Hur man hanterar din tonårsolycka

Att vara en tonåring är inte lätt.Det finns tryck på skolan, arbete, familj, kamrater, hormoner och många andra saker.Som ett resultat kan detta vara en mycket frustrerande livstid: du kan känna dig förtryckt av dina föräldrars auktoritet, du kan känna att du inte får göra några val för dig själv, du kan ha haft frustrerande upplevelser med dating eller I dina vänships kan du ha en osäker framtid (e.g., oavsett om du kommer att delta i college eller var du kommer att delta i college). Lyckligtvis finns det flera sätt att hantera din ilska.

Steg

Metod 1 av 5:
Lugnar dig själv
  1. Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 1
1. Gå för en hård träning. Ett sätt att hantera din ilska är att ventilera det på sätt som i slutändan gynnar dig. Använd den negativa energin i din ilska till din fördel genom att gå länge eller slå vikterna. Rigorös träning kan hjälpa dig att minska din ilska och hjälpa dig att hantera stressorer som utlöser ilska i första hand.
  • Försök att lyssna på musik som pumpar dig upp - det hjälper dig att uthärda när ditt träningspass blir tufft.
  • Kom ihåg att stanna inom dina fysiska gränser.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 2
    2. Prata med en vän. Berätta för din vän eller betydande annan vad som gör dig arg. I många fall, helt enkelt att ventilera dina frustrationer hjälper dig att klara din ilska, även om det inte finns någon lösning som presenteras från konversationen.
  • Du kan upptäcka att din vän eller betydande annan går igenom samma problem som du, och det kan hjälpa till att inte känna att du är den enda som hanterar de problem som gör dig arg.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 3
    3. Ta djupa andetag. När du befinner dig som försöker hantera ilska, försök lugna dig själv. Du kan åstadkomma detta genom att andas djupt. Detta hjälper dig att initiera din kropps lugnande svar.
  • Andas in för ett antal av fyra, håll för ett antal av fyra och andas ut på ett antal av fyra.
  • Se till att du andas med ditt membran i stället för med bröstet. När du andas med ditt membran, sträcker din mage ut (du kan känna det med din hand).
  • Gör det så många gånger som behövs tills du börjar känna dig lugnare.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 4
    4. Gå på en promenad. Om det är möjligt för dig att undkomma den ilska-inducerande situationen som du är i, gör det och gå en promenad. Du kommer att kunna lugna dig lättare om du avstänger dig från den situation som gjorde dig upprörd.
  • Om du, e.g., i klassen och du är väldigt arg men får inte lämna, försök att dra din lärare åt sidan och be henne att använda tvättrummet. Om hon inte tillåter dig att, försök lugnt att förklara för henne att du är arg på något och skulle uppskatta ett par minuter bort från situationen att lugna sig ner.
  • Om du absolut inte kan lämna situationen, försök att ta bort dig själv genom din fantasi. Tänk dig att du är på semester till din favoritplats i världen. Prova ditt bästa för att bilda alla sevärdheter, ljud och luktar för att göra din vision mer levande.
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 5
    5. Tänk på något roligt. Även om enklare sa än gjort när du är arg, om du kan få dig att skratta, kan du ändra ditt känslomässiga tillstånd. Du kan använda din hjärna och fantasi för att skapa alla slags löjliga situationer som kan få dig att skratta.
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 6
    6. Räkna till tio. Om du känner dig arg, kom ihåg att du inte behöver reagera direkt. Berätta själv att du kommer att låta din ilska visa sig efter en tio sekunders fördröjning om du fortfarande känner dig arg efter de tio sekunderna. Att räkna till tio kan hjälpa dig att avstå dina känslor för tillfället.
  • Det kan känna sig lite dumt först, men att räkna verkligen kan distrahera tillräckligt länge för att lugna dig.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 7
    7. Engagera sig i perspektivupptagning. Om någon gjorde dig arg, gör du bäst för att överväga saker ur hennes perspektiv. Fråga dig själv om hon kanske har gjort beteendet på olycka, eller om hennes beteende var begränsad av situationen på något sätt (e.g., Kanske hade hon inget val) eller om hon kanske har haft anledning att göra vad hon gjorde. Fråga dig själv om du någonsin har gjort ett liknande misstag. Om du inte tar sitt perspektiv kan det här bidra till din ilska, eftersom vi tenderar att underskatta situationella influenser på andras beteende (detta kallas det grundläggande tillskrivningsfelet).
  • Om du tar hennes perspektiv kan du inse att ibland gör människor misstag, precis som du gör, eller du kan inse att hon inte hade betydande intentioner, varav det kan minska din egen ilska.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 8
    8. Byt ut dina arga tankar med mer produktiva. Metoden för "kognitiv omstrukturering" kan hjälpa dig att ersätta gamla, dysfunktionella tankar med tankar som hjälper dig att fungera bättre under hela dagen. Ilska kan förvränga våra tankar, vilket gör att vi tycker att något är väldigt viktigare än det verkligen är. När vi överdriver betydelsen av en händelse, kan vår ilska komma ur kontroll.
  • Till exempel, om du får ett platt däck på väg till skolan, är det irriterande och obekvämt. Utan kontroll ilska kan leda dig till dessa tankar: "Jag kan inte tro att mitt dumma däck gick platt! Nu är hela veckan förstörd. Allt i skolan kommer att bli hemskt."
  • Vi kan ändra dessa tankar genom att utmana dem. Livet uppfyller vanligtvis inte extrema förhållanden, som alltid och aldrig. Du har ett platt däck. Saker som detta händer i livet, och saker händer att du inte kan kontrollera. Det kunde ha varit glas i vägen eller skarpa stenar för att orsaka det platta däcket.
  • Använd din resonemang innan din kropp kommer ur kontroll. Innan ilska tar över dig, kan du "prata dig själv."
  • Utmana dina tankar genom att fråga, "Hur kommer hela min vecka att förstöras av detta plana däck?" "Har jag fortfarande bra saker att se fram emot, trots detta besvär?" "Förra gången något dåligt hände, kom jag över det så småningom?"
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 9
    Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 9
    9. Försök hitta en lösning på problemet. Med problemlösning gör du allt i din makt för att ta itu med problemet. Du måste räkna ut dina egna känslor om situationen. Då måste du uttrycka dem på det mest produktiva sättet du kan.
  • Du kanske måste acceptera det faktum att det inte finns någon lösning på problemet. Du kanske inte kan styra problemet, men du kan styra hur du reagerar mot det.
  • Till exempel kan du vara arg på dina föräldrar eftersom de inte kommer att låta dig delta i en konsert med dina vänner. Du kan fortfarande vara arg, men det är också produktiv att prata med dina föräldrar lugnt för att räkna ut en lösning. Du kan säga till dig själv:
  • "Jag ska ta några minuter till mig själv. Jag går till mitt rum och spelar min favoritlåt och andas djupt för att lugna sig."
  • "Jag vill att mina föräldrar ska behandla mig som en vuxen. Jag är inte en vuxen, men jag känner att jag kan hantera mig själv. Jag måste lugna mig och få min hjärna klar. Min kropp är mitt i denna stressreaktion och mitt huvud tänker inte klart."
  • "När jag är djup andning, tänker jag på sätt att prata med mina föräldrar. Jag kommer att be dem att berätta för dem deras anledningar att säga nej. Jag kommer att prata lugnt om varför jag vill gå."
  • "Om de fortfarande inte släpper mig, kommer jag att föreslå en kompromiss. Jag kommer att fråga om en av dem vill släppa av mig och hämta mig. Även om de fortfarande säger nej, kommer de att se att jag reagerar som en vuxen och de kommer att se att jag blir mer mogen. Kanske det kommer att hjälpa nästa gång jag vill gå till en konsert."
  • Metod 2 av 5:
    Reagerar i sociala situationer
    1. Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 10
    1. Öva läser andras uttryck. När du reagerar med ilska och frustration i en situation, är det ibland för att du missförstår hur andra människor känner. Att ha en bättre förståelse för vad andra människor känner hjälper dig att räkna ut hur man reagerar på lämpligt sätt i vissa situationer.
    • Försök titta på bilder av olika ansikten för att se om du kan "läsa" känslor. Även tittar genom en tidning eller ett fotoalbum kan vara till hjälp. Sök online för "Läsa känslor" för att hitta exempel på ansikten som du kan testa dig själv med. Till exempel, DNA-inlärningscenter Har några verktyg att lära sig att läsa ansikten.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 11
    2. Dubbelkontrollera dina uppfattningar med andra. Ibland, när du tror att någon blir arg på dig, kanske du svarar genom att bli arg på den här personen. Men innan missförståndet eskalerar, checka in med den andra personen för att lära sig mer om vad han känner.
  • Försök säga, "sa jag något fel?"Eller" är vi okej?"Detta kommer att ge båda en chans att checka in med dina känslor innan du kommer in i ett argument.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 12
    3. Undvik att svara med fysisk aggression. När du blir arg, kan din första impuls vara att slå, driva eller sparka någon. Om du svarar på en mobbning, ger du den här personen vad han vill, vilket är en reaktion från dig. Om du mobbar någon annan, svarar du med våld som kan skada någon.
  • Om du känner att du behöver slå eller slå, snarare än att slå en person, slå ett objekt, som en kudde.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 13
    4. Undvik att uttrycka din ilska på ett passivt sätt. I passivt ilska uttryck, handlar du inte direkt med den person som skadade eller ilska dig. Istället får du även med dem på andra sätt, som att prata negativt bakom personens rygg eller förolämpa personen vid en senare tidpunkt.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 14
    5. Undvik att uttrycka din ilska på ett aggressivt sätt. Aggressiva ilska uttryck, som att skrika på någon, är de mest problematiska. Det finns möjlighet till våld och negativa konsekvenser för att inte kontrollera arga utbrott. Detta kan störa den dagliga funktionen om ilska sker ofta och är out of control.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 15
    6. Uttrycka din ilska sig självständigt. Assertivt uttryck av ilska är det mest konstruktiva sättet att uttrycka ilska. Assertiveness odlar ömsesidig respekt för varandra. Ilska uttrycks, men på ett sätt där det är icke-accusatoriskt och ömsesidigt respektfullt. Assertiv kommunikation betonar att båda människors behov är viktiga. Att kommunicera självständigt, ge fakta utan att göra anklagelser. Här är ett exempel:
  • "Jag var skadad och arg eftersom det verkar som om du var belittling mitt projekt när du skrattade under min presentation. Jag vet inte vad som händer, men det verkar som om du inte var uppmärksam eller ta mitt hårda arbete på allvar. Jag kunde bara missförstått vad som händer. Kan vi prata och arbeta ut det här?"
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 16
    7. Visa respekt. För att få respekt måste du ge den. Då kommer du att främja samarbete och ömsesidigt respekt. Din kommunikation bör förmedla förfrågningar snarare än krav. Användning och tack är inte bara artig, men det visar också respekt för andra.
  • "När du har tid, kan du ..."
  • "Det skulle vara en bra hjälp om du ... tack, jag uppskattar det!"
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 17
    8. Kommunicera dina egna känslor. När du räknar ut hur du känner, förmedlar den verkliga känslan, som skadad och hålla domens uttalanden ut ur det. Hålla fast vid vad du känner.
  • Till exempel kan du säga: "Det verkar som om du inte är känslig för mina känslor när du läser ditt papper istället för att lyssna på vad jag försöker säga."
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 18
    9. Gör din kommunikation klar och specifik. Var noga med att få din poäng över med att ange exakt vad problemet är. Till exempel, om din medarbetare talar mycket högt i telefon och det är svårt för dig att göra ditt arbete, kan du ange din förfrågan så här:
  • "Vill du sänka volymen på din röst på telefonen? Det gör det väldigt svårt för mig att koncentrera mig på mitt arbete. Jag skulle verkligen uppskatta det. Tack."Genom att säga detta, adresserar du direkt den andra personen. Du gör det klart vad du behöver och låta honom veta varför det är ett problem för dig.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 19
    10. Håll en Anger Journal. När du engagerar dig i sociala interaktioner, håll reda på det som gör dig upprörd. En ilska journal hjälper dig att hitta mönster som du kan använda för att skräddarsy en specifik strategi för vredehantering för dig själv.
  • Att hålla reda på denna information hjälper dig att lära dig vad som triggar din ilska. Då kan du undvika dessa situationer när det är möjligt, eller vidta åtgärder för att minska din ilska i situationer som är oundvikliga.
  • När du spelar in i din tidskrift kan du göra följande observationer:
  • Vad provocerade ilska?
  • Vilka tankar inträffade som du blev arg?
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 20
    11. Bedöma vad som utlöser din ilska. En utlösare är något som föregår och orsakar dina känslor av ilska. När du börjar spåra din ilska genom att skriva ner när det inträffar och vad som orsakar det, kan du börja leta efter mönster. Vissa gemensamma utlösningsmönster för ilska inkluderar:
  • Inte kunna styra andras handlingar.
  • Andra människor som besviknar dig för att inte uppfylla dina förväntningar.
  • Inte kunna styra dagliga livshändelser.
  • Någon som försöker manipulera dig.
  • Bli arg på dig själv för ett misstag.
  • Metod 3 av 5:
    Få hjälp
    1. Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 21
    1. Prata med en betrodd vuxen. Angry känslor kan vara mycket överväldigande. Det kan också vara svårt att veta vad man ska göra med dem. Att prata med en betrodd vuxen kommer att vara till hjälp för att räkna ut dina känslor. Denna vuxen kan vara en förälder, en annan familjemedlem, en lärare eller rådgivare, eller en annan vuxenvän. Du kan också fråga din läkare om dina känslor. Den här personen kan dela sina egna erfarenheter i att hantera arga känslor. Han kan också ge dig ett perspektiv på dina egna känslor.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 22
    2. Se en terapeut. Terapi är ett bra sätt att hitta nya sätt att hantera och uttrycka ilska. Massor av människor ser terapeuter när de vill lära sig några färdigheter som kommer att förbättra sina liv. Andra människor ser en terapeut eftersom de har gått igenom en svår tid och behöver prata om det.
  • Din terapeut kommer sannolikt att använda avkopplingstekniker för att hjälpa dig att lugna mig i mitten av en ilska episod. Din terapeut hjälper dig också att hantera de tankar som kan utlösa ilska och hitta nya sätt att se dina situationer.
  • Du kan se en terapeut på egen hand eller med din familj. Tänk på vad du skulle känna dig mest bekväm med. Prata med dina föräldrar eller en pålitlig vuxen om ditt intresse för att prova terapi.
  • Terapeuter kommer också att hjälpa dig med känslomässig hanteringskunskaper och säkerhetskommunikationsträning.
  • Vissa psykoterapeuter specialiserar sig på att hjälpa kunderna att arbeta genom sin personliga historia, till exempel att övervinna en missbrukande eller försummlig barndom eller övervinna en tragisk händelse. Dessa terapeuter kan vara till hjälp för att hantera ilska från tidigare händelser.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 23
    3. Ta en ilska hanteringsklass. Anger Management-program har visat sig ha en hög framgång. De mest framgångsrika programmen hjälper dig att förstå din ilska, ge dig kortsiktiga strategier för att hantera din ilska och hjälpa dig att bygga färdigheter.
  • Det finns ilskahanteringsprogram som är specifikt inriktade på barn, tonåringar och familjer. Sök på nätet för att hitta en i ditt område.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 24
    4. Fråga din läkare om medicinering. Ilska är ofta en del av olika störningar, såsom bipolär sjukdom, depression och ångest. Läkemedelsbehandling för ilska beror på det tillstånd som ilska förekommer med. Att ta medicinerna för sjukdomen kan också hjälpa ilska.
  • Till exempel, om ilska förekommer med depression, kan antidepressiva medel behandla depression symptom såväl som ilska. Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRIS) som Lexapro eller Zoloft kan användas för att behandla generaliserad ångestsyndrom. Dessa droger kan också hjälpa till att lindra irritabilitet du kan uppleva som en del av din ångest.
  • Varje läkemedel har biverkningar. Till exempel har litium, som används för att behandla bipolär sjukdom, en mycket hög grad av renal (njure) komplikationer. Att vara medveten om de möjliga biverkningarna hjälper dig att övervaka komplikationer. Det är väldigt viktigt att diskutera dessa möjligheter öppet med din läkare.
  • Det finns en liten möjlighet att tonåringar kan uppleva självmordstankar när man tar selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRIS), särskilt under de första 4 veckorna av behandlingen. SSRI används vanligen för behandling av depression och ångest.
  • Metod 4 av 5:
    Lära sig negativen av ilska
    1. Bild med titeln Deal med din tonårsolycka steg 25
    1. Känna igen hur din ilska kan påverka dina interaktioner negativt. Om du behöver hjälp med att få motivation att behålla en strategi för att hantera din arg, så få en känsla av hur din ilska kan påverka ditt liv negativt. Ilska kan bli ett stort problem om det får dig att agera aggressivt mot andra människor. När ilska är en konstant reaktion på vardagliga händelser och till folket runt dig, även dina nära och kära, kan du få problem med att hitta njutning i livet.
    • Ilska kan störa ditt jobb, dina relationer med de du älskar, och ditt sociala liv. Du kan till och med bli fängslade om du angriper en annan person.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 26
    2. Känna igen hur ilska kan påverka din hälsa. När du ofta är arg, kan din fysiska hälsa ta en träff. Out-of-control ilska eller undertryckt ilska kan orsaka:
  • Fysiska svårigheter: Dessa kan innehålla en värkande eller huvud, högt blodtryck, sömnlöshet, matsmältningsbesvär, hudsjukdomar eller irritabel tarmsyndrom.
  • Ilska och fientlighet sätter också människor med högre risk för hjärtsjukdom. Ilska och fientlighet är bättre förutsägare för hjärtsjukdomar, även över andra faktorer som rökning och fetma.
  • Mentalhälsoproblem: Ilska kan bidra till en ökad sannolikhet för depression, anorexi eller bulimi, alkohol eller narkotikamissbruk, självskadande (skärning), lågt självvärt, och snabbt cykla humörstater (lycklig en minut, olycklig nästa). Din ilska kommer inte nödvändigtvis att orsaka dessa problem, men det kan bidra till dem.
  • Irritabilitet, som är på spektret av ilska-relaterade känslor, är ett symptom på generaliserad ångestsyndrom (GAD). Anslutningen mellan ilska och GAD är inte helt förstådd. Men vissa experter tycker att när människor har GAD, tenderar de att vara passiva i sin väg att hantera ilska (till exempel att ha ilska men inte visar det).
  • Immunsystemets svårigheter: ilska bombarligen bombar immunsystemet, eftersom kroppens stressrespons stänger av vårt immunsystem.Sjukdomar som förkylningar och flus är högre för personer som har högre nivåer av ilska.
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 27
    3. Kontrollera om du mobbar. Om din ilska orsakar dig att mobba andra människor, kan du vara potentiellt långvarig känslomässig smärta på dem. Om du ventar din ilska genom att mobba andra, kan du se tillbaka på dina tonårsår med djupt ånger. För att undvika denna möjlighet att ångra sig från påförd känslomässig smärta, försök att ventilera din ilska på andra sätt. För att ventilera dina frustrationer, försök slå en kudde eller gå på lång sikt. Typer av mobbning inkluderar:
  • Verbal Bullying: Teasing, namn-calling, olämpliga kommentarer, taunting.
  • Social mobbning: Lämna någon ut, sprida rykten, pinsamt någon i allmänhet.
  • Fysisk mobbning: Slår, stansning, spottning, tripping, tar någons saker, bryter någons saker.
  • Metod 5 av 5:
    Använda långsiktiga strategier för att minska ilska
    1. Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 28
    1. Prova meditation. Meditation har visat sig vara effektivt i känslomässig reglering.Meditation har visat sig ha en bestående effekt på Amygdala, centrum för känslor och den del av hjärnan där stressresponsen börjar efter en stressig eller hotande händelse har uppfattats.
    • Om du kan, ursäkta dig och gå på toaletten, en trapphus eller ute. Att ha ett lugnt, privat utrymme hjälper dig att känna dig mer bekväm.
    • Andas in för ett antal av fyra, håll för ett antal av fyra och andas ut på ett antal av fyra. Se till att du andas med ditt membran i stället för med bröstet. När du andas med ditt membran, sträcker din mage ut (du kan känna det med din hand). Gör det så många gånger som behövs tills du börjar känna dig lugnare.
    • Kombinera andning med visualiseringsuppgifter. Ett enkelt sätt att göra det här är när du andas in, förutsätter ett guldvitt ljus som slappnar av dig och får dig att känna dig lycklig. Föreställ dig det här vita ljuset i dina lungor och genom hela din kropp. När du andas ut, andas ut leriga, mörka färger som representerar dina arga, stressade ut känslor.
    • Om du känner att du har problem med att meditera, oroa dig inte. Meditation är en kombination av djupa andningsövningar, visualisering och utövande av mentala uppgifter. Om det är svårt för dig att sitta tillräckligt länge för att meditera eller om du känner dig obekväma meditering, kan du bara börja med bara djupt andning. På det här sättet kan du initiera din kropps lugnande svar.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska Steg 29
    2. Prova progressiv muskelavslappning. Progressiv muskelavslappning är processen att tensera och koppla av hela din kropp i progressiva stadier. Det anses att genom att spänna dina muskler själv, kommer det att hjälpa till att frigöra uppspänning i din kropp. Använd den här metoden för att slappna av i kroppen:
  • Börja med några djupa andetag: Andas in för ett antal av fyra, håll för fyra, andas ut på fyra.
  • Arbeta dig från toppen av huvudet till fötterna. Först, dra åt musklerna i ditt ansikte, huvud, mun och nacke.
  • Håll i tjugo sekunder och släpp sedan.
  • Sedan arbeta dig ner i kroppen, tensera och släppa axlarna, armar, rygg, händer, mage, ben, fötter och tår.
  • Nu Vigga dina tår runt, känner avkopplingen från tårna till ditt huvud.
  • Ta några djupa andetag och njut av känslan av avkoppling.
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 30
    3. Ät bra. Håll dig borta från bearbetade och stekt mat, liksom raffinerade sockerarter och andra ohälsosamma livsmedel. Ät gott om frukter och grönsaker så att din kropp får näringsämnen och vitaminer som håller dig frisk.
  • Drick mycket vatten så att du inte blir dehydrerade.
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka steg 31
    4. Få tillräckligt med sömn. Tonåringar behöver ca 8-9 timmars sömn per natt. Med upptagna scheman och läxor, är tonåringar ofta uppe i sent och befinner sig att dra på morgonen. Att få en god natts sömn hjälper människor att reglera sina känslor. Känslor är svårare att kontrollera när vi inte får tillräckligt med sömn. En studie visade att med bara några nätter av störd sömn för tonårsflickor ökade deras negativa känslor såväl som deras ilska. Fokusera på att få tillräckligt med sömn så att du känner dig bättre emotionellt.
  • Stäng av datorn och telefonskärmar ca 15 till 30 minuter innan du går och lägger dig. Dessa enheter engagerar din hjärna, aktiverar dina kognitiva funktioner och håller dig vaken.
  • Bild med titeln Deal med din tonårs ilska steg 32
    5. Träna regelbundet. Övning är ett utmärkt uttag för att träna ilska, stress och andra negativa känslor. För vuxna och barn visar forskningen att övning hjälper till med humörreglering och kontrollerande känslor. Försök att gå ut och träna när du är i ett galet ögonblick, eller använd det dagligen för att släppa aggression. Spela en sport, gå till en jog eller träna på gymmet några gånger i veckan.,
  • Bild med titeln Deal med din tonårsolycka Steg 33
    6. Hitta ett kreativt uttag. Att uttrycka dina känslor i en konst eller skriva kan hjälpa dig att räkna ut dina tankar. Skriv i en journal eller måla en bild. Du kan rita en komisk remsa, eller bygga något ur trä.
  • Tips

    När du börjar bli arg, inse att det är okej att känna vad du känner. Bottling din ilska inuti kommer bara att leda till sämre problem på vägen. Det är bättre att uttrycka dig själv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande