Hur man undviker att vara cyberbullied

Cyberbullying är online trakasserier. Obevekliga kommentarer, den offentliga delningen av privat information, och hotar någon online är alla former av cyberbullying. För att undvika det, träna några vanliga sinnvanor som att begränsa innehållet du skickar online och hålla din information säker. Om du redan har en mobbning, gör allt du kan för att begränsa din interaktion med dem. Om du är orolig för cyberbullying i ditt samhälle, anslut med andra för att ta ställning mot det och erbjuder positivitet istället.

Steg

Metod 1 av 3:
Skydda din integritet online
  1. Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 1
1. Lägg inte in något online du vill behålla privat. Privata meddelanden, bilder, texter och annat innehåll är inte riktigt privata. När de är där ute, kan en bully få tag på en kopia och använda den för att skada dig. Det är bäst att inte posta något olämpligt, pinsamt eller alltför personligt online.
  • Prova "mormor test" som en tumregel: innan du delar något online, fråga dig själv om du också skulle visa det till din mormor. Om inte, är det förmodligen bäst att hålla det privat.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 2
    2. Använda integritetsinställningar på sociala medier. De flesta sociala nätverk och liknande tjänster tillåter dig att styra vem som ser vad du postar online. Du kan till exempel göra din profil och inlägg privata, så att endast anhängare du accepterar kan se ditt innehåll.
  • Att göra dina konton privata kommer att begränsa utomstående från att få tillgång till din information, men kommer inte att hålla den helt säker.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 3
    3. Begränsa dina online-vänner. Det är lätt att ansluta med massor av människor online via sociala nätverk och på andra sätt. Om du håller dina online-cirklar begränsade till personer du känner och litar på, är du dock mer benägna att undvika att vara cyberbullied.
  • Du behöver inte acceptera vänförfrågningar, meddelanden, inbjudningar, etc. från människor du inte vet eller litar på.
  • Om någon av dina online-vänner / anhängare börjar visa mobbning beteende på nätet, kan du defriend eller sluta följa dem direkt.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 4
    4. Skydda dina lösenord. Om du gör det enkelt för någon att kapra din information, sociala medier konton eller enheter, kan detta leda till problem. Om en mobbning kan logga in på dina sociala mediekonton, kan de till exempel posta genomsnittliga saker under ditt namn eller trakassera dina vänner. För att förhindra detta, gör saker som:
  • Skriv inte lösenord ner, lagra dem i telefonen eller dela dem med någon annan.
  • Ändra dina lösenord regelbundet.
  • Välj lösenord som är svåra att gissa.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 5
    5. Begränsa åtkomst till dina enheter och konton. Var försiktig så att du inte kan låta en mobba få tillgång till dina filer eller konton och använda den informationen för att trakassera dig. Logga till exempel helt när du använder en offentlig eller delad dator. På samma sätt, låt inte någon du inte vet eller lita på att använda dina personliga enheter.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera bullies
    1. Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 6
    1. Ignorera mobbningen om möjligt. Bullies trivs på att göra människor upprörd.Om du kan ignorera dem, får de inte denna tillfredsställelse. Detta borde vara din första försvarslinje, och kommer att förhindra många fall av cyberbullying.
    • Ignorera mobbningen bara om det är en första gången, mild kommentar eller åtgärd online.
    • Om mobbens handlingar upprepas eller svåra, svara.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 7
    2. Motstå uppmaningen att skjuta tillbaka. Om någon säger något grymt online, är det frestande att säga något betyder om dem. Försöker att bli ännu sällan arbetar med en cyberbuly, men. "Trolls" mata på människor blir upprörd på sina trakasserier och inlägg online. Ge inte dem den tillfredsställelse.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 8
    3. Blockera den som trakasserar dig. Om du har haft problem med någon, även om du inte anser det fullfjädrat mobbning, kan du bara klippa bort all online-kontakt med dem. Sociala medieplattformar, e-posttjänster, telefonleverantörer och andra försäljningsställen ger alla sätt att blockera särskilda användare.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied Steg 9
    4. Hålla bevis på mobbning. Å andra sidan, om en mobbning stör dig, är det lätt för dig att hålla en rekord av trakasserier. Håll kopior av e-post eller texter, ta skärmdumpar av några meddelanden, etc. På det sättet, om du behöver visa att mobbning ägde rum, har du ett bevis som kan stoppa mobbningen.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 10
    5. Få hjälp av någon du litar på. Oavsett om du har varit målet för mobbning, känner du att du är i riskzonen för att bli mobbad, eller bara vill stoppa problemet i allmänhet, låt någon annan veta vad som händer. Om du är underårig, prata med en vuxen, som en förälder eller skolrådgivare. Annars, prata med en vän eller mentor för support.
    Expertips
    Scott Nelson, JD

    Scott Nelson, JD

    Polis Sergeant, Mountain View Police DepartmentsCott Nelson är en polis Sergeant med Mountain View Police Department i Kalifornien. Han är också en praktiserande advokat för Goyette & Associates, Inc. där han representerar offentliga medarbetare med en myriad av arbetsfrågor i hela staten. Han har över 15 års erfarenhet av brottsbekämpning och specialiserat sig på digital rättsmedicin. Scott har fått omfattande utbildning via National Computer Forensics Institute och har rättsmedicinska certifieringar från CellBrite, Blackbag, Axiom Forensics och andra. Han tjänade en mästare av företagsekonomi från Kalifornien State University Stanislaus och en Juris doktorsexamen från Laurence Drivon School of Law.
    Scott Nelson, JD
    Scott Nelson, JD
    Polis Sergeant, Mountain View Police Department

    Vår expert samtycker till: Det kan vara svårt att prata med någon om att vara cyberbullied, det här är det bästa sättet att förhindra ytterligare mobbning. Var noga med att berätta för dem allt du kan om interaktionen, som vilken plattform eller plats du mobbade på och om du vet den andra personen som är involverad.

  • Metod 3 av 3:
    Ta ställning mot cyberbullying
    1. Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 11
    1. Hjälpa andra som är mobbade. Stå upp för andra som trakasseras på nätet, oavsett om de är din vän eller inte. Det finns många sätt att hjälpa till, frånsmall-skala saker till breda åtgärder. Till exempel:
    • Erbjuda uppmuntrande meddelanden till alla du ser att trakasseras på nätet.
    • Var öppen om hur du inte stöder eller accepterar mobbning.
    • Uppmuntra någon du vet har störts online genom att berätta för dem hej, äta lunch med dem, eller bara försöka vara deras vän.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 12
    2. Stöd inte godkänt innehåll. Om någon du känner inlägg något betyder, stötande eller trakasserande, inte gillar, repost eller dela det. Detsamma gäller för skvaller - håll dig borta från det. Att uppmärksamma olämpligt innehåll bidrar till problemet med cyberbullying och kan till och med göra dig ett mål för mobbning.
  • Tänk två gånger innan du gillar / delar något, även om du tycker att det är roligt. Fråga dig själv: Skulle det verka roligt om det olämpliga innehållet var om dig?
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 13
    3. Spridning positivitet. Du kan vara en förebild för andra och hjälpa till att förhindra cyberbullying på samma gång. När du kommenterar andra människors inlägg eller svarar på nätet, strävar efter att vara uppmuntrande, vänlig och stödjande snarare än aggressiv eller sarkastisk.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 14
    4. Vara en del av lösningen, inte problemet. Du kan även vidta formella steg för att stå emot mobbning. Prata med din skola, grannskap, eller grupp om att underteckna en pant att inte mobba. Du kan sedan skicka in det här online för att låta andra veta dina principer. När människor ser andra avvisar mobbning, minskar det sin makt.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 15
    5. Mobilisera ditt samhälle för att bekämpa cyberbullying. Prata med andra i ditt samhälle om du tycker att cyberbullying är ett verkligt problem. Som en grupp kan du arbeta tillsammans för att öka medvetenheten om problemet, skapa no-mobbning, och erbjuda stöd till alla som har skadats online.
  • Bild med titeln Undvik att vara cyberbullied steg 16
    6. Lär ungdom om att fatta bra beslut online. Om du är förälder eller vuxen orolig för ett barn som är cyberbullied, prata med dem om problemet och hur du är säker på nätet. Du kan också ställa in gränser på ett barns skärmtid eller övervaka deras användning av datorer, telefoner och andra enheter för att minska risken för att bli mobbad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande