Hur man formulerar dina känslor när de är under höga mängder stress i den professionella världen

I en professionell miljö är stressiga situationer oundvikliga. Oavsett om det är tvister med medarbetare, ett missförstånd med din chef, eller ett nuvarande projekt som väger på dig, kan arbetsplatsen ge fram en hel del ångest. Att lära sig att hantera denna stress och hantera det på ett astute sätt, kan bidra till att öka din övergripande lycka och yrkeskunskaper. Genom att ta ett steg tillbaka, analysera situationen och slutligen ta itu med situationen, kan du effektivt hitta orden för att få din poäng över till dina kamrater. Möjligheten att formulera dina tankar är avgörande för den professionella världen, och hjälper dig också oerhört i andra aspekter av ditt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Ta ett steg tillbaka
  1. Bild med titeln Deal med Life Steg 11
1. Avstå från att agera omedelbart. När en stressor initialt slår i den professionella världen är det högst sannolikt att du kommer att vara omgiven av viktiga människor som dina medarbetare, klasskamrater, professorer eller arbetsgivare. Det är därför det viktiga att göra det att inte agera omedelbart. Anledningen till detta är att du i ögonblicket kommer att uppleva en blandning av ångest, panik och mycket höga stressnivåer som definitivt kommer att överväldiga dig. Dessa känslor kan potentiellt åtföljas av plötsliga sprängor av ilska, irritation och otålighet. Om du reagerar omedelbart riskerar du att säga något som inte är professionellt som drivs av känslor som stressaren sätter på dig som potentiellt kan riskera din position på jobbet eller universitetet och skadade ditt professionella rykte.
  • Bild med titeln Styr ditt temperament Steg 7
    Bild med titeln Styr ditt temperament Steg 7
    2. Lämna rummet. För att undvika att säga något som du kommer ångra, ursäkta ditt problem med situationen. Om det är ett viktigt möte som kräver din närvaro, kan det vara klokt att begära att använda badrummet eller för att få lite vatten för att samla dig och spendera lite tid från vad som stressade dig. Om bara för ett ögonblick. Människor inser inte vad ett snabbt ögonblick av frisk luft och tydlig tanke kan göra i sinnet när de känner sig extremt överväldigade. Det är också viktigt att märka att den tid du får ta bort från situationen är samma tid som du kommer att lyfta på att fokusera på följande steg. Om du inte har mycket tid måste du vara snabb och effektiv i praktiken av dessa steg för att få så mycket som möjligt från dem innan du återvänder.
  • Bild med titeln andas djupt steg 1
    3. Öva andning. När du har lyckats ursäkta dig själv från situationen är det första som du borde träna att göra för att kontrollera din andning. Detta gör att du kan tänka tydligare och inte bli molnigt med de känslor som tvingades på dig av stressaren. Om du inte har en solid grund för andningssteknik, kan du dra nytta av att läsa på teartikel: "Hur man andas". Denna artikel innehåller tre olika metoder för hur man andas ordentligt vilket kan hjälpa dig i olika typer av stressiga situationer eller i ditt vardag. https: // shv.maniqui-es.com / andas Korrekt andningsteknik bör inte bara behöva genomföras under tecken på stress, du kan dra nytta av att du ska andas regelbundet, vilket kan hjälpa dig att undvika vissa påfrestningar helt och hållet.
  • Metod 2 av 3:
    Analysera stressorn
    1. Bild med titeln vara ett analytiker steg 4
    1. Bedöma situationen. Nu när du har praktiserat andning och du är lugnt undangömt från den första stressorn, kan du börja bedöma hela situationen. Att kunna bearbeta situationen lite lugnt kommer att göra det möjligt för dig att inse vad du faktiskt känner dig mot vad din stress fick dig att känna. Tänk på vad som hände som gjorde att du stressade såväl som allt som hände före och efter det slog. Var du redan på kant den dagen? Fick du inte tillräckligt med sömn? Saknade du frukost? Måste du få din bil fast senare? Detta gör att du kan smala in på vad som hände som orsakade dina känslor att bli häftigt och bedöma var din stress initierade den dagen.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    2. Bestäm om det är giltigt. När du har haft tid att bedöma det som stressar dig, såväl som utesluter andra möjliga orsaker, kan du nu avgöra om din stress är giltig. Är det något som måste lösas omedelbart? Eller är det något enkelt som inte är värt allast på dina känslor? Om du har bestämt att stressen inte helt har sjunkit och det måste hanteras, gå vidare till nästa steg. Men om du har slutfört alla tidigare steg och mår bättre var det förmodligen något mindre att du nu kan flytta förbi och fortsätta med din dag.
  • Bild med titeln studera bra steg 9
    3. Gör en lista. Om du har bestämt att stressaren är giltig och fortfarande stör dig, hjälper det till att börja göra en lista. På den här listan kan du antingen inkludera alla de saker som stressar dig, eller några uppgifter som du måste slutföra. Målet med detta steg är att hjälpa dig att skriva ner något som är i ditt sinne. Överdriven stress kan ibland uppstå när du känner dig ur beröring med verkligheten, skriver ner hur du känner eller vad du känner kan hjälpa till med att ta med dig medveten om verkligheten. I en professionell miljö kan trycket att få arbete gjort till vissa människor. Att skriva ner en lista med uppgifter kan hjälpa dig att visualisera vad du måste göra och det ger dig tydlighet på hur mycket arbete du behöver göra. Att kunna visualisera arbetet eller stressen från ett yttre perspektiv hjälper dig att formulera dina känslor mer lugnt och i slutändan på ett mer professionellt sätt.
  • Bild med titeln Research Adoption på Internet Steg 6
    4. Kategorisera. När du har gjort en lista över vad som stressar dig och / eller av de uppgifter du behöver göra, är nästa steg att kategorisera eller separera din lista. Några exempel på kategorier kan inkludera: "Oroa sig för det här senare", "saker jag behöver ta itu med idag", "ut ur min kontroll", "uppgifter", "känslor" eller "potentiella problem". Det viktigaste med att kategorisera din lista är att du i huvudsak minskar belastningen inuti ditt huvud. I stället för att ha en miljon saker att oroa sig för, har du nu bara 4 eller 5 kategorier, vilket hjälper dig att hålla dig fokuserad och i kontroll. Det största problemet med att inte kunna formulera dina känslor är att ditt huvud verkar flytta på ett hundra miles per timme. Många tankar och scenarier går igenom ditt sinne att du har problem med att minska det och fokusera på vad du vill säga. Skapa listan och kategorisera det hjälper dig att fokusera på vad som är viktigt och det gör det möjligt att visuellt se de saker som stör dig.
  • Bild med titeln Rensa ditt sinne och själ av negativitet Steg 04
    5. Rensa dina tankar. Skapa en lista och kategorisera det kan vara mycket arbete och efteråt kan du sluta känna mig extremt trött och känslomässigt dränerad. Det är därför det är viktigt att ta ett steg tillbaka och slappna av. Även om det kanske inte känner att du har uppnått mycket, har du just avslutat de viktigaste stegen för att kunna formulera dina känslor och känslor. Den svåraste delen förstår alltid vad du är stressad om och varför du känner dig överväldigad när du fortfarande är i det tillståndet av panik. Men i det här steget vet du exakt vad du är stressad om och det är allt organiserat precis framför dig. Nu är allt du behöver fokusera på att rensa ditt sinne och föreställa sig hur du skulle ta itu med dessa listade hinder om du inte var stressad. Precis som att ta itu med något stort problem är det viktigt att ta pauser, titta på det från utsidan och i slutändan behålla din sanity.
  • Metod 3 av 3:
    Adressera situationen
    1. Bild med titeln Tänk Steg 8
    1. Återuppvärdera stressor. Nu när du har kunnat föreställa dig potentiella lösningar på din stress med ett tydligt sinne är det dags att omvärdera det. Kunde du komma med en lösning? Om det är något du har behandlat tidigare, hur lyckades du? Många människor finner lättnad att förstå vad som stressar dem som det gör att problemet verkar mindre monumentala och mer hanterbara. Ibland kan det till och med göra stressaren verkar liten och obetydlig när den sitter ensam och inte alla jumblade i sinnet. När du kan se orsaken till din stress framför dig, kan du börja formulera hur du kommer att ta itu med det. Denna omvärdering är avgörande för de återstående stegen, eftersom det gör att du bestämmer för den sista tiden exakt vad stressen är, om en lösning har gjorts eller om du fortfarande inte kan artikulera dina känslor mot det. Om du känner att du är säker på din stressor, men osäker på hur du kan verbalisera dina känslor mot det, det är där de återstående stegen kommer i spel.
  • Bild med titeln Lär gitarr Steg 9
    2. Forskning Professionell ordförråd. Om den situation som ursprungligen stressade dig kan bara lösas genom kommunikation med dina medarbetare, chef eller lagmedlemmar är det viktigt att undersöka det rätta ordförrådet att använda för att få din poäng på ett professionellt sätt. När du adresserar ett problem till dina kamrater vill du se till att du låter lugnt, intelligent och beredd att ta itu med problemet. Det är viktigt för dem att veta att du har analyserat ämnet nog att ha en professionell diskussion om det, liksom det vet att en förändring måste göras. Denna forskning kan sträcka sig från att gå på internet för att hitta användbara tips, tricks och ordförråd, att gå tillbaka och granska tidigare uppdrag, noteringar eller e-postmeddelanden med medarbetare på detta ämne. Om du kan göra det, kommer dina kamrater att veta att du är välkänd i situationen och kommer inte att tro att du helt enkelt talar ut ur panik och stress.
  • Bild med titeln tala med självförtroende i allmänhet steg 3
    3. Öva. Efter att ha utvärderat hela situationen, bör du ta några minuter att öva vad du ska säga. Du kan aldrig verkligen veta hur en konversation som detta kommer att utvecklas, men du kan fortfarande försöka föreställa några olika scenarier och riktningar som konversationen kunde gå för att inte bli alltför känslomässig om ett specifikt svar överraskar dig. Det kommer också att låta dig hålla dig lugn och håll dig lugn oavsett svaren som kastas på din väg. Du kan till och med försöka öva framför en spegel, eftersom det kan hjälpa dig att arbeta med ansiktsuttryck, nervösa vanor och tonstopp.Det här är också en bra tid att träna att använda användningen av ord som "um" och "som", det här är fyllnadsord som vanligtvis inte har någon mening, och de gör en person som låter sjuk och nervös.
  • Bild med titeln Tala med Strangers Steg 20
    4. Presentera dina känslor. Efter en omfattande tid spenderad andning, rensa ditt sinne och bedöma situationen, kan du äntligen ta upp det till de korrekta individerna. Medan du presenterar dina känslor är det absolut nödvändigt att vara lugn och respektfull. Vid denna tidpunkt kommer du att kunna tala med fullständigt förtroende för att du förstår problemet och kan antingen slåss för din sida av berättelsen, eller be om hjälp om stressorn innebär vägledning från din medarbetare, chef, klasskamrat, etc. Förhoppningsvis kommer du att hitta lättnad i att äntligen få den här stressen ur ditt liv, vet att du hanterade det på bästa möjliga sätt du kunde. Dina kamrater kommer att respektera dig för den tid du spenderade att lära dig hur man formulerar dina känslor, och modet att verbalisera dem för att professionellt hitta en lösning som inte bara kommer att gynna dig, men de du jobbar med omkring dig..
  • Felsökning

    • Ibland är du fast i en situation som orsakar dig stress, men du kan inte lämna rummet och ta en minut för att simma ner. I dessa fall är det viktigt att försöka öva dina andningsstekniker. Fokusera på något annat ett tag tills du har en chans att komma tillbaka och ta itu med situationen.
    • Dessa steg kan ta en persons timmar för att fullt ut, och ibland har människor inte timmar att förstå sin stressor. I en snabba situation kan man försöka sitt bästa för att göra det som orsakar dem stress på bakbrännaren om möjligt. Försök att gå om din dag som vanligt, och fokusera på att följa alla dessa steg senare. För att förhindra situationer som detta kommer att förekomma, bör du öva efter dessa steg med varje liten stress som du stöter på. Det kommer att göra dig välkänd i hur man formulerar dina känslor, och förhoppningsvis ger dig möjlighet att hitta orden mycket snabbare i framtida situation.
    • Det finns en chans att dina känslor kan få det bästa av dig, och du kan inte hålla dig från att reagera negativt på frågan. I tider som detta är det avgörande att hitta en chans att lämna rummet. Ta en sekund för att samla dina tankar, sedan gå tillbaka och be om ursäkt för dina handlingar. Därefter borde du fortfarande följa alla dessa steg för att artikulera det som gjorde dig upprörd. Låt aldrig en situation som slutade i en tvist gå oupplöst.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande