Hur man gör delfinstroke under vattnet

Dolphin stroke är baserad på den böljande, kraftfulla delfinsparken. Det är en knepig rörelse, men det kan hjälpa dig att simma mycket snabbare när du har behärskat det. Baserat på forskning i vätskedynamik har det hjälpt olympiska guldmedaljister att få en kant över sina konkurrenter.

Steg

Del 1 av 2:
Gör dolphin stroke
  1. Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 1
1. Tryck av väggen, håll hela kroppen under vatten. Sträck dina händer framför dig i en strömlinjeposition. Håll fötterna och benen rakt och tillsammans, och håll din kärnspänning.
  • Du bör börja med tillräckligt lågt i vattnet som du kommer att kunna hålla hela kroppen under vattnet medan du utför stroke. Du kan behöva börja med en liten nedåtgående vinkel för att uppnå detta, och det kommer förmodligen att ta lite övning.
  • Var noga med att andas in helt innan du börjar, eftersom du kommer att vara under vatten ett tag.
  • Du kan göra delfinstroke på ryggen, din framsida, eller till och med din sida, men när du lär dig det är det förmodligen lättare att börja benägna, med ditt ansikte mot botten av poolen.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 2
    2. Böj knäna något och förläng benen bakom din kropp. Luta ditt bäcken framåt något för att köra denna rörelse. Denna del av stroke är bakåtsparken, och det är tänkt att få din kropp i position.
  • Fokusera på att uppnå en fullständig förlängning med benen.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 3
    3. Ta med benen kraftigt framåt. Luta ditt bäcken bakåt för att driva den här delen av stroke. Detta är framsparken, som ger strokes framdrivning. Dina ben bör sträcka sig framför din kroppslinje under den här delen av sparken.
  • Bild med titeln do dolphin stroke underwater steg 4
    4. Förlänga fötterna helt. Fötter, som en delfinens fenor, genererar mycket av trycket i den här sparken. Att helt förlänga dina anklar kan maximera denna effekt. Detta är en ovanlig position i det dagliga livet, men starka, flexibla anklar kommer att förbättra alla dina simning, inte bara delfinen.
  • I huvudsak trycker du vatten, inte bara upp och ner, men också bakåt med den här sparken. Flexibla, utökade anklar är avgörande för att göra detta effektivt.
  • Stärka och sträcka dina anklar genom att spåra alfabetet med fötterna. Ligga på ryggen i ett bekvämt läge och skriv varje brev, små bokstäver och stora bokstäver, i luften med varje fot.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 5
    5. Håll din kropp under vatten. Använd inte rörelsen på dina höfter för att hålla sig under vattnet. Ställ istället ditt djup med dina armar. Genom att hålla armarna i strömlinjepositionen och peka dem något mot botten av poolen, kommer du att motstå din kropps tendens att flyta till ytan.
  • Sparkens makt är delvis baserad på den insikt som sparkar under vattnet undviker det motstånd som skapats av turbulens och luft på ytan.
  • Del 2 av 2:
    Bygga din delfin stroke med övningar
    1. Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 6
    1. Öva bäckenrotation mot en vägg utanför poolen. Att använda en vägg hjälper dig att isolera bäckenet och fokusera på att bygga komfort och styrka med denna rörelse. Dessutom kommer väggen att hålla armarna och axlarna i linje, som liknar den position du vill behålla i vattnet.
    • Stå med din övre rygg mot väggen och fötterna tolv till arton inches från väggen. Håll armarna ovanför huvudet i strömlinjepositionen. Luta ditt bäcken bakåt genom att långsamt knäcka buken i. Ta med dig mitt och sänk tillbaka långsamt i kontakt med väggen som du gör det här. Därefter omvända rörelserna. Upprepa upp till fem gånger.
    • Vänd och stå med fötterna om arton inches från väggen. Håll ditt bäcken ovanför dina fötter, håll armarna ovanför huvudet i strömlinjepositionen och vila dem på väggen. Rotera ditt bäcken framåt, ta långsamt resten av din torso och sedan dina lår i kontakt med väggen. Omvänd dessa rörelser och upprepa upp till fem gånger.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 7
    2. Prova sparken med en kickboard. Håll kickboardnivån framför dig. Utöka armarna istället och håll huvudet upp. Pump inte pumpen "Kickboard, men behåll ett jämnt läge, håll armarna och dina axlar i ett stadigt plan. Tänk dig att du lutar mot en vägg för att hålla din torso och armar fortfarande - rörelsen ska komma från ditt bäcken och ben.
  • När du känner dig bekväm med den här borren, prova samma sak utan kickboard.
  • Du kan också träna den här borren i djupt vatten för att bygga den nödvändiga amplituden.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 8
    3. Öva sparken på din sida. Tryck av från väggen på ytan och orienterad på ena sidan. Förlänga bottenarmen framför dig och sträck den andra armen längst upp i kroppen. Stanna mitt i körfältet. Denna borr hjälper till att utveckla den symmetri som krävs av stroke.
  • Bild med titeln Do Dolphin Stroke Underwater Steg 9
    4. Använd delfinsparken med freestyle armar för att öka strokeshastigheten. Dolphin sparken kan hjälpa dig att utveckla en snabbare slaghastighet. Matcha en stroke med varje spark för kort avstånd i den här borren, inte paus för att andas.
  • Tips

    Varningar

    Detta är en avancerad stroke. Master mer grundläggande slag, som freestyle med fjärilspark och se till att du är bekväm i vattnet innan du försöker stroke.
  • Följ reglerna. Beroende på din nivå och där du konkurrerar, kan användningen av delfinsparken regleras. I olympiska spelen får exempelvis simmare inte stanna under vattnet för mycket av varje längd. Använd delfinsparken effektivt men ärligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande