kan du behöva skriva ett avtal som anger att du kommer att få PET ändrat när du antar det. Gör ett möte för att få ditt djur fast när du tar det att ses av en veterinär.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd Steg 13
    5. Ge din husdjurstid att vänja sig på sin nya familj. Animal Shelters har vanligtvis en 7 till 10 dagars graceperiod, så att om det nya husdjuret inte tränar, kan du ta tillbaka det och byta ut det för ett annat djur eller få tillbaka pengarna. Men du borde ge ditt nya husdjur lite tid att anpassa sig till sitt nya hem innan du fattar några beslut så här.
  • Vissa skydd erbjuder hundträning och ta hand om husdjursklasser för liten eller ingen kostnad. Om ditt nya husdjur har beteendeproblem, prova klasser innan du väljer att ta tillbaka det till ett skydd.
  • Del 4 av 4:
    Besluta om du kan få ett husdjur från ett skydd
    1. Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd steg 14
    1. Bedöma om du har tid att ta hand om ett husdjur. När du antar ett husdjur från ett skydd måste du tänka på om du har tid att ta hand om det ordentligt. Ditt husdjur, oavsett det, kommer att behöva mat, vatten, motion och uppmärksamhet varje dag. Tänk på detta kan hjälpa dig att bestämma om du vill få ett husdjur. Det kan också hjälpa dig att bestämma vilken typ av husdjur som ska få.
    • Vissa husdjur, som katter, kräver mindre dagliga arbeten för att ta hand om än andra husdjur, som hundar.
    • PET antagande är ett stort ansvar som inte bör tas lätt. Skyddspersonalen kommer sannolikt att fråga dig om ditt schema för att avgöra om du har tid för ett husdjur. Du måste begå dig fullt ut att ge ett bra hem för djuret.
    • När du bestämmer om du har tid för ett husdjur, tänk på ditt livs verklighet nu, inte vad du vill att det ska vara. Till exempel, får du inte en hund eftersom du vill börja springa dagligen och du tänker med en hund med dig på dina dagliga körningar. Om det inte redan är en del av din dagliga rutin, låt det inte svänga dig mot husdjursägande.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skydd steg 15
    2. Få hyresvärdens godkännande. Om du är en hyresgäst, bör du få godkännande för att ha ett husdjur från din hyresvärd. Först, titta på ditt leasingavtal eller hyresavtal och se om det adresserar om husdjur är tillåtna i ditt hem. Därefter, om avtalet inte begränsar husdjursägandet, kontakta din hyresvärd och berätta för dem att du överväger att få ett husdjur. Du behöver verifiering skriftligen att det är ok med dem om du har en.
  • De flesta skydd kommer att kräva godkännande skriftligen om du är en hyresgäst, eftersom det inte får godkännande kan resultera i returnerade eller övergivna husdjur när människor måste välja mellan sina bostäder och deras husdjur.
  • Om du äger ditt hem behöver du inte godkännande. Men du kan behöva tillhandahålla dokument som visar att du äger ditt hem.
  • Bild med titeln Adoptera ett husdjur från ett skyddssteg 16
    3. Bedöm din ekonomi. Även om du har tid att ta hand om ett husdjur och din hyresvärd är OK med det, kanske du inte har de pengar som behövs för att ta hand om ett husdjur ordentligt. Husdjur kan vara dyra att ta hand om, särskilt stora hundar som äter mycket mat. Titta på din ekonomi och bedöma om du tillförlitligt har extra inkomst varje månad som kan gå mot PET-kostnader. Några månatliga utgifter att tänka på när du bedömer din ekonomi är:
  • Mat
  • Husdjursförsäkring
  • Veterinärkostnader
  • Träningsklasser
  • En gång eller tillfällig kostnad - som en säng, maträtter, krage, koppel och leksaker
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande