Hur man är flexibel på jobbet

Att vara flexibel på jobbet gör att du kan klara av och svara på förändringar snabbt och lugnt så att du kan få jobbet bra. Medan vissa människor är mer anpassningsbara att förändras naturligt kan det vara utmanande när du har ett sätt att göra saker och en lång lista över uppgifter för att uppnå. För att hjälpa dig att vara mer flexibel på jobbet finns det flera saker du kan göra för att hjälpa dig att ändra hur du tänker på och mentalt reagera på förändrade omständigheter. När du blivit mer mentalt flexibel kan du ta handlingar som visar din förmåga att anpassa sig till någon situation.

Steg

Metod 1 av 3:
Blir mer mentalt flexibel
  1. Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 1
1. Fokusera på vad som kan göras snarare än vad som gick fel. När en oväntad komplikation uppstår på jobbet, försök att fokusera på vad du personligen kan göra för att hjälpa till att rätta till situationen. Även om det kan vara lättare att reagera genom att fokusera på vad som orsakade problemet, så är det sällan produktivt eller användbart. När du börjar medvetet fokusera på vad du kan göra för att hjälpa till att ta itu med situationen, blir det så småningom ditt omedelbara svar.
  • På samma sätt, när du kommer med en lösning, försök att fokusera på vad som kan gå bra, inte vad som kan gå fel.
  • Till exempel, om en medarbetare glömde att omplacera ett möte med kunder och klienterna på fel tid, försök att fokusera på de saker du kan göra för att hjälpa till att hitta ett öppet konferensrum och se vem som är tillgänglig för delta i mötet trots den schemalägga oljan.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 2
    2. Håll den större bilden i åtanke när utmaningar uppstår. När du är på jobbet är det bundna att vara situationer som kräver din uppmärksamhet och tvinga dig att överge din att göra-lista. När det händer, försök att ta ett ögonblick för att påminna dig om vad dina arbetsplatsvärden och målen är. Att göra det kan hjälpa dig att överväga den större bilden och se att vara flexibel kan sluta hjälpa dig att komma närmare dina mål.
  • Till exempel, om du arbetar i reklam, kan du arbeta med en hjärtkampanjplan när din kund bestämmer att de vill att du ska skriva en rolig kommersiell istället. Medan det säkert kommer att vara frustrerande att kasta bort allt arbete du har gjort, försök att komma ihåg möjligheten att du kan sluta skapa en hilariously rolig, prisbelönt kommersiell.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 3
    3. Påminn dig om att din arbetsstress är tillfällig. När något oväntat kommer upp på jobbet är det troligt att du initialt känner mycket ångest och stress. För att hjälpa dig att flytta förbi detta så att du kan vara flexibel och ha en positiv attityd, påminna dig om att din stress bara är tillfällig. Även om det kan tyckas överväldigande först, kommer du så småningom att lösa problemet och fortsätta med ditt arbete.
  • Påminner dig om att din stress på jobbet inte kommer att hjälpa dig att se den större bilden och hantera din ångest så att du kan fokusera på vad du behöver göra för att svara positivt på de föränderliga omständigheterna.
  • Till exempel, om du arbetar med ett stort projekt och en av dina lagmedlemmar slutar, kan du i början känna sig stressad. Genom att påminna om att medan stressande denna situation inte kommer att plåga dig länge, kan du då kunna dekomprimera tillräckligt för att inse att denna komplikation kan ge en kompetent intern med möjlighet att gå upp och ta mer ansvar.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 4
    4. Låt inte dina misslyckanden och motgångar på jobbet få dig ner. När du försöker vara mer flexibel på jobbet, kommer det sannolikt att vara tider när du saknar dig att anpassa sig till en situation med framgång. I stället för att återvända tillbaka till dina gamla vägar, fokusera på vad du kan göra annorlunda nästa gång att ha ett bättre resultat.
  • I slutändan är lärande att bli mer flexibel om arbete handlar om övervinna din rädsla för förändring och hanterar din stress. Även om du misslyckas med att anpassa och ta itu med en utmanande situation på bästa sätt, försök att lära av det och kom ihåg att misslyckandet är en viktig del av lärandet.
  • Om du till exempel är en evenemangsplanerare och din klient beslutar att ändra sin händelses tema från klassiska vintervita till en fult tröja, kan det vara svårt för dig att helt ändra inredningen om du redan har betalat för vinterns vita dekorationer. När du har försökt att vara flexibel men det gjorde bara inte ut, försök att fokusera på sätt du kan förbättra nästa gång, till exempel att bekräfta temat med din klient innan du betalar indepositionen på dekorationer.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara anpassningsbar i dina handlingar
    1. Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 5
    1. Fråga andra om deras åsikter så att du kan överväga olika perspektiv. Ett av de bästa sätten att du kan börja vara mer flexibel i dina handlingar är att förstå och acceptera att det finns mer än ett sätt att göra saker. För att göra detta, försök att fråga andra personer du arbetar med för sina åsikter när utmaningar uppstår och lyssna noga på vad de måste säga.
    • Medan försök och sanna metoder kan ha fungerat bra för dig tidigare, är det öppet för nya idéer att hjälpa dig att vara mer flexibel och anpassningsbar när oförutsedda situationer uppstår.
    • Till exempel, om du är lärare och dina elever kämpar med materialet, försök att prata med andra lärare på din skola för att se hur de närmar sig materialet med sina elever. Du kan upptäcka att deras tillvägagångssätt är lite effektivare med den här gruppen studenter.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 6
    2. Lär dig nya färdigheter som är relevanta för ditt jobb. Snarare än att bara hålla fast vid vad som omedelbart krävs av dig på jobbet, försök att prata med kamrater och undersöka andra yrkesverksamma online för att se vilka färdigheter som kan vara till hjälp för att du ska förvärva i framtiden. Detta gör det möjligt för dig att gå in och vara flexibel när det behövs eftersom du redan har förvärvat de nödvändiga färdigheterna för att utföra uppgiften till hands.
  • Detta kan också hjälpa dig att flytta upp i ditt jobb genom att visa din förmåga att lära sig nya färdigheter och sätta dem att använda.
  • Till exempel, om du arbeta i ett museum Och din institution använder en viss typ av programvara, försök att prata med andra museespersonal och undersöka online för att se om någon nyare, effektivare typer av programvara är där ute som du kan lära dig. Medan din institution inte är redo att göra omkopplaren ganska ännu, när de är, kan du snabbt och enkelt anpassa.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 7
    3. Bedöma vilka utmaningar som kan uppstå så att du kan planera. Om du tenderar att ha svårt att anpassa sig till förändrade omständigheter i ögonblicket, kan det vara till hjälp att ta lite tid att överväga vilka problem eller situationer som kan uppstå med tanke på ditt arbete. Medan oförutsedda förändringar verkligen kan hända, kommer det att ge dig möjlighet att förutse några möjligheter och planera hur du kommer att anpassa sig i enlighet därmed.
  • Om du till exempel är en danslärare och du har ansvaret för att para upp dansare för en kommande prestanda, försök att överväga vilka dansare som inte kan komma överens personligen, eller om något av parets färdigheter är lite obalanserade. Detta kan göra det lättare för dig att vara flexibel och byta upp parningarna om problem uppstår.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 8
    4. Bygg positiva relationer med medarbetare för support. I vissa fall kan en situation komma om det kräver att både dig och dina medarbetare är flexibla. När det händer kommer det att bli mycket lättare för dig att anpassa sig till förändrade omständigheter om du har det stöd du behöver vara flexibel när situationen uppstår.
  • Om du kan ändra hur du reagerar och blir mer flexibel på jobbet själv, kan du uppmuntra dina medarbetare att göra detsamma genom att ha en bra attityd, bygga en positiv rapport med folket runt dig och leder genom exempel.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 9
    5. Byt upp uppgifter som ofta ska fungera på din förmåga att flytta fokus. En av utmaningarna att vara flexibla på jobbet måste överge en uppgift innan den är klar för att arbeta på något annat. När du har varit engagerad i en aspekt av ditt arbete kan du få det svårt att ägna samma nivå av fokus på något annat genast. För att hjälpa dig att flytta förbi det här, börja byta upp uppgifter under hela arbetsdagen för att få dig vana att flytta fokus.
  • Försök till exempel få en daglig planerare som låter dig planera din dag före timmen. Sedan schemalägga en uppgift i 2 timmar och sätt ett larm. När larmet släcks, tvinga dig själv att byta till nästa uppgift.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 10
    6. Förbli så lugnt som möjligt i utmanande situationer. I stället för att bli synligt upprörd eller ängslig, försök att förbli så lugnt som möjligt när ett problem uppstår på jobbet. Att lära sig att erkänna dina känslor utan att låta dem överväldiga dig eller diktera hur du reagerar på varje situation är en av nycklarna att bli mer flexibla på jobbet. Om du kan vara lugn, kommer ditt sinne att följa, så att du kan bedöma situationen tydligare och bestämma rationellt vilka åtgärder du ska ta.
  • Till exempel, om du har jobbat hårt på ett projekt på jobbet, men din chef är oenig med dig på flera aspekter av dig planerar, försök att förbli lugn än att få defensiv eller upprörd. Detta gör att du kan tänka rationellt om vad du behöver ändra och lyssna och förstå din chefs perspektiv.
  • Detta kan också visa din chef och medarbetare som du kan anpassa och hantera motgång på ett konstruktivt sätt.
  • Metod 3 av 3:
    Främja lagflexibilitet på jobbet
    1. Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 11
    1. Uppmuntra dina medarbetare och anställda att vara mer kreativa. För att hjälpa de människor du arbetar med blir mer flexibla, försök att uppmuntra dem att tänka kreativt och komma med nya idéer. När de känner att deras idéer är värda, kommer de troligen att känna sig mer bekväma anpassning till förändrade omständigheter och tänker utanför lådan.
    • För att hjälpa till att uppmuntra kreativitet på jobbet, försök leda genom exempel och göra en punkt att föreslå nya idéer själv, liksom fråga andra för sina idéer regelbundet. Även om du inte håller med sina idéer, uppmuntrar dem att hålla brainstorming snarare än att skjuta tanken omedelbart.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 12
    2. Var öppen för att höra din medarbetare och anställdas schemaläggningsbehov. Om du vill uppmuntra dina medarbetare och anställda att vara mer flexibla på jobbet, måste du sannolikt vara flexibel och öppen för att höra om deras behov också. Att låta dina medarbetare och anställda ha den flexibilitet de behöver när det gäller schemaläggning visar dem att du är empatisk till deras behov, som både uppmuntrar och kan de svara på förändrade krav på jobbet efter behov.
  • Till exempel, om du arbetar som redaktör för en tidning och en av dina författare frågar dig om de kan lämna tidigt på onsdagar för att välja sitt barn upp från skolan, försök att vara flexibel om detta om möjligt. I gengäld kommer de troligen gärna att arbeta hemifrån på onsdagskvällen för att kompensera för timmarna, eller stanna sent nästa gång det finns en brytare.
  • Bild med titeln vara flexibel på jobbet Steg 13
    3. Gör dina anställda och medarbetare med ansvar för att hitta lösningar. Medan det kan vara frestande att försöka lösa alla problem på jobbet, försök att delegera ansvaret genom att be dina anställda och medarbetare att hitta lösningar på de problem de stöter på. I stället för att bara identifiera problem, kommer det att uppmuntra dem att tänka utanför lådan för att räkna ut hur man åtgärdar situationen till nytta av hela laget.
  • Delegerande ansvar kommer att göra dig mer flexibel som ledare genom att tvinga dig att överväga andras idéer och sätt att göra saker, och kommer att göra dina anställda och medarbetare mer flexibla genom att tvinga dem att tänka och agera kreativt.
  • Om du till exempel äger ett inredningsföretag och en av dina designers berättar att deras klient inte är nöjd med deras vardagsrumsdesign, uppmuntra din anställd att ompröva sin design och komma med alternativa alternativ. Medan du kanske enkelt kan se vad som kan och bör ändras om designen, uppmuntrar designern att komma med en lösning kommer att göra att du båda lär dig att vara mer flexibel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande