Hur man citerar en webbplats i text i apa

Gör i-text citat för en webbplats i APA-stil För ett akademiskt papper eller uppsats kan det vara förvirrande, speciellt om du inte är säker på hur mycket information du måste inkludera. Det finns olika krav på en webbplats där du vet Datumet innehållet publicerades och författarens namn, och för en webbplats där du inte har den här informationen. Skapa en citat för en webbplats, även om du inte känner till författaren eller du inte har datumet, kan göras på bara några korta steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Citerar en webbplats med datum och författare
  1. Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 1
1. Använd parentes i slutet av frasen du citerar. Starta alltid in-texten med parentes efter den fras som du citerar. In-text-citatet ska visas i slutet av en mening för att följa APA-stil riktlinjer.
  • Du kan till exempel skriva: "Dödligheten ökar för spädbarn i USA (Healey, 2001)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 2
    2. Notera författarens fullständiga efternamn. Leta efter efternamnet för författaren på webbplatsen du citerar. Författarens namn kan vara listat på toppen eller botten av webbplatsen eller på artikeln som du citerar på webbplatsen. Lista författarens fullständiga efternamn först i din in-text-citat.
  • Till exempel kan du skriva: "Dödligheten ökar för spädbarn i USA (Johnson)" eller "Den abstrakta målningen såldes till en anonym köpare (Marshall)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i Text i APA Steg 3
    3. Inkludera datumet på webbplatsens innehåll publicerades. Kontrollera den övre eller nedre rubriken på webbplatsen för ett publiceringsdatum eller datumet på webbplatsen uppdaterades nyligen. Vissa akademiska artiklar på webbplatser kommer att lista det datum som publiceras under författarens namn. Sätt ett komma mellan författarens namn och datumet i citatet.
  • Till exempel kan du skriva: "Dödligheten ökar för spädbarn i USA (Johnson, 2002)" eller "Den abstrakta målningen såldes till en anonym köpare (Marshall, 2017)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 4
    4. Avsluta med en period utanför parenteserna. Detta kommer att se till att meningen slutar ordentligt och in-text-citatet är fullständigt.
  • Till exempel kan du skriva: "Dödligheten ökar för spädbarn i USA (Johnson, 2002)."
  • Metod 2 av 3:
    Citerar en webbplats utan författare
    1. Bild med titeln Citera en webbplats i text i APA Steg 5
    1. Placera parentes i slutet av den citerade frasen. Starta citatet i text genom att inkludera parentes i slutet av frasen du citerar. Detta kommer att låta din läsare veta att du citerar meningen eller frasen. Se till att in-text-citatet visas i slutet av en mening för att hålla sig till APA-stil riktlinjer.
    • Till exempel kan du skriva: "Skolor kan bidra till att förhindra mobbning genom att tillhandahålla rådgivning och säkra utrymmen för studenter (Frank, 1999)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 6
    2. Inkludera titeln på webbplatsen. Om det inte finns någon författare som anges för webbplatsen, använd titeln på webbplatsen istället. Om du citerar en artikel på webbplatsen, använd artikelns titel.
  • Du kan till exempel skriva, "Den mänskliga hjärnan är fortfarande mycket av ett mysterium till forskare (neurologi)" eller "Skolor kan hjälpa till att förhindra mobbning genom att tillhandahålla rådgivning och säkra utrymmen för studenter (förebyggande av mobbning)."
  • Bild med titeln Citera en webbplats i text i APA Steg 7
    3. Obs! Datumet på webbplatsens innehåll publicerades. Leta efter datumet längst upp eller längst ner på webbplatsen. Det kan visas som ett upphovsrättsdatum eller datumet på webbplatsen uppdaterades. I vissa fall kommer det aktuella datumet att listas under titeln på artikeln. Sätt ett komma mellan titeln och datumet.
  • Du kan till exempel skriva, "Den mänskliga hjärnan är fortfarande mycket av ett mysterium till forskare (Neurology, 2016)" eller "Skolor kan bidra till att förhindra mobbning genom att tillhandahålla rådgivning och säkra utrymmen för studenter (förebyggande av mobbning, 2015)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 8
    4. Lägg en period utanför parenteserna. Vik upp meningen med en period.
  • Till exempel kan du skriva, "Den mänskliga hjärnan är fortfarande mycket av ett mysterium till forskare (neurologi, 2016)."
  • Metod 3 av 3:
    Citerar en webbplats utan datum
    1. Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 9
    1. Sätta parentes i slutet av den citerade frasen. Börja med parentes direkt efter den citerade frasen i meningen. Kontrollera att in-text-citatet visas i slutet av en mening för att hålla sig till APA-stil riktlinjer.
    • Till exempel kan du skriva, "Kvinnors reproduktiva rättigheter är under attack i USA (RONA)."
  • Bild med titeln Citera en webbplats i text i APA Steg 10
    2. Inkludera titeln eller författaren på webbplatsen. Lista författarens fullständiga efternamn, om tillgängligt, eller titeln på webbplatsen du har tillgång till. Om du har nått en artikel på webbplatsen, använd titeln på artikeln.
  • Till exempel kan du skriva, "kvinnors reproduktiva rättigheter är under attack i USA (Dionne)" eller "Den mänskliga hjärnan är fortfarande mycket av ett mysterium till forskare (neurologi)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA Steg 11
    3. Använd en förkortning för "inget datum." Förkortningen "n.d."Ska placeras efter titeln eller författaren till webbplatsen för att låta läsarna veta att du inte har ett datum för den här referensen. Sätt ett komma mellan titeln eller författaren och "n.d."
  • Du kan till exempel skriva, kvinnors reproduktiva rättigheter är under attack i USA (Dionne, N.d.)."
  • Bild med titeln Cite en webbplats i text i APA steg 12
    4. Vik upp citatet med en period utanför parenteserna. Perioden kommer att bidra till att stänga meningen.
  • Till exempel kan du skriva, "Skolor kan hjälpa till att förhindra mobbning genom att tillhandahålla rådgivning och säkra utrymmen för studenter (förebyggande av mobbning, n.d.)."
  • Tips

    När du har citerat webbplatsen i texten, se till att du också innehåller en fullständig citat för referensen i referenslista I slutet av din uppsats eller papper.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande