Hur är det naturligt roligt

Vi vet alla att en person som på något sätt alltid är lätt roligt, men hur gör de det? Det är inte magiskt att vara naturligt roligt är faktiskt en färdighet du kan träna och bli bättre på. Genom att utforska din humor och leka med det i olika situationer, blir du förvånad över hur snabbt det är roligt blir andra naturen. Stegen nedan hjälper dig att komma igång!

Steg

Del 1 av 3:
Öppnar och upptäcker din humoristisk känsla
  1. Bild med titeln vara naturligt roligt steg 1
1. Börja med att lossa upp! Att vara för uppåt och självmedvetna är vägspärrar att utveckla och kommunicera en naturlig känsla för humor som är relaplay till andra människor. Kom ihåg att skratt är smittsamt, så om du bär dig på ett öppet och humoristiskt sätt kommer folk att vara redo att skratta. För att bryta isen kan du följa andras ledning om du behöver.
  • Försök leende och skratta mer.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 2
    2. Bli bekväm med dig själv och dina åsikter om livet. Alla har åsikter om livet, och i många fall kan åsikter vara humoristiska för andra människor. Människor som är naturligt roliga är vanligtvis villiga att hitta humor i både själva och deras åsikter. Om du är för uppåt eller självmedveten, blir det svårt att hitta humor i sådana saker.
  • Tänk på att öppna upp till andra genom att dela en pinsamt historia om dig själv. Var försiktig, men som självförstärkande skämt kan göra dig eller andra att känna sig obekväma. Stick med något som är i god smak.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 3
    3. Leta efter humor i vardagliga händelser. Många komiker fokuserar på världen runt dem för att hitta komediskt material. Andra ser till sina tidigare erfarenheter, som deras barndom eller tidigare relationer som ett sätt att få folk att skratta. Försök att göra ett mål att märka 5 roliga saker per dag som händer med dig. Genom denna teknik börjar du se humor i vardagliga situationer som alla kommer att uppskatta.
  • Försök att hitta inspiration och material i de absurda och konstiga aspekterna av vardagen. Vad ser du konstigt i populärmusik, mode, semestern och aktuella händelser?
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 4
    4. Besök med en naturligt rolig vän eller bekantskap. Vi har alla vänner som alltid är bra för ett skratt. Vad är det som gör dem roliga? När du ser dem, var försiktig med vad som gör dem roliga. Är det deras ton av röst, kroppsspråk, innehåll, allmän upplevelse eller något annat som gör dem naturligt roliga. Identifiera vad som gör dem roliga kommer att ge ledtrådar för hur du kan vara naturligt roligt också.
  • Göra en vana att spendera mer tid runt roliga människor, och erbjuda att dela en rolig historia eller skämt av din egen.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 5
    5. Forskning komediska stilar. Olika komediska stilar vädjar till olika människor. Vissa människor tycker om sarkastiska och kväva kommentarer, andra är bra med skämt, några som intryck, och andra tycker fortfarande om roliga handlingar. Alla dessa är legitima metoder för att vara roliga, men det är bäst att välja något som passar din personlighet för att vara naturligt rolig.
  • Anecdotal komedi hänvisar till roliga personliga historier som kan eller kanske inte utsmyckas.
  • Torr humor levereras utan uttryck och materia, medan själva materialet är väldigt roligt.
  • Hyperbolisk komedi kännetecknas av massiv överdrift.
  • Ironisk komedi är när meningen med skämt är motsatsen till den faktiska meningen.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 6
    6. Öva att vara rolig. Gör det till ditt mål att säga eller göra något som gör att någon skrattar en gång om dagen. En bra humor framträder inte över natten, och professionella komiker spenderar ofta år som utvecklar sin unika stil. Genom att börja små kommer du att vara på väg att vara naturligt roligt i allmän konversation.
  • Var inte rädd för att dela något du tycker är roligt. Medan andra inte alltid förstår din humor, kan du använda sina reaktioner för att förbättra din stil, innehåll och timing.
  • Reflektera över vad som får dig att skratta. Om du hittar något roligt, dela det med en vän som du tror kommer att hitta det här roligt.
  • Dela en rolig episod från en film, tv-show, bok eller komiskremsa.
  • Del 2 av 3:
    Vara rolig i en social situation
    1. Bild med titeln vara naturligt roligt steg 7
    1. Känn ut din publik. Var medveten om vilken typ av människor du pratar med, och vad får dem att skratta. Kom ihåg att bara för att du tycker att något är roligt, det betyder inte nödvändigtvis att folket runt dig vill. Du behöver veta din publik innan du kan få dem att skratta!
    • Var medveten om att humor ändras med åldern. Äldre individer är mindre benägna att skratta åt sexuella eller aggressiva typer av humor, medan den högra yngre publiken kan uppskatta det.
    • Observera att inuti skämt, speciella grupphistorier eller praktiska skämt är vanligtvis bäst delade med nära vänner. Du vill inte få någon att känna sig borta eftersom de inte förstår sammanhanget.
    • Om du inte delar liknande åsikter, undvik skojar om religion eller politik.
    • Använd humor för att få folk att känna sig mer bekväma och positiva, inte singel dem eller förminska sitt utseende eller övertygelser.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 8
    2. Arbeta på din timing när du berättar för en historia eller skämt. Professionella komiker säger timing är allt och nyckel till komisk leverans. Berättelser och skämt görs roligare när telleren pausar strax före punchline för att bygga drama och förväntan. Du kan också vänta med att skratta till ett par sekunder efter punchlineen, så att människor aldrig kan vara säkra på om du skämtar eller inte. Ge alltid din publik tid att skratta innan du går vidare till ett annat ämne.
  • Om du märker något roligt, vänta inte för länge för att peka ut det. Fånga ögonblicket!
  • Asides, som är sarkastiska eller roliga kommentarer i konversation, fungerar bra när de levereras snabbt.
  • Håll historier korta och enkla, som för mycket bakgrund eller för många tangenter kommer att distrahera publiken.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 9
    3. Gör skämt på egen bekostnad. Publiken uppskattar när du gör dig själv målet för komedi. Det hjälper dem att öppna upp och de kommer att finna det lättare att skratta åt både dig och själva. Som ett resultat kommer människor att börja skratta och social ångest kommer att minskas.
  • Det rekommenderas inte att du börjar med att göra skämt om någon annan.
  • Om du är med någon som kan skratta åt sig, kan du försiktigt poke kul på dem efter att du har gjort detsamma för dig själv. Se till att du inte går för långt, eftersom det kommer att bli en ljushjärtad situation till en besvärlig.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 10
    4. Rikta kända ämnen som inte kommer att skadas. Poking kul på auktoritetsfigurer, som politiker, kändisar eller (tidigare) chefer är vanligtvis säkra. Gör inte skämt på bekostnad av människor som människor är fysiskt eller kognitivt handikappade, eller hanterar en svår upplevelse som skilsmässa, död, sjukdom eller sexuella övergrepp.
  • En bra tumregel är att slå upp, inte nere. Göra roligt med en person eller enhet i en maktposition, e.g. en mobbning, stansar upp. Göra roligt med en person eller enhet som saknar makt, e.g. En förtryckt grupp, stansar ner. Stansning utmanar status quo, medan stansning förstärker den.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 11
    5. Undvik att memorera och återbetala äldre skämt. Telling väl reciterade skämt, som Knock-knock-skämt eller olämpliga skämt, kommer att göra människor till din humor. Dessutom försöker du berätta ett skämt som du hörde på TV eller hittades online kommer att visas repearnerade och onaturliga. Stick med dina egna observationer.
  • Del 3 av 3:
    Att vara naturligt roligt på jobbet
    1. Bild med titeln vara naturligt roligt steg 12
    1. Använd humor för att integrera dig själv på arbetsplatsen. Kom ihåg att ta dig själv för allvarligt kan faktiskt skada dina relationer med dina kollegor. En bra humor, kombinerad stark arbetsetik, har visat sig vara viktiga drag i framgångsrika ledare. Genom att vara rolig på jobbet kan du förbättra ditt rykte där.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 13
    2. Bond med kollegor genom humor. Humor kan användas för att odla gruppkohesivitet genom att diffusa negativa situationer och generera positiva känslor. Du kan använda humor för att uppmärksamma saker du har gemensamt med medarbetare eller en chef. Detta hjälper dig att göra vänner på arbetsplatsen och göra arbetsplatsen bekvämare.
  • Om du försöker samarbeta med någon för första gången, leverera kritik eller stödja en kontroversiell idé eller plan, kan humor vara ett utmärkt sätt att få sin uppmärksamhet utan att bli pretentiös eller överlägsen.
  • Bild med titeln vara naturligt roligt steg 14
    3. Var försiktig med arbetsplatsen humor. Du vill komma och vara rolig, inte passiv-aggressiv eller direkt offensiv. Du vill också kunna ta tag i och hålla folkens uppmärksamhet, men inte för att de finner dig stötande. På jobbet, undvik former av "låg komedi" Det skulle vara för riskabelt.
  • Möjligen stötande ämnen Inkludera fysiskt utseende eller brister, förtryckta grupper (E.g. kvinnor och minoriteter), fysiska eller psykiska funktionshinder, och referenser till kroppsliga funktioner och kön.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Agera inte dumt eftersom du tycker det är roligt, eller försämras eller skämmer dig själv för några få "Billiga skratt".
  • Se till att de personer du är med vet när du är rolig och när du är allvarlig.
  • Titta på tv komedi och observera hur de tolkar och svarar med humor för sociala situationer eller deras miljö. Försök att kopiera sin leveransstil och notera publikens svar.
  • Undvik att återställa samma skämt eller historia.
  • Kom ihåg att ingen är perfekt. Att hitta humor i annars pinsamt eller besvärliga situationer hjälper inte bara dig att klara dig, men gör de omkring dig känner dig mer tillfreds.
  • Humor är bra för att lindra spänning, men vet när du ska vara allvarlig.
  • Undvik alltför sarkastiskt retorts eller upprepa en viss "fångfras".
  • Använd god bedömning när du bestämmer vad som är lämpligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande