Hur man besegrar dina fiender

I livet utvecklar vi vänner men vi kan också utveckla fiender. Ibland är de mobbar och andra gånger de visar sig vara de som är närmast dig. Genom att veta hur man interagerar och hanterar dessa människor i ditt liv, kan du gå vidare utan att leva i rädsla.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå din fiende
  1. Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 1
1. Ta reda på vilken typ av fiende du har att göra med. Inte alla fiender skapas lika. Beroende på vem din fiende är och arten av ditt förhållande, behöver du lära dig mer om hur de fungerar innan du kan lära dig att besegra dem.
  • Nemeses är som den motsatta versionen av dig. Du hittar nemeses på jobbet, i skolan, och i andra situationer där du är parad med likasinnade liknande människor. Allt säger att du borde vara vänner med din nemesis-du har liknande intressen, mål och hobbyer - men du kommer bara inte med. Din nemesis är oljan till ditt vatten.
  • Frenemier är vänner som du inte gillar. Tja, aldrig någonsin vänner med din fiende, inte ens frenemier. Men när du hänger ut, slutar hon aldrig skryta. Frenemier är irriterande, giftiga och en riktig downer.
  • Fiender är tuffa. Från klassrummet till arbetsplatsen är fiender allvarliga hot mot din förmåga att komma igenom dagen. En fiende är någon som tycker att du tar sin popularitet, så de hatar dig och alltid vinna på allt.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 2
    2. Håll din fiende nära. Det gamla ordspråket är sant - om du håller dina vänner nära, håll din fiende närmare. Om du vill besegra din fiende, måste du lära dig hur de vinner på allt. Det betyder att prata med din fiende, titta på din fiende, och lära dig allt du kan om hur din fiende tycker.
  • Många mobbar, frenemier och andra typer av fiender fungerar från en avundsjuka. Ofta kommer fiender att välja på saker som de har ångest om i sitt eget liv. Om du plockas på ungefär en sak kan det vara för att din fiende har ångest om samma sak eller de vill bara vara menliga och skämma bort dig.
  • Fiender hatar också människor som de ser som hot. På arbetsplatsen eller på konkurrenskraftiga skolor - någon gång konkurrens är involverade-fiender kommer att försöka eliminera dig från att vinna. Det betyder att du är i dålig position.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 3
    3. Observera din fiende. Analysera hur din fiende antagoniserar dig hjälper dig att planera ett sätt att komma tillbaka. Vem associerar din fiende med? Vad är fiendens intressen? Vad vill din fiende vilja? Lär dig vad som motiverar din fiende och vad din fiende kämpar med på en personlig nivå. Vad är din fiendens hem liv som? Var kommer din fiende från? Gör lite forskning och svara på dessa frågor.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 4
    4. Hitta din fiendens svaghet. Varje fiende har en svaghet, oavsett hur stark de verkar när de sätter dig på sina klackar. Att hitta den svagheten kommer att vara nödvändig för att planera din hämnd och få din fiende förödmjukad. Några vanliga fiendens svagheter är:
  • Hybris. Precis som i de gamla grekiska berättelserna kan överdriven stolthet leda till fallet på många fiender. Om du har en braggy, skrynklig fiende, kommer att vara i en pendlingsställning att vara förödande för den här fienden. Bra hämnd kan innebära att du ställer in fienden för lite offentlig skam eller misslyckande.
  • Förtroende. Många mobbar är egentligen bara stora barn som inte har något självförtroende eller tro på sina egna förmågor. Massor av mobbar letar verkligen efter kamratskap och vänner, för att de känner sig undervärderade och oförskämda. Dessa typer av mobbningar kan reagera bättre på en kinder taktik.
  • Konkurrenskraft. Många fiender är Hyper-Competitive Jerks som har tillåtit sin kärlek att vinna för att övervinna andra överväganden, som mänsklig anständighet och vänlighet. Att lära sig att koppla ur och frysa dessa fiender ut är det bästa sättet att hantera dem och avväpna deras förmåga att plåga dig. Om du inte spelar, kan de inte vinna.
  • Del 2 av 3:
    Komma tillbaka på din fiende
    1. Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 5
    1. Berätta för din fiende att sluta antagonisera dig. Om någon stör dig och du vill att de ska sluta, finns det ett super enkelt sätt att hantera det: berätta för dem som du har ny. Om någon kommer i ditt ansikte med antagoniserande eller mobbande beteende, lägg ut din hand som ett korsningsskydd i "sluta" rörelse. Ta ett djupt andetag. I en lugn, jämn röst, säg något som, "Sluta! Jag behöver dig att stanna just nu."
    • Om du säger att en mobbning ska sluta inte få dem ut ur ditt ansikte, fortsätt att upprepa frasen. Om de misslyckas med att få en uppkomst av dig, kommer de flesta bullies inte att bli underhållna nog att fortsätta med det. Efter att ha misslyckats tillräckligt med att provocera dig, kan de flesta bullies bara lämna dig ensam.
    • Om en mobbning eskalerar saker efter att du berättar för dem att sluta, är det inte olämpligt att berätta för någon, en lärare, förälder eller en överlägsen på kontoret. Få någon annan på din sida.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 6
    2. Undvik din fiende så mycket som möjligt. Det bästa sättet att besegra någon fiende är att få dem ur ditt liv helt. Undvik fiender så mycket som möjligt att avväpna dem och stjäla deras förmåga att förolämpa, plåga och irritera dig. Om du kämpar med en mobbning, använd dina observationsförmåga för att rensa bort sina haunts och spendera tid på andra ställen. Ge dem inte möjlighet att motverka dig.
  • Om du måste se din fiende regelbundet, som på jobbet eller skolan, och du är tvungen att interagera med dem, kommer ditt jobb att bli hårdare, men inte omöjligt. Det bästa sättet att undvika dessa fiender är att undvika att lyssna på dem. Sätta i öronproppar när fiendens sprutning i skolan, så du behöver inte lyssna på det, eller dyka upp strax innan klockringarna ringer i klassen och sitter på motsatt sida av klassrummet. Det blir som om de inte ens är där.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 7
    3. Ta det lugnt. När din fiende konfronterar dig, är den bästa taktiken att bli isen. Ta det lugnt. Riktig cool. Bli inte upprörd, eller försök att argumentera när din fiende lanserar i deras irriterande, mobbning beteende. Titta bara på dem som du skulle en irriterande svärm av myror, eller din katt puke. Ett mindre besvär. Emotionella reaktioner är som vatten för fiendernas växter. Hålla tillbaka det och de kommer att dö. Även om du reagerar, gör det lugnt och lugnt. Aldrig arg.
  • Öva att bilda din fiende gör något löjligt, som att sjunga opera eller brottas med en bläckfisk, när de konfronterar dig.
  • Lyssna inte på den giftiga spew som kommer från din fiendens mun. Öva recitering av en mantra när de talar, med fokus på att byta ut de ord du hör med något positivt. Din favorit sångtext, en dikt eller en bön kan vara en lämplig liten passage för att memorera för dessa tillfällen.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 8
    4. Frysa ut din fiende. Den kalla axeln kan vara ett kraftfullt och effektivt verktyg för att bekämpa fiender. Bullies, frenemier och nemeses vill ha uppmärksamhet. De vill ha en publik och kommer att välja på människor för att hjälpa till att lyfta sig upp och stå ut ovanför mängden. Det bästa sättet att avväpna detta? Ignorerar dem helt.
  • När din fiende kommer runt, fungerar bokstavligen som om ingenting hände. Inget ljud, ingen annan person närvarande. Ge dem absolut ingen reaktion alls. Även om din fiende står två meter bort från att skrika ditt namn, ignorera dem bara och prata med en vän som om ingenting hände.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 9
    5. Hitta säkerhet i en grupp. Det finns ett gammalt ordspråk om fiender som är sant: fienden av din fiende är din vän. Det är troligt att din fiendens alienerade fler än bara du. Hitta andra människor att binda med över din gemensamma misstro mot en gemensam fiende. Sedan plot hämnd!
  • Bullies väljer oftast på individer som de tycker är ett hot på att slå dem. Om du har en kadre av goda knoppar att umgås med, kan du enkelt avböja en enda mobbning enkelt genom att vrida siffrorna tillbaka på dem.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 11
    6
    Prank din fiende. Under vissa omständigheter kan en riktig prank vara det bästa sättet att få tillbaka din fiende. Detta är särskilt sant med särskilt prideful eller egotistiska fiender, som kan göra det bra att bli knockade ner en pinne eller två. Några vanliga fiendens revengerande pranks kan innefatta:
  • Hacka in i fiendens e-post för att skicka kompromissningslista-servmeddelanden som kommer att skämma bort din fiende.
  • Beställa något pinsamt att ha levererat till din fiende på kontoret. En stor låda full av gamla pro brottningstidningar, eller vuxen blöjakataloger, eller konstig och exotisk pornografi till arbetsplatsen. Var noga med att leverera till byggnaden, inte till din kontorsvit, så leveranspersonen måste vandra runt till alla kontor och hitta din plågor personligen.
  • Rå. Poop i en papperspåse på fiendens dörr? Jolly ranchers i duschkranen? En övre däck i toaletttanken? Du är domaren av hur långt är för långt.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 10
    7. Gå vidare. Den bästa hämnden? Leva bra. Det bästa sättet att få en mobbning ut ur ditt liv är att flytta förbi det och sätta dem i bakrutan. Ignorera din mobbning, frysa ut din fiende och fortsätt med ditt liv. Om din fiende ser att de inte kunde göra en betydande inverkan på ditt liv, kommer all kraft att tas ut ur sina omogna försök att få din get.
  • Del 3 av 3:
    Försvara dig själv
    1. Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 12
    1. Leta inte efter en kamp, ​​men lär dig att försvara dig själv om det behövs. Du borde aldrig låta din fiende provocera dig till en fysisk altercation, men vissa fiender är inställda på deras sätt och tvinga din hand. Du kommer att kunna vara mycket mer självsäker i din förmåga att flytta igenom din dagliga om du vet att du kommer att kunna hantera någon situation som uppstår. Flytta inte runt i rädsla. Förbereda sig.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 13
    2
    Lär dig att kasta en stans. Slagsmål fungerar inte som i filmerna, där båda människor kastar en miljon hårda högerhänder rätt till ansiktet tills någon träffar en KO. De flesta slagsmål är över mycket snabbt. Att lära sig att formellt bildas och kasta ett slag kommer att se till att du inte gör ett värdefullt filmfel om situationen kräver det, så du kommer att kunna kasta en hög sannolikhet stans och avsluta kampen snarare än senare.
  • Gör en näve genom att förpacka fingrarna i handen ordentligt, men inte så tätt du skär av cirkulationen. Wrap tummen runt botten av dina knogar, inte runt ditt pekfinger och inte inuti dina fingrar.
  • Förlänga mittknappen på ditt långfinger något. Det är här din näve ska göra kontakt, inte din stora knä, där fingrarna ansluter till dina händer.
  • Slå i en rak linje, hålla dina armbågar i och kasta linjära slag, inte stora cirkulära haymakers. Det finns mycket mer kraft i en rak jab än i en stor gunga.
  • Syfte för näsan, nacken eller magen. Stansa någon i käken, kinden, eller pannan kommer att sluta skada dig mer. Syfte för mjuka fläckar och svänga hårt.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 14
    3
    Lär dig att spela försvar. Att hålla en bra defensiv position är lika viktig som att kasta en solid stans, om det inte är viktigare. Kom ihåg, det är inte en stenig film: ett par fasta slag i din kyssare och du kommer att vara på marken, vilket är exakt var du inte vill vara.
  • Håll dina nävar, löst bildas, upp i närheten av ditt ansikte och skiftar din vikt så att din axel och höft på din dominerande sida pekas på din motståndare. Square inte upp till din motståndare, men vänd dig till ena sidan, för att göra ett mindre mål.
  • Håll händerna upp nära hakan och sidan av ditt huvud hela tiden, när du inte svänger.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 15
    4. Gå vidare, inte tillbaka. När du slår, gå rakt in mot din motståndare, hålla din defensiva hållning och göra det till ditt mål att slå dem ner. Det bästa sättet att göra detta är att se så stort som möjligt och avancera, förskott, förskott. Låt dig inte bli tryckt bakåt.
  • Medan det kan tyckas otroligt och kommer att gå mot din naturliga instinkt, är det mycket säkrare och mindre smärtsamt att röra sig i slag istället för att stödja sig från dem. Fortsätt flytta framåt och få din fiende att dra sig tillbaka, snarare än att gå tillbaka. Om du måste ta en träff, träffa den halvvägs, innan det nått sin fulla kraft, kommer att skada mindre än vid gungans topp, där du är mer benägna att bli slagen. Gå vidare och få din fiende att flytta tillbaka.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 16
    5. Fortsätt röra på er. Stick och flytta, säg boxarna. Om du befinner dig i en kamp, ​​stå inte bara där ledig, om du inte vill få ditt block slog av. Stå på bollarna på dina fötter, studsa något och flytta huvudet fram och tillbaka, som om du dodging en pesky bee som flyger på dig genom luften. Gör ditt huvud ett rörligt mål och du kommer bli svårt att träffa.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 17
    6. Stanna på dina fötter. Försök att inte falla under några omständigheter, eller ta kampen mot marken. Att stå upp för dig själv med en snabb fistkamp är ibland det bästa sättet att hantera en hård situation, om din fiende skjuter dig in i det, men en kamp som hamnar avbrott på marken är farlig och bör undvikas till varje pris.
  • Om du slår din motståndare ner, av dig. Säga, "Det är över," och gå bort. Du har bevisat din punkt.
  • Bild med titeln Besegra dina fiender Steg 18
    7. Leta efter det snabbaste sättet att fly. Avsluta en kamp så snabbt som möjligt genom att leta efter en utgång. Om du slår din motståndare ner med en väl tidsbestämd stans, ge dem inte chansen att få madder och komma upp svängande. Bara säg, "Titta, jag är klar med det här. Jag vill inte slåss mot dig. Du startade det här, och jag avslutar det." Gör sedan en snabb utgång och gå ut på en hög anteckning. Med någon tur bör din fiende vara besegrad.
  • Återigen bör slagsmål alltid vara den sista utväg som hanterar din fiende, och bör undvikas till varje pris.
  • Tips

    Varningar

    Låt inte saker tillgripa dig att förlora. Undvik konfrontationer så mycket som möjligt.
  • Du är skyldig att få din fiende avfyrad genom att ha pornografi skickad till sin arbetsplats i deras namn, eller till och med få dig själv i trubbel om du hittar dig. Du kan hata din fiende, men fråga dig själv om det är värt att kosta dem sin karriär.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande