Hur man hanterar tjejer som kallar dig en slampa

Flickor kan vara grymma mot varandra. Girl-on-girl mobbning börjar ofta i grundskolan och i vissa fall varar i de vuxna åren. Ett sätt betyder att tjejer ibland sätter en annan tjej ner är att sprida rykten eller använda språk som innebär att deras mål är sexuellt promiskuöst. Detta är en klassisk nedläggning som bygger på tanken att det finns vissa saker "bra tjejer" gör inte, som ha sex med många killar. I vissa fall kan du dock kallas en slampa eller något liknande, även om du aldrig har haft sex. Uttrycket själv är ofta menat att du är en "dålig tjej" och bör inte lita på. Medan det kan vara en svår situation att hantera, det finns flera strategier du kan försöka om du befinner dig målet med den här typen av mobbning.

Steg

Del 1 av 3:
Övervinna skvaller och mobbning
  1. Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 1
1. Förstå skillnaden mellan vänlig retning och slampa-shaming. Ordet "slampa" är en sexuell slur som används nästan uteslutande mot kvinnor. Det är ett sätt att säga att en tjej eller kvinna är en dålig person eftersom hon har för mycket sex eller för många sexpartner. Ibland används det i ett skämtningsväg mellan vänner, och andra gånger används det för att mobba eller lägga ner en kvinna.
  • Ibland kallar tjejer och kvinnor varandra "slutta" som ett sätt att ta tillbaka det ordet från sin negativa användning, i ett försök att göra ljuset av det och dränera det av en del av dess makt. Det är ett sätt för tjejer att ta skam ut ur att njuta av sin sexualitet. Det finns många förtryckta grupper som har "återvunnen" ord som en gång används mot dem på detta sätt. Om du har vänner som kallar dig en slampa, tänk på deras avsikt: de kan betyda det på ett engagerande sätt. Du kan be dem att sluta om det stör dig, och eftersom de är dina vänner, bör de förstå och göra sitt bästa för att sluta.
  • Om någon använder ordet "slampa" mot dig på ett sätt som gör att du känner dig belittled, skadad eller trakasserad, spelar det ingen roll vad hennes avsikt är. Hon mobbar dig.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer till ett slampa steg 2
    2. Vet att ordet kanske inte har något att göra med sex. Även om termen slits är vanligtvis förknippad med någon som har mycket sex, eller som uttrycker sin sexualitet på sätt som andra människor inte godkänner, i verkligheten används ofta på andra sätt av tjejer själva.
  • En studie av college kvinnor fann att ordet hade mycket lite att göra med målets sexuella beteenden. Istället, i studien, använde högre sociala klasskvinnor termen mot lägre sociala klass kvinnor som ett sätt att säga att de inte ville inkludera dem i sin sociala grupp.
  • Den studien fann att vit, mitten till högskolan högskola kvinnor använde ordet "slampa" mot fattigare kvinnor och kvinnor oftast, och att mobbarna själva ofta hade mer sexuell upplevelse än målen.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer till ett slampa steg 3
    3. Känna igen att du blir mobbad. Det kan tyckas dumt, speciellt om du inte är lite barn och du tror att mobbning hör till grundskolan. Faktum är att människor i alla åldrar kan uppleva mobbning, vilket verkligen bara betyder att en person är meningsfull för en annan person om och om igen.
  • Kallar namn som "slampa" är en mycket vanlig form av flicka-on-girl mobbning. De kan ringa dig en slampa eftersom skvaller har spridit sig om dina relationer eller sexualitet (eventuellt startat av någon som vill öka sitt eget rykte som en "hingst"), men det här ordet och andra gillar det (t.ex "hora," "hacka," eller "skank") kan helt enkelt vara din bullies "sätt att förödra dig med lite eller inget att göra med ditt sexuella beteende.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 4
    4. Ta säkerhetsåtgärder på sociala medier. Tekniken gör mobbning enklare än någonsin, så om du är aktiv på sociala nätverk, kan du behöva ta några försiktighetsåtgärder för att hålla mobbningar från att ha tillgång till din information.
  • Lås ner dina sekretessinställningar och se till att dina enda vänner på sociala medier är människor du känner och litar på det verkliga livet. Om du är vänner med din mobbning, kan du också överväga oväntande ömsesidiga vänner, eller i alla fall begränsar vad de kan se på din profil.
  • Skriv aldrig något - Text eller foton - som du inte vill ha cirkulerat bland din familj, vänner, arbetsplats eller skola.
  • Rapportera eventuella mobbning eller hotande meddelanden som du får till dina föräldrar, lärare och till och med polisen om meddelandena hända ofta eller innehåller några hot.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 5
    5. Lär dig hälsosamma sätt att hantera konflikter. Du kan bli frestad att återvända som-för-liknande när det gäller mobbning, men kämpar med din mobbning genom att kalla hennes namn, sprida rykten om henne, eller att komma in i fysiska slagsmål kommer inte att hjälpa din situation. Det kan faktiskt leda till att du kommer i trubbel, när hon är den som började hela saken.
  • Om du har en mobbning, överväga att närma sig henne och fråga henne att sluta. Var den större personen. Detta kan vara otroligt svårt i ögonblicket, men ge ditt mobbigt ett uppriktigt leende, och säg något som, "Jag är inte säker på varför du sa det, men jag vill verkligen att du ska sluta." Gå sedan bort. Ibland kan en mobbning vara så tillbaka med ett genuint svar att hon inte vet vad man ska göra.
  • Om du tycker att din mobbning är en annars rimlig person, fråga henne om hon vill prata. Du kanske säger, "Finns det något jag gjorde som gjorde dig arg på mig? Vill du ha lunch och prata om det?" Sitter ner och med en konversation kan hjälpa till att få till roten till hennes beteende, om hon är villig. Hon kanske har hört ett rykte om dig eller kan ha någon annan förklaring till varför hon riktar sig mot dig.Även om hon inte vill sitta och prata, vet du att du är en rimlig person som är öppen för diskussion, kan göra henne mindre upprörd med dig och mindre sannolikt att rikta dig.
  • Tänk på förhållandet som en ballong som inte är fullt fylld med luft. Om du inte lägger någon luft i ballongen, fortsätter det att inte ha något ämne. Om du lägger luft i ballongen blir det större och större. Engagera en mobbning är mycket så här. Om du vägrar att mata in i mobbning dynamiken, vägrar du att sätta luft i ballongen. Så småningom kommer mobbningen att välja på någon annan för att "blåsa upp sin ballong."
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 6
    6. Använd olika taktik för klienter. Tjejbullar reser ofta i grupper, som arbetar tillsammans för att plocka på andra tjejer för att få sig att känna sig mer kraftfulla. Det är vanligtvis inte bra att konfrontera en grupp av flera tjejer på en gång i sig själv.
  • Undvik situationen så mycket som möjligt. Försök att undvika att springa i dina mobbningar om möjligt, och fråga en vän att gå med dig om du måste gå någonstans du vet att klicken kommer att vara.
  • Reagera inte. Kom ihåg vad dina föräldrar berättade för dig som ett barn, om hur reagera på en mobbning ger dem bara vad de vill ha? Det visar sig att föräldrarna hade rätt. Bullies trivs på makt, så om du svara inte genom att bli arg eller gråta, Du drar upp upplevelsen av roligt för mobbarna och de kommer förhoppningsvis att gå vidare. Försöka hålla sig lugn och fokusera på något annat Om det händer igen.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer till ett slampa steg 7
    7. Prata med någon. Om du känner dig riktad mot flickor på skolan eller kvinnor på jobbet, behöver du inte lida i tystnad. Att prata om det kan hjälpa dig att räkna ut strategier för att övervinna det.
  • Prata med dina föräldrar eller andra betrodda vuxna. Förklara situationen och be dem att hjälpa dig att räkna ut en lösning. Ibland har en föräldrars ingripit det enda sättet att få det att sluta. Din förälder kan kontakta Bully`s föräldrar, huvudmannen eller hjälpa dig att komma med strategier att använda i ögonblicket om det händer igen. Föräldrar bör bekanta sig med skolans trakasserier.
  • Prata med en rådgivare eller terapeut för att hjälpa dig att skilja kritiken andra människor kan kasta på dig från ditt verkliga värde som en människa.
  • Prata med en lärare, skolrådgivare eller handledare om du är mobbad eller trakasserad i skolan eller jobbet. Det beteendet är olagligt på en arbetsplats och nästan alltid mot uppförandekoden i en skola eller universitets inställning, och bör hanteras på en administrativ nivå för att vara säker på att den inte fortsätter att hända.
  • Del 2 av 3:
    Reparera ett skadat rykte
    1. Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 8
    1. Erkänna att människor skvaller. Oavsett om du är i gymnasiet, gymnasiet, college eller arbetsplatsen, kommer skvaller alltid att vara ett problem så länge det finns andra människor runt att prata.
    • Å ena sidan måste du acceptera att skvaller händer och det finns inte alltid något du kan göra med det. Å andra sidan, om negativ skvaller sprider sig om dig på grund av ditt beteende, kan du vidta åtgärder för att förbättra ditt skadade rykte.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 9
    2. Hantera otroliga rykten på vilket sätt du är bekväm. Om någon sprider rykten om att du är sexuellt promiskuös och det är inte sant, det är en form av sexuella trakasserier. Det finns några olika sätt att välja att hantera det, beroende på vem som sprider rykten och vad du känner dig bekväm med.
  • Prata med någon i auktoritet för att hjälpa dig att hantera trakasserierna. Detta kan vara förälder, lärare, handledare, chef eller skolrådgivare.
  • Du kan försöka konfrontera den person som ansvarar för skvaller Om du vet vem som startade rykten. Om du känner att du måste ställa in skivan rakt, kan det här vara ett bra alternativ. Men om den person som började rykten är en mobbning som inte bryr sig om dig, borde du veta att konfronterar den personen kan göra dig ännu mer av ett mål.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 10
    3. Ta ansvar för din livsstil. Om du är nöjd med din livsstil, vad andra säger om du inte ska ha någon effekt på dig. Men om du gör saker som skadar dig eller andra och det har skadat ditt rykte, kan du vidta åtgärder för att ta ansvar för din livsstil och börja reparera ditt rykte.
  • Se till att dina känslomässiga behov är uppfyllda. Upprätta och upprätthålla ett nätverk av stödjande vänner som bryr sig om dig, värdera dig och stödja dina val.
  • Se till att du inte skadar någon annan. Om du har många sexuella partners, var noga med att du inte hakar med människor som är i relationer, och var noga med att dina partners vet vad dina avsikter är. Var säker på dig Använd skydd om du har sex.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 11
    4. Hantera människor som behandlar dig annorlunda. Om rykten har spridit att du är sexuellt promiskuös kan du upptäcka att om rykten är sanna eller inte, kan folk börja behandla dig annorlunda. I synnerhet kan du upptäcka att killar kan behandla dig annorlunda om de tror att du är sexuellt tillgänglig.
  • Om du befinner dig sexuellt trakasserad eller propositionerad av killar, vet att det här inte är ditt fel. Ingen är någonsin motiverad att behandla en annan person som ett sexuellt objekt. Berätta för personen att sluta, och berätta för någon du litar på (som en förälder, lärare eller handledare). De hjälper dig att hantera situationen. Om du någonsin känner dig osäker av någon anledning, ring polisen eller gå till närmaste myndighetsfigur.
  • Om människor som tidigare var dina vänner börjar undvika dig, kan du överväga att prata med dem för att ta reda på varför. Tänk på att någon som skulle sluta vara din vän på grund av rykten kanske inte ha varit en sann vän till att börja med.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 12
    5. Upprätta ett rykte som snällt, omtänksamt, roligt och pålitligt. Det är sant att ditt sexliv är ditt företag, men det är inte mycket du kan göra för att hålla människor från att prata om det.Det mesta du kan göra är att humanisera dig så mycket som möjligt så att människor inte vill slösa sin tid att prata om dig.
  • Många gånger talar tjejer om andra flickors sexualitet eftersom de är avundsjuk eller för att de oroar sig för att sexuellt erfarna tjejer kommer att stjäla sin pojkvän eller make. Genom att visa alla att du är en snäll och uppriktig person kan du hjälpa till att lugna sina rädslor.
  • Att gå ut ur din väg för att vara snäll mot andra - inklusive människor som har varit ovänliga för dig - visar att du är den större personen.Det tar lång tid, men konsistens, vänlighet och uppriktighet kan göra ett dåligt rykte till en bra.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 13
    6. Ha tålamod. Saken om rykte är det tar lång tid att bygga en bra men bara ett misstag att få en dålig. Det är frustrerande och orättvist, men det är också bara en del av livet du måste acceptera. Vara fast besluten att bygga ett gott rykte, även om det tar år.
  • Hitta en hobby, klubb eller tidsfördriv att ockupera dig själv och tänka på dina sociala problem. Du kan välja en frivillig position eller ge tillbaka till ditt samhälle för att öka ditt rykte som en omtänksam och kärleksfull person.
  • Under tiden, försök att lära dig sluta bry sig om vad andra människor tycker om dig .
  • Del 3 av 3:
    Förstå varför tjejer attackerar tjejer
    1. Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 14
    1. Vet att det inte är ditt fel. Ditt beteende är inte fel om någon annan mobbar dig, även om skvaller som hon sprider sig om dig är tekniskt sant. Andra människor gör sina egna val om hur man behandlar dig, och ingen är någonsin motiverad att du känner dig värdelös eller outcast.
    • Även om du har haft mer sexuell upplevelse än andra tjejer, är ingen någonsin motiverad att ringa dig eller försöka skada dig. Du förtjänar inte att behandlas på det sättet. Du har värde!
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 15
    2. Vet att hon förmodligen skadar också. Det kan vara liten komfort, men faktum är att de flesta bullies skadar inuti. Mobbning är ett lärt beteende, och det finns många anledningar till att människor skulle engagera sig i detta beteende. Studier visar att mobbar ofta saknar nära relationer och känner sig avvisad av samhället. De tar ut sina känslor på andra genom att försöka få alla andra att känna sig avvisade.
  • Bullies tenderar att vara manipulerande, avundsjuk och saknar empati för andra.
  • Alla har det grundläggande behovet av acceptans, tillhörande, kontroll och mening i sina liv - tyvärr saknar bullies ofta alla dessa. De kan mobba människor som verkar olyckliga och därmed "Lätta mål," eller de kan gå efter att människor som verkar ha de saker de saknar, som att älska relationer, bra betyg eller framgångsrika jobb.
  • Mobbningen kan försöka ta fokus av sig själv så att hon inte är ett mål själv - hon kan försöka passa in, kan hon mobbas hemma - eller det kan vara att mobbningen saknar ett sätt att reglera sin egen ilska och uttrycker det på oproduktiva sätt.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa steg 16
    3. Förstå varför mobbar mål tjejer och kvinnors sexualitet. Det är inte en slump att ordet "slampa" används mot tjejer och kvinnor på ett nedsättande sätt. Faktum är att kvinnor har riktats in på detta sätt för en stor del av den registrerade historien!
  • Åtminstone sedan den viktorianska eran har det västra samhället fokuserat på vad vissa forskare kallar Madonna-Whore-distinktionen.Det här är tanken att kvinnor är alla, antingen bra, rena, oskyldiga jungfrur, eller snygga, scummy och sexuellt aktiva.
  • Naturligtvis är detta ett löjligt sätt att se människor, som är naturligtvis sexuella varelser, men det är en idé som tog tag i många kulturer och påverkar fortfarande hur vi ser och behandlar kvinnor idag.
  • Bild med titeln Deal med tjejer som ringer dig ett slampa Steg 17
    4. Vet att det handlar inte bara om sex. Medan termer som fokuserar på kvinnors sexualitet som slampa, används ho eller whore ofta för att försämra kvinnor, det är vanligtvis en djupare, mer syndig mening som inte har mycket att göra med sex.
  • När någon kallas en av dessa saker är det ett sätt att säga att de inte är en bra tjej eller kvinna. De passar inte samhällets mögel på något sätt. Termen är ett sätt att visa fullständigt avslag på den personen.
  • Du kan slå tillbaka mot denna behandling av kvinnor genom att aldrig använda könsspecifika förolämpningar, inte ens i Jest.
  • Bild med titeln övertyga din mamma att köpa kläder du gillar steg 18
    5. Du känner dig bäst.
  • Låt inte någon märka dig eller stoppa dig från att göra vad du vill.Om du gillar sexuella relationer och om det gör dig lycklig, vänligen fortsätt.Om någon som dömer dig baserat på vad du gör talar volymer om dem.Inte du.
  • Varningar

    Om du trakasseras i skolan eller jobbet, ta upp det till en lärare, rådgivare eller chef.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande