Hur man svalnar när du är arg på dina föräldrar

Från tid till annan blir många barn galen på sina föräldrar av olika skäl. I värmen i ögonblicket kan det vara svårt att tänka rakt och lättare att tänka hivfriskt om dina föräldrar. Det är dock bättre att söka ett lugnare sätt att klara av problemet och att komma ihåg att dina föräldrar bara försöker hjälpa dig. Här är några förslag som hjälper dig att hitta konstruktiva sätt att svalna och bli lugn igen efter ett argument eller dödläge.

Steg

  1. Bild med titeln Kyl ner när du
1. Drick vatten. Detta kan hjälpa till att lugna dig. Följ detta med djupt andning för att lugna några racing känslor och snabb andning. Sitta någonstans tyst och fredlig, för att återställa dina tankar.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    2. Avleda ditt sinne. Försök att tänka på saker som du bryr dig om eller som kommer upp snart. Finns det några spännande saker pågår? Planerar en cool resa snart? Genom att försöka fokusera på de saker som är bra i ditt liv, kan det hjälpa till att placera argumentet i perspektiv.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    3. Påminn dig om att alla har missförstånd och skillnader. Konflikt är en vanlig del av att vara mänsklig och det är viktigt att lära sig att hantera konflikter mogna och långsamt när du växer upp. Överväga att lära sig att svara på kritik, och hur man använder övertalning för att göra ett nej till ett ja och hur man får kompromisser. Dessa är mycket mer konstruktiva sätt att lösa dina problem än att slåss.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    4. Tänk på dina föräldrars skor. Varför tror du att de gjorde vad de gjorde? Till exempel är det förmodligen en anledning att du inte kan gå till den sena natten. Om du försöker uppfatta sina skäl att stoppa dig från att göra något eller för att insistera på att du gör något du inte vill, kan det hjälpa dig att arbeta genom de långsiktiga konsekvenserna och att se att deras erfarenhet faktiskt är van vid Hjälp, hindra dig inte.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    5. Låt dina föräldrar svalna, också. Du kommer bara att få dig till mer problem om du försöker förklara din åsikt när de fortfarande är arg. När alla är i ett ökat tillstånd av spänning och ilska, bör alla få utrymmet att lugna sig och sedan komma tillbaka och lösa saken senare.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    6. Tala med problemet mogna och ansvarsfullt. Använd "jag känner" påstående. Till exempel: "jag känner... när... därför att...". Säg detta utan någon väsen av ilska. Det låter dig uttrycka dina bekymmer utan att säga skylt eller vägran att acceptera ditt behov av att vara ansvarig i resolutionen.
  • Kan du tänka på en lämplig kompromiss som de kanske är villiga att komma överens om? Till exempel, gå till den tidiga kvällsfilmen i stället för sen kväll? Gå ut med en grupp istället för bara en pojkvän? Och så vidare...
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    7. Lös ditt problem utan att gråta. Även om gråtande ibland hjälper, kommer att gråta framför dina föräldrar, att leda dem i fel riktning. Efter en tid är det helt enkelt gagnlöst eftersom det misslyckas med att lösa saker och det är inte tänkt att vara ett manipulerande verktyg - det är för att komma över det värsta av hur du känner, så att du börjar börja om, på nytt.
  • Bild med titeln Kyl ner när du
    8. Ge det vila ett tag. Om du upptäcker att dina föräldrar fortfarande inte förstår dig, lämna ämnet. Det blir förmodligen bara värre genom att fortsätta om det medan ilska och spänningar fortfarande är fräsch. Kanske ge det en månad eller två innan du lyfter det igen, och gör det på ett mycket annat sätt som visar att du har lärt dig din lektion och har kommit med alternativa lösningar som sannolikt kommer att träffas med deras överenskommelse.
  • Tips

    Skrika inte eller gråta när du använder "jag känner" påstående. Att göra det kommer bara att undergräva värdet av att uttrycka dig tydligt.
  • Gör inte det "misstag" om igen. Det kommer bara att röra upp mer ilska och avstånd mellan dig och dina föräldrar.
  • Var artig, använd dina goda manners hela tiden när du pratar med dina föräldrar.
  • Gå tillbaka till ditt rum och ta djupa andetag.
  • Skriv dem ett brev som förklarar dina känslor. Ventilation kan verkligen hjälpa dig att släppa din ilska.
  • Varningar

    Om du vet att dina föräldrar är envis, var ännu mer envis.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande