Hur man klarar någon som kopierar dig

Individualitet är en dyrbar sak och när du känner att din tas bort känner du ofta hotad. Människor kopierar andra människor av olika skäl och förståelse varför någon kopierar du kan hjälpa dig att hantera eventuella osäkerheter eller vrede. Oavsett om du tycker att det är smickrande eller irriterande, har imitation sin plats att utveckla vem du är som individ.

Steg

Metod 1 av 3:
Visa imitation som smickrande
  1. Bild med titeln Tänk steg 5
1. Tänk på varför hon kopierar dig. Kanske kopierar hon dig för att hon gillar din stil, personlighet eller annan aspekt av din person. Håll dig positiv och se till att leda genom exempel istället för att vara eller bemoan.
  • Ta hänsyn till att hon inte ens inser att hon mimickar dig men gör det av en undermedveten beundran.
  • Undersök dina idoler och mentorer och om du har införlivat några aspekter av att hon är i vem du är: hur skulle du vilja att hon reagerar på dig om hon visste att du tittade upp till henne? En del av det som ger kändisar deras värde är att de inte är direkt utsatta för de som de påverkar medan du sannolikt kommer att se den person som kopierar dig ganska ofta.
  • Bild med titeln Få dina vänner att lita på dig Steg 3
    2. Närma sig ämnet subtilt. Bekräfta att någon kopierar din stil gör dig inte mindre unik. Genom att erkänna det som gör dig unik accepterar du att du är din egen person och du kan då ge samma känsla av självförtroende för personen som kopierar dig.
  • Komplimang om vad du känner, hon kopierar din speciellt om det är en annan ta än din egen. Till exempel, om du känner att hon har kopierat hur du bär pumpar med jeans, komplimangerar henne när hon väljer lägenheter. Inse att hon kan vara extremt osäker och hennes självkänsla kan vara bräcklig eller obefintlig.
  • Bilden med titeln konfrontera någon som
    3. Överväga att ändra din stil eller sättelser. Fokusera på vad du kan ändra snarare än vad du inte kan kontrollera. Att anta en ny stil kan ge dig möjlighet att utvärdera vad som är viktigt för dig och vad som verkligen komponerar din stil.
  • Håll dina önskemål till dig själv. Om hon kopierar din stil eller mannerisms, försök att ändra saker upp under en tidsperiod. Detta kommer att tvinga henne att leta efter andra inspirationer.
  • Titta på andra stil ikoner och dekonstruera vilka element du vill anta som din egen - bättre än, har en diskussion med henne om vilken stil du tycker passar de båda individuellt.
  • Bild med titeln Få dina vänner att lita på dig Steg 2
    4. Behandla den person som du vill behandlas. En person som imiterar någon annan kan vara väldigt osäker, så ge henne ett förtroende för att hålla positivt. Med din hjälp kan hon så småningom utveckla sin egen känsla av stil och självvärt. Förtroende kan bemyndiga båda er.
  • Kopiering kan vara en utvecklingsfas eller ett tecken på att en person känner sig tom. Känna igen makten av vänskap och kommunikation.
  • Annullera hjälp av andra inom din gemensamma cirkel. Bara för att hon kopierar dig betyder inte att du är ensam i situationen. Inklusive andra kan hjälpa henne att hitta sin egen känsla av själv från att tas bort från en större provstorlek.
  • Bild med titeln hjälpa någon som har att göra med självmordet av ett älskat ett steg 4
    5. Erbjuda hjälp till någon som kopierar dig i skolan eller på kontoret. Om någon kopierar ditt arbete är chansen att hon inte helt förstår instruktionerna eller hennes personliga schema har satt henne bakom tidsfristen och hon ser dig som en pålitlig källa. Artigt ange att hon borde göra sitt eget arbete eftersom båda kan komma i trubbel och, ännu viktigare, lär hon sig inte från den givna uppgiften. Vi har alla olika aptitudes så var tålmodig med andra som har problem med att lära sig något du hittar lätt.
  • Som det gamla ordspråket går, "ge en man en fisk och du kommer att mata honom för en dag - lär en man att fiska och du kommer att mata honom under en livstid."I stället för att ge någon fullständig tillgång till ditt arbete, ta itu med problemet i roten och ta reda på varför hon kopierar ditt arbete. Oavsett om det är ett problem i förståelse eller schemaläggning, identifierar varför någon kopierar ditt arbete, kommer du att undvika några upprepade överträdelser.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicera din missnöje
    1. Bild med titeln Undvik att störa din upptagna pojkvän Steg 21
    1. Bestäm vad som stör dig om den här personen som kopierar dig. Vara rationellt och analysera dina egna tankar öppet och ärligt. Om det hjälper, försök säga dina tankar högt till en pålitlig vän eller familjemedlem. Sova alltid på dina känslor i flera dagar för att se till att de är korrekta och inte irrationella.
    • När en vän kopierar din stil känns det som att hon bryter mot din vänskap genom att ta ditt självuttryck.
    • Om du upplever att kopieras på jobbet eller skolan, kanske det gör att du känner dig hotad och oändlig om någon annan tar kredit för dina personliga projekt och arbetsetik. Erkänna hur du känner hjälper dig att skräddarsy en lösning på problemet.
  • Bild med titeln Undvik att störa din upptagna pojkvän Steg 3
    2. Organisera dina tankar och planera att kommunicera snarare än att argumentera. Att skriva ner vad du vill säga tillåter dig att bygga ett sammanhängande och rationellt argument. Planera vad du vill att resultatet ska vara och bygga din strategi mot detta resultat. Det kan också vara till hjälp att hålla en journal eller skriva dig själv ett mail varje gång du upplever några negativa känslor för att kopieras
  • Börja med ett flödesschema eller brainstorm dina tankar och känslor.
  • Förutse vilka känslor den här konversationen kan röra upp och utnyttja ditt supportnät för att hjälpa dig att arbeta genom dessa känslor. Till exempel, prata med familj och vänner om du konfronterar andra nära människor i ditt nätverk eller prata med andra medarbetare om din konfrontation äger rum på arbetsplatsen.
  • Öva och repetera vad du säger. Oavsett om du pratar framför en spegel eller gå över dina pratpunkter med din familj, bli bekväm att prata om det här problemet och vara i detta scenario.
  • Bild med titeln Konfrontera din vän lugnt när du känner dig utelämnat steg 4
    3. Konfrontera den person som kopierar dig. Nämna hur deras handlingar har påverkat dig negativt och vilka åtgärder som måste äga rum för att rätta till situationen. Se till att välja dina ord noggrant och inte eskalera känslorna med en arg eller förhöjd ton. Någon som är helt efterliknande någon annan kan vara känslig och osäker gör dem benägna att försvara sig när de konfronteras.
  • Säg något liknande, "märkte jag att du har haft mycket liknande outfits till vad jag har haft på sig. Du har även köpt exakt samma skor och tillbehör. Jag kan uppskatta om du gillar min fashion sense men shopping kan vi uttrycka oss själva. Är du medveten om vad du gör?"
  • Kom ihåg att personer som kopierar andra har ofta låg självkänsla och kan vara i förnekelse eller bli defensiv.
  • Om hennes imitation äger rum på jobbet, var professionell och artig för att säkerställa din professionella status. Se till att du inte bränner broar med medarbetare genom att samråda med personalavdelningen för att säkerställa det mest professionella tillvägagångssättet som är möjligt baserat på bolagets standarder och policyer.
  • Ta ett djupt andetag före och under konfrontationen. Håll lugnet när du levererar nyheter som personen kan se som anklagande. Öppet kroppsspråk och en vänlig upplevelse kan hjälpa till att defyta sin försvar.
  • Bilden med titeln Gå ut ur ett depression Steg 16
    4. Om hon fortsätter att kopiera dig även efter att du har konfronterat henne, undvik henne.Använd inte upp värdefulla känslomässiga och mentala resurser genom att bo på vad du inte kan kontrollera. Att ta bort dig själv från situationen tar ett proaktivt tillvägagångssätt för att hantera någon som kopierar dig: Utan sikte, ur sinnet.
  • Om det är omöjligt att helt undvika den här personen, behandla hela situationen som ett skämt och inte spendera mer tid på att försöka ändra det. Att hitta humor i situationen kan hjälpa dig att hantera någon stress eller förvärring.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra någon från att kopiera immateriella rättigheter
    1. Bild med titeln Skydda ditt varumärke Steg 1
    1. Söka varumärken, upphovsrätt eller patent. Varumärken är relaterade till företag och branding.Skydda din uppfinning eller upptäckt med ett patent. Få upphovsrätt till skrivna verk, kreativa projekt och datorprogram. Beroende på var du bor finns det specifika förfaranden du måste ta för att uppnå varje så det är bäst att konsultera en professionell.
    • Att få ett varumärke skyddar inte dig som varumärken får bara vara bra inom en viss jurisdiktion.
    • Kreativitet är en mystisk sak och ofta ett svårt område för att bevisa ägande. I Amerika är en upphovsrätt grundad i den amerikanska konstitutionen - därför gör din due diligence om du arbetar internationellt.
    • Beroende på ditt bidrag kan du tilldelas olika nivåer av upphovsrätt om det fungerar samarbetsvis.
    • Det amerikanska patent- och varumärkeskontoret förvaltar varumärken och patent som är inhemskt, men kan också vara grunden där internationella varumärken är registrerade.
    • Registrering med de amerikanska tullen kan bidra till att stoppa importen av varor som strider mot ditt patent eller varumärke.
  • Bild med titeln Bygg ett varumärke steg 1
    2. Skapa ett starkt varumärke. När det är gjort rätt kan Branding skapa stark kundlojalitet och lägga till värdet av ditt företag. Kvalitet, unikhet och starka värden är alltid i framkant av att skapa ett starkt varumärke.
  • Även om du är en liten start, kan du använda exemplet med stora företag som Nike och Apple som har blivit synonymt med branding och avkodar vad som har fungerat.
  • Upprätta en anslutning till dina kunder genom stark kundservice bygger varumärkeslojalitet.
  • Konstant innovation håller dig före konkurrenterna och vördas av dina kamrater och konsumentbas.
  • Bild med titeln vara stolt över ditt utseende Steg 1
    3. Mata ditt ego och stolta över det faktum att någon vill kopiera dig. Det faktum att någon vill duplicera något av din betyder att du har påverkat dem på ett djupt sätt. Kulturella armaturer förändrar samhället en person i taget. Bilda dig själv i de fledgling-stadier av positiv förändring.
  • Var mer produktion så att du inte behöver oroa dig för enskilda arbetsstycken som kopieras utan snarare upprätthåller kvaliteten på ditt arbete som helhet.
  • Tips

    Ha självförtroende och ignorera vad andra säger om dig eller situationen.
  • På grund av din due diligence och sök professionell hjälp vid hantering av varumärken, upphovsrätt och patent.
  • Varningar

    Ansökan om varumärken, upphovsrätt och patent kan ta lång tid och kräva en betydande summa pengar.
  • Känslor är komplexa, så förstå varför vi reagerar på hur vi gör och vilka åtgärder som ska vidta för att känna sig hela kan ta hjälp av en professionell utan en viss tidtabell.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande