Hur man hanterar en irriterande pojke

Är en pojke irriterande dig? Det finns sätt att stoppa sitt beteende. Du kan ignorera honom eller fråga honom varför han stör dig. Han kanske inte inser att du är irriterad. Å andra sidan, om han trakasserar dig eller orsakar dig nöd, berätta omedelbart en lärare eller förälder. Trakasserier är inte något att ignorera.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå hans beteende
  1. Bild med titeln Deal med en irriterande pojke steg 1
1. Skriv ner vad som är irriterande dig. Till exempel skriv ner vad han gör som gör dig frustrerad. Några av hans beteenden kan skada dina känslor. Till exempel kallar han dig namn? Andra beteenden kan vara pesky men skadar dig inte. Till exempel, ber han ständigt att göra saker med honom? För antingen typ av beteende finns det sätt att hjälpa till.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 2
    2. Identifiera om hans beteende utgör trakasserier. Trakasserier är när någon uppträder på ett sätt som gör att du känner dig bekymrad, förödmjukad och / eller hotad. Exempel på trakasserier inkluderar oönskade telefonsamtal, textmeddelanden, bokstäver, e-post eller besök. Stalking, verbalt missbruk och hot, och att använda djur att skrämma dig är också former av trakasserier.
  • Om pojken trakasserar dig, skadar du dig på något sätt (e.g. dra ditt hår, kasta saker på dig), eller få dig att känna dig dåligt om dig själv, berätta omedelbart en betrodd vuxen. Om ingen vuxen är tillgänglig och du känner dig i fara, ring polisen.
  • Peer-on-peer-trakasserier som är relaterad till din ras eller funktionshinder är olagligt. Sexuella trakasserier är också emot lagen. Du bör omedelbart diskutera dessa former av trakasserier med en lärare.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 3
    3. Bestäm hur länge pojken har varit irriterande dig. Har han bara irriterat dig en gång? Te han dig ständigt? Om beteendet pågår och orsakar dig nöd, söka hjälp från en vuxen. Upprepad trakasserier kan leda till depression och ångest, förlora sömn och lägre betyg i skolan.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 4
    4. Tänk på orsakerna. Pojken kan försöka skada dina känslor. Han kunde vara avundsjuk på dig. Han kanske också vill vara din vän. Även om det verkar konstigt att han skulle irritera dig av den anledningen, kanske han inte vet hur man ska närma sig dig. Om han är din bror, kanske han saknar att spendera tid med dig. Vissa pojkar tror också att du är rolig. De förväntar sig att du kommer att hitta sitt beteende för att vara ett bra skämt. Fråga dig själv dessa frågor:
  • Vill jag vara hans vän? Om så är fallet, tänk på sätt att interagera med honom mer positivt.
  • Är han menar för andra människor runt mig? Om han är meningsfull för andra eller irriterar dem avsiktligt, kan han vara en mobbning. I det här fallet är att prata med din lärare är en bra idé.
  • Har ditt förhållande ändrats? Det här är ofta fallet med små bröder. Använde du för att spendera tid med honom? Har du slutat nu? Kan han känna sig borta?
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 5
    5. Prata med pojken. Om du känner dig trygg gör det, fråga pojken varför han stör dig. Kanske inser han inte att han är irriterande dig. Då kan du be honom snyggt att ändra sitt beteende. Om han vill vara runt dig hela tiden, berätta för honom artigt att du inte är intresserad av hans företag. Var snäll men fast. Om han inte är ovillig att prata med dig, prata med en lärare eller en annan vuxen om hans beteende.
  • Till exempel, i att hantera en pesky pojke, kan du säga: "Hej, Dylan. Varför kastar du alltid pappersbollar på mig? Det distraherar mig från att göra mina läxor. Snälla sluta. Om du behöver något från mig, fråga mig snyggt."
  • Om det finns en pojke som vill vara din vän, men du gillar inte honom, kan du säga: "Hej, William. Jag uppskattar det faktum att du vill hänga med mig. Jag tror att du är en trevlig person men våra intressen matchar inte bra. Snälla sluta ringa mitt hus varje dag."
  • Om pojken är din bror, ser han sannolikt upp till dig. Du och han kommer att ha ett förhållande resten av dina liv. Planera tid att umgås på en viss dag. Fråga honom dock att respektera ditt behov av tiden eller med dina vänner. Genom att visa honom bryr du dig, kommer han mindre sannolikt att irritera dig vid andra tillfällen. Man skulle kunna säga, "Hej, Logan. jag älskar dig väldigt mycket. Jag behöver lite tid ensam, men. Kan vi planera att ta en cykeltur på lördag morgon?"
  • Du behöver inte spela eller vara vänner med någon. Du är fri att välja dina vänner och andra måste respektera det.
  • Del 2 av 3:
    Stoppar pojkens beteende
    1. Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 6
    1. Ignorera honom. Om du har försökt att prata med pojken och han kommer inte att stoppa sitt beteende, ignorera honom. Om inte hans handlingar skadar dig eller orsakar dig nöd, kan det här vara ett bra alternativ. Om du inte längre reagerar på hans beteende, kan han sluta.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 7
    2. Prata med en vän. Kanske har din vän en idé om varför pojken buggar dig. Han eller hon kanske kan prata med pojken för dig. Din vän kan också stå upp för dig till pojken. Om pojken ser att andra känner igen sitt beteende, kan han vara mer villig att sluta. I detta fall kan positivt peer-tryck vara effektivt.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 8
    3. Tala med en vuxen. Om pojkens beteende stör dig, berätta en pålitlig vuxen. Din lärare eller förälder kan hjälpa dig att hitta en lösning. Du borde berätta för dem när du är obekväma i skolan, hemma eller i ditt grannskap.
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 9
    1. Inse att det inte är ditt fel. Många barn som är irriterade eller trakasserade av andra skyller sig. De tror att de har en intern defekt som får andra att mobba dem. Kanske är de blyg eller mindre benägna att kämpa tillbaka. Det gör inte plockas till höger. Du är unik och speciell. Ingen har rätt att vara meningsfull för dig.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke steg 10
    2. Kom ihåg att du inte är ensam. Det finns vänner, familjemedlemmar och lärare som är tillgängliga för att hjälpa dig. Dessutom, fyrtio till åttio procent av dig.S. Skolåldern upplever peer trakasserier på något stadium. På grund av detta är rådgivare välutrustade för att hjälpa barn att hantera dessa kamp.
  • Bild med titeln Deal med en irriterande pojke Steg 11
    3. Omge dig med positiva människor. När du står inför en irriterande pojke är det en bra idé att omge dig med vänner. De kan tänka sig av pojken. De kan också fungera som ett buffertsystem mellan dig och honom.
  • Tips

    Försök och ignorera dem, och förhoppningsvis kommer pojken att bli uttråkad.
  • Var medveten om ditt beteende. Nu när du vet hur det känns att vara irriterad, var medveten om dina egna handlingar. Har aldrig trakassera någon av någon anledning.
  • Om han sjunger en riktigt irriterande sång hela tiden, dränkte honom ut genom att sjunga, prata eller slå. Men se till att läraren inte upptar vad som händer.
  • Hitta ett sätt att irritera dem tillbaka. Till exempel, om de fortsätter att kopiera dina läxor när du tar ut det i början av lektionen, fråga din lärare för två kopior. Säg att du förlorade en och ta ut en kopia av läxorna. Gör ett fel, och den andra rätten. Om pojken börjar kopiera den felaktiga, kommer han att få det fel, men du måste lämna in kopian av läxorna som är rätt
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande