Hur man hanterar cyber ​​mobbning som barn eller en tonåring

Om du är plågad, hotad, trakasserad, förödmjukad, generad eller på annat sätt riktad av någon genom användning av teknik, är du cyberbullied. Cyberbullying kan vara otroligt störande och skadlig, för att inte tala om det är svårt att hantera. Även om din första instinkt kan vara att slå tillbaka på mobbningen, curl upp i sängen och lova aldrig att lämna ditt rum, eller båda, det finns bättre alternativ. Agera ansvarsfullt för att stoppa mobbningen, hitta hälsosamma sätt att stödja ditt självkänsla och arbeta för att minska sannolikheten för cyberbullying i dina egna och dina kamrater.

Steg

Metod 1 av 3:
Reagerar på en mobbning händelse
  1. Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 1
1. Motstå uppmaningen att svara direkt. Om du upplever cyberbullying är det bästa svaret på mobbningen inget svar alls. Att svara på den skadliga kommentaren kommer bara att förvärra problemet, eftersom det ger mobbningen exakt vad de vill ha - uppmärksamhet och en ursäkt för att rampa upp mobbningen ännu mer.
  • Håll dig lugn. Kom ihåg att det är okej att vara upprörd, men att svara på mobbningen med en förolämpning kommer bara att lägga till mer bränsle till elden.
  • Ens svarar med icke-förolämpningar - till exempel, "snälla sluta", "det är inte lämpligt," eller "jag ska rapportera dig" - kommer förmodligen att göra mer skada än bra.Svara bara med tystnad.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 2
    2. Spara varje mobbningsmeddelande, bild, e-post och post. Håll en rekord av allt som visar bevis på cyberbullying. Spara, eller - ännu bättre - skriva ut varje och alla medel som de skickar. Bokmärke eller "favorit-" de webbsidor de förolämpar dig på. Dagen kan komma när du behöver detta bevis för att rapportera och stoppa dem.
  • Du kanske bara vill klicka "radera" På alla hatliga e-postmeddelanden, text eller im. Men det här är inte det rätta sättet att gå. Kom ihåg att det kan komma en tid när denna mobbning behöver rapporteras - och du behöver alla bevis där framför dig.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 3
    3. Samla identifiera information för mobbningar som du inte känner igen. E-postmeddelanden, skärmnamn och postade bilder kan lura, och kan tillfälligt dölja en mobbning. Om och när du identifierar angriparen, behåll bara denna information som bevis.Försök aldrig att konfrontera personen direkt.
  • Håll en post av e-post eller skärmnamn du har fått mobbningen från. Kontrollera din inkorg för tidigare material från den här personen. Om det inte finns något, gå till tjänsteleverantörens hemsida och söka på skärmnamnet du har. Om profilen inte är blockerad kan du kanske se den här personens namn.
  • När allt annat misslyckas, få andra inblandade. Tjänsteleverantörer, skolans tjänstemän, och särskilt brottsbekämpning kan spåra IP-adressen för att identifiera angriparen.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 4
    4. Blockera mobbningar och rapportera dem till tjänsteleverantörer. Många stora sociala medier och andra tjänsteleverantörer inkluderar framstående "block" och / eller "rapport" -knappar nära något meddelande eller postering du får. Bekanta dig med policyerna och rutinerna för varje app, webbplats och enhet du använder och tveka inte att använda dessa verktyg.
  • Till exempel kan du enkelt blockera användare eller Rapportera mobbningar och Invändiga inlägg på Facebook.
  • Kontrollera "inställningar" funktion på andra webbplatser / appar för att lära dig att blockera eller rapportera mobbning.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 5
    5. Berätta en pålitlig vuxen. Cyberbullying är skadlig och fel, och du behöver inte acceptera det som något du "bara måste leva med."Förtroende i en förälder, lärare, tränare eller annan vuxen du litar på. Presentera bevisen du har samlat, och skämm inte för att prata om hur mobbningen får dig att känna. Vuxna kan hjälpa till med att ta nästa steg mot att stoppa mobbningen och kan också stödja dig när du hanterar erfarenheten.
  • Även om den cyberbullying inträffar utöver skolans egendom eller skoltid, rapportera det till en lärare, rådgivare, resursansvarig eller huvudmannen. Skolor har ett ansvar att stoppa mobbningar och skydda sina mål oavsett omständigheterna.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 6
    6. Rapportera allvarligt eller pågående mobbning till juridiska myndigheter. Bullying av något slag, inklusive cyberbullying, är nu olaglig i de flesta jurisdiktioner. Låt de vuxna du har bekräftat att bestämma hur man ska fortsätta - de kan först kontakta Bullals föräldrar eller gå direkt till myndigheterna.
  • Om du har drabbats av stor smärta eller förnedring från mobbningen, eller hotats med skada eller våld, kan mobbningen avbrytas, utvisas eller till och med arresteras.
  • Eventuella bevis på mobbning som du har sparat kommer att vara till stor hjälp för myndigheterna.
  • Tänk på att om du har svarat på mobbning med mobbning, spelar det ingen roll om "de började det" - du kan också bli föremål för disciplin eller till och med rättslig straff.
  • Metod 2 av 3:
    Övervinna negativitet från mobbning
    1. Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 7
    1. Ta bort mobbningen från vyn.Spara meddelandena eller bilderna som bevis, men pore inte över dem igen och igen.Det gamla ordstävet "Out of Sight, Out of Mind" kan verkligen hjälpa till.Gör ditt bästa för att rensa mobbningen från din syn och ditt sinne.
    • Bully vill att du ska besatta över det genomsnittliga de skrev eller unflattera bild de postade.Men du behöver inte spela sitt spel.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 8
    2. Bo på dina positiva egenskaper istället.Det finns ingen förnekande det - det gör ont för att få någon du vet väl (eller till och med en främling) skriver något som "du är fet, ful, och ingen kommer någonsin att älska dig."Men de vet inte riktigt dig - du känner dig.Du vet att du inte är perfekt, men att du är snäll eller generös eller långvarig eller kreativ eller ett antal andra stora egenskaper.Så fortsätt att berätta för dig själv.
  • Upprepa din lista med positiva egenskaper till dig själv när du börjar känna dig nere.Du kanske vill verkligen skriva listan ner på morgonen och vid sänggåendet, för att göra det till den första och sista saken i ditt sinne varje dag.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller en tonåring
    3. Göra tid för dina sanna vänner.Den som mobbar är du inte en riktig vän.Slösa inte bort din tid med dem.Istället, fokusera på vänner som är stödjande och som accepterar dig för att vara dig.Hitta en bra lyssnare, oavsett om det är en skolkamrat, relativ mm. - någon som vill att du ska uttrycka hur du känner.
  • Om du blir mobbad eftersom "du har inga vänner" eller "ingen gillar dig", faller inte i fällan att tro på mobbningen.Vem som helst kan skaffa vänner - Var bara dig själv, leta efter andra med liknande intressen, ge andra en chans att känna dig och vara en bra vän själv.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 10
    4. Ta en paus.Om din dagliga digitala rutin får dig att känna dig nere på grund av mobbning, försök att ändra saker.Ta bort dina profiler från platser där det värsta av mobbningen inträffade.Klipp tillbaka på den tiden du spenderar online eller antalet personer du interagerar med.Överväg att ta en full-på cyber semester att läka från såren av din mobbning erfarenhet.
  • Du kan bli förvånad över hur mycket ledig tid du får under denna semester.Använd det klokt, på aktiviteter som får dig att må bättre om dig själv-som-du.
  • Bild med titeln Deal med cyber mobbning som barn eller tonåring steg 11
    5. Gör saker du tycker om.Bullies försöker stjäla din glädje, vanligtvis för att de söker uppmärksamhet eller försöker hantera sin egen smärta.Men din lycka är i dina händer.Låt inte lögnerna, grymma skämt, eller hårda ord av någon annan stoppa dig från att göra saker som gör dig lycklig.
  • Försöker något nytt som är baserat på något du redan tycker om kan ge både distraktion och förbättrad självkänsla.Till exempel, om du gillar att vara i köket, registrera dig för en matlagningskurs med en förälder eller en vän.Eller, om du älskar att vara runt husdjur, volontär på det lokala djurhemmet.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller en tonåring steg 12
    6. Öva självhäftande tekniker.Från tid till annan kommer smärtan att bli mobbad att bli bättre av dig.Du kommer att tänka på vad som sägs eller gjort och börja känna sig ledsen, arg eller förvirrad, eller kanske alla tre på en gång.Arbeta med att hitta några självhäftande tekniker som är effektiva för dig.Med tiden kan du upptäcka att regelbunden användning av dem gör dig lyckligare och hälsosammare övergripande.
  • Prova aktiviteter som djup andning, progressiv muskelavslappning, mindfulness tekniker, meditation, bön eller andlig praxis, yoga och motion.
  • Du kan få resultat från något så enkelt som att ta en serie långa djupa andetag (i fem sekunder, liten paus, ut i fem sekunder) medan du fokuserar på ett ord som "lugn" eller "glad."
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 13
    7. Sök professionellt support.Känner aldrig som att du är svag eller ett misslyckande om du helt enkelt inte kan skaka smärtan som orsakas av din cyberbulja.Få den hjälp du behöver när du behöver det är ett sätt att hävda segern över en mobbning.Bevisa din styrka genom att tillåta dig själv och andra när du behöver hjälp.
  • Om det är mobbad orsakar depression eller pågående låg självkänsla, prata med en förälder, skolrådgivare eller läkare om att se en licensierad terapeut.
  • Om du börjar ha tankar om självskada, berätta en vuxen du litar på genast.Eller, ring en 24/7 hotline som den nationella självmordsförebyggande livslinjen (i U U.S.) vid 1-800-273-8255.
  • Metod 3 av 3:
    Minskar cyberbullying
    1. Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 14
    1. Håll din personliga information privat.Bara ge ut din e-post, im, blogg eller något annat skärmnamn till människor du absolut, positivt lita på, och faktiskt vet personligen.Ge aldrig ut några av dina lösenord (för e-post, blogg, chatt eller sociala medier) till någon, även den bästa vän du har känt sedan dagis. Dela aldrig ditt telefonnummer eller hemadress via Internet, antingen.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 15
    2. Efter material noggrant och omtänksamt.Bullies kan stjäla dina hemligheter, vrid dina ord och doktor dina bilder för att använda dem mot dig.Innan du träffar "Ladda upp", "Skicka," eller "Dela," Stanna och tänka på om du vill ha någon, någonstans att eventuellt få tillgång till den här informationen under de kommande åren.
  • Posta om din nuvarande förälskelse eller dela bilder av du festa med vänner kan verka som en bra idé just nu, men vad sägs om ett år från nu?
  • Tänk på hur kan någon vrida dina ord eller bilder för att använda dem mot dig, liksom.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller tonåring steg 16
    3. Förstå och använd sekretessinställningar, filter och block.För varje webbplats, app, och enhet du använder tar lite tid att läsa igenom och förstå sekretessinställningarna.Lär dig att begränsa åtkomsten till din information och att rapportera överträdelser av din integritet och fall av mobbning.Så mycket som möjligt, begränsa tillgången till ditt digitala liv till bara de personer som du verkligen litar på.
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller en tonåring Steg 17
    4. Uppmuntra inte andras mobbning.Vidarebefordra, svara på, applådera, uppmuntra, stödja eller "gilla" Mobbning av någon annan gör dig lika med att skylla på att orsaka smärta för den personen.Det är detsamma som att skratta i någons ansikte när de blir mobbade personligen.Sätt dig i de person som mobbar, och visa medkänsla till dem som du vill bli visat för dig.
  • Ännu bättre än att bara inte gå med i eller uppmuntra mobbningen, gör din del för att stoppa det.Samla bevis och rapportera mobbningen själv.Skicka meddelanden om stöd till personen, som "Lyssna inte på den jerken.Du är fantastisk precis som du är."
  • Bild med titeln Deal med Cyber ​​mobbning som barn eller en tonåring Steg 18
    5. Stöd anti-mobbning kampanjer.Gå med eller starta en klubb på din skola.Forskning och gör affischer eller flygblad.Låna din röst till vuxnas och barnen där ute som säger att tillräckligt är tillräckligt och att mobbning i alla dess former måste sluta.
  • Var en vän till någon som du vet är mobbad och uppmuntrar andra att göra detsamma.Visa dem att det finns mycket mer bra människor där ute än det finns mobbningar.
  • Tips

    En annan strategi är att skratta av det. Någon kallar dig en idiot? Skratta och säga "Du har rätt! Jag är verkligen en idiot!" Vad kan de göra för detta? Ring dig en idiot igen? Det spelar ingen roll, för att du gör det till ett skämt! Skratt gör att du mår bättre, och det stannar mobbningen, allt i ett. Någon kan inte mobba dig om du inte känner dig mobbad. Och i slutändan finns det bara några personer som är åsikter du bör bry sig om: du, din familj och dina vänner.
  • Bullying beror ofta på förskjuten ilska från saker som mobbningen har gått igenom. De kan inte komma tillbaka på den person som skadar dem, som en förälder, etc., så de omdirigerar sin ilska mot dig istället. Detta motiverar inte mobbens handlingar mot dig, men det kan visa att mobbningen faktiskt har mycket lite att göra med dig.
  • Sociala medier är inte det enda stället att ansluta till andra. Om aktiviteterna på nätet gör att du känner dig dålig om dig själv, det är en bra indikation på att det är ohälsosamt. Ta bort dina profiler, håll dig offline och leta efter andra källor till social anslutning i ditt samhälle, om det är i skolan, arbetet, biblioteket, lokala spelaffärer, hobbybutiker, sport eller rekreationsaktiviteter, volontärorganisationer eller kyrkor. Få offline och involverad i det verkliga livet.
  • Varningar

    Kom ihåg, som med någon typ av mobbning och missbruk, är det inte ditt fel och du behöver inte hantera det ensam. Det hjälper dig, och eventuellt andra, att rapportera den cyberbullying.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande