Hur man hanterar giftiga medarbetare

Att behöva lämna ditt hem och gå till jobbet är dåligt nog, speciellt om du inte tycker om vad du gör. Att ta itu med en giftig medarbetare kan dock göra arbete outhärdligt. Deras konstanta negativitet eller badgering kan chip bort på din moral och lämna dig känner dig giftig dig själv. Du kanske kan bekämpa detta genom att hålla dig positiva, ställa in gränser och skydda dig själv.

Steg

Metod 1 av 3:
Stanna positivt i dina interaktioner
  1. Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 1
1. Markera sitt arbete. Toxicitet är ofta ett tecken på osäkerhet. Genom att ge medarbetare kredit eller markera något som de har gjort, kan du ge dem en del av positivitet i sitt liv, vilket kan hjälpa till med toxiciteten. Du kan också hitta en vän som du inte trodde du kunde ha.
  • Till exempel, berätta för din chef allt som din medarbetare har gjort om du har jobbat tillsammans på ett projekt. Eller nominera dem för månaden i månaden. Du vet aldrig vad den här handlingen av vänlighet kan göra för någon.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 2
    2. Undvik att ta beteendet personligen. Chansen är, du är inte orsaken till beteendet. Men du kan vara den person som de tar ut sina frustrationer. Men det betyder inte att du borde tillåta det.
  • Håll personen ansvarig för deras beteende och motivera inte det. Försök att prata med dem om det. Du kan fråga dem varför de beter sig som de gör mot dig. Din konfrontation kan vara tillräckligt för att få dem att sluta.
  • Tänk på att det är direkt och respektfullt är ett mycket bättre alternativ än att låta beteendet. Låta det glida kan leda till fler problem över tiden.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 3
    3. Sök efter positiva. Hantera en giftig medarbetare kan påverka fler delar av ditt liv än bara jobba. Det kan få dig att agera annorlunda hemma och i andra aspekter av ditt liv. Hitta personer som potentiellt kan lyfta upp dig, speciellt om det är på jobbet.
  • Tillsammans med omgivande med människor som är positiva, ge dig själv några positiva självprata, också. Påminn dig om att du är en bra person som har många saker att bidra, trots hur den här personen kan få dig att känna.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 4
    4. Motverka det negativa. Det finns alltid två sidor för varje situation. Försök att hjälpa personen att se den positiva snarare än den negativa. Berätta för personen anledningarna till att situationen inte är så illa som de tycker att det är. Att göra det kan göra en snurr på sitt perspektiv, vilket gör livet enklare för båda.
  • Till exempel, om personen säger, "hatar jag dessa timmar. Jag kan aldrig någonsin göra vad jag vill ha."Du kan säga," Jag gillar faktiskt timmarna. Det låter mig få mer flexibilitet med mitt schema utanför jobbet."Att berätta för dem en positiv till deras negativ kan också få dem att sluta översvämma dig med de toxiska kommentarerna.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in personliga gränser
    1. Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 5
    1. Hålla sig borta. Försök att avstå från toxiciteten. Att hålla dig bort kan förhindra att du påverkas av negativiteten och stoppa dig från att bli giftig själv.
    • Be om att sitta någon annanstans på jobbet för att komma ifrån medarbetaren, om möjligt. Du kan också ha en en-på-ett-prat med din chef eller chef och berätta varför du föredrar att inte arbeta med personen.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 6
    2. Prata med någon om beteendet. Personen kan vara så van vid deras giftiga beteende som de inte ens inser att de gör det. Om de hindrar din produktivitet eller försörjning kan det vara dags att uppmärksamma din handledares uppmärksamhet. Ta med andra medarbetare i samtalet, om det behövs. Att ha fler människor med dig kan göra en större inverkan.
  • Du kan säga, "Jag vill bara göra dig medveten om hur Terry verkar på jobbet. Det får honom att se ut som en negativ person, som jag inte tror att han verkligen betyder att vara."Sedan fortsätt att ge exempel på deras toxicitet. Att ge bevis kan hjälpa dem att tro det mer, och göra det mer troligt att de vidtar åtgärder.
  • Tänk också på att du kan ta reda på att du är den enda som störs av personens beteende. Du kan projicera din egen negativitet på den här personen, så var beredd på den här möjligheten.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 7
    3. Engagera inte. Håll saker korta och söta med den här personen, särskilt om de börjar klaga. Att interagera ytterligare med dem uppmuntrar dem bara att fortsätta. Att stänga av dem Låt dem veta att du inte är intresserad.
  • Till exempel, när de börjar klaga på något som hände med dem på jobbet, kan du säga, "Jag är ledsen att höra det."Och sedan ändra ämnet. Personen bör ta antydan att du inte är intresserad av att höra sina negativa kommentarer, så småningom.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda dig själv från giftiga människor
    1. Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 8
    1. Förstå varför personens beteende buggar dig så mycket. Är du störd av personens beteende eftersom det påminner dig om något du inte tycker om dig själv? Pratar de om saker som stör dig, men att du inte vill prata om? Att ta en bra hård titt på den verkliga anledningen till din förakt kan hjälpa dig att lära dig att hantera det bättre.
    • Nästa gång du är i närvaro av den giftiga medarbetare, observera vad de gör och vad som händer i ditt huvud. Ta några anteckningar. Senare, granska vad du observerade och se om du kan hitta personlig påverkan.
    • Till exempel, kanske gör den här personliga kommentarer som du aldrig skulle säga högt. Men du tror att dessa kommentarer i ditt huvud. Du kan vara upprörd eftersom den här personen inte vet för att hålla sådana kommentarer till sig själva, eller du kan vara avundsjuk eftersom du aldrig skulle våga tala dem högt.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 9
    2. Tänk på dig själv först. Du vill inte bli den giftiga medarbetare du inte kan stå. Ett bra sätt att stoppa det kommer att hända att ta reda på hur de kom dit. Du kanske kan förhindra det genom att sätta dig i sina skor. Ta en titt på något genom ögonen kan kasta lite ljus på situationen.
  • Till exempel, reflektera över dina egna attityder och tänka på hur du agerar mot dem. Tänk på hur du uppfattas av dem, speciellt om det är du att de ofta slår ut på. Är det något du gör omedvetet? Om så är fallet, ändra dina vägar och de kan ändra deras. Du kan också stoppa dig själv från att bli så negativ, också.
  • Försök att lära dig vad du än kan från situationen och se den som en möjlighet till tillväxt. Detta kan bidra till att göra situationen till något positivt.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 10
    3. Kasta dig i jobbet. Håll dig upptagen och försök att inte vara uppmärksam på vad de gör. Försök att inte ge dig själv nere. Att göra det kan hindra dig från att engagera sig med dem och ge dig en ursäkt om de försöker engagera sig med dig.
  • Till exempel, om de går in i ditt kontor eller skrivbord och försöker ha en konversation, kan du säga, "Jag är ledsen. Jag har inte tid att prata. Jag behöver verkligen få detta arbete gjort."Du ljuger inte och det skickar ett meddelande.
  • Bild med titeln Deal med giftiga medarbetare Steg 11
    4. Lämna arbetsmiljön. Ibland kan du bara inte göra en situation bättre. Du kanske inte kan ändra personens sätt. I stället för att stanna och vänta på att något ska hända, medan toxiciteten tårar bort på dig lite av lite, kan ditt bästa alternativ vara att lämna.
  • Det finns inte mycket chans att den aktuella personen kommer att lämna eller bli avfyrade. Tyvärr kan du behöva göra flytten. Att göra det kan tyckas svårt först, men det kommer sannolikt att vara bättre för dig på lång sikt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande