Hur man hanterar mobbningar

Bullies kommer i alla former och storlekar. Med tiden måste de flesta av oss ta itu med en mobbning eller två, kanske som barn eller kanske som vuxen. Den senaste statistiken avslöjar att en av fyra barn står inför mobbning på en eller annan gång. På arbetsplatsen är hemmet, militären, sjukhusen och till och med vårdhem, mobbning ett problem för vuxna. De som mobbar måste hanteras noggrant och mest av allt, kan cykeln stoppas.

Steg

Del 1 av 4:
Utveckla copingmekanismer
  1. Bild med titeln Deal med mobbar Steg 1
1
Visa minimal reaktion på deras mobbning. Gör ditt bästa för att inte visa någon reaktion - bara gå bort, om du kan. Bullies få tillfredsställelse från att andra känner sig skadade eller obekväma, så att reagera på dem kommer bara att uppmuntra dem längre. Mobbningen vill ha uppmärksamhet och om du visar dem att de är emotionellt skadar dig, kommer de att få mer nöje att göra det.
  • Denna taktik kan backfire beroende på mobbningen, så läs situationen noggrant. Vissa mobbningar kommer att känna sig trygga dig (som de tycker om den handlingen själv) om de ser att du inte lider av sina handlingar.
  • Om ignorerar dem inte fungerar, försök säga något som, "Hej, det är inte roligt," eller "Sluta störa mig."
  • Du kan inte prata känna till en irrationell person. Gå bort med värdighet, säger att du har bättre saker att göra med din tid. Om det fortsätter, stå upp för dig själv. Oavsett om det fortsätter eller inte, var noga med att stå upp för andra som är mobbade.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 2
    2. Känn din inre styrka. Alla har en inre styrka att dra på - problemet med mobbning är att många mobbar försöker få dig att känna att du saknar den här styrkan och att du är mindre av en person på grund av detta. Det är inte sant - akta dig det avsiktliga försöket att förfråga dig och få dig att känna sig svag.
  • Ibland tror vi att de kan ta allt vi har som en person ifrån oss. Tro att du är starkare än de är för att djupa ner dig är starkare än de är och starkare än de någonsin kommer att vara.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 3
    3. Arbeta dig runt mobbarna. Försök att undvika dem i skolan och sociala situationer. Om de tar samma väg som du gör, prova ett annat sätt - om de inte kan hitta dig, kan de inte mobba dig. Prova ditt bästa för att undvika dem men visa inte att du undviker dem. De brukar läsa detta som rädsla eller framgång, och de kommer att mobba dig mer som ett resultat.
  • Om du kan, försök att bo med en grupp, eller åtminstone med en annan vän. Bullies tenderar att välja på studenter som är ensamma.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 4
    4. Gör inte skämt på egen bekostnad för att försöka bevisa att det inte finns något som mobbningen kan göra för att skada dina känslor. Detta kommer bara att behaga mobbningen, och de kommer ofta att chipas med sin egen löjlighet och förnedring för att sänka din självkänsla. Du sjunker bara till deras nivå med målet som fortfarande är själv.
  • Det finns inget roligt om mobbning, och godkänner dem - om det handlar om dig eller någon annan - bara förvärrar problemet. Skämt är inte lämpliga i situationen, även om det känns som om de diffunderar spänningen. De är verkligen bara att bränna elden.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 5
    5. Reflektera en förolämpning tillbaka till en verbal angripare. Om det uppnås offentligt kan detta framkalla skratt från omgivande kamrater eller offer på mobbens bekostnad. Detta är en mobbas värsta mardröm, eftersom de är avtryckta från sin maktposition över dig. Kom ihåg att inte visa mobbningen den uppmärksamhet de är hungriga för, eftersom det kommer att tillåta mobbningen nöjet att faktiskt skada andra emotionellt.
  • Undvik att förolämpa mobbningen om de har en historia av fysiskt mobbning du, eftersom det här initierar en konflikt kan du inte vinna. I stället för att förvärra situationen, gå bort. Rapportera detta till en myndighetsfigur om du tror att du är i fara.
  • Fortsätt inte att göra det eftersom det kan leda till att mobbningen slog dig. Försök också att komma med bra comebacks (eller som de kallas, "rost") för att trona dem ännu mer, och motrast dem när de framgångsrikt stekar dig.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 6
    6. Outsmart mobbningen. Bullies är vanligtvis inte särskilt smarta eller kväva, så du kan använda detta till din fördel. Här är ett par idéer:
  • Skratta på allt de säger, och ju värre förolämpningen, desto svårare borde du skratta. Försök att tänka på det som något riktigt roligt och faktiskt skratta. Detta är otvetydigt frustrerande till mobbningar eftersom de vill att du ska gråta, inte skratta.
  • Skrika ett citat på toppen av dina lungor i ansiktet. Du bör bara prova detta när de tråkar på fötterna eller i allmänhet, gör något ordlöst irriterande. Det finns många bra saker att citera, till exempel den första versen av Jabberwocky, sånger som mest har glömts, ("Jag är jag, Don Quixote, Mannen i La Mancha") eller kompensera några av dina egna ("Jag skulle vilja ha en dollar så jag kan köpa en fisk!"). I det här fallet är slumpmässigt sökordet. Mobbningen kan vara så förvånad över att du kan orsaka skratt eller, åtminstone komma undan. Om de tycker att du är galen, det är okej också!
  • Del 2 av 4:
    Bygga din egen styrka
    1. Bild med titeln Deal med Bullies Steg 7
    1. Ta kampsport lektioner. Överväga karate, kung fu, taekwondo, judo, ju-jitsu, aikido eller något liknande. Detta kommer att öka ditt självförtroende, förstöra din kroppsbyggnad och göra det möjligt för dig att få kamp eller defensiva färdigheter. Bullies som att byta på de som de uppfattar som svagare än dem, så att man utvecklar en strid aura kan hjälpa till att avskräcka dem. Kampsportkunskaper hjälper dig också att lära dig hur du inte verkar vara ett enkelt mål.
    • Du behöver inte se ut som en fighter, bara vara en icke-nonsens typ med en inte-röra-med-mig aura. Det är bättre att vara bekant redo och inte behöver det än att vara svart och blå önskan att du kunde ha försvarat ordentligt.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 8
    2. Var smart och medveten om allt. Studera omgivningen för möjliga flygvägar, hangouts, konfliktzoner, säkra zoner och territoriella gränser. Var medveten om mobbens mönster, inklusive möjliga anslutningar, eftersom de flesta bullies har ett förpackningsförpackning. Att veta fienden och omgivningen kan betyda mycket när man undviker men, viktigast av allt, under en direkt konfrontation.
  • Var säker på att gå om. Gå med ett målmedvetet förtroende och en inte-du-dare-röra-med-mig attityd. Gå med huvudet upp i den riktning du går och använd din perifera vision för att vara medveten om folket runt dig. Oavsett hur otrogen det känns till dig, agera självsäker och stå lång. Alla kommer att vara ingen klokare.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 9
    3. Lär dig några självförsvar rör. Det här är väldigt viktigt om du behöver kämpa (som förhoppningsvis inte). Du behöver inte ett svart bälte, bara tips om självförsvar. Gör det med all din styrka och gör det utan motvilja.
  • En snabb spark i ljummen kommer att få personen att bli dazed och titta generad tillräckligt länge för en flykt. Bullies används inte alltid för andra att få det bästa av dem.
  • Om ljummen inte fungerar, prova solen plexus (höger under revbenen), eller sparka ett knä för att göra personen resa.
  • Om mobbningen griper dig eller trycker på dig, tro det eller inte, det är faktiskt en fördel. Försök väldigt svårt att hålla balansen, ta en av sina armar med din vänstra hand och slå sin armbåge med den andra, sedan använda din andra hand, tryck bort den återstående armen.
  • Då när du får din första chans, kör för att komma till ett säkert ställe och ringa till hjälp.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 10
    4. Utveckla en djup förståelse för dig själv (och hur bra du är). Känna dina styrkor, svagheter och mål. Vet vad du vill och vad du kan. Denna självförsäkring kan vara till hjälp när man handlar om verbala mobbningar, eftersom deras förolämpningsord inte kommer att nå din kärna. Verbal Bullies kräver vanligtvis en publik när de slår ut förolämpningar och deras ord är sällan baserade på vad som är sant utan snarare vad som är catchy.
  • Försök att övervinna rykten: berätta för alla det är inte sant och att mobbningen bara vill ha uppmärksamhet. Vänd den negativa strålkastaren tillbaka på dem. Påpeka deras mobbningstendenser och hur otroligt osäkert och olyckligt måste de vara att välja på andra.
  • Dessa förolämpningar och hur den här personen behandlar dig har inget att göra med verkligheten, inget att göra med dig, och allt att göra med dem. Detta är deras osäkerhet och olycka som visar sig. När de är färdiga med dig, kommer de sannolikt att röra sig på någon annan.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 11
    5. Var inte frestad att bully tillbaka. Det sista du vill göra är att sjunka till mobbens nivå. Medan du definitivt borde påpeka varför de mobbar och hittar hål i sitt argument, aldrig någonsin, någonsin tillgripa beteende som deras. Det är bara ett annat sätt att ge dem makt. Det gör dig så illa som dem.
  • Och om du gör det, kommer du att få så mycket som problem som de är. Om saker blir galen och de lämpliga myndigheterna blir involverade, skulle ingen veta vem den faktiska mobbningen är - du eller dem.
  • Del 3 av 4:
    Förhindra cykeln
    1. Bild med titeln Deal med mobbar Steg 12
    1. Känna igen den typ av mobbning du och andra har att göra med. Bullies korsar spektret - lite missbruk fysiskt, andra muntligt, medan andra spelar sinne och leksak med dig emotionellt. Många bullies använder en kombination av dessa strategier. Oavsett vilken typ som helst, hjälper det till att du förstår det tillvägagångssätt som tas av mobbningen.
    • Missbrukar personen fysiskt? Aggressiva mobbar gillar att slå, slå, sparka och dra hår. De kommer att göra det utan tvekan. En sådan mobbning är inte bortom en fysisk kamp, ​​bara för att skylla allt på dig eller gråta att de är skadade och du började det.
    • Är den här personen en namn-ringer, någon som förolämpar dig muntligt? Taunting Bullies är verbalt missbrukande (kallar namn, gör skämt, reta, etc.).
    • Låt personen vara din vän, men gör då roligt med dig framför andra utan varning? Detta är bara en typ av känslomässig mobbning. Andra inkluderar hotande att skada eller bryta något du bryr dig om, gör något för att få dig att bli ridiculed (som att ha en "sparka mig" Logga in på ryggen) eller berätta för dig till andra människor för att försöka få dem att hata dig. Indirekta mobbningar, ibland kända som backstabbers eller skvaller, sprider rykten, utesluter andra och trakasserar sina offer när det är möjligt.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 13
    2. Förstå att cyberbullying är lika verklig som ansikte mot ansikte eller verkligt mobbning. Cyber ​​Bullies Harass andra personer genom snabbmeddelanden, e-post och andra elektroniska medel. Det bästa sättet att hantera online Bullies är att radera sina meddelanden och inte läsa något de säger. Var noga med att blockera mobbningen också.
  • Om det här händer med dig, är det lika legitimt som mobbning mot ansikte. Tveka inte att berätta för dina föräldrar, din chef, en lärare eller polisen, om det behövs, om din situation. Detta är inte okej och bör inte tolereras.
  • Bild med titeln Deal med Bullies Steg 14
    3. Rapportera Allt mobbning till en myndighetsfigur. Tänk på dina föräldrar, skolvägsrådgivare, chef, chef, polisen eller någon annan som kan hantera eller straffa mobbningen och skydda din säkerhet. Det är viktigt att du pratar med någon om ditt problem för att få det att sluta. Detta är inte fegt av dig. Detta är modigt för dig att komma fram och göra dig sårbar.
  • Typiskt tycker bullies inte att konfronteras. Om du pratar med en betrodd vuxen, kommer de att hållas ansvariga.
  • Om det finns en mobbningsundersökning i din skola skriv alltid ditt namn. Skäms inte. Du kommer förmodligen att bli ombedd att prata med någon i privat som är mycket erfaren och det kan vara överraskande hjälpsam. Du kan känna dig väldigt liten men i verkligheten är du större än mobbningen.
  • Bild med titeln Deal med Bullies Steg 15
    4. Hjälpa andra genom sin situation. Bullies är människor som försöker få sig att se bra ut. Allt de vill ha är uppmärksamhet, och de har förmodligen lärt sig deras mobbning hemifrån eller vänner. Ta det bort från dem och de har ingenting! Eftersom du har upplevt problemet vet du hur det kan skada, och du vet hur man hjälper andra!
  • Ett av de enklaste sätten att hjälpa andra att må bättre inför mobbning är att ändra sin förståelse för det. Betona dem att mobbningar själva är olyckliga och frustrerade och försöker ha kontroll över sina känslor för att äntligen känna sig bra. Det är snällt ledt, om du tänker på det.
  • Om någon kommer till dig och de är i en situation som liknar din, gå med dem för att anmäla sitt problem. De kommer mycket att dra nytta av det moraliska stödet. Om de inte har sin egen styrka, kan de njuta av några av dina.
  • Bild med titeln Deal med Bullies Steg 16
    5. Sprid ordet. Mobbning är ett verkligt problem. Det är inte något som behöver skjutas åt sidan och behandlas tyst. Ta dina problem och prata om dem. Be din skola att hålla samtal eller seminarier som sätter den i framsidan av allas sinnen. Gör alla medvetna om att det händer varje dag. Bara när människor letar efter det kan de göra något åt ​​det.
  • Du kanske tror att du är ensam eller att du inte känner till någon som har gått igenom något som du har, men det är troligt att de människor är för blygda för att tala upp. Om du bryter isen kan du bli förvånad över hur många människor går med i din kamp.
  • Del 4 av 4:
    Förstå mobbning
    1. Bild med titeln Deal med mobbar Steg 17
    1. Vet vad mobbning är. Det är viktigt att definiera mobbning på lämpligt sätt, för att undvika att märka varje negativ social interaktion som ett fall av mobbning, eftersom vissa konflikter inte har något att göra med mobbning och kan vara ett tecken på normal, hälsosamt avseende. Bullying är oönskat, aggressivt beteende som involverar en verklig eller uppfattad effektobalans. Beteendet upprepas, eller har potential att upprepas, över tiden. Både mobbningar och offer kan ha allvarliga, varaktiga problem.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 18
    2. Inse att deras handlingar kanske inte har något att göra med dig. Något personligt kan pågå i mobbens liv. De behöver en stansväska för att ta sin ilska eller ledsen ute, och tyvärr är det du. Ta inte det här personligen. Mest sannolikt har det inget att göra med dig.
  • Tips

    Vissa mobbningar kan bara vara avundsjuk på dig. De mobbar bara dig för att du har en bra talang som de inte har, så var stolta över vad du gör.
  • Du kan behöva ge bevis på mobbning. Och kom ihåg, mobbningen kan alltid ljuga och få falska vittnen att stödja honom / henne upp. Berätta för dina föräldrar först och sedan skoladministratörerna.
  • Håll dig lugn hela tiden, eftersom det kommer att pussla och frustrera en typisk mobbning vid sina försök att framkalla en negativ reaktion.
  • Tänk hårt och träna allt som kan göra mobben olycklig, kanske de är ohälsosamma, få få vänner eller en rädsla för något. Tänk sedan på hur du är i dessa aspekter, kanske är de avundsjuk eftersom du har dessa fördelar över dem. Använd detta för att hjälpa till att eskalera situationen genom att undvika dessa ämnen när du är nära dem. Kan få en kvalitet på deras sinne. De kanske inte tittar på dig som ett hot.
  • Om din skola inte handlar om rapporter om mobbning, försök att få dina föräldrar att sätta dig i en privat eller en charterskola som kommer att utvisa eller avbryta en mobbning.
  • Om mobbningen är cyberbullying, ta en bild av trakasserier för att ha bevis på den cyberbullying.
  • Du kan vara orolig att mobbningen blir arg om du berättar för någon, men på lång sikt är det för det bästa. Om du låter folk gå över dig kommer de att gå över dig för alltid.
  • Känner aldrig som att du måste ständigt komma ur vägen för dem. Undvik dem om det behövs, men visa dem att du inte är rädd för att vara runt. Om du misstänker att bli mobbad vid vissa tillfällen (som efter skolan eller tidigare), se till att någon är med dig för att försvara eller ringa efter hjälp.
  • Oroa dig inte för att mobbningen ser dig gråta. Du kan gråta och visa dem att du kan slåss.
  • I Förenade kungariket kan du ringa barnsfrihet på 0800 1111 för att prata om mobbning (eller några andra problem du kan vända mot). Detta kommer inte att dyka upp på din telefonräkning.
  • Om du inte är en mycket självsäker person, försök ditt bästa för att stå upp till mobbningen. När du har gjort det kommer du att ha mycket mer självförtroende och kommer att kunna stå upp till mycket fler människor.
  • Alla mobbningar är olika. Vissa mobbningar kan fortfarande mobba dig, även om du visar dem att du inte bryr dig vad de tycker om dig. Om så är fallet måste du berätta för en lärare.
  • Reagera aldrig som mobbningen eftersom det är allt de vill ha. De vill göra dig en dålig reaktion och försöka förstöra din dag. Och om de lyckas då "Bam" en annan dag av mobbning!
  • Att berätta en lärare om det kommer inte bara att hjälpa dig, men det kan också hjälpa mobbningen om han / hon har familj eller sociala problem som gör att de vill mobba dig.
  • Komplimanger dem många gånger i rad. Som verkligen irriterar dem och borde göra dem tillbaka. Försök också att vända de negativa kommentarerna till positiva komplimanger så att du inte känner dig dålig om dig själv. Det finns många udda saker som gör mobbningar mobbning och det är oftast de har blivit mobbade eller de har problem i sitt liv så försök att tänka på vad som är fel med dem och se om du kan hjälpa till!
  • Visa den mobbning du är säker och har andra människor på din sida.
  • Om du pratar med en lärare och de tror inte på dig, försök igen, eller berätta en annan lärare eller vuxen. Att erhålla tillräckligt med bevis bidrar också väsentligt ditt ärende.
  • Bli inte emotionell framför mobbningen. Detta kommer att få dem att fortsätta sin mobbning eftersom deras huvudmål är att göra dig upprörd. I grund och botten, om de ser sin plan fungerar, kommer de att fortsätta.
  • Tänk inte att du är en dålig person och förtjänar att bli mobbad. Ingen förtjänar denna behandling! Du är fantastisk och låt inte någon berätta för dig.
  • Varningar

    Ignorera inte mobbar som gör saker som involverar att röra dig, även om de inte strängt attackera. Odds är, de sakerna är allvarliga.
  • Många barn lärs att mobbningar inte blir fysiska om de bara gör det roligt. Detta är inte alltid sant, eftersom det alltid kan eskalera. Var försiktig runt någon mobbning, stanna alltid på offentliga platser eller bland annat (särskilt myndighetsuppgifter) när en mobbning väljer dig.
  • Om mobbningen är en vuxen eller ung vuxen och hotar dig eller skadar dig, kallas det missbruk. Prata med någon omedelbart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande