Hur man byter jobb

Hur glad kan du vara om ditt jobb gör dig eländig? Miljoner människor går till jobbet varje dag dreading de närmaste 8 timmarna. Detta behöver inte vara dig! Tro det eller inte, det är möjligt att njuta av ditt jobb och få betalt för det.

Steg

Del 1 av 3:
Starta övergången
  1. Bild med titeln Ändra jobb Steg 1
1. Försök att bo på ditt nuvarande jobb medan du börjar söka efter ett nytt jobb. Sökandet efter ett nytt jobb kan ta ett tag - av vissa åtgärder, en månad för varje $ 10k i förväntad lön. Om du letar efter ett välbetalande jobb, det är mycket tid att vara ute av arbetet. Om ditt jobb är verkligen hemskt och du kan inte ta det längre, överväga att sluta. Annars, försök att hålla ut det. Din plånbok kommer tacka, liksom din framtida arbetsgivare: det är lättare att få ett jobb om du redan har ett jobb, eftersom du anser "anställningsbar."
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 2
    2. Se till att gräset inte är dött. Du vet ordstävet: "Gräset är alltid grönare på andra sidan." Många människor ogillar sina jobb av goda skäl, men vissa tror att gräset alltid är grönare på andra sidan och få en oförskämd uppvaknande när de byter jobb, bara för att hitta sin situation värre på andra sidan.
  • Dess ytterst tufft att mäta om ditt framtida jobb kan vara värre än din nuvarande. Det faktum att du vill byta jobb ska tippa av dig att du är olycklig - bara se till att du är olycklig för god anledning, inte några orealistiska förväntningar på vad arbetsvärlden är som.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 3
    3. Börja tänka på vilken typ av jobb du vill byta till. Är du bara bytte jobb inom samma sektor, eller byter du karriär? Det finns en ganska stor skillnad. Växlande jobb i samma bransch kräver inte så mycket planering och lagarbete som omkopplare.
  • Föreställ dig vad du skulle göra om du hade alla pengar i världen. Vad skulle du spendera din tid? Skulle du spendera din tid att resa och skriva om upplevelsen? Skulle du Tillbringa dina dagar matlagning? Många av våra roligaste sysslor betalar inte såväl som "lukrativ" de, men om du är riktigt bra på vad du älskar att göra, står du förmodligen att göra en hel del pengar och ha kul att göra det samtidigt.
  • Minns dina roligaste prestationer och erfarenheter, särskilt de som är djupt kände och emotionellt uppfyllande. Vad är du bra på att göra? Många tycker att de tycker om att göra saker som de är naturligt bra på.
  • Expertips
    Adrian Klaphaak, CPCC

    Adrian Klaphaak, CPCC

    Karriär Coachadrian Klaphaak är en karriär tränare och grundare av en väg som passar, ett mindfulnessbaserat boutique karriär och liv coaching företag i San Francisco Bay Area. Han är också en ackrediterad medaktiv professionell tränare (CPCC). Klaphaak har använt sin träning med träningsinstitutet, Hakomi somatisk psykologi och internfamiljsystembehandling (IFS) för att hjälpa tusentals människor att bygga framgångsrika karriärer och leva mer målmedvetet liv.
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Adrian Klaphaak, CPCC
    Karriärtränare

    Oroa dig inte om du inte kan bestämma dig. Adrian Klaphaak, grundaren av en stig som passar, säger: "Att räkna ut rätt karriärväg kanske inte alltid hända på ett ögonblick, som en epiphany, så mycket som det kan vara en växande realisering av vad som passar din personlighet och dina styrkor."

  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 4
    4. Börja hålla en karriärjournal eller dagbok. Det kan låta ostlikt, men en tidskrift är en strävan som kommer att tvinga dig att samla dina tankar och börja vara ärliga om dina känslor och ambitioner (vilket är svårt att göra). Använd din journal för att samla alla dina positiva tankar, insikter och leder som du samlar under din jobbsökning.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 5
    5. Stoke din naturliga nyfikenhet. Bli nyfiken. Det finns flera anledningar till varför det lönar sig att vara nyfiken. För en är den nyfikna personen vanligtvis en lärande person, och arbetsgivare letar efter kandidater som är ivrig, inte bara villig, att lära sig på jobbet. För det andra är den nyfikna personen mer sannolikt att hitta ett bättre jobb passform för honom - eller själv genom att fråga "Varför?"
  • Fråga dig själv Varför Du gillar vad du gör. Börja sond. Kanske är du passionerad för sprint, till exempel, men inte excel på det. Om du försökte bli en sprinter, skulle du förmodligen inte lyckas. Men om du insåg att du älskade fysiologin bakom sprinting, kan du välja att bli en sportläkare. Den nyfikna personen försöker ständigt förstå mer om både världen och själva, vilket gör jobbet / karriäromkopplaren enklare.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 6
    6. Bestäm om du ska berätta för din chef att du letar efter ett nytt jobb. Detta är ett av de riktigt tuffa beslut som gräver upp när du byter jobb. Det finns fördelar och nackdelar med att berätta för din chef. I slutändan kommer det att vara upp till dig att fatta ett välgrundat beslut om vad som är bäst att göra i ditt fall:
  • Fördel: Du kan få ett motbjudande att bo som skulle göra ditt jobb mer uthärdligt, men inte nödvändigtvis mer meningsfullt - du ger din chef gott om att hitta en ersättning - du lämnar ditt nuvarande företag som inte har bränt broar och har varit ärlig om din känslor.
  • Nackdel: Du kunde inte få ett jobbbjudande i flera månader och lämnar dig i en "övergångs-" perioden permanent - din chef kan tro att du bara är vinkling för en pay bump-din chef kan börja misstänka ditt arbete och få dig att känna sig mindre relevant när tiden går vidare.
  • Del 2 av 3:
    Pounding the Pavement
    1. Bild med titeln Ändra jobb Steg 7
    1. Sortera ut alla de personliga dokument du behöver börja med att ansöka om olika jobb. Få all administration ur vägen ganska tidigt på.Tryck på ditt CV eller Gran upp din CV. Ben upp på Hur man skriver ett brevbrev Om du behöver. Börja diplomatiskt uppmana rekommendationsbrev från människor som känner dig bra och är positivt avsedda att säga något trevligt om dig. Andra saker att tänka på:
    • Lära sig hur intervjua och bilda utmärkt intervjufrågor
    • Lär dig hur du skyddar ditt online-rykte
    • Sortera ut din hisshöjd om du inte redan har det
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 8
    2
    Starta nätverk. Nätverk är förmodligen det viktigaste steget i din nya jobbsökning. Det beror på att hänvisningar och personliga förbindelser (och låt oss möta det, nepotismen) utgör huvuddelen av hur människor landar jobb dessa dagar. Varför? Hänvisade kandidater tenderar att utföra bättre än slumpmässiga anställningar och stanna längre. Så nästa gång du drar dig till en nätverkshändelse när du vet att du kan sitta hemma i din PJs äta glass, berätta för dig själv det är för ditt nya, orealiserade jobb.
  • Kom ihåg att folk anställer människor, inte återupptas. Gör ett intryck I ett ansikte mot ansikte är mänsklig utbyte extremt viktigt. Människor anlitar människor som de tycka om, inte nödvändigtvis de med de bästa CV eller till och med kvalifikationer.
  • Nätverk kan verka ganska skrämmande, särskilt för introverts. De viktigaste sakerna att komma ihåg är att den andra personen är förmodligen nervös, och att ingen tänker på dig så mycket som du tänker på dig själv. Om du förstör, ingen biggie-borsta bara det! De tänker noga på sig själva, inte om dig.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 9
    3. Identifiera och prata med människor som gör vad du tycker du vill göra. Säg att du vill byta jobb och bli en parole officer, till exempel. Tja, försök att hitta någon (en vän till en vän kommer att göra) vem är en parole officer och fråga dem till lunch för en informativ intervju. Det kan till och med vara en bra idé att prata med a vakt och fråga dem kvaliteterna hos en bra parole officer, till exempel. Ofta kan du gissa, informativa intervjuer leder direkt eller indirekt till jobbbjudanden.
  • Under din informationsintervju, fråga dem frågor om deras personliga karriärväg och deras nuvarande jobb:
  • Hur hittade du jobbet?
  • Vad gjorde du innan du var en [ockupation]?
  • Vad är den mest tillfredsställande delen av ditt jobb? Det minsta?
  • Vad är en typisk dag som ser ut för dig?
  • Vad är ditt råd för någon som försöker bryta sig in i fältet?
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 10
    4. Upprätta personliga relationer med företag eller organisationer du bestämmer att du vill arbeta för. Det kallas inte "Pounding the Pavement" för ingenting. Att gå in till företag i person och be att prata med HR om jobböppningar är inte så hög framgång som nätverk eller få ett hänskjutande, men det är högre framgång än blint stabbar i mörkret med online-applikationer. Här är vad du gör:
  • Nå ut till HR direkt och beskriv din erfarenhet eller ditt önskade jobb. Markera dig själv - kortfattad. Fråga då: "Finns det några positioner som kan anpassa sig till mina färdigheter och expertis?" Förbered dig för att lämna din kontaktinformation och / eller ett CV eller CV med HR-avdelningen.
  • Inte avskräckas om HR effektivt säger nej. Fråga om du kan uppdateras om / när en position kommer upp och lämna din kontaktinformation. Om du fortfarande är intresserad av organisationen efter en månad eller två, följ upp med HR och visa förnyat intresse. Inte många människor gör det, och det visar riktigt mod och uthållighet - två stora egenskaper att ha.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 11
    5
    Ansök på olika jobb online. Applicera på olika jobb online via jobb Bulletiner är opersonlig och lätt, vilket förklarar varför så många människor gör det. Det är bra om du ansöker om jobb på nätet, men du borde förmodligen koppla din online-sökning med mer personliga interaktioner för att uppföra dina chanser att lyckas. Målet är att skilja sig från besättningen, inte blanda in!
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 12
    6. Volontär, om det behövs, för att prova ett jobb eller karriär på för storlek. Om du inte hittar mycket lycka till att leta efter ledningar, volontär på fritiden för en position du bryr dig om. Det behöver inte vara långa timmar, men det borde vara något som utsätter dig för det verkliga köttet av jobbet. Volontärarbete ser bra ut på CV och ibland blir en betald position.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra övergången
    1. Bild med titeln Ändra jobb Steg 13
    1
    Öva jobbintervjuer före den verkliga affären. Du kan träna med en vän eller mentor, eller bara försöka säkra så många intervjuer som möjligt och lär dig när du går. Att få några övningsintervjuer i är riktigt bra praxis - du kommer bli förvånad över hur bra körsträckan är när det är dags att essera din intervju.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 14
    2
    Ess intervjun. Oavsett om det är en gruppintervju, telefonintervju, Beteendeintervju, eller något däremellan, kan intervjuer vara skrämmande eftersom vi är ombedda att destillera våra personligheter och färdigheter i ljudbyte byte medan de är avslappnad och personliga hela tiden. Få saker i livet kan tyckas så svårt som din första jobbintervju. Här är ett par pekare att komma ihåg när du gör dig redo att hoppa in i intervjuens värld igen:
  • Precis som nätverk, Den som intervjuar du är förmodligen nervös. De vill också göra ett bra intryck. De vill att du ska tänka positivt av sitt företag. Insatserna kanske inte är lika hög för dem, men inte för en sekund tror att vara i förarsätet för en intervju är en bit tårta. En del av deras prestanda kommer att bedömas på den kandidaters förtjänst som de tar med sig.
  • Var uppmärksam på ditt kroppsspråk under intervjun. Om du får en intervju betyder det att det finns något om dig att den potentiella arbetsgivaren tycker kan passa i sitt system. Toppen. Och medan du inte kan ändra dina färdigheter och din expertis mid-stride i intervjun, du burk ändra hur du presenterar dig själv. Titta på intervjuaren i ögat- kom ihåg att leende- arbeta på din handslag- vara artig och fel på sidan av blygsamhet utan att vara helt abneegating.
  • Håll din intervju svar succinct. När du är under mikroskopens värme börjar tiden att dilatera, och många människor känner att de inte pratar nog när de faktiskt pratar för mycket. Paus efter att du känner att du har tagit upp frågan. Om intervjunaren behåller ögonkontakt utan att tala, är det förmodligen en cue att de förväntar sig vidare utarbetande - om intervjunaren lanserar till nästa fråga, har du hållit ditt svar på en bra längd.
  • Håll en positiv attityd under och efter intervjun. Det kommer att finnas intervjuer som du bombar - det är bara ett faktum i livet. Gå inte ner på dig själv för en dålig intervju. Istället, lär av dina misstag och tillämpa dessa lektioner till framtida intervjuer. Under intervjun, särskilt, låt inte negativiteten påverka ditt tillvägagångssätt. Många tror att de gör mycket värre än de kommer av.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 15
    3
    Följ upp med alla intervjuare - Jobb och informativ - du sätter dig ner med. Visa fortsatt intresse för de personer du har pratat med. Efter din intervju, skjut en snabb e-post som säger hur trevlig det var att träffa personen. Om du inte klargjorde hur länge du förväntades vänta under intervjun, klargör nu.
  • Människor svarar på andra människor, inte nödvändigtvis till papper. Se till att du behandlar intervjuaren som en person, först och främst, kommer att gå långt för att cementera din behörighet som en toppkandidat.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 16
    4. När du får ditt jobb erbjudande, Förhandla om lön och förmåner. Många sökande är lite mild när det gäller att förhandla om sin lön eftersom de bara är glada att de har jobb. Tro på ditt självvärt, och översätta den troen på ditt ekonomiska värde. Forskning utgångslöner av liknande upplevda kandidater i liknande områden och geografiska regioner. Då, när det gäller att namnge ett nummer, namnge en specifik figur som $ 62,925 istället för att bara säga $ 60k - det kommer att göra dig som om du verkligen har gjort dina läxor.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 17
    5. Skicka inte in ditt resignationsbrev tills du har landat ett jobb du vet att du ska ta. Vänta tills du har ett erbjudande skriftligen innan du går till din nuvarande - snart att vara exchef och låta honom eller henne veta att du kommer att lämna. Försök att schemalägga starten på ditt nya jobb så att du ger ditt gamla företag minst två veckor för att hitta en ersättare. Det är mindre tid och ditt gamla företag att man väl kämpar för att hitta en ersättare, vilket gör att de känner sig irriterande mot dig. Mer tid och du kommer att börja känna som en förlorad ducky som överstiger deras välkomna och blir alltmer irrelevant.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 18
    6. Övergång från ett jobb till nästa utan att bränna några broar. Det är svårt att hålla fokus eller maskera din fiendskap för vissa anställda när du vet att du kommer att lämna snart. Hugg in. Här är några saker som du bör komma ihåg medan du väntar på dina sista två veckor på ditt gamla jobb:
  • Packa inte dina väskor innan du har lämnat. Kolla inte ut. Håll dig fokuserad under dina sista dagar på jobbet. Instill förtroende för din chef att du är fullt närvarande och engagerad i att göra ditt arbete så länge du bor på företaget.
  • Tala inte offentligt mot någon av dina gamla chefer eller kollegor. Denna typ av offentlig guillotining kommer runt och håller inte exakt relationer tätt med din gamla arbetsgivare eller försäkra din nya.
  • Säg adjö till dina gamla kollegor. Skjut ut en e-postblast till alla (om du lämnar ett litet företag) eller de personer du har jobbat med (om det är ett större företag) låter dem veta att du går vidare. Håll det snabbt och enkelt - inget behov av att utarbeta varför. Skriv sedan personliga anteckningar för att välja personer du etablerat ett riktigt bra arbetsförhållande med. Låt dem veta hur tacksam du ska ha arbetat med dem.
  • Bild med titeln Ändra jobb Steg 19
    7. Bosätta sig i ditt nya jobb! När det är dags, byt jobb eller karriär tills du hittar den rätta, den bästa, den oundvikliga, den som engagerar dig i "arbete som är ett värdigt uttryck för vem du är."Då gör det själv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan avbryta en självnedbrytande strategi genom att namnge den, och sedan revidera den och energisera dig, när du koncentrerar dig på dina karriärtillgångar. Du kan disciplinera ditt sinne att fokusera på de positiva tankarna som förbättrar och förstärker dina tillgångar. Utan att neka verkligheten kan du bekräfta dina personliga tillgångar, till exempel överförbara färdigheter, och du kan upprepa dessa bekräftelser så ofta som nödvändigt. Du kan också lära av karriärförhållandena för andra, och hur de klarade, muddled genom eller triumferade.
  • I din dagbok / tidskrift, håll reda på alla konversationer, idéföreningar, ledningar och tillgängliga informationskällor från dessa informationssamlingsintervjuer och offentliga och privata ledningar.
  • Träna ditt sinne, välj din hjärna, omvandla dig själv.
  • Många av de självbedrig karriärstrategierna som anges nedan är ändras. Du kan göra skador genom att påminna dig om dina karriärövergångstillgångar. Du kan kolla på misstagen på den här listan som påminner dig om dina egna tankemönster, skapa din egen lista och märka dina egna misstag.Du kan "objektifiera" dina övergångsstrategier med frekvent referens till den här listan...och av verklighetskontroller. Du kan ändra felaktigt tänkande och tolka händelser.
  • Förvänta dig inte att du vet (de som mest sannolikt vill hjälpa dig) att veta nog om "vad du tycker du kanske vill göra" för att hjälpa dig. Studier visar att du sannolikt kommer att hitta lämplig information utöver din "inre cirkel" av kontakter, det vill säga separerade från dig med två eller flera "grader av separation".
  • Varningar

    Stanna inte var du är av rädsla för att misslyckas någon annanstans.
  • Ta inte någonting personligen - vilket gör dig arg, skyldig eller deprimerad.
  • Tror inte att du kommer att bli anställd för att göra något bara för vilket du har blivit formellt utbildad.
  • Vänta inte, särskilt för möjligheter att falla i ditt knä.
  • Tillåt inte negativ profetior och förtvivlan (the "nocebo" effekt, den negativa motsvarigheten till placebo) för att överväldiga dina karriärbeslut
  • Får inte en annan grad när det inte är ett krav på arbete du vill göra.
  • Förvänta dig inte ditt arbetsliv för att få dig fullständig personlig uppföljning.
  • Skjuta inte upp beslut tills du är avfyrade eller utbrända.
  • Kom inte till slutsatser för tidigt, utan reflektion ("Kyckling lite syndrom")
  • Strävar inte efter att vara perfekt i alla saker, speciellt när du ställer in dina standarder oupphörligt hög.
  • Tro inte att framgång i ett område automatiskt översätter till framgång i alla områden, utan att behöva samma ansträngning som ledde till den första framgången.
  • Hoppas inte falla i något genom att vara en generalist.
  • Fokusera inte på vad du borde ha gjort i det förflutna till utropa av vad du kan göra i framtiden ("shoulda, coulda, coulda")
  • Bestäm inte att du måste tjäna samma pengar, eller behålla samma nivå av status, ansvar eller prestige i din nästa karriär eller jobb.
  • Håll inte på en irrationell tro som du är skyldig till ett livsstilsåtagande för din nuvarande arbetsgivare eller karriär, till ditt nästa jobb eller karriär, eller till en betydande investering i din expertis (vilket kan vara en form av habituation eller "missbruk").
  • Jämför inte dig själv med andra och accepterar en negativ och avskräckande kontrast (som kan gå i Genius Seven-League?)
  • Antag inte, utan debatt eller tvivel, vad du föreställer dig att dina kritiker säger om dig är sant utan att störa att bestämma sin giltighet.
  • Svara inte "Ja men" till varje positiv tanke, avsikt, eller lite bra råd - drömmer om osannolika rationella för att ursäkta uppenbara negativ.
  • Tänk inte att du kan läsa andra människors sinnen utan att stödja bevis och bekräftelse.
  • Bränn inte dina broar bakom dig - alltid kunna gå tillbaka till var du kom ifrån.
  • Arbeta inte på att ändra ditt jobb eller karriär när du bara är olycklig.
  • Oroa dig inte för vad du inte kan ändra istället för att klara av vad du kan.
  • Försök inte konvertera en informationssamlingsintervju till en arbetsintervju.
  • Skjut inte upp tillfredsställelse i ditt arbete.
  • Håll inte dina känslor av missnöje till dig själv, eller dumpa dem på din familj, vänner eller i arg korrespondens.
  • Intellectualize inte om var du ska gå och hur man kommer dit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande