Hur man gör grodan i yoga

Praxis av yoga utvecklad i Indien tusentals år sedan. Idag blir det allt populärare och har visat sig ha många hälsofördelar. Medan syftet är att skapa "styrka, medvetenhet och harmoni i både sinne och kropp," De osteopatiska föreningarna konstaterar att yoga också har visats för att öka flexibiliteten, öka muskelstyrkan, minska vikt, skydda mot skador, förbättra kardio- och cirkulationshälsan och mer. Det finns många poser i yoga och grodan, eller "Adho Mukha Mandukasana", är utformad för att öka flexibiliteten i dina höfter, ljumsk och insidan av låren.

Steg

Del 1 av 2:
Komma igång
  1. Bildbetitle gör grodan i yoga steg 1
1. Var uppmärksam på några varningar. Medan yoga kan verka som en godartad övning, om du har en skadehistorik måste du vara försiktig med att utföra din prestanda. Observera att du inte ska försöka tabellen ställas om du har handled och / eller knäproblem. Observera också att du inte ska försöka groda ställen om du har nyligen eller kroniska problem med knäna, höfter eller ben.
  • Bildbetitle gör grodan i yoga steg 2
    2. Börja med några uppvärmningsövningar. Det är alltid en bra idé att börja din yoga session med lite stretching. Detta kommer att lossa dina muskler och förbereda din kropp för träningen att det är på väg att göra. Det finns ett antal positioner att göra som en uppvärmning. Med tanke på att du planerar att göra grodan är det bäst att sträcka dina höfter, ljumska och lår. Den "reclining Butterfly" pose är idealisk för att sträcka dessa områden.
  • Börja med utandning och sänkning av ryggen torso till golvet, lutar på dina händer när du sänker dig själv.
  • När du har nått golvet och lutar på dina underarmar, använd dina händer för att sprida ditt bäcken. Använd en filt för att stödja ditt huvud om det behövs.
  • Med dina händer på toppen av låren, rotera dina lår externt och tryck på låren från din torso. Flytta dina händer upp dina lår och bredda knäna bort från dina höfter. Tryck sedan på dina höftpunkter tillsammans. Slutligen vila dina händer på golvet med 45 graders vinkel bort från din kropp.
  • För att starta bör denna pose göras i en minut. Det kan gradvis förlängas till fem eller tio minuter.
  • Bild med titeln, posera grodan i yoga steg 3
    3. Komma i stället. För att göra grodan i yoga måste du först vara i tabellen. Detta är en grundläggande yoga som många golvbaserade yogapositioner börjar från. Den pose i sig har sina fördelar, eftersom det hjälper till att förlänga och justera din ryggrad.
  • Börja med att gå till golvet på dina händer och knän. Dina knän ska vara några inches från varandra och fötterna ska vara direkt bakom knäna. Palmerna i dina händer bör vara direkt under axlarna. Dina fingrar bör pekas framåt.
  • Peka huvudet nedåt och fokusera på en punkt mellan dina händer. Din rygg ska vara platt. Skjut dina palmer i golvet när du släpper axlarna borta från öronen. Tryck din svansbotten mot bakväggen och toppen av huvudet mot framväggen. Detta kommer att förlänga och sträcka ryggraden.
  • Ta djupa andetag och håll positionen för 1-3 andetag.
  • Del 2 av 2:
    Utför grodan
    1. Bildbetitle gör grodan i yoga steg 4
    1. Börja i tabellen. Flytta gradvis knäna utåt till sidan. När du har flyttat knäna utåt, anpassa dina anklar och fötter med knäna så att de är i en rak linje.
    • När du flyttar knäna ut till sidan borde du vara bekväm. Testa inte gränserna!
  • Bildbetitle gör grodan i yoga steg 5
    2. Flytta dina armbågar och underarmar till golvet. När du glider nedåt, håll dina palmer platt mot golvet. Andala sedan långsamt och tryck dina höfter bakåt. Fortsätt att trycka dina höfter bakåt tills du känner dig en sträckning i dina höfter och inre lår. När du känner att sträckningen, andas och hålla den här positionen för 3-6 andetag.
  • Bild med titeln gör grodan i yoga steg 6
    3. Återgå till tabellen. Börja med att föra dina höfter framåt i en gungningsrörelse. Tryck upp på dina palmer och underarmar för att ta med dig i tabellen igen.
  • Alternativt kan du lämna dina höfter som de var och skjuter dina palmer framåt så att hela torso är mot marken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Yoga matta
    • Filt eller kudde (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande