Hur man utvecklar rätt hållning för att sjunga

Det är lätt att tro att sången börjar och slutar med dina vokalband, men nu vet du det är inte sant! Korrekt hållning spelar lika viktigt för en roll. Utan det kan du inte andas korrekt och din vackra sångröst är dämpad. Den goda nyheten är att det är svårt att utveckla rätt hållning när du sjunger är inte svårt. Nedan kommer vi att gå igenom exakt vad du behöver göra för att förlänga din kropp och maximera andan så att din röst verkligen lyser.

Steg

Metod 1 av 3:
Förlänga din kropp
  1. Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 1
1. Stå upp rakt. Tänk dig att förlänga din kropp genom varje ryggkotor i din ryggrad. Låtsas att ryggraden och huvudet dras upp mot himlen. Peka din svansbotten mot marken och kronans krona mot himlen. När du pekar din svansbone ner måste du anpassa din kropp genom att skifta ditt bäcken något framåt.
  • Öva den korrekta anpassningen av din kropp genom att stå mot en vägg. Ditt huvud, axlar, höfter och klackar ska alla röra på väggen.
  • Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 2
    2. Koppla av din kropp. När du förlänger din kropp, glöm inte att slappna av och stanna lös. Det är inte ovanligt att din kropp naturligt spänd upp när du står upp rakt. Avkopplande din kropp tillåter ditt membran att expandera och göra det möjligt för dig att ta en djupare andetag.
  • Om du upptäcker att din kropp är för spänd, försök skaka ut din kropp och sedan återfå din sånghållning. Om du har svårt att koppla av kan du också försöka Progressiv muskelavslappning. Progressiv muskelavslappning är en systematisk avkopplingsteknik som gör att du kan koppla av varje del av din kropp.
  • Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 3
    3. Håll hakan parallellt med marken. Dina öron bör vara över axlarna och ditt huvudkrona bör pekas i taket. Denna position möjliggör maximal mängd luft att flöda in och ut ur buken.
  • Att hålla din haka för hög kan orsaka att dina vokalband och tunga sträcker sig för hårt.
  • Att hålla din haka för låg kan hindra din luftväg.
  • Metod 2 av 3:
    Maximera andan
    1. Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 4
    1. Vrid axlarna på baksidan och ner. I en cirkel, rotera dina axlar framåt, upp och sedan tillbaka. Håll dina axlar i bakstycket. Slappna av dem så att de är snedställda.
  • Bilden med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 5
    2. Håll ditt bröst högt. När dina axlar är lite tillbaka, kommer du att upptäcka att bröstet naturligt stiger. Att hålla bröstet Hög kommer att skapa mer utrymme för ditt membran att expandera. Spänn inte eller puff ut bröstet.
  • Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 6
    3. Dra åt och slappna av din kärna. När du andas in, ska din kärna vara avslappnad för att kunna expandera för att rymma den luft som du tar in i din kropp. Din kärna kommer att strama när du långsamt släpper ut den här luften för att projicera din röst.
  • Testa din andningsförmåga genom att placera din hand på din mage. Ta ett djupt andetag i. Fokusera på att andas in i handen genom att expandera din mage. Höj inte axlarna när du andas.
  • Bilden med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 7
    4. Placera dina armar vid dina sidor. Dina armar ska vara till varje sida av din kropp. Hålla dem avslappnade och inte styva. Dina händer ska vara lite bort från din kropp. Kom ihåg att också slappna av dina händer och dina fingrar.
  • Wiggle dina fingrar och handleder när du känner att du är för stel.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en solid grund
    1. Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 8
    1. Undvik låsning av knäna. Koppla av dina knän och ben. Böj knäna något för att påminna dig om att inte låsa knäna. Låsning av knäna kan störa cirkulationen, vilket gör att du blir yr eller lättad.
  • Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 9
    2. Stå med fötterna axelbredd från varandra. Du kommer att vilja stå med fötterna ifrån varandra men inte för långt ifrån varandra. Syfte att hålla fötterna under axlarna. Du kan också lägga en fot något framför den andra foten för att hålla din balans.
  • Bilden med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 10
    3. Skift din vikt något framåt. Med en fot något framför den andra foten, skift din vikt så att du lägger större vikt på bollarna på dina fötter. Att skifta din vikt till dina klackar kommer naturligtvis att få dig att låsa knäna. Luta dig inte för långt framåt, eftersom du kommer att förlora din balans.
  • Bild med titeln Utveckla rätt hållning för att sjunga steg 11
    4. Testa din nya sånghållning. Försök sedan sjunga igen i en slouched hållning. Du bör märka att du kan projicera din röst mycket bättre när din kropp är i en bra sånghållning. Oroa dig inte om det känns utländskt eller obekväma. Du kommer att vänja dig vid denna nya hållning med tiden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva din sångläge framför en spegel så att du kan se hela din kropp.
  • Koppla av! Om du känner dig för stel, ta en stund att skaka ut din kropp för att hjälpa dig att koppla av.
  • Varningar

    Låsning av knäna kan få dig att bli yr och lätta.
  • Dålig sånghållning kan resultera i en lägre sångkvalitet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande