Hur man gör en sittande trav

Oavsett hur mycket erfarenhet du har ridhästar, mastering av sittande trav kan verka skrämmande först. Utveckla balans, kärnstyrka och rätt form är nycklarna att rida en bra sittande trav, så allt du behöver göra är att komma dit och träna. Vi går igenom allt du behöver veta för att perfekta din teknik och leda dig genom några enkla träningsövningar som får dig att sitta trav på nolltid!

Steg

Metod 1 av 2:
Form och teknik
  1. Bild med titeln gör en sittande trav steg 1
1. Montera din häst och sitta i sadeln bekvämt. Komma in i din hästs sadel som du normalt skulle, men håll din häst fortfarande. Det kan vara svårt att justera din kropp ordentligt när din häst flyttar, så ta en stund att koppla av i sadeln och rikta din kropp innan du sitter på trycket.
  • Unga, otränade hästar kan inte vara tillräckligt starka för att stödja en sittande trav än. Öva på en erfaren häst.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 2
    2. Engagera din kärna och lyft din ryggrad i en neutral, upprätt läge. Lyft din haka, rulla axlarna tillbaka och räta ut din ryggrad så att din rygg är platt och upprätt. Dra åt kärnmusklerna och justera din kropp så att du inte lutar framåt eller bakåt i sadeln. Försök att bilda en rak linje som går från ditt öra ner genom din axel, höft och fotled på varje sida av din kropp.
  • Det kan också hjälpa till att föreställa dig att din häst plötsligt försvinner under dig. Skulle du landa på dina fötter, eller skulle du falla något framåt på ditt ansikte eller bakåt på din botten?
  • Gör kärnövningar regelbundet kan hjälpa dig att stärka detta område.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 3
    3. Distribuera din vikt jämnt mellan båda sidor av din kropp. Rotera ditt bäcken och justera din botten så att din vikt sitter lika över båda sitsbenen och baksidan av ditt pubicben. Se till att dina sitsben pekar rakt ner på marken och din nedre rygg är platt.
  • Bli inte avskräckt om du har en tuff tid med balans. Varje ryttare kämpar med detta, även proffsen! Bara fortsätt och du naglar det.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 4
    4. Koppla av dina ben och vila fötterna jämnt på omrörningarna. Lossa upp dina höftmuskler så att dina ben förlängs och hänger naturligt runt hästens kropp. Placera dina fötter i omrörningarna, hålla dem avslappnade och nivå utan att böjda dina anklar. I stället för att trycka ner med dina klackar, påminna dig om att hålla tårna lyfts så att dina fötter är nivån.
  • Nedre bengrepp är ett vanligt problem för alla ryttare. Det hjälper till att kontinuerligt påminna dig om att lossa upp benet och höga musklerna när du rider.
  • Vissa tränare föreslår att du visar allt från din midja nerförlängning och når mot marken, och allt från midjan uppsträcker uppåt mot himlen.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 5
    5. Släpp dina axlar ner och framåt lite när du tar tag i tanden. Ta tag i tanden med båda händerna som du normalt skulle. Ta en stund att släppa axlarna och armbågar ner och sedan lite framåt. Det kan hjälpa till att föreställa dig att du trycker på händerna mot hästens mun.
  • Detta hjälper dig att hålla dina axlar tillbaka och bröstet öppet.
  • Nu när du är i position, sitta tyst ett ögonblick och ta några djupa andetag att centrera dig själv.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 6
    6. Håll dina höfter lös och rygg platt för att absorbera chocken när du studsar. När din häst flyttar in i en trav är det naturligt att du vill ha ihålig eller kurva tillbaka för att absorbera chocken. Kom ihåg att stabilisera din rygg och hålla den platt, men! Din rygg ska inte röra sig alls. Lossa dina höfter och låt dina höftfogar studsa och flytta naturligt med din häst.
  • Engagera de kärnmusklerna för att hjälpa dig att fastna upp din rygg och hålla den platt.
  • Undvik att låta ditt huvud nicka eller studsa runt. Detta händer när du försöker absorbera chocken med huvudet och nacken. Låt dina höfter göra det.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 7
    7. Koppla av din kropp i rörelserna istället för att stärka dem. Låt din kropp slappna av och flytta upp och ner med hästen. Försök inte slåss eller stärka dig mot rörelsen med knäna, höfter eller tillbaka. Låt dig studsa i rytmen av din hästs trav. Studsar och rör sig med din häst kan känna sig lite skrämmande, men så länge du håller din kärna förlovad, rygg platt och ben lös, kommer du inte att förlora din balans.
  • Håll dina klackar lös och kom ihåg att inte köra dem ner. Låt dina anklar absorbera chocken på din studsande kropp.
  • Incheckning med dig själv regelbundet för att se om du griper din häst med knäna. Om du är, påminna dig om att lossa upp dina ben.
  • Metod 2 av 2:
    Träningsövningar
    1. Bild med titeln gör en sittande trav steg 8
    1. Öva utan stirrups för att förbättra din form och kärnstyrka. Om du inte kan sluta att tensera dina ben och gripa med knäna, försök ta bort din hästs stirrups. Detta kan hjälpa dig att bryta vanan att tensera och stärka dig själv mot stirrups för balans. Det tvingar också dina lår och ben att förlänga och drapera löst runt din hästs kropp.
    • Ett annat knep är att fästa lätta ankelvikter till dina anklar och gå på din häst långsamt på lunglinjen. Detta ger dig en känsla av hur dina ben ska hänga under trycket.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 9
    2. Prova en höftvinkelövning för att bli van vid att flytta med hästen. Om du har problem med att hålla dina höfter lossa för att absorbera din hästs rörelser, ge detta ett försök. Börja med att sitta trav och luta din överkropp tillbaka något. Detta tvingar din höftvinkel att öppna så att du verkligen kan känna hästens rörelser genom dina höfter. Gör detta för flera steg innan det sakta rätas tillbaka i rätt vertikal position. Försök att hålla dina höfter öppna i rätt vinkel när du är vertikal igen.
  • Upprepa denna övning 3-4 gånger, vilket ger din häst en promenader i mellan.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 10
    3. Drop alternativa sitsben Varje 3-4 framsteg som hjälper dig att hålla dig balanserad. Starta traven som du normalt skulle. Släpp din högra sittben ner på sadeln på den första striden. Efter din häst tar 3 fler steg, släpp ditt vänstra sitsben. Fortsätt växlande sitsben Varje 3-4 framsteg, håller din kärna förlovad och axlarna så att du inte lutar när du släpper.
  • Varje gång du släpper ett sitsben, är du tvungen att slappna av musklerna på den sidan av din underkropp. Detta hjälper dig att utveckla muskel självständighet.
  • När du kör, märker du om du naturligtvis gynnar eller sitter tyngre på ett visst sittben. Om du tar dig automatiskt att gynna ett sätesben över över, arbeta med "Unlarning" den vana så att du kan behålla din balans.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 11
    4. Gå från att gå till trav i korta brister, som syftar till kvalitet inte kvantitet. Börja din häst i en vanlig promenad och ta en stund att centrera dig själv. Då, nudge din häst i flera travstrider. Fokusera på att perfekta din form och flytta naturligt med din häst. Sakta ner hästen tillbaka till en promenad för några steg och upprepa sedan mönstret några gånger.
  • Det är inte friskt för din häst tillbaka för att felaktigt sitta troten under långa perioder. Fokusera på korta intervall med bra form och arbeta dig upp till längre intervaller därifrån.
  • Denna övning hjälper dig att förbättra din balans och bygga dina muskler.
  • Bild med titeln gör en sittande trav steg 12
    5. Sitta trav i en stor cirkel för att träna kurvor och ändringar i riktning. Åka din häst i en stor cirkel, gå för hälften av den och övergång till att sitta trav för den andra hälften. När du övergår, se till att din häst inte sakta ner och du behåller rätt form varje gång. Under gångavsnittet, påminna dig om att centrera och slappna av din kropp innan du övergår till nästa sittande trav.
  • Gör det här för några varv under varje träningspass för att förbättra din sittande trav.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande