Hur man undviker att vara nervös

Känner du ofta nervös och tror inte att du kan styra den? Finns det något du vill göra men bli nervös varje gång du försöker? Nervositet kan hanteras effektivt genom att använda Coping Färdigheter, öva avkopplingstekniker, med fokus på din hälsa och förändra ditt tänkande.

Steg

Metod 1 av 4:
Hanterar nervositet
  1. Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 1
1. Distrahera dig själv. Distraktion är helt enkelt uppmärksam på något annat istället för dina nervösa känslor. Distraktion kan vara ett mycket användbart verktyg för att minska negativa känslor på kort sikt.
  • Några exempel på sätt att distrahera dig från att känna sig nervös inkluderar: Att spela ett spel, titta på tv eller en film, matlagning eller rengöring.
  • Försök avslappnande aktiviteter för att lugna dig som: läsning, ta en dusch, ta ett bubbelbad, belysande ljus eller använda aromaterapi.
  • Lyssna på musik. Om du har en favoritlåt, lyssna på det och få ditt sinne av dina nerver.
  • Använd husdjur som terapi. Husdjur kan trösta i tider av stress. Du kan koka med ditt husdjur. Du kan till och med träna vad du än är nervös framför ditt husdjur innan du försöker det i verkligheten.
  • Skriv ner det. Skriva om dina känslor kan vara mycket terapeutiska. I stället för att hålla allt i dig kan du lägga det på papper och släppa lite av oro.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 2
    2. Flytta runt. Det finns en anledning att aktörer har uppvärmningstekniker som involverar sin kropp innan de går ut på scenen. Flytta din kropp frigör spänningen i dina muskler och kan minska din nervositet eller "jitters."Ofta när vi är nervösa reagerar vår kropp, och vi kan märka spänning, magbesvär (även känd som fjärilar) eller till och med huvudvärk. Detta är konsekvensen av pent upp nervositet i kroppen. När du flyttar kan en del av denna spänning släppas på ett terapeutiskt sätt.
  • Skaka ut det! Försök skaka varje del av din kropp som börjar med dina armar, överkropp, och sedan dina ben tills all din kropp skakar.
  • Försök att dansa. Att dansa till musik du gillar är ett bra sätt att lindra några av de jitteriga känslorna från din kropp. Du kan också leta upp YouTube-videor och prova en aerob dansrutin.
  • Hoppa upp och ner. Flytta runt slumpmässigt eller på ett dumt sätt. Ha kul med det.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 3
    3. Möt din rädsla. Det bästa sättet att minska känslan nervös om någonting är att göra det, och gör det igen. Öva gör vad är du nervös om om och om igen. Detta kan öka ditt självförtroende och minska din nervositet.
  • Låtsas tills du lyckas. Låtsas att du är övertygad om vad du gör och att du är den absoluta experten i den här aktiviteten (oavsett om du bara gör små samtal eller ger ett tal). Agera på ett sätt som du tycker att en lugn och självsäker person kan agera.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 4
    4. Överväga behandlingen. Om din nervositet eller ångest stör ditt dagliga liv genom att du har problem med att slutföra dina skyldigheter eller interagera socialt, kan det gynna dig att söka professionell hjälp.
  • Kontakta en terapeut, socialarbetare eller psykolog för terapi för att hjälpa dig att lära dig nya tekniker och sätt att behandla din nervositet.
  • Kontakta en allmänläkare (läkare) eller psykiatriker för att diskutera möjliga mediciner.
  • Metod 2 av 4:
    Övningstekniker
    1. Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 5
    1. Gör djupa andningsövningar. Djup andning är relativt enkel och kan hjälpa till att sänka din nervositet fysiologiskt. Att ta djupa andetag kan hjälpa dig att minska fjärilar i magen, jitters och tensess i kroppen.
    • Börja med att sitta i ett lugnt, säkert utrymme. Andas in genom näsan och ut genom din mun långsamt och djupt. Lägg märke till hur det känns i ditt membran varje gång du andas in och andas ut. Fortsätt att andas det här sättet i några minuter åtminstone, samtidigt som du tänker på din andning och hur det känns.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 6
    2. Prova progressiv muskelavslappning. Progressiv muskelavslappning är en avkopplingsteknik som kan vara till stor hjälp för att lugna dig själv och minska överflödig spänning.
  • Börja med att tensera tårna i 5 sekunder, slappna sedan på dem i 10-20 sekunder. Flytta sedan långsamt upp din kropp och spänna och slappna av de flesta av dina muskelgrupper hela vägen till toppen av ditt huvud.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 7
    3. Meditera. Detta är ett gammalt sätt att ta bort stress, smärta och panik från din kropp. Meditation utförs vanligtvis i ett lugnt, säkert utrymme. Du kan sitta eller ligga ner. Vanligtvis meditation görs med ögonen stängda men du kan hålla ögonen öppna och titta på en viss plats om du väljer. Rensa tankarna ur ditt sinne och försök att bara sitta med dig själv.
  • Meditationspunkten är att rensa ditt sinne. Om du befinner dig att bli distraherad helt enkelt och inte döma, ta med ditt fokus tillbaka till meditationen.
  • Du kan också meditera på ett visst ämne. Till exempel, om du är rädd för att tala framför människor, kan du meditera och bara tänka på det här ämnet när du sitter tyst.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 8
    4. Ändra din icke-verbala kommunikation. När vi känner oss nervösa, rädda eller skrämmade, slår vi ofta i ordning dölja eller göra vår kropp liten. Om du slår du berättar världen som inte är verbalt att du inte är säker. Eftersom beteenden är nära kopplade till känslor, om vi ändrar vår kropp och nonverbal kommunikation kan vi börja känna sig annorlunda. Stående och sitter upp rakt är bra sätt att exemplifiera självsäker och positiv icke-verbal kommunikation.
  • Om du står, tryck på axlarna tillbaka. Stå upp mot väggen för att platta ut ryggen.
  • Om du sitter, se till att ryggen är rakt mot stolen istället för att sluka framåt.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 9
    5. Öva mindfulness. Mindfulness fokuserar på vad du för närvarande gör, känner, ser, och vad händer i din miljö. Mindfulness hjälper oss att fokusera på den här och nu istället för att oroa sig för framtiden eller tänka på vad som har hänt tidigare. Det är särskilt användbart när vi befinner oss nervösa om en läskig händelse som ska uppstå.
  • Försök roliga sätt att utöva mindfulness som att äta en bit godis medan du fokuserar först på hur det känns och ser ut och då en hur det smakar och känns inuti munnen. Fokusera bara på godis och din erfarenhet av att äta den. Ät en liten bit eller en bit av det i taget och verkligen njuter av det.
  • Välj något objekt i rummet och fokusera på det. Titta på det, utforska det, tryck på det, plocka upp det och undersöka alla detaljer om det. Därefter kan du skriva ner allt du märkte om objektet och dela det med någon.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 10
    6. Öva jordningsövningar. Jordning kan vara särskilt användbart i tider av nervositet, stress och ångest. Jordning hjälper dig att bli centrerad och fungerar också som en kortvarig distraktion från dina känslor och omfokusera din energi på något betong.
  • Det är förknippat med aktiviteter som namngivning av alla de olika objekten i rummet och deras olika användningsområden.
  • Du kan namnge alla stater eller färger du kan tänka på.
  • Metod 3 av 4:
    Fokusera på din hälsa
    1. Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 11
    1. Få regelbunden motion. Övning är ett av de bästa sätten att minska nervositet och ångest. Hitta en väg ut för att träna som hjälper din nervositet. Gör något som gör ditt blodflöde och du sparar ut den stressen från din kropp.
    • Prova roliga aktiviteter som att gå, jogging, vandring, simning, cykling, yoga, tennis eller dans.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 12
    2. Undvik alkohol eller andra ämnen. Alkohol och andra depressiva ämnen kan hjälpa dig att känna dig mer avslappnad på kort sikt, men de hjälper dig inte att komma över din nervositet på lång sikt. Vilka ämnen som faktiskt gör är att ge en kryp för nervösa situationer så att du aldrig lär dig att hantera nervositet på friska, adaptiva sätt. I stället kan du bli beroende av det ämnet för att minska nervositet. Ämnesmissbruk kan vara mycket skadlig för din hälsa och övergripande välbefinnande.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 13
    3. Undvik att dricka för mycket koffein. Kaffe, läsk, energidrycker - de har alla koffein, vilket bryter upp dig istället för att lugna dig.
  • I stället för att dricka något som ökar nervositet och stress, försök att dricka kamomillte.
  • Om du dricker koffein dagligen, eliminerar du inte omedelbart det. Du kan sakta klippa din användning över tiden.
  • Metod 4 av 4:
    Ändra ditt tänkande
    1. Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 14
    1. Fokusera på ditt mål, inte din oro. Känslan av nervositet kommer ut ur rädsla. Vi är oroliga över vad som eventuellt kan hända, istället för att fokusera på vad som händer nu och vad vi vill hända. Ibland kan vi oroa oss så mycket om något dåligt kommer att hända att vi faktiskt gör det dåliga att hända. Till exempel, om du verkligen är orolig och tänker mycket om att snubbla över dina ord under ditt tal kan du faktiskt göra det hända. Detta kallas en självfyllande profetia.
    • I stället för att bo på vad som kan bli dåligt, tänk på de positiva saker som du vill hända (som att tala tydligt, kortfattat och med förtroende)
    • Visualisera dig själv framgångsrikt slutföra vad du är nervös om. Tänk på hur det kommer att känna när du har uppnått det.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 15
    2. Acceptera dina känslor. Ibland när vi känner en negativ känsla vill vi trycka det omedelbart eller försöka gömma det. Emellertid finns känslor av en anledning - att ge oss information om vad det händer så vi kan agera i enlighet därmed. Reframe ditt tänkande att fokusera på tanken att det är helt okej att känna sig nervös. Nervositet är en naturlig reaktion och vi känner allt från tid till annan. Var tålmodig med dig själv.
  • Varje gång du märker har du en negativ tanke om din känsla som, "Ugh, känner jag mig så nervös. Det är hemskt."Istället, säg till dig själv," Jag känner mig nervös och det är okej. Det är en naturlig känsla och jag kan komma igenom det här."
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 16
    3. Fokusera på en sak i taget. I stället för att bli nervös och överväldigad av situationen, tänk bara på en liten del av problemet och arbeta med det. Börja med enkelt. Innan du försöker hela saken, gör du bara lite av det. Då lite mer, då en annan bit mer.
  • Bild med titeln Undvik att vara nervöst steg 17
    4. Ändra dina negativa tankar. När man tänker på en viss situation eller händelse har folk ofta negativa tankar som får dem att känna sig mer nervösa eller oroliga. Dessa typer av tankar inkluderar: katastrofing (tänker att det värsta kommer att hända), tankesläsning (tänker du vet vad andra människor tänker), och förmögenhet som berättar (tror att du vet vad som händer). ANMÄRKNING När du har dessa typer av tankar och omedelbart korrigera dem.
  • Om du befinner dig självkatastrofing, till exempel, fråga dig själv, "är världen verkligen att sluta om det här dåliga saken händer? Hur illa kommer det verkligen att vara? Det är möjligt att det inte kommer att visa sig dåligt?"
  • Tänk på en tid då du kände mig mycket självsäker. Koncentrera sig på positiva tankar som goda vänner, tider, skratt och liknande.
  • Tips

    Var medveten om att du inte kan styra varje situation. Försök att vara redo att uppträda med alla möjliga resultat, och lär dig att acceptera det okända.

    Varningar

    Samtidigt som du försöker känna dig nervös, håll dig säker. Om ditt mål innebär en potentiellt farlig aktivitet (som dykning, sky-dykning eller körbil körning), se till att du är väl förberedd med säkerhetsåtgärder och utbildade proffs. Försök inte något som är riskabelt för din hälsa eller att du inte är lämpligt utbildad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande